Синът ми е много агресивен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Синът ми е много агресивен
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 3087 пъти
Здравейте. Пиша тук защото не знам към кого да се обърна и се надявам, че тук бих могла да намеря помощ относно проблема.
Омъжена съм, имам син на 16 и дъщеря на 12 години. От няколко месеца с мъжа ми сме забелязали, че момчето ни доста се промени. Стана много агресивен, лесно се пали. Създава проблеми дори в училище. Няколко пъти ни викаха в училище, защото се е сдърпал с други момчета - веднъж дори и с по-голям от него. За щастие в къщи не показва такава агресия, но пък е някак по-затворен от преди. С мъжа ми се опитахме да говорим с него, да ни каже ако има нещо което го измъчва, но нищо не успяхме да постигнем.
Аз лично съм забелязала, че поведението на сина ни се промени от както почна да ходи на фитнес и когато споделих това с мъжа ми - той не ме взе на сериозно и каза, че си въобразявам и че не може да е от това. Търсих информация в интернет и попаднах на статия, в която пишеше че при някои хора занимаващи се с фитнес - поради високото ниво на тестостерона ставали така по-агресивни. Знам че сина ми пие някакви добавки покрай фитнеса, но винаги е казвал че са безвредни.
Как мислите - споделяте ли моето мнение? Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 899a7a4e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля че не са виновни нито фитнеса нито каквото и да било друго нещо, а самите вие като родители. Проблемът на момчето ви е във възпитанието, в отношението ви към него, в недостатъчните на брой искрени прегръдки, в количеството искрена любов, които сте му дали, или трябваше да кажа не сте му дали.
Вие не сте си научили урока преди да създадете детето, сега е малко късно да се мъчите да поговорите, разговорите между родители и дете би трябвало да са навик в семейството, а не инцидент, при спешен случай. Не когато вече стигнете до проблем да се усетите че е нужен разговор, а разговорите е трябвало да са редовни поне на всеки два дни, от както детето ви е тръгнало на детска ясла.
Само като ви чета, вие не знаете какви точно и по колко мг добавки пие вашият син, не сте проверили сама колко са безвредни, а сляпо вярвате на 15-16годишно хлапе, че то казвало, че били безвредни. То според младежите на неговата възраст и повечето леки наркотици са безвредни. Бихте ли повярвали в това, или сте чували по тв, че не са безвредни? Трябва ли да чуете по тв колко младежи са починали и трайно увредени от добавки, за да проверите точно какво и по колко пие детето ви?
Ако не липсваха тези неща в вашето семейство, щях да ви кажа, че е напълно нормално дете на 16 да се сдърпва с момчета, той е бъдещ мъж и сега се учи да отстоява силови позиции. Получил е самочувствие от работата по тялото си и иска да се изкачи в класацията на "силните" в училище. Обаче вие не сте го научили да си поставя граници. За да ви извикат в училище проблема вече е станал голям, тоест сина ви прекалено си е изпуснал нервите, той не може да си поставя граница на правилното място в правилното време и прекрачва училищните правила, които всъщност в днешно време са доста търпеливи. Напълно нормално е младите петлета да пъчат гърди, да се сблъскват, да се сдърпват, така се печелят позиции в тяхното общество, обаче да свиеш юмрук и да посиниш или начупиш носа на съученик, вече е недопустимо. Перченето трябва да има граница до там че да не се допуска оплакване в училището от отсрещната страна. А за младежите които са оплакват също не се оплакват от нищо. Те си имат граница, срамно е на 16 /надали са по малки/, да идеш да се оплачеш на училищни власти за нещо дребно. Тези които се оплакват се оплакват или го правят с право или са по хитри, което е по лошо, говори за това че вашият не е хитър и не му сече пипето и са го победили с акъл.
Предлагам да му прочетете това което ви написах, той е достатъчно голям за да криете от него и да се мъчите да го манипулирате по детски. Само след 1, 5 години той ще е пълнолетен гражданин, тоест вие имате само 1, 5 години да го научите как се държат мъжете и какво точно е мъж, и че мъж не значи да можеш да биеш, да можеш да причиняваш физическа болка на друг човек. Защото ако мъж значеше да можеш да биеш то в цял свят има само около стотина мъже, тези които печелят бойните състезания.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1ecff37f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля че има някакво съмнение че не е от това. Разбира се че е от това. Проверете го какво точно пие. Ако пие тестостерони на тая възраст е голяма грешка, защото организма му го произвежда в изобилие.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e90c8a8533
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   "Знам, че пие "някакви добавки" покрай фитнеса... "? !!! ... Знам, че взема "някакви" наркотици.... знам, че... Мила, как няма да се заинтересуваш какви неща пие детето- това не е шега, ами ако се налага прерови му стаята, сака и виж за какво точно иде реч. Ако са само хранителни добавки, чудесно, но ако е нещо съмнително, провери в интернет какво е, докато още не си е съсипал организма и вземете мерки. Хубаво е да имаш доверие на децата си, но преди всичко, ти и таткото носите отговорността да ги пазите от грешки, опасности и залитания в крайности, за да ги отгледате здрави. На 45 години съм, майка на двама синове, единият от които яко блъска във фитнеса и яде по половин кора яйца на ден.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3c78d088a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Опазил бог. Бой и да ги спре тези анаболи! Веднага!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d255a8253d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Вие като родител трябва да видите какви са тези безвредни добавки. Да не си остане с едни неработещи тестиси накрая от безвредност.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4d9eaa0eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 1 - много точно и изчерпателно, подкрепям напълно. Истината обаче е, че едва ли авторката ще иска да прочете и да вникне в твоя коментар. Тя е от всички онези, които отдъхват с облекчение, когато някой измисли медицинско обяснение за оправдание на техния провал като родители.

Късно му е на момчето на тези години да стане човек. Просто сега мама и тате почват да виждат истинското му аз, което явно досега е пазел само за извън къщи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 49e8d5b981
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   За добавките не знам, но от фитнеса със сигурност не се става агресивен. Много е хубаво, че ходи, нека тренира, да си изразходва енергията. Не мисля, че добавките влияят на агресията, но някои хора твърдят, че влияят на други асоекти от здравето. Попитай го, нека ти обясни подробно какво пие, за да си информирана.
Колкото до сбиванията между момчета - еми момчета са си. Може да е по-темпераментен по принцип или напоследък да е в труден период (тийнейджър е все пак). И в двата случая може да се научи на контрол и равновесие с помощта на психолог.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 49e8d5b981
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   За добавките не знам, но от фитнеса със сигурност не се става агресивен. Много е хубаво, че ходи, нека тренира, да си изразходва енергията. Не мисля, че добавките влияят на агресията, но някои хора твърдят, че влияят на други асоекти от здравето. Попитай го, нека ти обясни подробно какво пие, за да си информирана.
Колкото до сбиванията между момчета - еми момчета са си. Може да е по-темпераментен по принцип или напоследък да е в труден период (тийнейджър е все пак). И в двата случая може да се научи на контрол и равновесие с помощта на психолог.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 54915b88b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Сега му е времето, нека да си буйства. После като си го изживее ще улегне. Онези които в детството са мишоци после на 30тина години като им падне някой лев почват да избиват комплекси и са жалка гледка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: deea09f966
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На сина ти му се чука и понеже няма с кого тестостерона бушуващ в тялото му го избира на агресия.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 169aa27de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   А какво е предизвикало агресията? На неговите години бях същият.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f8c1d1e3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   По фитнесите продават аминокиселини, които увеличават оросяването с кръв на мускулите. Агресивността му не е това, а от простотия. Той търси себедоказване и мисли, че силата е пътя за това, също така си мисли, че вече е достатъчно трениран и търси поле за изява, т. е зорлем иска да се сбие с някой за да покаже, че е голяма работа. Всичко ще се оправи от първия път, когато избере грешния човек с който да се заяде, който или ще го набие или ще извика други хора, които ще го набият. Като му спукат тиквата от бой, може и да му дойде акъла в главата, че винаги ще се намери по-силен или по-коварен от него и че въобще не е това пътя в сегашното общество да завоюваш позиции.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f21128d2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   На прав път сте. Проверете хубаво добавките. Повечето преди мен го казаха достатъчно добре.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6e53a92a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Изглежда, че като ходи на фитнес му се дига самочувствието и се мисли за нещо повече от другите. Запишете го и на боен спорт, тогава съвсем скоро ще започне да си мери силите и с баща си! Знам го аз този тип деца - родителите им казват: детето ни не прави такива неща, не е възможно, не сме го възпитали така ... а в действителност детето е станал непоправим изрод! Извинете за грубите думи, но това е моя извод за днешната младеж. Поговорете сериозно с него докато е още рано!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0170bf7a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Дaли пък някоя "случкa" не е причинa дa зaпочне фитнесa, a вие дa сте зaбелязaли промянa в последствие, a не когaто е трябвaло.
Aз съм женa, мaйкa нa двaмa синa, тренирaм и ПИЯ ДОБAВКИ- солaген и нaтурaлни витaмини, е, и? !
Синовете ми също пият хрaнителни добaвки, съпругът ми също. Не помня когa зa последно сме били нa лекaр, мaй дa рaждaм беше.
Не боледувaме блaгодaрение нa добaвки рaзни- превенция.

Не зaклеймявaйте тaкa веднaгa думaтa кaто едвa ли не нaркотик някaкъв.
Вижте спокойно кaкво точно пие, предполaгaм, че ще е протеин, въпросът е дa е нaтурaлен, a не опити нa сaмозвaнци- aлхимици рaзни.
A проблемът нa синът ви е друг, щом нa училище е aгресивен, a у домa спокоен. Или мислите, че "добaвкaтa" е интелигентнa и "знaе" че у домa не може, тa някaк му нaтискa тестостеронa нaдолу? !
Говорете с него нaсaме. Който от двaмa ви е по- близък, по- приятел, некa той дa опитa. A aко нямa доверие в никой от вaс двaмaтa, тa дa сподели... е, проблемът нa първо място сте вие кaто родители.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 169aa27de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Номер 11 съм Синът Ви как се отнася със сестра си казахте че тя е на 12 години
Той как се отнася със нея?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker