Отношенията свекърва-снаха-съпруг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отношенията свекърва-снаха-съпруг
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 2244 пъти
Здравейте, последната година много ми се насъбра. Мислех, премислях. Говорех, спорех, плаках. Незнам кое е правилно и кое не. Свекървата се меси в отношенията ни. Говори му насаме как съм го настройвала срещу нея. Той ми се подиграва колко съм добра. Защото аз и прощавам и продължавам. Последното беше, че говори на децата колко съм зависима от татко им. Че не чистя и готвя според нейните разбирания. Аз работя и си гледам децата и къщата, не излизам, нямам хоби. Явно ги дразни това, че искам да съм добра майка и съпруга и снаха и пак не са доволни. МЪжат ми се заяжда и се дразни, обвинява ме че не съм се опитвала да влезна в семейстото им. А имаме 10 год брак. През всичките тея години една лоша дума не са чули от мен. Уважавам ги и пак не са доволни. Имам ли вина, че майка му и баща му не ме харесват ей така просто без причина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: a2b36a2975
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А ако беше тръгнала с рогата напред нещата щяха да са коренно различни. И не теб, а ти трябва тях да обвиниш! Да пипиташ мъжа си - защо не те приемат като тяхна дъщеря? И като не те приемат да кажеш, че си отиваш заедно с децата. И той, и те ще се насерат на бърза ръка.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a2b36a2975
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм мъж и ще ти кажа как реших нещата в моето семейство. Имаше опити за вмешатество от страна на майка ми и баща ми. Имаше опити от страна на нейните майка и баща. Може би около година продължи това докато имахме бебе, първото детенце. По едно време нещата и на развод тръгнаха. Като мъж седнах и помислих какво се случва, нито аз, нито жена ми сме конфликтни, а едно бебе не може да е причината за това. Стигнах до извода, че са "дъртите". Въпреки недоумението и съпротивата на жена ми и на всички "дърти" реших въпроса кардинално. Никакви дърти посещения в къщата ми ден-през ден! Нито от моите, нито от нейните. Наех детегледачка, забраних и телефонни обаждания. Виждахме се само по празници, така, както трябва да бъде. Откакто разделих дъртите от младите ВСИЧКО се намести, както си му е редът, по-щастливи не сме били. Само след първата седмица и всички се успокоихме. Помисли си, идва майка ми да си говори с мен.... каква ще е темата? Бебето, храната, праха под масата.... кой е виновен? Жената, аз каква бях, тя каква е, аз се нервирам и избухвам. Другия сценарий - нейната - идва, гледа, ми той баща ти така, онака, къде е сега мъжа ти, защо не ти помага, че аз да идвам, неговата майка къде е, пак ли аз.... връщам се - скандал! МЛАДИ И СТАРИ СЕМЕЙСТВА НЯМАТ РАБОТА НА ЕДНО МЯСТО!!! Брат ми не го разбра и се разведе, майка ми беше почти на 100% виновна. В моята къща тя е добре дошла само за Коледа, Великден, рожденни и именни дни и по покана

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b9eab01b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Направи я твоя приятека. Само, че изкуство и търпение се иска.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d3abf19975
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съпругът не трябва да се подиграва на жена си а да я обича като себе си. Съжалявам, но си избирала навремето грешно и сега трябва да се примириш. Желая ти всичко хубаво звучиш като добър човек.

М>30

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 319f8fc2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   за съжаление мило момиче няма да се оправят такива отношения. Минала съм по този път и избрах да се противопоставя и на мъжът до мен и на майка му - само така получих малко повече уважение - то на родителите му не държа но от момчето до мен да сме наясно или ще ме уважава или при майка си да си ходи. Докато им се кланяш няма да постигнеш успех гарантирам ти го

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1f5578195f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ще се почувстваш значително по добре когато осъзнаеш че не е задължително роднините да те харесват. Свекарите ти не са длъжни да са влюбени в теб, обърни внимание на любовта на мъжа си, на възпитанието на децата си, спри да се замисляш какви били свекарите.
Помисли че е полезно за психическото развитие на децата ти да чуят и видят и лоши отношения, дори на баба им срещу теб, децата ти няма да намразят майка си заради думи като "колко съм зависима от татко им. Че не чистя и готвя". За да се научат да живеят правилно децата имат нужда както да се научат от теб да показват любов, така и да се научат как да се отнасяме към хора когато ни нагрубяват, как се преодоляват ситуации като твоята, а ти не им показваш правилен изход. Осъзнай се те са единствените човешки същества, които те обичат такава каквато си и ако просто ги прегърнеш те биха намразили баба си задето говори така за любимата им майчица.
Имаш много просто решение на проблема си, спри да се бориш с говорене, плач и спорене, бори се с любов, покажи на всички отношение с любов, дори на свекарите. Прави нещата с готвене, чистене и др както ти харесва и когато те укоряват просто премълчи и продължи да правиш което както ти харесва.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: be61f0158c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Става прекалено с тея родители при младото семейство. Не мога да си представя как става даже. Стегнете се малко, хора.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 5441a12558
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Благодаря ви за съветите от всеки един ще взема поука. За сега сме като ситуацията на ном 2 - никакви контакти с роднини. Много ми е спокойно на мен, но на мъжа ми му е мъчно. Той е свикнал да контактува с родата си често и това му е депресивно. Права е ном 6, трябва да спра да се боря и да се опитвам да променям нещата към добро. Може би трябва да приема такова стечение на обстоятелства, и това че не ме харесват. Децата усетиха злобата на любимата им баба, което исках да предодвратя, но нямаше как. Сега като отмъщение мъжа ми намрази майка ми просто защото аз съм го "скарала" с техните, но и това трябва да приема като следствие. Може би най-вече се разочаровам от него, роднините за мен са на 2 място. Докато той често повтаря че друго си е " кръвчица" роднина. Когато избухне скандал ни казва много обидни думи и е трудно да прощаван. Но прощавам, все още много го обичам. Ако трябва да се разведа, ще го направя не ме е страх, просто ще ме е яд че ще е заради родители, които уж трябва да ни обичат и мислят за щастието ни. Благодаря Ви.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1f5578195f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Авторке №6 съм, доброто и злото са две величини които всеки възприема по различен начин от неговия ъгъл, и от неговия балкон. Родителите ви разбира се че мислят щастието ви, обаче всеки родител мисли за щастието на собственото си дете не за щастието на партньора му, логично е свекърва ти да смята че синът й ще бъде по щастлив по начина на живот който тя му е намислила, а не натам накъдето ти го водиш, ако мислехте и двете по един и същи начин за бъдещия живот на мъжа ти нямаше да имате разногласия.
Второ ако днес пазиш децата си да не видят и да не научат що е злоба, що е лошо отношение и как се действа със собствения си пример, те как ще научат какво е това, като пораснат ще бъдат в шок че навън в външният от дома ви свят въобще съществува злоба няма да знаят как да реагират психически на лошо отношение насочено към тях, няма да знаят как да притъпят болка от обида, ако ти самата не им покажеш, ако седнеш и ревеш, че си чула обидна дума, как искаш да постъпят те в училище на подобна обидна дума.
Колкото до обидните думи изречени от съпруга ти най-вероятно няма да го отучиш, той още от детството си е свикнал в семейството му тези думи са се споменавали като нормално когато човек е ядосан, той не осъзнава въобще че те могат да наранят до толкова някой близък, че да го боли душата дълго време, на него като дете му е показано че тези думи трябва да минават покрай ушите и да забравяш бързо. Предполагам ако му кажеш че си се обидила на дадена дума той ще отговори е голяма работа, какво толкова, още ли помниш и подобни, в краен случай ще се извини и следващият път като е ядосан ще ги спомене пак, все пак така е научен да изразява яда си, той не познава друг начин на изразяване на чувство на гняв.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker