Съпругът ми е не е добър баща, нито добър съпруг... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Съпругът ми е не е добър баща, нито добър съпруг...
преди: 15 години, 11 месеца, прочетена 5206 пъти
Здравейте! Омъжих се преди 8 г., имам си детенце. Мислих си че ще съм щастлива но УВИ. Съпругът ми е не е добър баща, нито добър съпруг. Искам да се разведа но ме заплашва. Веднъж опитах но ми взе детето и каза че повече няма да го видя никога. Наближи датата на делото и ми обеща че ще се промени и се събрахме отново /неможех без детето си -умирах при мисълта без него и нямах друг шанс и се върнах/ животът ми е още по нетърпим. Казва- По добре да останел вдовец от колкото разведен. Не го вълнува абсолютно нищо свързано със семейството му. След работа излиза да пие и не носи отговорност даже и за здравословното състояние на детето си. Нямам подкрепа от никъде с разведени родители съм и немога да открия правилния път. А и така вече не издържам станала съм кълбо от нерви. Знам че няма вариант но все пак ми пишете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 11 месеца
hash: ad6dfe7415
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вариант има! Когато е пиян и ти вдигне скандал - извикай полиция! Ако ти посегне - изтърпи го и отиди и си извади медицинско за нанасяне на телесна повреда! Осъди го! И ако посмее да те докосне пак, или нещо подобно - чака го затвор! Опитай се максимално да се мобилизираш и бъди силна. Ти как мислиш, колкото и да е малко, щом баща му пие - детето вижда, какво е положениети - при евентуално дело и детето ще е разпитано! Намери си добър адвокат! Осъди го! Детето ще е при теб! Просто знам, какво е! Трябва да си силна!
Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: e79c7e0187
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж какво мила, напълно те разбирам, защото и аз бях в същото положение, но останах заради децата, ще кажеш жертва голяма, нямах никаква подкрепа при живи родители.

По-добре без дъщеря отколкото с дъщеря парясница казваха. Не срещнах разбиране и от страна на неговите родители, баща му с половин уста му се караше, а майка му "Ти, какво искаш ма, мойте синове пият, ама не бият, искаш един хубав бой, та да се опраиш".С висше образование съм, но с две деца с по-малко от две години разлика закъде, поне тук имах дом за децата си и скришно се надявах, че те поне ще ме разберат. Живях с него повече от двайсет години. Децата растяха,те имаха жив пример как алкохола не прощава на никой. Та той работеше цял месец за да се прибере в къщи без нито стотинка, дори джебжийките знаеха, кога взема заплатата и му я пребираха...това е накратко.

Децата пораснаха, станаха пълнолетни, достатъчно големи за да ме защитят и двамата го изхвърлиха от дома, който е и негов дом. Отиде да живее при родителите си. Не може да се върне вече тук, няма кой да го прибере...

Щастлива съм и се гордея с децата си и двамата са вишисти, имат работа, щастливи са имат приятели, приятелки, обмисляме женитби...

Виж какво, мила, не те съветвам, да постъпиш както аз избрах. Всеки живее един, неповторим живот. Така, че всеки трябва сам да реши как да го изживее, така че после да не съжалява!

Нека Бог ти помага!!!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 975c7d3274
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 2 е постъпила супер глупаво. А къде е нейният живот? Няма такъв!

Аз прежгивях същото, но си намерих добър адвокат, изхвърлих го от къщи, взех си децата и вече 7 години съм си супер! Отгледах децата, имам прекрасен мъж до себе си, не съжалявам за нищо.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 месеца
hash: fda069df7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дали ти нямаш някаква вина за пиенето му? Опитай да го подкрепяш. Промени поведението си и не веднага, но и той няма да е същия. Все пак е баща на детето ти.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: bd34adeb43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съвсем случайно поподнах на твоята история, но ме заинтригува. Това е моята, но в по-лош вариант. Почти бяхме се развели решихме да си дадем втори шанс. Така се роди и второто ни дете. Сега за мен капана е двоен-той няма да ми даде децата, а аз без тях не мога. Също и не мога да разчитам на родителите си-майка ми е със сериозни здравословни проблеми и не искам да я притеснявам. Ако не исках да пазя нейното спокойствие и здраве сигурно щях да се опитам да избягам и да градя живота си сама въпреки трудностите. Защото предпочитам да се грижа само за децата си, а не и за един незнам дори как да го нарека-самовлюбен в себе си егоист, какъвто е мъжът ми.Но поне за сега търпя и не мога да набера смелост да предприема нещо. Дано ти бъдеш по-смела от мен и не допускаш мойте грешки.

 
  ...


...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 92d941dd37
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не мога да се стърпя да не отговоря на номер 4 - ''баща на детето ти'' - г-не или г-жо, по-важно е едно дете да има добър баща, а не просто едно присъствие вкъщи (нека ви напомня - понякога пиянстващо, биещо, викащо, обиждащо, подтискащо).
При такъв ''баща'' е по-добре без него.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 90e077156c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Препоръчвам на всички семеиства да се поткрепят

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 159181c0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Съчувствaм ти нaй-искренно, зaщото и aз съм в същaтa ситуaция. Вече 8г. търпя същия тормоз, зaрaди детето. В един момент то порaстнa, a бaщa му си е същия. Нaдявaхсе дa се промени, но уви. Е вече aз се промених и зaпочнaх дa търся по-добър вaриaнт. Съветвaм те и ти дa го нaпрaвиш, все още се срещaт и свестни мъже. Пожелaвaм ти успех и не се примирявaй с нещaстието си. Животa е прекaлено крaтък зa дa сме все нещaстни. Нaмери човекa с който ще си истински щaстливa. Успех милa. Господ дa ти помaгa!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9aa5a48d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ни говори нищо с мъжа си, вземи си детето и напусни жилището, след което подай молба за развод по вина на мъжа си. говори с адвокат, като нищо можеш да го изгониш от жилището, дори ако е негово.

Най-лошото е да си седиш и да търпиш.
От страх, че "ще ти вземе детето" - хайде моля ви се,
сами не си вярвате. Никой не може да ви вземе детето, което вие сте родили.

Не оставяйте при мъже, които не се отнасят добре с вас,
"заради детето". Няма по-голяма мъка за децата от тази да живеят в лоша семейна атмофера, с бащи пияници, и тем подобни. Ако вашия мъж не е добър баща и съпруг,
ако между вас няма добри отношения, заради детето си го напуснете.

Ако останете там "заради детето", вашето дете няма да ви го прости. Четете историите на деца-тинейджъри, 12-13-14 годишни. Те си мечтаят да напуснете баща им, самите те не са на възраст да могат да го направят...
Разберете, оставайки при мъж, който е, с една дума лош, вие никакво добро не правите на децата си.
Напротив - всичко това съсипва детската неукрепнала психика.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cd9abc773f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А ти явно си перфектна?

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 251234b333
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не е точно така, защото ако бащата има много добри доходи, жилище и не е показвал агресия пред свидетели, а майката е домакиня и родителите ? не я искат както при номер 2-може наистина да присъдят децата на него, за съжаление...
И аз съм в подобно положение и стискам зъби малко да поотрасне детето и да може да каже в съда при кого предпочита, а и се надявам до тогава да имам добри доходи и покрив над главата.
Друг вариант за авторката е да разучи Анонимните центрове за настаняване за жени преживели насилие, лошото е че там максимално май можеш 6м. да стоиш..

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 45243bf587
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 4 пълни глупости дрънкаш. На него никой не може да му помогне. С разбиране и подкрепа до никъде няма да стигне. Той е алкохолик както сигурно си прочел/а. Тях освен в клиника другаде не им е мястото! Майка ми и баща ми се биеха пред очите ми, имате ли си на представа каква травма е това? Баща ми пиеше нон стоп и в крайна сметка почина! За такива хора спасение няма освен ако те сами не се напънат да откажат алкохола. Аз съм само на 15 не заслужавах да остана без баща на 10.
Един ден баща ми беше отново пиян, с мама се сбиха, мама извика полиция, те дойдоха, той им извади нож, и така при съпротива го задържаха за 72часа. През това време мама подаде молба за развод, взе си добър адвокат и се разведоха, малко по-късно той почина.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a27b7a39af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ако бях достатъчно голяма щях да ви намеря с детето Ви и щях лично да пръсна черепа на онова изчадие. Искам да стана полицай за да предотвратявам такива неща, но едва ли ще се получи, имам астма и най-вероятно е като кандидатствам да ме обявят за негодна. Искам да ходя по адреси с такива гадове като мъжа ти и да ги пребивам насред улицата, че да види какво ви е на вас!!! Вярно е опасно ако после те намери и реши да си отмъщава, но мен точно това ме влече-опасността, адреналина от това да победиш 'всесилния' ти мъж. На твое място бих го убила, но за жалост детето пък ще остане без баща(който и без това не му трябва), но и без майка, това е лошото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker