Мога ли да живея сам на 16 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мога ли да живея сам на 16
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 6750 пъти
Здравейте в момента съм на 15. Момче съм. Защо искам да се отделя от родителите си на толкова ранна възраст не искам да споменавам. Ще ми кажете ли дали тове е възможно.
Пълен отличник съм имам сертификати По B1 на английски и немски език. Имам знания и по програмиране- C++. Даже по интернет съм намирал две поръчки за програми и съм ги правил за общо 400 лева. Мислех си дали ще ме приемат да правя накакви програмки през свободното си време в някоя фирма, като стана на 16. Съгласен съм дори за минимално заплащане. Ако знаете някакви други алтернативи за работа какво мога да правя почасово може да ми кажете.
Моля без коментари от рода стой си при родителите, още две години ти остават др. Решението си е мое и ако има някакъв шанс да се махна ще го направя. Предварително благодаря за помоща!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: d3672fbc28
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш да направиш нещо само със съгласието на родителите си, без тяхно съгласие, нямаш право на нищо дори да си търсиш работа, а камо ли да избереш къде да живееш. Съжалявам но ти си знаеш че имаш още две годинки на зависимост и ще трябва да си ги изтърпиш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c61858a8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Хах, как за програмиране ще взимаш минимална? Човек, стегни се. Изглежда родителите са ти съсипали самочувствието. Никога не се подценявай.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 306fb2875e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Във стандартна и законна фирма трябва да си на 18 минимум за да работиш, иначе неквалифицирана работа винаги можеш да си намериш. Иначе ако започнеш стабилно да работиш ще си развалиш успеха на 10000% няма да има как да учиш, след като си бил на даскало и си работил 5-6 часа след това. Ще е трудно но не е невъзможно. Предполагам и, че искаш да се отделиш и да отидеш на квартира, там ще ти е скъпичко, особено в София, иначе по малките градове има квартири за по 100 лв. Но малко хора пускат квартиранти под 18, ако ги пуснат трябва да имаш нещо като съгласие от родителите ти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: be03b63db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   За съжаление според закона си непълнолетен, така че не става. Пък и помисли ли с какви пари ще се издържаш и къде ще живееш? Пък и дори да имаш пари, никой наемодател няма да се съгласи да подпише договор с непълнолетен. Та къде ще живееш? С една дума ЗАБРАВИ!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: df626eeaeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И какво като си направил 400 лева от някакви частни поръчки?
Ако сигурният ти месечен доход е под 800 лева ще гладуваш и мизеруваш! Направи си сметка какви пари ще ти трябват за квартира, ток, вода, нет, телефон, отопление, храна, дрехи и консумативи и тогава говори глупости.
Не че не можеш да се отделиш и да живееш сам, ама едва ли ще изкараш повече от месец, после засрамен, унизен и с подвита опашка ще се върнеш в семейното гнездо където мама е сготвила и изпрала, а тате е платил тока, парното и нета.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f3e9f18be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Хей момче, я се стегни и не ги слушяй останалите. Прави са, че щом си непълнолетен никъде няма да те приемат на работа. Такива са законите по света. Аз на 15 учех в друг град, далеч от родителите си и се самоиздържах. 15 лв. ми беше стипендията с която си плащах квартирата и ремонтирах битова техника и електроника през свободното време, след като си научех уроците. Работех тайно и в един радиосервиз, и с доходите дори помагах на нашите по него време, вместо те на мен. Програмирането е много доходна работа днес, но трябва да знаеш, че съсипва нервната система. Щом си добър и ти се отдава математиката, това е много добре. Намери си посредник, чрез който да правиш софтуер от негово име, а той да ти плаща поне 60% от заработеното. Като навършиш пълнолетие ще го презкочиш и винаги ще си намериш много добре платена работа, и същевремено да продължиш висше образование. Сигурен съм. Аз се занимавам с хардуер и доходите ми са прилични. Не се отчайвай, все пак си мъж, а не жена. Мъжете превъзхождаме жените във всичко, що се отнася за създаване на блага и условия за живот! Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: fd3ce21ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

7.   В Германия можеш да станеш самостоятелен и след 16 годишна възраст, ако си много отговорен за соя живот. Разбирам те напълно. Аз станах самостоятелен малко по късно- на 21. Сега съм на 23 и се развам за себе си.
Успех

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: acc9658a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Когато станеш на 16 г., първо си извади лична карта - без документ за самоличност, не можеш да наемеш квартира. После се разбери с родителите ти, че се изнасяш и искаш да водиш самостоятелен живот.
Относно работата - в САЩ програмистите взимат стотици хиляди долари заплата. Ако си способен да се справиш, потърси поръчки за програми, компютърн игри и пр. в чужбина. Можеш да потърсиш и поръчки за преводи от и на английски и немски, в интернет сигурно има много възможности, или в частни фирми. Ако не си на трудов договор, където се вписват личните ти данни, възрастта ти не би трябвало да е пречка. Сигурно ще се намерят работодатели, които да те наемат и на 16 г., пробвай. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker