Стерилитет и загуба на желание за живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Стерилитет и загуба на желание за живот
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1415 пъти
Животът е несправедлив. Ужасно несправедлив. Защо на някои хора им върви, а на други не? Защо е толкова гадно всичко? Ето, аз се боря от години със стерилитет. Безуспешно. Даже имам чувството, че от всички лекарства и манипулации, през които преминах и продължавам да преминавам, още по-зле става. Здравето ми се влошава. Да не говорим за целия емоционален стрес. За разбитите надежди. Всеки път като прекрача прага на някое "светило" и си мисля, че този път ще се получи. Но не! Толкова пари на вятъра, толкова надежди, толкова хапчета, диети, мечти, самообвинения. И докога? Накрая провал. Но пак продължавам. Вече няма изследване, което да не съм си направила. Мъжът ми също. Да не говорим, че някои по много пъти. И понеже не всичко е медицина, се уповавах и на вярата в Бога. Колко църкви, манастири, свещи, кръстове, икони, светени води, освещаване, ритуали.... В портмонето ми има повече иконки от олтар в селски параклис. И какво? Не ме чува. Колко сълзи и молитви. И алтернативни лечения. И накрая нищо.

А гледам всички около мен си имат деца. Някои забременяват случайно и даже се чудят дали да задържат детето. Къде му е справедливостта на тоя живот? Аз вече нямам нерви, нямам пари, нямам сили. Все по-често мисля за самоубийство. Не ми стиска обаче да го направя. Няма да го направя. Но какъв живот е това да се самоубиваш мислено по няколко пъти на ден? И пак да продължаваш, да се надяваш, да се бориш с вятърни мелници.
Но как да се примеря, че няма да имам детенце?
Ако имах дете, бих му дала всичко, толкова много бих го обичала. Но нямам. И вече започвам да губя надежда.

Мислила съм си да напусна работа и мъжа си и да отида в някой манастир или някъде много далеч, в гората или в друга държава. Обаче не знам дали да го направя. И къде да отида?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7accb17c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не пишеш какъв ти е точно проблемът, но ако имаш поликистозни яйчници /най-честата причина днес/ опитай с кето диета (keto diet)
Гледай в youtube видеото How to Eat to Get Pregnant. https://www.youtube.com/watch?v=I0WOqaTTzaI

28 дни трябват, за да изчезне акнето, лошата кожа и това са първите сигнали, че си на добър път, но трябва комбинация от кето диета, почти 0-20 гр. въглехидрати на ден 6 месеца поне, след това с помощ на лекарите също можеш да се пробваш отново.

Лекат говори и обяснява точно стъпките във видеото и защо трябва да намалиш въглехидратите почти до 0 и да увеличиш мазнините. Точно за ПМС и поликистозни яйчници този начин на живот и хранене помага и много жени успяват да забременеят по този начин.
Ако не можеш да задържаш, тогава пак опитай, защото честно казано няма какво да губиш. Поне ще се оттървеш от депресията, защото твоята депресия е също в резултат на стрес и неправилен начин на живот.
Отиди веднага на почивка - у нас ти препоръчвам спокойни места като Хисар, Сандански, с. Нареченски бани с много чудесна минерална вода, която лекува тялото и душата.
Ако нямаш много средства, искай на личния си лекар да те прати по направление в с. Наречен /Нареченски бани/, където има санаториуми за лечение на депресия, платено е лечението от НЗОК, а ти плащаш само престоя в санаториума по 20 лв. на ден в двойна стая с включен полупансион. Не знам точно личният лекар дали може да те прати или ти трябва първо направление към психиятър, но знам, че има направления за тези санаториуми ако си поискаш.
Послушай ме за кето диетата.
Чети в интернет повече за ketogenic diet, PALEO, PRIMAL PALEO, Wild diet. LCHF

Специално за поликистозни яйчници и болести на щитовидната жлеза лечението е почти на 100% ако си търпелива... а, провери си щитовидната жлеза ако имаш проблеми с женските хормони и си промени инсулина, но като цяло се лекувай, защото болна жена не може да забременее.
Ако си прекалено слаба, трябва да качиш до БМИ 22-23. Ако си прекалено дебела, свали пак до BMI 22-23 и телесна мазнина 25-28 %, може и по-малко, но не по-малко от 18%

Аз съм вярваща християнка, не ме разбирай грешно, но това не те освобождава от отговорността към себе си. Не може нито лекарите, нито Иконите да свършат твоята работа. Промени живота си сама!
Отделно не се шашкай, а подай документи за осиновяване. Дори после да имаш и свои деца, ти ще си дала уникален шанс на 1 човешко същество да живее нормално. Може би Господ натам те блъска...
навън има 60 000 зарязани деца. Замисли се малко дали не можеш да помогнеш тук. Ако не си сигурна, работи доброволно в домове за деца и виж за какво става дума
Отделно си вземи домашен любимец, пак от дом или улицата при възможност.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b25bd0382f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След 9 години същите перипетия кaто твоите, моите родители осиновявaт мен- току- що роденa тогaвa.
4 години по- късно се случвa чудото и мaйкa ми зaбременявa естествено и вече нaпълно неочaквaно със сестрa ми,
Никогa по никaкъв нaчин не е имaло деление нa мое и "другото". Дaже бих кaзaлa, че ми се угaждaше в повечко зa дa не чувствaм може би aз нещо тaковa.
Помисли си.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 191cb03bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мхм, мхххм лоша работа, както би се изразил Ники Кънчев. Не знам какво да ти кажа, авторке.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 38b6e736ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Когато единственото, с което се отъждествява една жена е ролята на майка и нищо друго, значи нещо куца в личността.
Животът може да е чудесен и без деца.
Ако толкова искаш, осинови си.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 98207153d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Вместо да се тормозиш и съсипваш, обсебена от тази фикс идея, опитай да осиновиш дете. Дано съпругът ти да е съгласен. Аз също нямам деца, но това не зависеше от мен. Не бих имала никакъв проблем да обичам дете, което не е родено от мен. Много семейства имат домашни любимци, които обичат и глезят като член от семейството, тогава защо да не може да се обича човешко същество?

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ba80c976ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Толова ли е трудно да си осиновиш дете?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1cab51f13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче 17,
значи... не знам какво да ти кажа в тази ситуация, но знам един начин, който може да ти помогне...
Забрави за момент, че си възрастен и се върни психически към тийнейджърските ти години, когато всичко е безгрижно и забавно преживяване.. прави нови неща, нови забавления, ако имате възможност с мъжа ти, отидете на почивка на екзотично, страхотно място, сбъднете своя мечта и т. н. танци едно-друго... един вид да загърбите живота на възрастни и да се върнете към буйния нрав на тийнейджърите, които гледат да извлекат пълния кеф от всяка ситуация.
Звучи детинско, но това е нещо, което би могло да помогне. Защо? Защото когато човек получава нови "забавни" преживявания, той получава прилив на ендорфин. А всички знаем какво прави ендорфина...
Сигурно сте чували за хора, чийто диагнози са били смърт... и тези хора решават да изживеят "последните" си дни с пълни шепи, но кефа им по време на тези преживявания е толкова голям, че мозъка се пука да произвежда ендорфин, който лекува клетки и т. н. и се случва "чудо".. те изненадващо са излекувани от смъртната болест.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0994d8adc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Искаш ли да имаш дете точно от мъжа ти? В практиката има известни редки случаи на психологически блокаж - ако някоя жена не желае да има дете от даден мъж, може да правят секс по време на овулация, той да свърши вътре и... нищо. Говорим за искрено и дълбоко да проникнеш в дебрите на съзнанието си и искрено да си отговориш изпитваш ли привличане към мъжа си.

Питам, защото следното твое изречение е леко противоречиво:

"Ако имах дете, бих му дала всичко, толкова много бих го обичала. "

Една жена, която иска дете от любимия мъж, а не от кой да е, не би казала "ако имах дете", а "ако имахМЕ дете". Детето е и на двамата, а твоето изказване е егоистично и звучи сякаш си хванала някакво мъжле просто, за да имаш лесен достъп до сперма. Така че пак помисли какво точно правиш и каквото и да правиш го прави осъзнато.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7b4adba6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Отиди в Гълъбово при бай Тонъо! Ще ти помогне!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d23074544b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Осиновете си дете. Може пък след това да се успокоиш и да си родиш и свое. Има такива случаи.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f95658b09d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер4 е абсолютно прав.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1861139ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какво да ти кажа.... Само малка част от това през което минаваш мога да си представя. Имам позната 1 към 1 с теб и все още не се отказва. Ти, ако си на ръба както казваш помисли за осиновяване на едно малко бебче. Както хората казват не е важно кой те е направил и кой те е родил, а кой те е отгледал. Лесно е отстрани, но като последен вариант е добре. Не се отказвай :)
Ема

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 31650ed097
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Само ти ли имаш този проблем? Не за съжаление хиляди семейства го имат. Успокой се и в крайна сметка помислите за осиновявате. На теб го се струва, че сте само вие, но аз се сещам поне за 4 сем. в момента, който не могат да имат деца. Разстроена си, но като не става, дай любовта си, на някое дете. Какво като не е родено от теб, та това е живо същество. Има варианти, не заставайки с агресия спрямо твоя житейски път. Пък утре може и чедо са ти се случи. Виж в нета и ритуалите на Ванга, свърши се с други, които са се сблъскали със същото..

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ed49fcc577
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не спирай да опитваш авторке. Всичко ще се оправи.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e0b1c77fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Първо, винаги можеш да осиновиш дете и второ, не знам дали и колко опита инвитро имаш, но моя приятелка забременя след 10 години опити! И сега има страхотни близначета. Така, че първо трябва да се успокоиш психически (това е изключително важно! ) и след това да не се отказваш. Ако се чувстваш уморена, си дай няколко месеца почивка, опитай се да се разсееш и да гледаш положително на живота, защото с деца или без, животът е прекрасен и когато отново се почувстваш добре и изпълнена с надежда, направи нов инвитро опит. Обаче да знаеш психиката е много важна.
Ще ти дам един пример с моя близка приятелка. С мъжа и живееха при неговите родители и правеха опити за бебе, не та не. Оказа се, че свекървата е много властна и беше доста по изтормозила приятелката ми и това я потискаше и от там и опитите за бебе бяха все неуспешни. Най-накрая се изнесоха от там и познай. Преди два месеца роди второ... така, че помисли и за това. Освен физически здрава, трябва да си и психически спокойна. Преди няколко години и аз имах подобен проблем и знаеш ли какво ми каза моята лекарка? "Деца се правят с любов, а не с часовник и календар! " т. е. спри да броиш дните в които е най-благоприятния период и просто се отпусни и се отдай на любимия си мъж. Не гарантирам, че ще стане, но шансовете ти значително ще се повишат. Не случайно има толкова много жени забременели след като са осиновили дете. Просто в един момент са се успокоили, че вече си имат детенце и хоп, чудото станало! И то даже без да са го планирали. За това спри да се самонавиваш, организирайте се с мъжа си, идете някъде за няколко дни и просто се наслаждавайте един на друг и дай Боже да заминете двама, а да се върнете трима. Обаче пак ти казвам ключовата дума е СПОКОЙСТВИЕ! Не си лягайте с мъжа си всеки път с идеята, че правите бебе, а просто го правете защото се обичате.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker