Не мога да се разбера със семейството си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да се разбера със семейството си
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1350 пъти
Здравейте. Пише Ви едно момиче на почти 23 години.. Проблемът, който имам е от много време. Обсъждала съм го и с родителите си и с приятели, но много малко са тези от които получавам подкрепа, но никога и от тези, от които имам най-голяма нужда, а това са родителите ми. Те са лекари и винаги са ме подтиквали да следвам техния път.. а аз просто не се справям, провалям се на изпитите в университета, уча със страхотно нежелание, дори ходя на универститета всеки ден с такова... все повече се подтискам, влача изпити, нямам желание дори да ги взема. Коментирали сме го не веднъж с тях и всеки път им обяснявам, че не е моето нещо, от което от тяхна страна следва въпрос какво е твоето нещо.. и аз за пореден път им обяснявам, че мога да рисувам, да готвя, да спортувам, да пиша стихове.. имам желание да се занимавам с нещо творческо, било то художничка, гримъорка, дизайнерка или каквото и да е в този ред на мисли... и всеки път чувам как това не е професия, а хоби с което няма да мога да се издържам... много ми е криво и вече не знам на къде... уморена съм от всички караници и изобщо от сегашното ми състояние в живота... обичам родителите си и наистина имам нужда и те да ми го покажат и да ме подкрепят, а не да убиват мечтите и ентусиазма ми в нещата в които наистина ме бива в живота... моля ви, ако някой има подобен опит или съвет, който би ми помогнал какво да правя, да го изрази в коментарите. Ще очаквам с нетърпение да Ви изслушам. Целувки и приятен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: f46766b3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Ти си глупачка. Като си художничка ще тънеш в мизерия, като си писател - същото. Готвачка - по 12 ч на ден можеш ли да работиш? Та както казаха... Ти си глупачка. Ще имаш сигурна прехрана за цял живот, а бягаш от нея. Стегни си гъза и учи. Явно си просто едно мързеливо момиче.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 29f543ebe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Плащат ти образованието за лекар, а тебе те мързи да учиш. Стягай се малко.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: bb06ccaf04
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Родителите ти са прави като искат да ти осигурят стабилна професия. Един ден ще го осъзнаеш, но ще бъде късно. Вече си достатъчно голяма. Започни работа, издържай се сама /не да висиш на гърба им/ и се занимай с каквото си искаш. Пиши поезия и рисувай, но не чакай на мама и тате да ти покриват разходите. На тази възраст би трябвало да си поумняла, но явно не.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2dd34f77ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не мисля, че родителите ти постъпват правилно спрямо теб. Те могат да ти дадат насоки, плюсовете и минусите на дадена професия, съвет, но дотам. Очакванията на лекари родители винаги са децата им да тръгнат по същия път или поне едното. Винаги. Нямам представа защо е така, но наблюденията ми са такива. Освен това, за да бъдеш добър лекар, трябва да ти идва отвътре, да имаш призвание да го работиш това, дори и да не не ти плащат достатъчно. Това не е търговия. Моята дъщеря също рисува и иска да се занимава с това. Ами наясно съм, че ще й е трудно, но това е нещото, което тя може, което я кара да се чувства добре и не я спирам изобщо. Няма как човек, който е творчески ориентиран, да се занимава с точни ли скучни неща като химия, биология, математика, икономика и т. н. Явно си се поддала на родителския натиск и учиш нещо, което ти е безкрайно чуждо. И си нещастна, естествено. Не е трябвало да го правиш. Моят съвет е да им обясниш точно как се чувстваш и какви ще бъдат последствията от това - ти добър лекар няма да станеш, защото не ти е това нещото. А да си лекар само по диплома си е направо престъпление. Както и учител. Казваш им, че прекъсваш и кандидатстваш това, което искаш наистина. Това е твоят живот в крайна сметка. Ти си правиш избора и живееш с последствията от него. Както всички. Ако те отрежат с парите, ще се наложи и да работиш. Кураж и успех!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6e0bc34aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Родители като твоите са супер ужасни родители.
И при условие, че са лекари се очаква, че би трябвало да разбират човешката природа най - добре. Жалко са тях.
Не могат да осъзнаят, че те мачкат психически изключително стабилно.

Сега ти си в патова ситуация. На никой не му пука и няма да му пука за какво страдаш и още повече, че причината са родителите ти, че те са те пречупили - убиват ти мечтите и ентусиазма, убиват бавно, но сигурно твоето истинско "аз" - това, който го разбира, по - скоро няма да му дреме, а много хора просто наистина не им е възможно да го разберат. Точно напротив - ще получаваш главно критика и неразбиране. Включително и тук. Точно като досега публикуваните коментари 2 и 3.
Минеш ли 13 е така - по мои наблюдения поне.
На никой не му пука за твоя вътрешен свят, затова и те съветвам да не споделяш много много на разни хора като ти е гадно за нещо, а само като има за какво да им се похвалиш.

Единственото решение е да намериш сили вътре в себе си.
От нещата, които си изброила, че са ти приятни да вършиш, аз ти препоръчвам да изкараш курс за гримьорка и да почнеш работа в някое студио. Едва ли е скъп курса - можеш да поискаш пари от вашите под предтекст, че искаш ей така да ти е като разтоварване от медицината. А после почнеш ли работата никой и нищо няма да може да те спре. Същото можеш да направиш и с дизайна, ама не знам обаче на какво точно дизайн ти се прави.

Искрено ти съчувствам и ти пожелавам да успееш да се реализираш с това, което на теб ти харесва.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 837c31fa9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти избираш как да живееш. Трябва да разбереш това, че нито
"добрите съветници", нито родителите ти ще ти живеят живота - плащат ти обучението и хайде цял живот ще трябва сама да се оправяш, да работиш нещo, което мразиш от цялото си сърце и ще се появяват хиляди "какво ли щеше да стане ако.. ".
btw тези, които не могат да се издържат от изкуствата са хора, които дори не се опитват да пробият и ронят сълзи от два-три провала и отиват автоматично на лесния втори вариянт.

Аз не съм имала проблеми с това, но ми е писнало да гледам жалкари, които се хващат в нещо само защото имало пари в него и след това обвиняват другите за собствените си избори.
Отговора се намира в теб, не в някой друг.
Надявам се да намериш това, което ти харесва и те кара да се чувстваш жива.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7dcc609b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много време си изтърпяла.
Приключвай нещата овреме, но си направи план, намери си работа, запиши нещо, което ти харесва. Търси задочно, защото финансова помощ няма да получиш.
Твърдо против съм такива тежки родителски амбиции (и комплекси). На 24 си, поемай си своя път и го отстоявай.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0ebaa90e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Прави това, което искаш ТИ, не слушай кой какво ти казва и не ги питай, ти решаваш, прави това което ти идва отвътре, защото то ще ти донесе щастието, и запомни ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО, премахни хората около теб които ти плямпат"Ама това няма да стане", аз съм го преживял и съм си направил бизнес, за който всички казваха че ще е неуспешен и да не го почвам, но мен ми харесваше и исках точно това, сега тези хора ми реват да им пратя пари и че били сгрешили, следвай си мечтите и няма да сбъркаш!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 52d73666d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Пропиляла си 4 години от живота си за глупости които не ти се учат. Направила си най-голямата глупост в живота си. Прекъсвай още от сега и измисли какво друго да работиш или след години много ще съжаляваш. И ти ще си си виновна, а не родителите ти, защото изборът какво да правиш през животът ти си е само и единствено твой. Аз ако бях ти и да ме завържеха някъде нямаше да уча нещо което не искам. Особено толкова трудно като медицина. От моя клас имаше 1 момче на което майка му е докторка, а той учи за художник.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 688d905533
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе така е номер9, ама не всеки може да се справи с властни родители. На някои хора просто им трябва повече време да съберат смелост да се противопоставят, което изобщо не е толкова лесно, колкото изглежда на хората отстрани.
Е има толкова много жени, които страдат психичеки и физически от мъже и въпреки това им е трудно да намерят сили и смелост да ги напуснат и да живеят истински и пълноценно, което пък на мен ми се струва по - лесно. Защото хора като авторката са обработвани психичекси (от родителите си) буквално от първото си дихание, докато тези вторите са се събрали с манипулатора си по своя воля. И често ми е на върха на езика да им кажа: сами сте си виновни - но се спирам, защото знам, че не съм била на тяхно място, че не съм с тяхната емоционалност и психика.
Явно майката на момчето от твоя клас е малко по - разбрана жена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker