Заплатата на мъжа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Заплатата на мъжа
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 7890 пъти
Здравейте.
Прави ми впечатление следното обяснение на семейства около мен и в коментарите под някой теми се загатва също - мъжете трябва да си оставят цялата си заплата на разположение за разходите на семейството. Защо е така и има ли смисъл да се прави. Жените вземат ли по-правилни решения как да се харчат семейните пари, ако те самите изкарват значително по-малко. Ще ми е интересно мнения и от двата пола.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 66

преди: 7 години, 8 месеца
hash: fdd16d94b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моят мъж не я оставя делим си разходите, макар, че и идеята 50/50 много не ми допада, те днешните мъже искат всичко да се дели, да не се минат...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d40ede7c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен решенията за разходите трябва да се вземат съвместно. Независимо кой колко изкарва, след като сте семейство, парите са общи. Което не значи, че всеки може да прави с тях каквото си иска, а по-скоро, че трябва да се харчат по начин, с който и двамата партньори са съгласни. Ясно, че няма как да питаш жена си за всяка бира или кафе, но ето ти примерен вариант: В началото на месеца се събирате, вземате семейния доход, решавате каква част да спестите, правите план на разходите (наем, сметки, дрехи), като гледате да се съберете в рамките на планирания бюджет. За да не си смятате и кафетата, на всеки отделяте по някаква сума за джобни (примерно 10-15-20 лв. дневно) за обяд в службата, кафета, цигари и други дребни разходи. Ако изникнат непредвидени разходи, сядате и гледате къде в бюджета можете да ги вместите и от какво да се лишите, ако няма буфери.
Въпросната система е приложима, ако двамата сте със сравнително сходни възгледи за разходи и спестяване. Вариант, който дава повече независимост на двамата партньори, е всеки да си спестява отделно и да преценява в какво да инвестира, а парите за месечни разходи да ги разпределяте заедно (подходящ е например, ако не сте женени и нямате деца. )
Вариантът, даващ най-голяма независимост, е да делите разходите за общи неща (наем, сметки, храна, излизания) и всеки да си разполага с останалата част от дохода. Но това работи само ако двамата партньори са с приблизително близък доход и още нямат деца.
Но е добре каквото и да правите, с времето да постигнете сближаване на възгледите за управление на парите, понеже това е един от най-честите поводи за скандали.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 17b2a1962b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не е глупав този, който яде зелника, а този, който му го дава:-)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4603d6a8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма такива филми при мен. Давам колкото трябва след като сме обсъдили какво трябва да се купи и направи. И двамата даваме според доходите си. Парите си стоят при мен, защото ако и ги изсипя всичките и дори пет пъти по толкова пак няма да и стигнат, жената няма насита на пари и на х..
Комуто не му изнася да се изнася на палатка, насила никого не съм вързал нито с въже, нито с договор и клетви.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 890c6dc2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Както го виждам аз мъжа трябва да дава пари само за най-необходимите неща в семейството а останалите да си ги спестява за себе си. Нищо не му гарантира, че жена му няма да му изневери и да го напусне - това е масова практика днес и той трябва да има план Б, освен това така лесно ще отсее меркантилните. Имах такъв приятел който постъпваше така и майката на жена му го критикуваше, че не давал пари за това или онова, но на него не му пукаше и си ги спестяваше. Когато ми го каза му се чудех и ми се струваше странно, но по-късно осъзнах, че всъщност е доста умен човек. Така, че мнението мъжа да дава всичките си пари на жената за мен е нелепо а трябва да се прави точно обратното - той трябва да си заделя всичко което може настрана а и защо жената по-презумпция трябва да изкарва по-малко? Стига с тая меркантилност да се гледа мъжа да изкарва повече.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ce8c92a36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Жена съм.
Относно разисквания казус - става въпрос за семеен модел, при който всички пари са общи и решенията се вземат съвместно. Няма мое, няма твое. Просто има НАШИТЕ пари за НАШИТЕ нужди.
Моето семейство е с този модел. Не виждам нищо лошо и в друг финансов модел - важното е партньорите да се разберат и толкова.
В моя случай аз вземам по-малка пари, но с тенденцията скоро да вземам повече. Отделно имам рента от наследствени земи. Не се считам с по-незначителен принос за семейния бюджет.
Може да се каже, че в повечето случаи мъжете вземат по-голяма заплата, но познавам и семейства, в които жените изкарват повече пари и пак са си нормални семейства. Цаката е не да се доказваме кой е по-по-най, а да сме едно цяло. Това е лично моята формула. Другите не ме интересуват. Всеки да си живее, както намери за добре.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 62d9590a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на мнение, че който се оправя по-добре с парите, той трябва да върти счетоводството вкъщи. В някои семейства е жената при други мъжа, но при всички положение е добре някой да го прави. При нас тов правя аз, след като реших един месецет мъжът ми да се занимава с това се оказа, че имаме неплатени сметки, парите вече изхарчени. В крайна сметка направихме разплащателна сметка и там минават абсолйтно всички плащания, опитвахме се и по-малко да спестяваме, но е трудно. Мъжът ми дори не знае какви кредити имаме, до коя дата трябва да се плащат, като взема да му обяснявам, ми казва... ох главата ме заболя, как ги помниш всички тези неща, да не говорим, за еднократни плащания, като данъци и т. н. въобще не се сеща. Сещам се и за семейства, където жената обира всички пари и той ходи с 2 лв. в джоба и тя винаги плаща, щоето е отвратително и просташко според мен, сещам се и за жена, която с последните пари ще си купи нещо за себе си или ще отиде на фризьор и после искат пари от подителите си. Което също не го разбирам. Доста семейства, крият един от друг доходите си, боноуси, ако са си купили нещо. При нас не е така, всъщност понякога съпругът ми казва, че е взел по-малко пари, защото знае, че бързам да изчистя всички плащания, кредитни карти и накрая на месеца, като му кажа, че до заплата остаме с малко пари, той се усмихва и ми казва, знам те каква си, плати всичко и останахме без пари, ама аз съм скатал 100-на лв. и ще се оправим. Но всичко е много балансирано и положително помежду ни. Аз съм по стриктна от гледна точка на покупки, премислям нещата, докато той е с по-широки пръсти, докато аз искам повече сигурност.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 231dacede7
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   ум царува, ум робува, ум патки пасе ;) ако оставиш жена да ти управлява парите си изгорял жив.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e5e4368a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не знам как трябва да бъде. Всяко семейство е свободно да си реши за себе си. Но преди време помня че имаше тема публикувана от мъж, който вади доста висока заплата, на чийто мъж съпругата обаче също вади доста добра заплата, но изпуква цялата за дрехи, парфюми, козметики и ваякакви подобни простотии. Мъжа се оплакваше от това, че вече не знае къде да държи скъпите и парцали и също че я издържа изцяло, а тя по никакъв начин не подпомага финансово семейството и не дава една стотинка за нищо. И веднага на момчето му скочиха и го обиждаха едва ли не че е някакъв боклук.. с доводите че парите са си били нейни щото си ги вадела сама... представиси.. а в едно семейство не трбява ли всичко да е съвместно?? !!? Вярно всеки има право да разполага с лични пари все пак сме хора. Ама да изпукваш голяма заплата цялата за неща които даже и не ползваш е нонсенс вече.. та важно е двамата да си помагат без значение колко изкарват. Имам познати на които майките им издържат семействата, а бащите им изпиват заплатите си. И подобни тъпотии не са правилни!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 28b167f336
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жена съм и в никакъв случай не се съгласявам че мъжа трябвало да оставя цялата си заплата за семейството, има обаче едно НО, зависи какви доходи има споменатия мъж. Ако иска да има съпруга, и деца, и дом, и еди си какво, а в същото време не е постигнал нищо в собственото си развитие, и образование, и работи за или под 1000 лева заплата, няма как да не оставя цялата си заплата за поддържане оцеляването на семейството което той е създал. Говорим за оцеляване, ако той има много по високи доходи, нека отделя за оцеляване на семейството си, а другите да си ги събира на депозит, ако ще.
Колкото до въпроса дали жените вземали по правилни решения за харченето, НЕ в никакъв случай не е така, обаче тук пак има НО. Жените са онези които шетат в къщата и виждат, кога е свършил препаратът за парне, шампоанът, тоалетната хартия, жените са онези които най-често се грижат за децата и децата казват нуждите си на тях. Ако направиш социологическо проучване, ще видиш че в повечето случай мъжете не знаят колко броя перални се пускат на месец в дома им, кой препарат пере по добре прането, жените са поели тези задължения и мъжете въобще не им се налага да се замислят по въпросите свързани с домашни задължения. Децата пък прекарват повече време с майките си на тях казват какво им се яде, жените виждат кога детето има нужда от нови гащи и чорапи, ако щеш. Както споменах жена съм, над 40 години съм и досега не съм чула мъж да сгъва чорапите на детето си, да му подрежда гардеробчето. През годините ми се е налагало да ходя да купувам учебници и тетрадки за децата си, вярвай ми никога не съм видяла в книжарницата за тетрадки дете с баща си, всички деца ходят с майките си там, защо ли? На родителските срещи има 20 майки и 3-4 татковци, процентното съотношение на заинтересовани татковци е плачевно. Защото мъжете не искат да поемат тези отговорности. На жените ще им е мноооого по леко ако мъжете поемаха всички домашни отговорности, а жените като се приберат от работа да си вдигнат краката на масата в хола и да гледат тв, докато си чакат вечерята, обаче мъжете въобще не им се иска да поемат цялата домашна работа.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6974960b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Ако бях оставил цялата си заплата на моята половинка, трябваше да си кърпя гащите и чорапите. :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c92c334328
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинявай, ама ти всъщност защо имаш семейство ако не искаш да се погрижиш за тях? Като не искаш да даваш пари за общите разходи на домакинството, си живей сам и си харчи парите както искаш. Тия пари, които ги даваш, не ги даваш на жена си за да си ги харчи за нея, а ги даваш са неща като ток, вода, парно, наем и т. н. общи разходи. И не е въпросът дали жените вземат или не правилните решения. Като дойде сметката за ток просто трябва да я платиш и толкоз. А иначе аз като жена изобщо не държа да се занимавам и с това. Нито имам претенции мъжът ми да ми оставя цялата си заплата, но няма как хем аз да се занимавам с плащането на сметките, хем той да не ми остави поне малко пари. В крайна сметка става дума за общи разходи.
Така, че като не искаш да оставяш пари на жена си, ами просто ти се занимавай с плащанията на сметките и с пазаруването. Мисля, че тя ще е доволна.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0aaea55ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Ти не си ли чул поговорката "Тате носи, мама - меси". И то не е от вчера и днеска - още от как има хора мъжа е ловеца и събирача дето трябва да довлече плячката до пещерата, а жената е домакинята дето се грижи огъня да не е изгаснал и да сготви манджа от това дето мъжа е намерил.
Не си мисли че за 3 - 5 - 10 поколения сме еволюирали много.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7cbd94e948
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Еми според мен една част трябва да е за семейните разходи, а останалите за лично негово ползване, което си е негова работа. Това се отнася и за мъжа и за жената. Вече зависи от доходите каква част ще остане за тях си.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b724cdb515
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Поредната излишна тема.

Всеки си знае.

Ти сега недей да правиш изводи от това какво са коментирали тука... и в интернет изобщо.

Гледай си себе си и недей много да се интересуваш за други хора.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4583ca6726
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Пълна тъпотия. Никога не съм искала мъжа ми да си оставя цялата заплата, както и аз не бих направила с моята.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9303f6490a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Познавам такива мъже, но за мен това е абсурдно. Жена ми е разумна в харчовете си, но и давам толкова, колкото сметна за необходимо, което в нашия случай е повече отколкото харчи за прехраната на цялото семейство, облекло, играчки и други неща за детето, вкл. и за някоя и друга дрешка за нея самата. Ако и дам всичките си доходи какво следва? ! Тя да се чуди какво да прави с парите ми, а аз да се чудя дали днес мога да си позволя да ям нещо или не на обяд и дали ще ми стигнат джобните, за да си заредя колата? ! По-голяма глупост не мога да си представя:)
М, 38

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2e2ea7fcd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Българина и неговата любима тема след напоследък ширещото се невежество, а именно битовизъм.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1fdc6d08f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Здравей, като ти се родят две деца и жена ти излезе в майчинство и чака по 3 месеца да и преведат парите защото я някой мърляв счетоводител не си е догледал работата, я някой объркан болничен има при бременност ще разбереш защо трябва да и оставяш заплатата си на разположение. Не е защото да си прави кефа жената. Като се прибереш от работа ще искаш да ти е наготвено нали? Ами ако се разболее детето знаеш ли колко са скъпи лекарствата? Естествено че ще и оставяш пари, ако искаш да имаш семейство, друг е въпросът коя жена колко е разумно и коя как ги харчи.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ab6d438b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Първо в едно семейство не би трябвало да има мое и твое.Семейния бюджет трябва да се обсъжда и разпределя и от двамата партньори.И къде е казано,че заплатата на мъжа е винаги по-голямата в семейството.На моята работа повечето жени издържат мъжете си и семейството си,а мъжете си чешат топките по цял ден и един хляб не могат да идат да купят.Разбира се всеки от партньорите има и свои нужди,които да покрива стига това да не ощетява семейството.А жените дето чакат мъжете да ги издържат и си мислят,че някой им е длъжен,а тях в същото време ги мързи да гледат-ЖАЛКИ СЪЩЕСТВА.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3c3967ad25
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Никога не бих си оставял парите на разположението на жена дори това да бъде моята.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 94aac89245
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Ние имаме общ бюджет, освен храната, другите покупки ги обсъждаме.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a7fecc00cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Ако един мъж взема 2-3000 лева, че и повече-лекари, адвокати, началници, проверяващи и други-ами никой няма да остави толкова пари на жена си, ами той-как ще живее? Не, и дума не може да става за такива искания-всеки си разпределя сам парите и си осигурява каквото му трябва-пътувания, закупуване/подмяна на някаква техника, ремонти на жилището и други! Мисля, че бях достатъчно ясен!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7e9b8a1b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Ама то в едно семейство всички трябва да си оставят заплатите за семейството. не само мъжът. :D Ма то в днешно време с тия различни форми на съжителство, да се чуди човек къде да си остави заплатата. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a2c2ef5cb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Майка ми събираше парите на баща ми и съответно се разпореждаше с тях. Реално нейната заплата винаги е била по-голяма и това до някъде и даваше право. Аз съм жена, но не мисля, че трябва един член на семейството да се разпорежда със всички пари. Ние, с моя приятел си делим общите данъци и сметки или пък ги плаща този който има повече пари в момента. Отделно сами си покриваме личните разходи или си помагаме, ако на някой от нас не му достигат за нещо. Не желая да взимам и оперирам пари изкарани от друг, нито да се отчитам на някого, просто не мисля, че е редно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f23536ce36
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Според мен, честните варианти са два:
- Общ бюджет за семейството, състоящ се от заплатите на двамата. Решенията се взимат съвместно.
- Всеки разполага със заплатата си, а общите разходи се делят по равно. (Този вариант предразполага към по-малко дрязги между съпрузите, според мен.)
В крайна сметка всяко семейство си решава само.. :)
Няма един верен отговор за всички.
Жена, 28

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6486aace6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Аз никога не бих оставил цялата си заплата. Не съм банка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0d1c5a94cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

28.   Народна поговорка - "Мъжът с колата да внася, а жената с игла да изнася, няма хаир от такова семейство" Пари в ръцете на жена, е като пушка в ръцете на луд човек. Докато не изгърмят наличното, нямат мира!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b7aba315b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Според мен е най-добре за общите разходи като сметки, пазаруване, ремонти и др. и двамата съпрузи да дават по равно. Всеки за собствените си разходи като облекло, обяд в работно време и други неща лично за себе си да харчи своите пари. Ние така правим с мъжа ми. Той има кредит от преди да се оженим и сам си го изплаща. Бензина сам си го плаща, защото ходи на работа с колата. Само като ходим заедно с колата горивото го смятаме към общите разходи. Той изкарва повече от мен, но аз наравно давам за общите разходи. Той сам си плаща данъци за неговите имоти, а аз за моите. Единствено за имота в който живеем делим разходите по равно. Иначе тъй като той е финансист по професия съм оставила той да се оправя с финансите и да пазарува и плаща каквото трябва. Всеки си заделя останата част от доходите за собствени нужди и си разполага с тях както реши, като за по-скъпите покупки се консултираме, но май и двамата сме доста спестовни та не харчим много пари. До сега никога не съм му искала пари за нищо. Веднъж наскоро сега се наложи аз да му дам, но каза че ще ми ги върне. Този модел за сега ни урежда и двамата и вече 1 година си живеем по този начин. Мисля че така е най-справедливо. Не знам обаче за други семейства къде жената взима съвсем нисък доход, а мъжа доста голям доход, тогава вероятно няма да може жената наравно да плаща за сметките. Аз се радвам че успявам да издържам семейството наравно с мъжа ми.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 2cc13f9746
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   29, браво! И аз съм с мислене като твоето и се надявам когато имам сериозен приятел един ден, да приложим успешно вашия модел.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3bc4630f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   29, браво! И аз съм с мислене като твоето и се надявам когато имам сериозен приятел един ден, да приложим успешно вашия модел.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3bc4630f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   29, браво! И аз съм с мислене като твоето и се надявам когато имам сериозен приятел един ден, да приложим успешно вашия модел.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: aed9d44509
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Номер 9, само дето жената от историята НЕ МУ беше жена! Това е огромна разлика!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 27dcc33b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Всичко зависи от това КАКВА Е ЖЕНАТА! Ако е повлекана, всичко харчи и нищо не носи. Такава която ще си купи нови обувки, а ще забрави, че детето няма ново яке.. Шут и през вратата. Имаше и някакъв парцал - тип кучкар Childfree. Е за какво да му / и оставяш заплата на такъв /а? За да произвежда качествени фекални отпадъци?
Ако жената е свестна, като моята, такава че се грижи за семейството и децата побече отколкото за себе си, напълно си заслужава да си оставяш парите в къщи, ЖЕНАТА прави от къщата - ДОМ! .
Въпросът е тъп и няма еднозначен отговор.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e5e4368a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Права си, номер 35, но когато си с един мъж под един покрив, или с жена (без значение) с партньора си трябва да се споделят и финанси и ядене и всичко. Та нали това е смисъла!? !? !? ! Ако няма разбирателство в тези неща какво остана за напред. Ми това не е връзка...

И на мен ми е много лесно да си изпукам цялата заплата и за моята да не дам 1 стотинка, ама тогава ще скочите всички и ще кажете какъв мъж си... трябва И мъжа И жената да споделят двамата всичко. Балансът му е майката. Изпадне ли се до крайности жената да дава всичките си пари за глезотии (скъпи дрехи, скъпи играчки, скъпи парфюми), или пък мъжа да прави същото - да изпива цялата заплата, да я харчи по колата или за някакви други простотии връзка не може да има.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 82d41a6e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Когато бях малка, баща ми никога не ходеше лично да плаща сметки - правеха го майка ми и дядо ми. Но не с парите от бащината заплата, ако ще ме "контрирате". И до днес дядо ми плаща тока с парите от добрата си пенсия, а има големи заслуги и за купуваната храна, както и той с неговите спестявания е купил жилището, в което живеехме и още живеят той, мама и татко. И да - майка ми е имала периоди без работа, но и такива, в които работеше, включително в момента взема заплата, която е равна на тази на баща ми. Отделно винаги беше перфектна домакиня, помагаше ни за домашните, правеше зимнина. Баща ми оставяше пари, разбира се, но не пазаруваше за вкъщи (препарати, храна, учебници и т. н. ) - правеха го майка ми и дядо ми. Никога не беше разпределял месечните пари за месечните нужди. Мама сама купуваше, мъкнеше на ръце и лепеше тапети, сменяше кранчета, а единствената помощ, която получаваше, беше от нас - децата. Реално баща ни нямаше представа от семейния бюджет, а и да имаше, щеше да е по-зле, защото всичко беше излишно според него (интересно защо е ползвал купеното от мама), а ако той искаше нещо, се купуваше в огромни количества. И така си живеехме в лишения (добре че мама закърпваше положението). Е - когато имахме гости, освен приготвеното от мама, татко се скъсваше да купува екзотични плодове, напитки, мезета, сладки и т. н., като не пропускаше да се хвали: "Аз имам пари! " (глупости на търкалета). Разхищаваше да се доказва такъв, какъвто не е, а когато хората си заминеха, не купуваше само за нас подобни плодове и т. н. Стояхме си без тях до следващото гости, когато баща ни отново се изхвърляше пред хората и харчеше разточително, въпреки че нямахме. От друга страна, когато ние поискахме нещо, то беше излишна глупост или нямаше пари за това. А репликата, която чувахме най-често беше: "На нас не ни трябва! ". За каквото и да е - дали нов домакински уред, защото старият не работи или изобщо нямаме такъв, дали кабелна телевизия (и до днес нямат), дали ремонт, когато всичко крещи, че нещо просто буквално се разпада, дали нашите плодове от село, които той щедро раздаваше на хората, дали почивка (никога!!! не сме ходили на семейна такава), дали видео или електронна игра (не сме имали), дори доброто отопление през зимата!!! (то просто не било здравословно - разбирате ли, а аз се чувствах добре на училище, защото поне там не замръзвах) и т. н., и т. н. И никога според него не беше, защото няма възможност, а уж просто защото е глупост или на нас не ни трябва!!! На забавления никога не ни водеше, но имаше ли с нас чужди деца, веднага се започваше с харченето по атракции и купуването на глезотиите, които преди малко бяха ненужни глупости или нямахме пари за тях. Все настояваше да черпи хората, а никога не приемаше почерпка. Развозваше с колата ни другите без да им взема пари за бензин. Нищо, че вкъщи студувахме... Мога да продължавам да изброявам, но няма смисъл...
Така че не ми говорете за мъже или жени, говорете ми за Хора и мънички човечета!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9a2605e72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

41.   19, домакините ги разпознахме, мърляв счетоводител няма, но мърлява домакиня, която чака мъжа й да я издържа - май има.
10, сакън, ако някой мъж печели 500 лв, според тебе не трябва да създава деца и семейство? Жената трябва да работи, а не да чака да я издържат. Това че е родила и е в майчинство, не означава, че някой трябва да я издържа.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4e0ad08d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

43.   Вие да не сте полудели бе? Как така мъжът ще трябва да дава парите си на жената? Че те са си негови, собствени, заедно с жената ако си е вземал въобще жена. Дори и жената да работи, пак мъжът трябва да и вземе всичките пари, за да не мисли тя за глупости и да започне да го командва. И, престанете с това, че жената вземала повече пари от мъжа! Това е безобразие. На нея не и се полагат повече пари от на мъжа, и тази порочна практика трябва да се прекрати най-после. На какво прилича това, и до кога ще продължава? Според феминистките, мъжът трябвало да си стои в къщи, да гледа децата, да наготви и да почисти къщата като изпере и изглади дрехите, и да измива чиниите и прочее.... Хайде де!!! От де накъде? Остава и това, жената да го тръшне на леглото, да му удари един секс набързо преди да отиде на работа, за жизнен тонус, и да му отвърти два шамара преди да излезе, защото след като е мъж, няма начин да не е виновен, а, и за да слуша какво му се говори!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c8f9e63346
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Истината е, че поддръжката на външния вид на една жена, както всяко нещо, струва ПАРИ. Фризьор всеки месец, маникюр, кремове за лице и тяло, друга козметика - молив, спирала, червило.... Не е казано, че трябва да се мажеш като маймуна, но бива поне едно червило и спирала да слагаш, като ще ходиш на работа или другаде сред хора. Парфюм. Дрехите са отделно перо. Аз сама си изкарвам парите за гореизброените неща, купувам храна и консумативи и за в къщи, но основните разходи за апартамента и образованието на сина ми ги поема съпругът ми. И не мрънка, защото не го е срам да върви с мен по улиците, нито в къщи е длъжен да гледа някаква мърла.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8da2c3c906
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

45.   Живея в Испания и тука повечето испанки не работят,обаче вземат цялата заплата на мъжа си и му дават колкото преценят.Ако мрънкаш нещо ще пуснат едно оплакване в полицията и може да лежиш за психически тормоз,а ако тя реши да се развежда просто ти взима ВСИЧКО и оставаш на пътя!Така че не се жалвайте,има и по-зле.Един приятел лежа 3 месеца в пандиза защото е повишил тон на жена си и тя е решила да го "денунсира" тоест да подаде оплакване.Друг е разведен и спи в колата си,защото жена му взе собственото му жилище и го изрита.Мен затова ме е страх да се зарибявам с испанките,а си ходя с една нашенка.От Костинброд.И така!А ако има някоя жена която иска да ме издържа и да изкарва повече пари от мене-да заповяда,мога да готвя,да чистя,да мия чинии,гледам и турски сериали няма проблем!
Алекс

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2ff540d6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

47.   При нас нещата са организирани на принципа "не питам". Аз имам малка фирма, жената гледа децата. Аз ѝ давам твърда сума всеки месец, която трябва да ѝ стига за манджа, дрехи, децата и т. н., не питам как ги харчи, тя не ме пита колко има във фирмената сметка. Когато има по-голям разход (обзавеждане, екскурзия или друго), тя ме пита "можеш ли", ако мога- ок, ако не - чакаме по-добри времена.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ec6f9e781e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

48.   45, чак толкова ли да са се изпедерастили испанците бе? Не е за вярване! Че то тогава в България е рай за мъжете! Тук мъжете не само че не дават заплатите си на жените (по-големият процент мъже), а и изхарчват и парите на жените си за пиене (някои мъже само). Дори се развеждат, женят се отново за по-млади жени и техните пари изпиват по-някога! Тук жена ще повиши тон на мъжа, само ако баща и е на властова позиция или е богаташ. В над 80% от семействата жените не смеят да гъкнат защото знаят какво ще последва (яко мъжко "денунсиране")! :))) И при нас има "денунсиране" но с обратен знак и е към женския пол. Особено в провинцията. Казваме му "дървен Господ"! :))) Не се притеснявай, вече има нова вълна на преориентация и Сорос-извратенията с овластяването на жените в скоро време ще изчезне, ако Християнския свят иска да просъществува. Така че, и испанка ще можеш да си избереш, ако ти харесва, и не тя теб, а ти нея ще я "денунсираш" ако нещо много вземе мрънка и да има претенции за равенство. :))) Ей, стамо да не си много слаботелесен, пък тя да е над 100 кг. Тогава със сигурност ти ще си "денунсиран", защото по закон половете ще си останат равноправни, а жените ще опъват каиша наравно с мъжете. Щом искат равенство, ще си го получат, но никога няма да определят правилата и да са глави на семейства. Това ще е винаги запазена територия за по-силния пол!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8fb0060e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Никой не може да задължи другия, дали да си дава парите или не. Това се решава вътрешно в семейството, но ако имат проблем с това, биха могли да отидат за някой месец да работят за без пари, да се доопознаят и наместят в различията си, нали така? Този, който ги наеме ги храни вместо да им плаща. Както се казва "танто за кукуригу".

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5cb62426f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

50.   Аз съм жена.
Омъжена съм за смотаняк, който получава минимум 2 пъти по-малко от мен. На всичкото отгоре, си спестяваше мизерната заплата на карта. Аз плащам всичко. В случая -жената оставя цялата си заплата. От 2 месеца започна да оставя, но аз остявям мноооооого повече от него. Аз като жена съм загубила уважение към него, презирам го. Той се озлобява и ме обижда. Аз не му оставам длъжна и така... В едно семейство мъжът е този, който ТРЯБВА да изкарва повече пари, а жената - да се грижи за уюта. Иначе, нещата се размиват. Аз съм и мъж, и жена. И накрая - едно нищо.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bed63009ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Моят мъж винаги се е стремял да печели добре за семейството. Той поема всички фиксирани разходи и не би се чувствал добре, ако не можеше. Когато бях в неплатено майчинство, ми е оставял достатъчно пари за пазар и разходи по детето. Аз бензин през живота ми не съм сипвала, винаги се грижи да имам. Като получи извънредни пари или си купува нещо по-скъпо като нов компютър, телефон, таблет, или, ако нищо не му трябва, ги слага на обща спестовна сметка. Аз от своя страна съм скромна жена, а и горда. Не мога да му искам пари. Моята заплата я харча за пазаруване в супера, за мен и за детето. Освен това поемам данъците, при нас системата е такава, че единият поема данъчната тежест. Не са ни равни сумите, които даваме за семейството. Аз работя по-малко (4 дена седмично) и му давам възможност да печели повече като не го занимавам с пазаруване и нова детска шапка примерно. За нас това работи и всеки е доволен. Не бих му искала всичките пари и изобщо каквито и да е, той го знае и не допуска да нямам. Това е. Грижим се един за друг колкото можем.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 98d824f9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Аз съм жена, икономист по призвание и професия и аз определям семейният бюджет. Мъжът ми е слабо финансово грамотен и не бих му се доверила за това. Вземаме еднакви заплати, които и двамата оставяме вкъщи изцяло за преразпределение. По този начин се справяме успешно двама възрастни и три деца.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8fb0060e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

54.   №50, що се ожени за този мъж като го квалифицираш така?
Не те ли е срам? Предполагам, че мъжа ти ни ги знае тези твои мисли. Ами като го загубиш, тогава кой ще обвиняваш, сигурно държавата ...защото някой трябва да ти е длъжен.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 91e7cccd1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

55.   Въпроса ми е насочен към всички мъже, които са на мнение, че не трябва да дават пари на жените до себе си? Хора ако една жена си изкарва сама достатъчно пари (в много случаи повече от мъжа до себе си), родила е две деца, сама се оправя със всичко, покрива си разходите, намира начин да се забавлява, самоусъвършенства се, не спира да се образова и да трупа квалификации, мъжът до нея за какво и е? За украса? Не благодаря...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 130089a836
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   Ние имаме една обща сметка в която се превеждат парите на мъжа ми и тези от семейния ни бизнес, в който аз също взимам участие... От тази сметка се плащат всички разходи за дома и каквото ни е необходимо за семейството.
Аз имам една отделна сметка, в която се опитвам да спестявам помалко... тъй като съм по-спестовната и свитата откъм разходи. Винаги се опитвам да оптимизирам разходите, да ги сведа до разумния минимум и не харча пари за глупости, да има някакъв баланс, а не залитания в една или друга посока.
С удоволствие оставям съпруга ми да се развихря в бизнеса и да се чувства като пълноценен "ловец". Досега в годините съм се напъвала достатъчно да доказвам какво и как мога. Вече не искам да му оспорвам тая роля. Сега с удоволствие наблягам повече в създаване на семейния уют и атмосфера и повече време за себе си....
Виждам, че дава всичко от себе си, да работи за семейството и аз от своя страна правя всичко каквото мога, за да го облекча, да му създам комфорт и да съм му в подкрепа.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6fd1bed7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

57.   Здравейте, и за много години на всички! Днес всички с името "Иван" трябва да почерпят.
№50, въпросът ти е некоректен и рядко глупав.
1. Една жена сама не може да изкарва пари, повече от мъж в дадена професия. На нея просто и ги дават без да ги е заслужила, по простата причина че е жена.
2. Никоя жена до сега не е родила без мъжко семе! Сперматозоидите не растат по дърветата. Така че, от мъж зависи дали ще си даде семето и ще разреши на някоя жена да роди децата му.
3. Няма такава жена, която да се справя сама с всичко без чужда помощ, а когато се забавлява, самата тя служи за забавление на мъжете, освен ако не е лесбийка, или върла феминистка-мъжемразка.
4. Има период в който след като е родила двете си деца (за които споменаваш) ще трябва да избира между децата и кариерата. Две дини под една мишница само мъжете могат да носят, защото са физически по силни и по-умни от жените. Т. е. могат да правят деца, да се образоват и да градят кариери. За това работодателите винаги предпочитат мъже вместо жени, а жените са им натрапени с разни квоти и европейски директиви. От това следва че, мъжете като пол са по-съвършени и преди върлата феминизация наложена като държавна политика на много държави, половете се определяха като висш и нисш. Сама можеш да се сетиш, кой е по-нисшият и кой по-висшият пол и днес, ако направиш разбор на събитията до днес, случили се след като мъжете разрешиха на жените да упражняват правото си на глас.
И на последно място, жената служи (винаги е служила) за украшение на мъжа. За друго не му е нужна, а днес благодарение на феминизма, мъжете вече не искат и деца. За това суетата е женска черта, а гримът е средство за да скрива недостатъците по тялото си, да заблуди мъжа и да бъде харесана от него.

 
  ...

1-50 от 66
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker