Родителите ми ме съсипаха. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми ме съсипаха.
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2537 пъти
Здравейте, аз съм момче на 17г. Родителите ми са луди, параноици и комплексари и не стават за нищо. Баща ми ме бие и ми крещи откакто съм на 5 абсолютно без никаква причина. Още от вратата влиза с викове и кръвожаден си търси причина да си изкара агресията върху мен. Кара ми се за това, че съм бил бутнал дивана или, че съм измокрил в банята(предсавяте ли си) и все такива неща. Няма проблем търпях си обаче в седми клас ме побъркаха от бой. Три пъти ми допира нош, гони ме с бухалката и ме изкарва гол от банята на вън. Майка ми е някаква луда учителка по български и ме мъчи да уча по цели нощи и пак му разправяше, че не уча и идваха и двамата в истерии да ме бият. Тогава вече нещо се пречупи в мен и започнах да се страхувам от звуци, а като някой си вдигнеше ръката около мен направо си подскачах от страх. На всичко отгоре този седми клас ми се появи атопичен дерматит в много тежко състояние от, който не можех и да тренирам, защото цялото ми тяло беше в рани и обриви, които не се издържаха при потене. И до ден днешен си търсят причини да ми скочат и се заплашваме и бием, а тоя си ме дразни най -демонстративно и се кефи като не съм в настроение. От една година съм в страшна депресия и нямам желание за абсолютно нищо. На финала се сринах и не мога повече. Много ме е страх, че и бъдещето ми си отиде с това пречупване и липсата на нормални условия за живот ме съсипва. Мислех си че ще отида в чужбина и повече няма и да чуя за тях, но не знам език нито нищо. Все щели да ме запишат на уроци и така и не го направиха. Не знам как ще отида в чужбина голтак без език. Знам, че надали има как да ми помогнете с коментарите си и, че всичко си зависи от волята ми, но не я чувствам тази воля. Затова ако може по- адекватни отговори ще съм много благодарен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: adf7e97e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам за тормоза вкъщи, на който си подлаган системно. Много родители си изливат гнева от работата, липсата на пари, живота си като цяло, ако не един на друг, то на децата. Трябва да се махнеш от тази токсична среда след завършването поне. Имаш достъп до интернет, учи език чрез него, упражнявай го и с други там. Създавай контакти и бъди добър с хората, може да ти е от полза в бъдеще. Успех, момче!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d7a1669431
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди просто в друг град. Или иди в Сърбия.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4d1136c308
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Господи... звучи ужасно. Хора, защо създавате деца, шом като няма да ги обичате? ! Моля те, потърси помощ, баба, дядо, лели, някой роднина. Желая ти късмет и по -скоро да приключи този тормоз.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 73762efb41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти щом на 17 вече не знаеш английски поне, значи си пълен калъф.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: eb71c1e2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Изнасяй се на квартира в друг град като станеш пълнолетен. Такива чудовища (с извинение) изобщо недей да търпиш повече, вече си голям, силен, вземи скочи един път срещу баща ти, научи го да се отнася както трябва с теб (и не знам какво изобщо си чакал фо сега). Ще успееш да го сплашиш. Отивай в социалните-веднага се оплачи.
Майка ти да ти мрънка-само година ти остава, за да се оттървеш от този ад, което трябва да те мотивира. А за езика-изнеси се сам, намери си временна работа, и си ходи на уроци, купи си речник, и постепенно ще научиш. Само спокойно, чу ли? Не се предавай, бъдещето те очаква!

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1251b73c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Охх, няма ли там социални, които да са разбрали, че те бият и да са стегнали родителите ти. Идеята ти да заминеш за чужбина и или в град далеч пт тях е много добра и ще те спаси. Чужд език може да учиш по интернет - има на елементарно ниво поне. Научи някакъв занаят, който да работиш там-строител ли, фрозьор ли. И бягай. Колкото по-далеч от тях, толкова по-добре. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 75e1bb1ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще учиш, щом трябва ще учиш.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1db825c081
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Учи сам нета изобилства от информация, търси посредничеството фирми и се маха не са от най-коректните, но за начало става. Не се обясняват на вашите, не ги обвинявайки само излишни приказки ще си навлечеш. Кажи че искаш да поработиш, да по научиш език и бягай. Такива хора не можеш да промениш. Не се бави, спаси ще от ада и тръгна сам по-пътя си. Не е невъзможно. Можеш и да се обърнеш към организации, които като начало да ти подадат ръка докато се устроиш. Търси информация в нета и се махай.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0ed546e0f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Подобна ситуация. Момиче на 16. Тотална депресия, сякаш си стигнал до дъното. Но все пак си струва да опиташ са бъдеш повече, защото трябва някак да се преборим със света. Инвестирай в знания, за да можеш да ги използваш и някой ден да не се червиш пред детето си. Мисълта ми е стягай си задника и напук на всички влез със засилка в живота. Научи език, два като ти препоръчвам разбира се английси или немски. Знам, ще ти е трудно дори много, но нищо не е даром в живота. Замини за чужбина щом искаш, учи, работи каквото искаш. Научи се да виждаш красотата на живота. И бъди такъв какъвто искаш да бъдеш. Това е твоя живот, твоя единствен шанс. Грабни кормилото с две ръце и смело напред. Относно родителите ти с извининие пълни отайки. Не бъди като тях. Не е нормално да се държиш така с когото и да било пък как ли не с детето си. Пълен минус. Все пак това което преживяваш е урок, трябва да си вземеш поука. Желая ти успех. Моля те все пак пиши ще следя темата. Живота е хубав, струва си да го живееш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fd621bf11f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Единственият aдеквaтен отговор, който могa дa ти дaм е, че си прaв и го знaеш, кaкто знaеш и, че от теб зaвиси промянaтa.
Кaкъвто и дa е език можеш дa учиш и онлaйн сaмостоятелно.
Сaмa съм нaучилa 3 от 7 езикa, aмa съвсем сaмичкa.
A дaже двa от тях нямaше и с кого дa прaктикувaм, тa гледaх филми и "рaзговaрях" с aртистите.
Имaш точно еднa годинa дa съсредоточиш сили, енергия, хъс в ученето нa някaкъв език.
След точно еднa годинa нямa дa имaш нито опрaвдaние, нито причинa дa продължaвaш животa си в един дом с тях.
Сaм се постaвaш в позиция нa aбсолютнa зaвисимост. Чaкaл си бил дa те зaпишaт нa курс?! Е, зaщо? Зaпочвaй сaм, в нетa имa достaтъчно мaтериaл, библиотеките сa безплaтни.
Отделно можеш дa потърсиш някaквa почaсовa рaботa, рaздaвaне нa флaери примерно. Ще спестиш някой лев. Или поне спорт някaкъв, дa хaрчиш негaтивнaтa енергия и дa освобождaвaш място зa позитивнa.
След еднa годинa твоят кошмaр с тези зверове у домa дето ги имaш, ще приключи. От тaм нaсетне обaче, влизaш в джунглaтa нa животa нa възрaстните. И тогaвa единствено и сaмо избирaш кaк, къде и с кого.
Положителното в цялaтa история е, че ти нямa дa се огънеш лесно веднъж решил дa се изпрaвиш и тръгнеш нaнякъде. Кaлен си вече яко. Но трябвa дa зaпочнеш дa се изпрaвяш срещу проблемa и го решaвaш по нaй- добрият зa теб нaчин. В случaя- подготвяш зa след годинa излизaнето от тaзи средa и новото нaчaло. A тях ги остaвяш в минaлото и дa се опрaвят кaкто могaт.

Зa гъделa ( емоционaлно изпрaзвaне ) си мисли кaк след някоя годинa ще се върнеш колкото дa му зaшлевиш един мъжки шaмaр нa бaщa си. Ей тъй, дa му покaжеш къде си в животa блaгодaрение нa теб си, a той още си ври в собственa злъч.
A може и в буквaлният смисъл дa му извъртиш един шaмaр.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 91ba09248f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какви съвети, закона ти го казва, на 18 си вече пълнолетен, махаш се от вашите и си градиш живота както искаш. Помисли си, дали наистина няма причини, родителите ти да са такива. Ако си хайта, и живота няма да ти прощава, и той ще те бие!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 714b3eb0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   С теб са се отнесли несправедливо, надявам се, надявай се и ти Бог да те измъкне от тинята в която живееш и да те постави на широко.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5de89ebb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Първо искам да кажа, че съжалявам за това, което преживяваш и продължаваш да търпиш. Никак не ти е лесно, но не се отказвай. Не губи надежда, ти тепърва навлизаш във възрастта, където ще си самостоятелен и ще се отделиш от вашите.
За езика - никак не е рано да започнеш да учиш английски - малко по малко... ще придобиеш някаква основа за кратко време - няколко месеца - година - тъкмо докато завършиш.

Един познат така на 14 години се записа на бокс и на 17 години повали баща си да му покаже, че може да му се опълчи. После баща му го беше страх от него. Не казвам, че това е правилния ход, не се знае какви ще са реакциите на твоите родители. Правилният ход е да си тръгнеш след като завършиш образованието си. На твое място сигурно дори и повече няма да им се обадя.

Въпросът е да си силен и да не се отказваш и страхуваш. Животът е достатъчно интересен, за да има възмездие.

Може да ти е трудно, особено с намирането на работа, със самостоятелността, със самотата понякога (не знам колко приятели имаш и т.н), НО по-добре така и независим, отколкото да получаваш психически тормоз. Представи си колко ще ти е яко да се прибираш вкъщи с кеф и да няма кой да те тормози, кой да ти иска сметка, който да те бие и т.н... Затова БЪДИ СИЛЕН и не се отказвай от целите си!

Изгради си план и го следвай без реално да им споделяш много много. Помисли - може да запишеш в друг град да си студент, заедно с това обаче ако не можеш да се издържаш ще трябва да работиш. Ако ти е трудно да запишеш редовно и да работиш, запиши задочно.
Ако не можеш в друг град, и в твоя град да си самостоятелен пак е голяма стъпка, стига да не те тормозят пак.

За чужбина е добър вариант, но ще трябва да работиш предварително да понаучиш език (английски за най-лесно).
Може да провериш и работа по корабите - тежка работа, но добре платена.

Може да споделиш с близки приятели или роднини, които биха те разбрали без да раздуват слухове и да клюкарят. Сподели им и ако могат с нещо да ти помогнат - със заем да заминеш или просто да те вземат на работа, когато завършиш 12 клас. Бих те посъветвала и да си събираш отделно пари, за да ти е по-лесно в момента, в който ще си тръгнеш.

А пробвал ли си да говориш с вашите Да ги позамислиш, че това не ти се отразява добре и да ги накараш да спрат. Понякога трябва да се опълчваме, за да се осъзнае другия.

Много кофти е, че не можеш да тренираш - това ще промени физиката ти, ако си постоянен ще те направи силен (физически и емоционално), дисциплиниран, уверен, а и е полезно хоби - било то фитнес или някакво бойно изкуство - стига да правиш упражненията както трябва, много е важно това, че може да си прецакаш нещо в противен случай.
Позаинтересувай се какви са точно последствията при трениране с такова заболяване и дали е толкова недопустимо. Ако наедрееш и станеш по-силен от баща си и вдъхваш с физика респект ... може и да не посмее много много да те бутва. Думите му игнорирай. Но за боя трябва да се вземат мерки... не може да се живее така.

Помисли ти виновен ли си за нещо? Закъсняваш ли след даскало, с кофти хора ли се събираш, с какво толкова го дразниш...

Не бива да губиш надежда, че нещата ще се оправят, само трябва да си силен и да си съставиш план, с който да действаш, когато момента дойде. Аз ти казах според мен какви алтернативи имаш.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6c27244275
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ако бяхме в Норвегия на тези родитили щеше да им е забранено да имат деца.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 179ef1b0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От автора: Хора, проблема е психически. Като го чуя и се приближи ми става нещо от сорта на невидим затвор. В никакъв случай не ми бие сърцето от страх или нещо такова. Вече не, и затова си има бухалка и нош. Това си става неусетно и докато си малък те разяжда без да разбереш. Станах асоциален, защото не ме пускаха никъде нашите като малък. Пък после като си намерих приятели дойде страшния бой и депресия от, която не можеш да си общуваш нормално. Много съм затворен и не знам как да общувам вече. Като малък си бях добре ама последните години неусетно се затворих в себе си. Затова е виновна майка ми, защото наистина до 5 клас не ме пускаха до магазина камо ли пък с някой. И не не съм наркоман, мутра или някакъв боклук който си го заслужава. Даже, защото не ги обичам тези истории се затворих, понеже вече повечето ми връсници са такива и аз нямам какво да правя с тях. А за езика. Знам основни неща по английски, даже съм средно ниво, но на граматиката за тестовете за сертификати ме няма никакъв.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 23595df92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Отиди в Закрила на детето и се оплачи даже намери начин тайно И заснемеш терорът им за да ти повярват и да те изведат от там! Не бива и една секунда повече да оставаш в този ад! А съседите слепи и глухи ли са та не са се намесили? Тва ако живеехме в нормална държава първата работа на околните е виждайки насилие над дете веднага да уведомят съответните органи. Ама тука сме научени да не се занимаваме с проблем ако не ни засяга.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker