За клишетата относно брака - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За клишетата относно брака
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1614 пъти
На 26 г. съм. Мисля да направя предложение на приятелката си за брак. Тя е на 27 г. и се обичаме. Заедно сме от три години. За това имам някои въпроси.
Могат ли да се постигнат в един брак, разбира се през годините, любов, спокойствие и сигурност?
Вярно ли е клишето, че любовта в брака изчезва и в един момент остава само уважението и взаимната помощ?
Моите родители са на 52 г. и още се обичат и не го крият. Отгледали са мен и по малкия ми брат. Когато ги попитах, как са го постигнали ми казаха, че просто за отдадени един на друг и това е.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7fa5921dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами то по-голямо клише от брака едва ли има.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4557c9197e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти готин! поздравления за това което си решил да направиш, защото в днешно време е рядкост. на мен винаги ми е било мечта, не защото искам да похарча 10 бона, а защото е някак мъжкарско, когато половинката ти те попита искаш ли го в живота си. някак е романтично и сякаш зачита мнението ти повече с този въпрос. защото в един момент според мен трябва да се зададе. пък сватбата зависи ква се направи е едно хубаво събитие и прекрасен спомен за винаги.
иначе за клишетата. примерите ми - майка ми има два разбити брака. просто нещата не се получили. единият и мъж я пребивал, баща ми е алкохолик. с баща ми съм ги наблюдавала - нито единия не прави компромиси. всеки си бае това което знае, всеки върши това което знае и иска от отсрещната страна много.
вуйчо ми има чудесен брак. но при тях всичко е благодарение на много компромиси - той никога не унижава жена си пред хора, никога тя не го ужижава или да говори лошо за него пред някого - приятели, родители, роднини. те винаги един за друг са казвали че са най-най-най. тяхното е най. дъеря им е най, те са най. това е. разбирателство и спокойствие- трябва да приемеш че всеки ще поиска личното си пространство, но не прекалено. като една връзка но с малко повече отговорности. като това изцяло зависи от вас двамата. майка ми ме съветва винаги ако ще живея с някого, първо да направим една година заедно без деца - защото сметки, проблеми, бла бла ежедневни глупости. права е. пробвах го с един не стана.
уважаваш ли жена си и тя ще те уважава. обичаш ли я тя ще те носи в сърцето си. говорете. много. всяко нещо което не ви се струва ок го говорете. за деца, за проблеми - ако не сте на едно мнение поне не си противоречете. обсъдете и намерете златната среда. за това което искаш трябва много рабта.
но помни - ще си омръзнете, затова не си позволявайте да се разпуснете на 1000% измисляй причини да бъдете красиви, да се чувствате красиви, да правите яки неща заедно. изненадвай я, прави и кафе. изхвърляй боклука - е такива дребни неща, които жените уж не забелязваме, но когато не ги получим ги помним като клин в сърцето.
а клишето секс не е вярно. откакто живеем с приятеля ми заедно правим тройно повече секс. мои женени приятели казват че колкото повече правят толкова повече им се прави. не вярвай на слухове, не вярвай на глупости. живейте си живота и си обичай жената.
късмет от мен. само красота в живота ти пожелавам <3 Кака Валка

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: bd65cb4ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Любовта ако е истинска не може да изчезне, просто се видоизменя. Иначе какво ще е след 15 год. никой не може да каже, всяка връзка е различна, а и зависи от хората, някои постоянно си измислят нови начини да им е забавно, а други още на 23-24 са "умрели" за света.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8c372ca6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Момиче 17,
малко по малко започвам да губя вяра в истинската любов.. след толкова деградирали екземпляри, които съм срещала, но знам ли... сигурно има... сигурна съм, че не съм единствена, която търси любов, обич, хубави-хармонични взаимотношения... Така че, да възможно е една любов да продължи, стига да има инициатива по този въпрос и от двамата партньори

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 54f09e057a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не знам каква оригиналност търсиш в брака, защото обратното на клише е оригиналност, но любов спокойствие и сигурност се постига само ако и двамата имат общи цели и разбиране по въпросите в живота. Ако и двамата разбират любовта по едни и същи начин, ако и двамата разбират спокойствието по един и същи начин и това важи за всички други неща.
Например ако единият не му пука колко скъпи мебели има в дома си и все му е тая колко е подредено, а другият държи всичко в дома му да е нов модел и да лъщи от чистота, или ако единият разбира под думата "ваканция" /разбирай отпуска, почивка/ самотна хижа в дън гора да пали огън с кремък, а другият най-добре би прекарал същото време през нощите в слънчев бряг през август в навалицата и напиванията до припадък, няма как да имате разбирателство. затова хората са казали да намериш сродната си душа, да намериш човека който ще му харесат точно толкова колкото и на теб твоите идеи за съществуване.
Това е цялата тайна на успех в брака.
Логично е хората да се срещат на места които често посещават и ако са се срещнали на слънчев бряг най-вероятно и двамата харесват подобна почивка, обаче решат та се оженят, и идва момент в който разбират, че в другите аспекти от живота си нямат общи цели общи идеали, и от там се стига до съвместен живот с взаимопомощ, а ако желанията и действията са неприемливи за партньорите до развод.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 88049de91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен ако:
- ти си с нея, защото искаш да си с точно с нея, а не защото просто тя ти е вързала, а други по.. не знам си какви не са.
- тя е с теб, защото иска да е точно с теб, а не защото просто само ти си и обърнал внимание и тя с пресметнала, че "по - дубър нямъ дъ намерья"
- ако сте не просто двойка влюбени, а сте и приятели, които могат да се доверят за всичко един на друг
При тея изпълнени неща със сигурност ще останете заедно през целия си живот в добро и лошо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0059712003
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не прави грешката да сравняваш какво е бил брака преди 50 години и сега. Те и от това време са рядкост подобни примери. Времената се менят много и темата е много дебела да очакваш смислен отговор тук...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker