Само смърт и тъжни новини около мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Само смърт и тъжни новини около мен
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1408 пъти
Здравейте, пиша ви, а сякаш пиша на себе си. Опитвам се да намеря начин да изплувам от ситуацията, в която се намирам от 10 дена вече.
На 06 октомври по телефона разбрах за внезапната смърт на много специален и скъп за мен човек. Аз живея в чужбина, в първият момент тази новина ми се стовари като шок. Четях, но не виждах, говореха ми, но не бях там. След това дойдоха и сълзите и страхът от това, което ще преживея. Заминах за чужбина където сама, със съпругата на моя близък трябваше да уредим всичко и да изнесем погребението. Поради лични дразги и неразбирателства в неговото му предишно семейство, децата му и внуците му не дойдоха на погребението, а по имейл дори изпращаха отвратителни и хапливи упреци. Не мога да ви опиша какво е да изпратиш близък човек в чужбина, сред непознати хора, непозната култура и толкова далече от собствените си роднини, които да ти помогнат макар и морално в този труден момент.
След 3 дена неспане, неядене и страхове и мъка отново се прибрах в другата чужбина където и аз живея. Тъкмо звънях на родителите си, за да им разкажа как е преминала церемонията и тн, когато телефонът на майка ми извъня и аз станах свидетел на нова смърт, за която научихме ин лайф както се казва. Този път ставаше въпрос за най-добрият приятел на майка ми, който е починал едва ли не преди 30 мин преди телефония разговор от инфаркт.
Просто не знам какво да правя, себе си ли да успокоявам, майка си ли да успокоявам, как е възможно в рамките на по-малко от 10 дена да загубиме двама много близки за нас хора??? Как се преживяват тези ситуации? Зная, че някои от вас ще кажат, че това не са родители, или баби и дядовци, но за мен това бяха и са хора, които са били в един или в друг момент на живота ми неотлъчно до мен, когато родителите ми не са могли. Чувствам се изгубена, апатично ми е, все ми е едно за всичко. Сълзите ми вече не излизат, толкова много плаках тези последни дни.. А сега ме е страх, че нещо друго може да се случи и отново този скапан телефон ще извъни и ще ми се съобщи отново лоша новина. Отварям само скоба, че родителите ми не са в крепко здраве, майка ми е с болно сърце, а баща ми с рак.... така, че не знам... Какво да мисля, какво да правя и как да го правя. Ако имате някакви съвети, ако сте били в ситуация, в която за кратко време сте изгубили няколко близки човека и ви е било страх, че друг ще умре също ми споделете. Ще се радвам да прочета и да получа съвети.
Благодаря ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: d354d04eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Заради това, че не споденяш държавите става доста трудно за разбиране, но общо казано обобщавам и за другите читатели - научаваш за смъртта и организираш погребението на човек в страна А, ти живеев с страна Б и в България имаш близки, които те товарят с това кой още е умрял.
Моето мнение в случая е, а и не моето мнение, е просто, че ние се раждаме, живеем и умираме. Смъртта е естествен процес особено след определена възраст. Това, че имаш родители и познати и колкото повече познати имаш, толкова повече ще разбираш за смъртта на някого, а ако живееш без социални контакти няма да научаваш нито за смърт, нито за раждане.
С две думи - да научаваш за смъртта на някого е нормално ако живееш в общество. Общо взето умират повече хора, отколкото се раждат поне в Европа, така че... така както знаеш за хора, които имат бебета, така има и хора, които умират
Такъв е животът
По-скоро от твоята история трябва да научиш нещо друго. Как да живееш, за да ти дойде един ден някой на погребението...
просто не говори добре за един човешки живот, когато близките ти не ти дойдат на погребението. Въпросът е не само да създаваш хора, а да правиш хора.

Успех

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 805fc88a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изключи си телефона като те е страх.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4325e7a896
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Без знaчение дaли вярвaш или не, от чисто любопитство поне виж символите нa руните и си нaрисувaй нa лявaтa длaн ( в средaтa ) символът нa късметa ( eoh ) примерно или от кaквото смятaш, че имaш нуждa зa душевното ти спокойствие.

Инaче кaкво дa ти кaжa, нaй- общо н 1 е прaв/ a и не съвсем.
Тaкa нaреченaтa смърт е просто преход към друг етaп. И не, не говоря зa пустите тунели от яркa светлинa, където "лихвaрите" те чaкaт окъпaни в бялa светлинa и ти нaстоявaт дa им връщaш ( кaрмa) нещо си, че и с лихвите.

Стрaдaме, които остaвaме след тях, те сa си ок. Но ти имaш нуждa от инжекция спокойствие и мaлко късмет, потърси символ в руните.
Дa почивaт в мир близките ти!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2dd935099f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам, но всички ни е определено да умрем. Хората са като лист на дърво, когато стане есен листата пожълтяват и опадат и както трева когато сутрин се зеленее а когато я напече слънцето се изсушава и изчезва и мястото и не я помни. Съществува обаче и друг живот освен телесния живот, съществува и друга смърт освен телесната смърт. Помненето на смъртта е дар Божий, защото знанието и помненето на това, че сме смъртни и обречени мъртъвци ни смирява и издига нашите мисли към Бога в Когото е нашето спасение. Не за смъртта трябва да плачем а за греховете си, да се смирим, да вярваме в Него и да се надяваме, че Той ще ни избави от крайната гибел която е втората смърт, защото първата всички ще я преживеем.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8bfcc4f7c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Успокой се и приеми нещата, това е живота. Когато се съпротивляваш става още по-зле. Можеш ли да натиснеш едно копче и да кажеш крой, не няма как. Успокой се, приеми нещата и живей живота такъв какъвто ти е отреден.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b1a98bed83
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Мила, приеми моите съболезнования първо! Но помни едно - смъртта наистина е един преход, нещо неизбежно. Но това, че тялото умира, не значи, че душата също умира. Душите ни са вечни. Помни това, клише е, но е истина. Един ден ще усетиш тези хора, дори без да ги виждаш, повярвай ми. А ти си страхотен човек, на който се възхищавам! Така наречените "роднини", които описваш са едни егоисти...но всичко се връща. Един ден, дори на тех не го пожелавам, но може би няма да има човек да погребението им, освен този в ковчега. Така че не обръщай внимание на такива индивиди, егоистът си е егоист.

ELSA

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 88fc28f4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами логично е да почнеш да слушаш или да четеш Библията и с точност Новия Завет - Евангелията. Просто всички отговори са там. Библията е наръчник за живот. Просто хората са супер заблудени. В Библията пише, че имаме всичко чрез Христос. Но трябва яко четене, яко молитви и размисъл. Библията не е просто стара книга. За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепва. Щом Бог ни даде Христос, значи би ни дал и всичко друго...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 45b86609cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Съжалявам,за загубата Ви.Кураж друго не мога да кажа,при желание прочетeте моята история в раздел семейство, тема "Докато смъртта ни раздели..."и коментарите след това..всички са много смислени.Живота е борба всеки Божи ден,така е отредено...
ж48

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2591129f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   На мен ми се случи нещо подобно. В рамките на по-малко от месец си отидоха 2ма много скъпи за мен хора. Бъди силна, помисли, че са на по-добро място и в момента те гледат от горе и ти помагат в трудни моменти и никога няма да те изоставят. Животът продължава!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7d48811771
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката : Първо благодаря на всички за коментарите и подкрепата ви.
На някои ще уточня само. Да, аз живея в страна А, близкият ми живее в страна Б, а родителите ми и неговите близки в България.
Аз трябваше да се обаждам по телефона в България и да съобщавам за смъртта му и аз трябваше да моля за подпис на документи, човекът да бъде погребан в чужбина, тъй като децата му не пожелаха тръпът да бъде изпратен в България и жената, с която живее не говори Български.
Не е важно какви отношения е имал в предишното си семейство, аз не искам да се бъркам в тези отношения, а и не ме засягат. Просто изказвах мъката си по починалия духовен баща, приятел, ментор и както си искате така го наречете.
Знач, че той сега е на друго по-добро място, тъй като вярваше в живота след смърта. Четеше постоянно екзотерика и книги на тази тематика, та се надявам да е поел по този път, в който толкова силно вярваше, че съществува.
Просто да изгубиш близък човек и да заминеш за чужбина и да се оправяш с адмиснистративни истории, на друг език, който не разбираш е много трудно. Нямаш време дори да изживееш скръбта си като хората, толкова си зает с тези бумащини.
10 дена по-късно разбираш и за смъртта на най-добрият приятел на собствената си майка, а покрай тази случка и за смъртта на още няколко дущи, които не са ти близки, но са родители на твои приятели.
Просто се смачкаш психически и колкото и да се държах сега се отчаях. Започна да ме е страх за собствените ми родители, с които съм много близка и звъня като полудяла почти всеки ден.
Това беше една изповед, просто да споделя с хора, които не познавам, какво изживях последните 2 седмици. На никой не пожелавам да му се струпат толкова лоши вести наведнъж. Не, че една лоша вест е по-малко болезнена, но няколко наведнъж си е направо убииствено.
Успех, здраве и късмет на всички!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker