Майка ме кара да имам дете с 50 кв жилище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ме кара да имам дете с 50 кв жилище
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2280 пъти
Не казвам, че на родителите ми им е било лесно, но са ме гледали, мен и брат ми, в голям апартамент и са имали предостатъчно стаи за всички. Аз обаче, живея със съпруга си в 50 кв., двустайно жилище, малко и тъмно. Обожавам да гледам видеата в ютуб на Mimi Ikonn и ми е малко тъжно, че въпреки че учих толкова много взимам само 550 лева нето и не стигат за нищо и в това жилище ще си умрем... Майка ми казва, че не съм млада вече, на 27 години съм и трябва да мисля за дете, че не се знаело кога ще стане. После като и казах, че не ми се иска с тези 550 лева да нямам пари отново дори за шампоан, тя казва че съм тотална егоистка и мисля само за себе си... и кой щял да ме гледа като остарея. Напълно объркана съм. Ще има място само за малко легълце, а за голям човек - не. Парите са малко, едва успявам да си купя дрехи за мен и дори душ гел... Не че мрънкам, най - вероятно ще тръгна по коловоза на жалкия си живот, явно това ми е писано, но как си мечтая да съм като тези успяли хора... имат си жилище, самостоятелни са... Вече разбирам защо хората бягат зад граница. Започва да ми писва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9d69a79e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ТИ решаваш кога ще имаш дете, не майка ти, баща ти или който и да е, защото тялото е твое, волята също! Каква е тази масова психоза по раждане на деца, за да не умреш сам видиш ли-дефакто прост факт-сами се раждаме-сами умираме, а и да родиш дете не се знае на кой докога са му дните и какви карти ще изиграе съдбата. Та уж вместо да те гледа на старини, може пък малко да остане сирак... Да чукаме на дърво
Щом ти не си готова-значи не си, поздравления че си осмислила добре това. Освен това няма да позволяваш на майка си да ти расъждава колко си стара на 27, защото е смешно!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a4fb938d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, трудно е, но си помисли - има хора, които гледат деца също в доста малки пространства и са щастливи. Децата са най-хубавото нещо в живота. Ще организирате мястото и ще имате всичко необходимо. Но, ако всичко е насила, няма смисъл. Годините си минават, времето си лети. Да не стане така, че след време да съжаляваш, че нямаш деца. В крайна сметка колко хора са под наем? ! Не, че е лесно. След детето вече не си ти на първо място, но е прекрасно. Сама трябва да почувстваш, че искаш и, че оправданието ти за жилище не е напълно основателно.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 123410109d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Първо, на 27 г. си млада още.
Второ, с 550 лв. действително няма да можеш да гледаш дете. Интересно мъжът ти дали има доход, или си сама и детето е Нероден Петко?
Трето, по много наивен, да не кажа детски начин си изложила темата и по мое мнение човек с толкова незрели разсъждения не би следвало да става родител, докато не поузрее поне малко.

50 кв. м наистина са малка площ, сигурно имаш спалня с хол и кухня в едно. Когато бебето започне да плаче, а това, повярвай ми, ще се случва, няма да можеш да имаш отделна стая, в която родителят, който ходи на работа, да може да спи (а това е важно! ). Освен това едно дете излиза поне 300 лв. на месец, докато е малко, независимо как един потребител ще ти напише в темата, че не е нужно да даваш пари за памперси, че няма нужда от лекарска помощ и едва ли не бебето ти излиза безплатно. Няма такова нещо. Дори в една държавна болница ще те принудят да направиш "дарение" преди раждането, след това ще те принудят да плащаш на лекаря дали под формата на подаръци (уискита и др. ) в по-малките градове до директно сериозно кеширане (в по-големите градове). Ако не платиш, поемаш риска нарочно да не положат особени усилия за раждането на детето ти, аз лично не бих рискувала по този начин. Преди години, когато семейството ми беше финансово затруднено, мой близък почина след операция, защото никой не му обърна внимание, т. к. нямахме възможност да плащаме на лекарите и санитарите в една много известна софийска болница. Ако можех да върна времето назад, бих взела пари в заем, само и само да не умира, но тогава не знаех как стоят нещата и си мислех, че медицинският персонал си върши работата, нали лекарите полагат хипократова клетва... Както и да е, да не се отклонявам. Според мен ще е голяма глупост да раждаш точно сега, когато нямаш минимален доход. Боже, та ти не можеш един душ гел да си купиш!? ! И деца си тръгнала да раждаш? Моля те, не го прави, това дете ще живее в абсолютна мизерия. Влез в един детски магазин и виж колко струва дори най-евтината бебешка количка, най-евтините шишенца за хранене, най-евтината бебешка кошарка. Ами ако нямаш кърма? Имаш ли представа колко струва адаптираното мляко? Отделно, по време на бременността ти няма да имаш доход 550 лв., а по-малък (дори да те осигуряват на 550 лв., което ме съмнява, след това ти ще взимаш 495 лв. през първата година на майчинството ти и 340 за втората). Как си представяш да гледаш дете дори с по-малко пари от тези, които получаваш сега? ОК, дори да приемем, че успяваш някак да го правиш, какво ще стане, ако детето се разболее през уикенда и педиатърът му го няма, и трябва да го водиш в някой частен кабинет? Преглед, изследвания, лекарства - пиши го 100 лв. От къде ще ги вземеш?
Не знам с какво образование си, не ми звучиш особено амбициозно, но все пак помисли какви възможности имаш да си повишиш доходите, преди да създаваш едно извънредно нещастно детенце, което ще мизерства. Моите родители винаги са ме гледали в недоимък, с редки периоди на изключение, и много добре знам какво е чувството да чакаш половин година, за да ти купят обувки, въпреки че твоите са скъсани и имаш нужда. За подигравките на другите деца да не говорим. С много труд от моя страна, работа, за да мога да се издържам, се изучих, имам стабилна професия, вече високи доходи, но повечето деца от такива семейства не успяват да го направят и продължават линията на бедността, мизерията. Направи си услуга и ако не виждаш възможност за повишаване на дохода в България, отиди в чужбина, поработи, поспести някой лев, купи си по-голямо жилище, отдели пари за първите няколко години на детето, с които да си помагаш, и тогава мисли за дете. Майка ти е живяла в друго време, когато хората си помагаха, днес човек за човека е вълк, никой няма да ти помогне, дори детето ти да умира от глад, освен ако не повикаш някоя национална телевизия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 87bf871569
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо, остави майка си на село преносно и ако можеш буквално. Що за глупости са това. На 27 г. ти не си престаряла. Aко майка ти иска деца, да си е правила. Отделно не пишеш да имаш приятел или ако имаш все още и двамата сте много млади, тъкмо излезнали от университета и почнали работа. Ами какво искаш на 27 г.?
Аз ако се сетя на 27 г. тъкмо бях завършила и тепърва почвах работа и за пръв път действително имах някакви парички, но днес съм на 32 г. и вече съм омъжена жена, устроена, живеем в голяма къща, имаме две коли и големи спестявания, бизнес. Изобщо не съжалявам, че сме нямали деца, защото и на акъл днес съм друга и много по-подготвена.
С две думи особено ако си учила висше ти е рано - има голяма разлика дали имаш 1-2 г. стаж или вече 5 г. си работила и си правила кариера или си реализирала бизнес мечти. Освен това нямаш явно мъж до себе си на първо време. 50 кв. м. жилище за 1-2 млади човека си е наред. Отделно у нас доходите постепенно ще нарастват, след 5 г. ще взимаш дори без кариера поне 30% повече за същата позиция, отделно като опитен кадър вече ще можеш да търсиш другъде работа с други условия. Всъщност живееш като повечето хора на твоята възраст и не само в България, но изобщо - днес учим дълго, конкуренцията е голяма и изискванията са големи. Не е като при времето на майка ти - цял живот държавна работа, държавна панелка да ти се спусне с връзки или чакане и да раждаш на 20, живеейки при баби и свекърви, които да те мачкат.

Много си си добре даже... Не я слушаи и ако изобщо си я слушала за нещо - голяма грешка правиш. Майка ти е българка от старо време, с нейните съвети само ще те провали в живота и завлече. Едно бебе не е само голям разход, но и голяма отговорност - трябва ти стабилна работа, за да вземеш голямо майчинство и да си независима, трябва ти стабилен мъж с добра работа, за да не липсва нищо на детето и да - трябва си поне още 1 спалня и дете не се гледа в кухнята на дивана, а расте, има нужда от пространство и място за своите неща и легълце.

Животът на майка ти е минало, тя нито има правото, нито има способностите да ти дава съвети за живота и отгоре на всичко не тя, а ТИ ще носиш последствията.
Освен това ако иска деца, да стане приемна майка, тъкмо и парички ще изкарва.

Аз също идвам от Провинцията и моята майка имаше подобен манталитет - още на 25 г. ѝ казах да не мр ръчка, защото съм решила никога да нямам деца - понякога е по-добре така да кажеш, за да не те пита и ръчка всеки месец, дори да искаш някога деца....

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cb0b96f109
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Твоят доход не толкова малък, ако мъжът ти също допринася разбира се, хайде сега майка ми е взимала по малко пари но са ни изгледали със баща ми, едно дете може да се отгледа дори и от самотна майка, ако има кой да и помага докато си стъпи на краката. Важно е ти дали си готова и дали го искаш точно от този човека със който си в момента, и аз съм на същите години като теб но не смятам че си малка а може би не си подготвена.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 87bf871569
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   не съм съгласна точно с н. 5.
То по тази логика хората в Африка имат по 10 деца, а нямат какво да ядат и ООН ги храни с ориз - хайде и ние да се размножим, защото ООН ще ни храни, все някак си ще се оцелее.
Не ти трябва да ходиш в Африка. Нашите цигани ги виждаме как живеят, просто защото културата им ги задължава да се женят малолетни и девствени и да продуцират нещастни деца. Не само за децата това е трагедия, но и за самите родители, защото всички живеят в един затворен кръг от бедност и възпроизвеждане и не само ромите - гледайте Карбовски...
Бедността се възпроизвежда

Аз самата като студентка работих на 2-3 работи, за да се издържам и също като Авторката живеех така, че обръщах всяка стотинка. Само 4-5 г. по-късно вече имах положение, голям доход, привилегии като големи осигуровки, служебна кола, а и вече имах по-дълга връзка с мъжа до себе си и при него за тези години материално нещата на практика се наредиха много добре, но и по-голяма сигурност имаме един към друг, отделно попътувахме и като личности се доизградихме
Какво искам да кажа - на тази възраст едни 2 години дори правят голяма разлика. Не е като да си на 35 г. да кажем - на 37 г. ще взимаш горе-долу същото, но точно разликите в заплати и положение на хора с 3-4 г. стаж и хора без никакъв стаж са огромни.

Мнението на майката може би важи само за хора, които не са учили висше образование, които на 27 г. вече имат 7-8 г. стаж и да кажем мъжът е майстор, жената е продавачка - ами и след 5 г. ще е мъжът майстор, жената продавачка, защо да чакат?
Освен това хората на физическия труд и работа на смени бързо се изхабяват и физически, а и нямат пари за по-добро медицински обслужване и нека си раждат млади, продавачката и след 5 г. ще взима 550 лв.
Тези хора са почнали работа много рано, натрупали са стаж и материален стандарт някакъв среден още на 25 г. да кажем и по-рано дори, не са 5 г. назад заради следване и хайде да си го кажем директно - нямат изгледи нито за кариера, нито за развитие нататък - продавачката може да си направи свой магазин, разбира се, но едва ли ще стане шеф на Лидл да кажем

Ако майката на Авторката е човек със Средно образование и е живяла през комунизма и в Провинцията е разбираемо, че така мисли, но това не значи, че е правилно.

По принцип съветвам всички млади хора, които са на кръстопът да обичат, уважават и родители, и възрастни хора около тях, и рода, но ако им трябва съвет да се вслушват в съветите на хора, които са успяли нещо в живота и в сферата си.
Обгръдете се с ментори - хора, с хора, които са постигнали просто повече от това да се възпроизведат.

Не е голяма философия да създадеш бебе, голяма философия е да създадеш Човек.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7c961a8e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   50кв. м. са напълно достатъчни за да отгледаш дете, че дори и две. Парите на първо време ще са достатъчни. Все пак ще кърмиш, ще има нужда от малко козметика и най-голямото перо ще са памперсите. Но някой майки успяват да накарат малките още на 9-тия месец да ходят на гърне. Горе долу по това време млякото ти няма да му стига, но пък има детцки кухни за 2 лева на ден вземаш три яденета и си решаваш въпроса с храната на детето за деня, всеки ден е различна и поне до третата година ще можеш да го храниш така след това ще яде каквото ядете и вие. Дрехите са също скъп консуматив, защото пръвите две-три годинки децата бързо израстват и дрехите и обувките се сменят през 2-3 месеца, но ако имаш приятелки, които имат останали от техните деца дрехи ще се справиш а вече има и много места където даряват дрехи, детцки колички, играчки и др. от родители, които вече нямат нужда от тях, но не ги изхвърлят на боклука или на тавана. Дето се вика желание ако имаш ще отгледаш дете. Сега ако нямаш желание и си търсиш причини е друга тема. А това за чужбина просто нямаш идея колко ще останеш разочарована. Особенно ако си мислиш, че там те чакат, за да ти дават заплата от 3000 евро. Може и да си намериш работа за 1000 евро, но пък наема на 50кв. м. жилище в голям град ще ти струва 700-800 евро, така, че пак ще останеш с 200 евро да буташ месеца, само че с 200 евро в чужбина е като да си в България с 50 лева.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c816819de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Виж какво и аз като теб все си мислех, че трябва да осигуря перфектни условия, за да имам дете. Е, така и не успях да осигуря перфектните условия, но като се замисля, кой е израсъл в перфектни условия? ! Точно никой!
Според мен, човек, ако е узрял за идеята да има дете и не живее в някаква абсолютна мизерия (което не е твоят случай), е по-добре да си го направи, защото ще видиш - след като се роди детето, по един или друг начин ще се справяте...
Нашите родители, деди са раждани по време на войни, на турско робство и кланета и пак са станали хора. Нека, това да му е проблема на твоето бъдещо дете, че ще се роди в апартамент 50 кв...

Иначе решението за детето си е само твое и е най-добре да го направиш не, защото някой ти казва, че времето ти изтича или за да си имаш болногледач, като остарееш, а защото наистина искаш да имаш дете и си готова да му дадеш любовта, от която то ще има нужда, за да израстне като пълноценен човек.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 87bf871569
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   n 7, то теоретично и 10 деца може да се гледат в 50 кв. м., братята роми са доказателство за това, но ти не мислиш за План Б.
Хайде, ще живее детето в кухненския бокс, но ти пишеш, че щяла да кърми, щяло на 9 месеца да ходи на тоалетна (то на толкова е с половин мозък на шимпанзе на тази възраст) ами план Б?
Какво правим ако няма кърма, а ако бебето има нужда от пелени като всеки нормален човек до 18 месеца поне?
Чакаме на старите или на кредити и затова маса народ са клиенти на съдя изпълнителите или на мутрите, или пък са заложници на старите до живот и трябва да живеят по техните правила.
Това може би е и целта на въпросната майка.
Вижда, че Авторката се оправя сама, че е самостоятелна и иска отново да придобие власт над нея като я убеди да направи стъпка в живота си, след която ще има нужда от помощта на старите
Самата майка има убеждението, че деца се раждат и гледат, за да те гледат на старини (цитат Карбовски - Българите не раждаме деца, ние създаваме болногледачи).
Ей това я тормози майката най-вероятно - просто Авторката няма нужда от нея и съответно се е притеснила, че няма да я гледа на старини, защото се е оправяла сама на младини.

Уважавам избора на хора като 7 и 8, но бъдете честни поне към себе си - не ви е било лесно и няма начин да не сте разчитали на помощ от трети хора, да не сте се лишавали от елементарни неща, да сте нямали проблеми със сметки и може би кредити.

Извинявайте, но не всички искаме да живеем така и още по-малко искаме да създаваме деца, които да живеят така.

Всеки има право на избор, но децата нямат избор. Затова е наше задължение да направим най-добрия избор на мястото на нашите деца, не робувайки на нашите егоистични биологически потребности да правим секс и да се плодим, преодолявайки егоистичните потребности на собствените ни родители да властват над нас и да дондуркат внуци.


Просто си представете, че сте този нероден човек - как искате да живеете, какво искате да дадете в повече на вашите деца в сравнение с вашия живот и не само материално, но като възможности за образование да кажем, пътувания и качество на живота и вземете решението, но уважавайте и решението на другите
Примерно уважавайте решението на ромката да си ражда 10 деца в колибата - в нейните очи вие сте примерно ненормалните, защото не сте се оженили девствени на 10 г. и не сте родили 10 деца, а всеки знае, че децата са богатство, най-голямата и единствена роля на жената и бла-бла - те така мислят и за себе си имат право, така както вие имате за себе си право да раждате в 50 кв. метра и да просите пари от старите или от банките, но и хората, които искаме повече просто също имаме право. Има място за всеки човек на тази земя, но като давате съвет, давайте го не за да оправдаете своя житейски избор, а за да помогнете на някого истински

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 45706b62d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбира се, че можеш да отгледаш дете в твоя апартамент. Хората живеят по квартири и пак се справят. Въпросът е дали ти го искаш. Ако го искаш, ще успееш. Ако не си убедена, ще си търсиш причини да не го родиш. Ти си преценяваш. Хубаво е, че имаш майка наоколо, която да ти помага. Това е важно. Сама трудно ще си отгледаш детето, а да се плаща на детегледачки е трудно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ed00103f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Номер 1 и номер 9 - много добре написано. Подкрепям напълно и двата коментара.

Към авторката - решението си е само твое и не се оставяй майка ти или който и да е друг да ти влияе.
Разсъжденията ти са правилни - дете не се гледа на 50кв и с малко пари или по-точно ЩАСТЛИВО дете няма как да се отгледа при такива условия. Най-егоистичната постъпка от всички е да решиш да ИМАШ деца без да можеш да им осигуриш добро бъдеще.

Тези, които твърдят обратното, явно могат без притеснение да гледат сълзите в очите на своите деца. Могат спокойно да им обяснят как няма да празнуват рождения си ден, защото у тях е тясно или ще носят парцаливи дрехи, защото няма пари за нови, ще си учат уроците в кухнята докато мама трака с тенджерите и няма да свирят, да карат ски или да пеят, защото пари за уроци няма.
Но нали това не е най-важното, все пак те са родени, за да един ден да гледат остарелите си родители (ако изобщо - както е написал н. 1)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c46c3f1910
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж сега, пари не се изкарват с учене, а с работа (ако е по легален начин). Вместо да гледаш видео, работи нещо, подавай си документите за по-добра работа, мисли как да изкраваш повече пари.

Според мен ти самата не искаш дете и това е ок. Детето не е задължение, а избор. Майка ти няма да млъкне и след първото ще опява за второ. Отделно ще ти се меси и мрънка, че не ги гледаш добре. Или я оставяш да мрънка, или живееш както тя иска и се отказваш от своята воля

Възможно е и да си напълно доволна от своите 50 квадрата и 550 заплата. Ако си добре така, за какво да се променяш.

За да разбереш дали искаш деца си се представи на 50-60 години сама и с деца и виж кое ти харесва повече.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 17a377ee04
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Двустаен не значи ли с две стаи без кухнята? Не разбирам какъв е проблема, едната стая става детска...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: eaf07acab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Авторка: Благодаря за коментарите. Мисля си, аз съм отгледана много бедно. Но това никога не ми е правило впечатление и чак като пораснах, малко след 17 - 20 години мисля, че беше, за първи път се замислих какъв дом искам и тогава вече се изнесох със съпруга ми. Ние с него имаме заделени доста пари, имаме освен този апартамент още един, който отдаваме под наем и от него взимаме 400 лв., т. е. чисто на месец двамата вкарваме по 1400 лв, а 3 пъти в годишно имам бонус към заплатата по една цяла още взимам над редовната, т. е. около 1800 лв отгоре. Детенце много искам, работим по въпроса, но по - скоро ме нерви майка ми как се бърка и дава зор. Имаме две коли, всяка по 8 000 лв. и една лодка на морето, която е на стойност около 30 000 лв., парите са си в нея. Ние се справяме с тези пари, не ядем много, не харчим излишно, но пък пак си се притеснявам, нормално е. Но преди да имам дете може би няма как да знам колко ще ми излезе, защото все още не ми е ясно какви разходи ще има, а и всеки живее различно.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 87bf871569
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ами реално, Авторке, ти си финансово осигурена - просто трябва да продадете и двата апартамента или да ги дадете под наем и да живеете вие под наем в по-голям.
50 кв. м. са една спалня, един кухненски бокс, малка баня с тоалетна и един хол. Не си мисли изобщо да превръщаш хола в детска стая, защото няма да имате... хол. Не се получава - или детето ще страда от липса на лично пространство, или вие. Не си мисли и дълго да спи във вашата спалня, защото забрави за секс тогава, а с това следват и разводите. Трябва си ви жилище с две спални. Пари гледам имате за лодки, коли - значи ще имате и за бебе. Явно мъжът ти взима добри пари, защото с твоите 550 лв. ще събираш 10 г. за такава лодка без да ядеш. Да, ще отпаднат парите от наема, но извинявай - ти човешки ли искаш да живееш или в дядовата ръкавичка. Отделно си помисли дали искаш дете де... това е въпросът, но не е върпос към майка ти, а към теб - директно на майкати ѝ кажи като иска дете да си направи

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3acb1f36cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Извинявам се на авторката, но май всички българи така са "бедни". Ако коментар 14 е написан от нея. Какво значи нямаме нищо, а два апартамента, коли две? Вие имате ли си представа, че хората зад граница една кола ако имат и една ипотека, която ще изплащат до пенсия са доволни? Да не говорим за по две от всяко... Проблема не вие е в парите, а в сбърканата представа за имане и нямане...
Все по-често ми се случва да виждам примери като вас с по два имота и коли, които реват. че нямат пари.... Май българина профилактично реве, че няма, за да не дърпа дявола за опашката....

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c816819de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   До 9:

"Уважавам избора на хора като 7 и 8, но бъдете честни поне към себе си - не ви е било лесно и няма начин да не сте разчитали на помощ от трети хора, да не сте се лишавали от елементарни неща, да сте нямали проблеми със сметки и може би кредити. "

Абсолютно никой не ми е помагал финансово. Нито съм искал, нито съм получавал помощ.

Никога не сме се лишавали от елементарни неща (никъде в темата не е ставало дума за лишаване от храна или дрехи например. Аз по-горе написах - "човек, ако е узрял за идеята да има дете и не живее в някаква абсолютна мизерия (което не е твоят случай)").

Ще повторя още веднъж за тези, които четат между редовете - почти НИКОЙ не може да осигури оптимални условия за отглеждането на едно дете. Ключовата дума е "ОПТИМАЛНИ", примерно 120 квадрата апартамент, 10000 лв семеен доход, много свободно време...
Това, че апартаментът, в който сега живеят е 50 кв. м. не е никакъв проблем. Ама, абсолютно никакъв.
Има хора, които са отлагали решението да имат дете, за да правят кариера и на 40 години се намират с големия апартамент и добрите доходи... само, че вече не могат да имат и биха дали и апартамент и доходи само и само да си имат дете.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c46c3f1910
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Аз гледам детето си в почти оптимални условия... Не 120 квадрата, но 105, не се налага да работя след платеното майчинство, детето е в добра градина, мъжът ми печели достатъчно... Но съм на 40 години. И може би няма да имаме повече деца. Сега разбирам, че първите години детето не се нуждае от много. Някъде докъм първи клас може да се гледа в двустайно жилище и с малко пари. А през това време родителите се развиват в кариерата и достигат добър стандарт към момента, в който идват и повечето разходи по детето.

Не чакайте оптималното. Средното е достатъчно. Детето ми се радва еднакво на лего за 50 лева и на количка от магазин за левче.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 91bed2fc3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   имам три деца живеем в апартамент 64 кв. м. не сме умряли има достатъчно място за всички зависи как ще си разпределиш просранството. ако чаках да имам и за трите самостоятелна стая и всички екстри нямаше едно да имам. истината е че вие просто не искате дете и си търсите причина, които иска деца стиска очите и деиства не търси съвети в саитове тук нито ще ви разширим апартамента нито ще ви нахраним детето. вие си решавате но часовника работи ез спиране та погледнете го цхе ако почакате прекалено много освен да си осиновите куче друг вариант не виждам

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b521b580c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   19, първо не на всички им отнема време до 40 г., за да си купят апартамент. Един човек с... кариера, както ти я наричаш (а аз бих казала - нормален доход), достатъчно добре се ориентира и си купува жилище и по-рано. Никой не е казал 10к доход, но поне 2000 лв. доход общо е хубаво да има семейството (т. е. по 1000 лв. на човек), което не е недостижима цел, повечето хора обикновено го постигат на 26-7 г. Някои дори по-рано, но аз изчислявам завършване на висше образование (на 23-24) и няколко години работа. Така могат да си посрещат елементарните нужди и да имат пари за спешни случаи (болест, малък ремонт на автомобил или друг извънреден разход). Никой не говори за свръх лукс.
Жалко е, че за упражняването на много професии се държат изпити, правят се психо тестове, изследвания, а за нещо не по-малко отговорно - това да станеш родител - не ти трябва разрешение от никого.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 97e32b9d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   "Жалко е, че за упражняването на много професии се държат изпити, правят се психо тестове, изследвания, а за нещо не по-малко отговорно - това да станеш родител - не ти трябва разрешение от никого. " - БРАВО номер24 за това ти изказване!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c816819de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   До 24: авторката живее в собствен апартамент (не плаща наем), с мъжа си имат хилиада и нещо лева доход... Никой не може да ме убеди, че това не са достатъчни условя, за да си направят едно дете, което ще има средният за страната стандарт. Всичко друго е, обяснения, в случай че не се чувстват готови за дете.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c22d7acab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Номер 24, хубава е мечтата ти, но за съжаление неосъществима. Не много хора взимат такава заплата. Инак, много е лесно да кажеш, че тия с по - малка заплата от 1000 лв да ядат лук, ама и ти сигурно не взимаш такава, ама много говориш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker