Майка ми е алкохоличка. Моля за помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е алкохоличка. Моля за помощ
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1425 пъти
Здравейте. Аз съм на 22 години, имам 2 по-малки сестри, нямаме баща и майка ни е алкохоличка. Доскоро си мислех че контролирам нещата, докато не започна да пие от 9. 00 сутринта докато вече не може да гледа. Опитах с психолог, тя просто отказва да приеме, че има проблем. Дори съм я карала да избира между децата си и алкохола-избора беше той. Вече не мога да работя по 18-20 часа за да издържам всички, нервната ми система е разбита, не мога да търпя никого около себе си, освен сестрите си а вече би трябвало да мисля за семейство. Нямам време и нерви за нови запознанства, единственото за което мисля е как да ги спася... Говорила съм с адвокати, не мога да ги взема чрез съд, защото по документи не получавам достатъчно доходи да ги издържам, а тя както вече казах отказва да приеме че има проблем. Моля ако някой знае към кого да се обърна за помощ да ми каже! Ще бъда много благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3910c30841
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи е дошло време да осъзнаеш че си на 22, пълнолетен човек със собствен живот!
Спри да мислиш за живота на другите били те и кръвни роднини. Както си се справила ти така и сестрите ти ще се справят с "майка алкохоличка".
Изнеси се и си гледай своя живот, а колкото до сестрите ти, не ти е нужно да ги осиновяваш, те ще ти идват често на гости и ще ти предоставят възможността да се грижиш за тях, не се притеснявай за това.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fdb4a8ce85
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче, безкрайно ти съчуствам и съжалявам, че не мога да ти кажа нищо хубаво. Майка ти е загубена кауза.

Вероятността да се откаже от алкохола е просто нула. Правилно си се ориентирала да се опитваш да спасиш поне сестрите си. Това е единственото, което можеш да направиш.

Имала съм близък с подобен проблем и мога да ти кажа, че пиенето тотално унищожава мозъка. Тази жена, която гледаш сега просто отдавна не е майка ти, която си познавала. Приеми, че просто външно прилича на нея.

Алкохолизмът е болест на мозъка. Нито ще я накараш да признае проблема, нито ще се съгласи да се лекува или в най-добрия случй ще е само на думи. Алкохолиците са страшни манипулатори и умеят много добре да се възползват от чувствата на другите чрез самосъжаление и крокодилски сълзи, само за да получат своето - а то е просто да пият, нищо друго.

Единственият начин да я спреш е ако няма пари да си купува пиене. Откъде има за пиене? Работи ли нещо или взима детски? Даже и някой да я почерпи, няма да е за дълго и после ще спре. иначе в промеждутъка най-вероятно ще заплашва, че ще се самоубие или ще казва, че и е много лошо и трябва да пийне поне малко. Повярвай ми, това са само думи, алкохоликът е егоист и никога не посяга на живота си.

Грижете се със сестрите си една за друга и при първа възможност ги взимай при теб. Не е нужно да си им настойник. Ако дойдат да спят у вас, едва ли има кой да направи проблем, все пак сте сестри.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 399d4ae117
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Еми, да си си уредила документите. Всички криете данъци от държавата, а после се вайкате като не ви позволяват нищо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 86457f6674
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че в този случай социален работмик ще е добър избор, тъй като най добре ще реши какво да предприеме за майка ти и вашата сигурност и да завърши дай боже благополучно!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 189e75ef65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   А ми истината е че не знам какво да правиш ти нямаш ли апартамент или квартира където да се преместите щом сте я накарали да избира между вас и алкохола а тя е избрала алкохола значи просто тя не се интересува от вас в пяно състояние а според разказа ви все е в това състояние така че ако имате възможност най добре е да се преместите за известно време и после може да и долилипсвате... Другото което е не се спира рязко алкохола другото което може да направите е да приберете някъде всичкият алкохол и да заключите врата да не я пускате да излиза и всеки ден да и давате някакво количество алкохол и всеки ден даамалявате и намалявате и аз не знам какво да направите

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 699bfa6fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Майка ти трябва да бъде настанена в психиатрия. Там лекуват алкохолизъм

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker