Мъжът не чисти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът не чисти
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2772 пъти
Попаднах в един кошмар и още не мога да си спомня как се стигна до осъществяването му. Имах страхотен живот, срещнах едно добро момче още в университета и след време решихме да заживеем заедно. Още в началото на връзката ни забелязах, че до тогава е привикнал да се грижат за него и аз като любяща приятелка започнах да го обгрижвам, да ходя след него и да съм слугиня. Забременях, но не трябваше да вдигам тежко, да върша много домакинска работа докато аз си вършех всичко. Тогава имах проблеми с бременността и се приковах към леглото. Лекарите ми забраниха да ставам и спрях и на работа да ходя. Домакинската работа остана в ръцете на мъжа, което е трагикомедия. Мъжете са всичко друго, но не и домашни прислужници. Особено моят е такава порода. Лятно време обича да ляга с мръсни крака, яде в леглото, не си почиства масата след храна, хвърля дрехи навсякъде по земята, дори завивки, в леглото спим с техниката, разпилява документи и носи инструменти от колата, които държи на масата за хранене. Има и добри страни, но съм със смесени чувства. Вярвам, че ще се промени след време, но сега на преден план е бебето и средата. По всичко изглежда, че когато нашето бебе се роди ще имам едно огромно и едно малко дете.
Способни ли са мъжете да се променят и да преглътнат его или каквото е там, за да помагат в домакинството. И как мили жени сте постигнали този напредък???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 96a3204dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, извинявай, че ще те разочаровам, но не е до его, мързел, промяна и т. н., всичко опира до навици. Ако един човек е свикнал да му е чисто, обича да му е чисто, когато остане сам без мама се научава да се справя с домакинството. Разбира се, ако майките ги учат от малки ще е много по-лесно.
Първо искам да ти кажа, че никой, който върши домакинската работата в собствената си къща не е домашна прислужница. Поне според мен, това не е слугуване на някой друг, а на теб и твоя дом.
Жените трябва да спрат да приемат чистенето, миенето, прането, простиране, готвене и пазарене като задължение само на жените. Когато мъжът се включва то не не е помощ, а е разпределяне на задълженията. В крайна сметка и той яде, цапа, ака, къпе се и т. н.

Но се отплеснах, по въпроса, човек след определена възраст не се променя почти, особено когато ти си го свикнала да му "слугуваш". Ясно е, че майка му не се е опитала да създаде в него основни навици, но е трябвало когато вие заживеете заедно да го приобщиш към задълженията в дома.
Пример. Аз живея с моя приятел от почти 3 години/ той е на 27, аз на 25/ като 1 година сме били с техните. Той по-принцип е много подреден и чист, брат му не е. Докато моят приятел си пуска пералня, простира и си готви, брат му не умее нито едно от трите. Което ме навежда на мисълта, че не е и само до възпитание, а и желание да ти е чисто и подредено. Но когато се изнесохме се разбрахме, че никой на никого не помага, а си споделяме задълженията. Аз слагам масата и готвя, той я прибира и мие чиниите. Когато чистим, той пуска прахосмукачка и обира праха, докато аз чистя банята, тоалетната и кухнята. Разбира се има моменти, когато някой е по-зает и не може да се включи или той е в командировка, но това са единични случаи.
Леля казва: Мъж и куче, както ги научиш. Но е много важно да е от самото начало, защото свикне ли на мекото и лекото, промяна няма.
За чистотата аз не правя компромис, не понасям мизерия и разхвърляност.
Според мен направо седни и му кажи: Виждаш, аз не мога да върша тези неща, когато се роди бебето също ще трябва да се включваш. Все пак ви очаква смяна на пелени, хранене, къпане и други неща за начало.
Лошото идва, ако мизерията не му пречи. Тогава оправия няма.

Тъжно ми е, че много мъже са научени от мама, че приятелката им трябва едва ли не да ги гледа като деца. Накрая това момиче се оказва с две бебета вкъщи, може и три, ходи на работа, чисти пере, мие, а мъжът се почесва. В един момент почват скандали и децата стават свидетели!
Мили майки, никой не е длъжен на синовете ви. И аз съм златна на моята майка.
Поговори с него сериозно, кажи му, че или детето ще живее в мизерия или той трябва да стане по-отговорен. Да си баща не е само да направиш дете, а и да го отгледаш, да го пазиш и да го възпиташ. Ако той иска да е добър родител трябва да се постарае домът ви е чист, подреден и подходящ за детето.
Надявам се да се осъзнае. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b3db9a9700
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, не че да те отчайвам, но според мен мисията е невъзможна. Много са малко мъжете, които ще са прибрани. Обикновено са джаста праста, първо на ръцете на мама, после на жената. Аз досега не съм го превъзпитала моя. Ще отбележа, че имам и бивш мъж, който въпреки другите си недостатъци, поне беше чистник- знаеше къде му стоят нещата, не обичаше неразборията и прочие. Сегашният е толкова отвеян... Обича да му е подредено, да му е чисто, но да не го прави той. Постоянно си търси документите, ключовете, телефона, банкоматната карта, има един рафт у дома с инструменти и вътре е тъмна Индия. Случвало ми се е като теб да легна болна за 2, 3 дни и като се оправя и тръгна из апартамента навсякъде е бомба, а той ме успокоява-не се притеснявай, като оздравееш ще почистиш. Говорила съм с приятелки, съветват ме да зарежа всичко и да се сети и той, издържам ден, два и повече не мога. Говорим си по въпроса, но той не счита, че е длъжен да помага за домакинството. От това, което споделят познати у тях е същата работа. Като цяло смятам, че домакинството е женска работа, но в по-екстремни ситуации мъжа е редно да се включва. Особено с идването на децата галимацията става пълна... повярвай ми, имам и двама сина...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d27942c0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Затова трябва още от малки да се възпитават да правят такива неща..Е няма само жените да чистят..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 865872417b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Домакинската работа не е въпрос на его, а на възпитание! Всеки нормален човек, било мъж или жена, триябва да знае как да се грижи за себе си - да си сготви, да се изпере, изглади, да поддържа жилището си чисто. Приятелят ти просто така си е свикнал да живее, на него кочината, която оставя след себе си едва ли му прави впечатление.
Много ми е интерсно според теб какво ще го накара да се промени? Какво ще го накара от мърльо да се превърне в чистник? Въпроса, който задаваш е малко смешен - един изграден характер, какъвто е приятелят ти няма как да се промени. Първите 7г са изпуснати. Това е като да чакаш от умрял писмо.
Не чакай чудодейната промяна, ами сядай и говори с него. Обясни му директо и ясно как виждаш съвместното съжителство и домашните задължения и на двама ви.
Факта, че имаш тежка бременност и той продължава да живее като на хотел е толкова унизителен и егоистичен. Прави се сметка, че и за в бъдеще ти ще си тази, която ще влачи и тегли всичко в съвместния ви живот.
Така, че поставяй картите на масата и кажи точно и ясно какво искаш от него.
Жена, 31г.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: eb81b054e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   "Обича" да си ляга с мръсни крака!? !? ! Много си загазила, мила! Бягай докато е време, пък макар и с детенце! Не се заблуждавай, че ще се промени, той в началото на общия ви живот не се постарал да се представи в по-добра светлина какво остава за по-нататък!? Ами ти как лягаш при него и мръсните му крака, не те ли е гнус? То като са му мръсни краката, значи не се къпе, като не се къпе, значи не само краката са му мръсни! Ужас!

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7ee9975829
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Твоят е прасе и каквото и да правиш ще си остане прасе!Мъж съм и държа да е чисто вкъщи,чистил съм и преди да се оженя и след това,защото имам изградени навици и съм свикнал да не оставям кочина след себе си.Мил съм и чинии и до ден днешен простирам само аз,жена ми само ми подава дрехите от пералнята ако иска естествено.Както сме двама в леглото,така сме двама и в домакинството и навсякъде,за мен е унижение да бъда мърляч и мързел,а не това,че съм измил няколко чинии.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7ee9975829
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Твоят е прасе и каквото и да правиш ще си остане прасе! Мъж съм и държа да е чисто вкъщи, чистил съм и преди да се оженя и след това, защото имам изградени навици и съм свикнал да не оставям кочина след себе си. Мил съм и чинии и до ден днешен простирам само аз, жена ми само ми подава дрехите от пералнята ако иска естествено. Както сме двама в леглото, така сме двама и в домакинството и навсякъде, за мен е унижение да бъда мърляч и мързел, а не това, че съм измил няколко чинии.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 602549109e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Какво значи, че си му слугиня? Ти да не му събуваш чорапите и да му бършеш г*за случайно? А работиш ли? Апартамента ви да не 10 стаи, че да се оплакваш от домакинска работа.? На ръка ли переш? И си имала щастлив живот, защото са ти слугували и си си мързелувала нали.
Според мен прекаляваш заради тоя феминизъм при днешните жени, които си мислят, че са кралици ама нееееее. Но ако наистина е такъв клошар и мързел както казваш, поемаш инициативата и му говориш. Ей така майка ми си мълчеше и тънахме в мизерия заради баща ми.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e773d7c335
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не са способни, ако не са били научени като малки. Твоят е научен, че мъжете не трябва да вършат домакинска работа. Ти допълнително си го приела това, след като при цялата тая кочина около него, си тръгнала да му раждаш дете. Ако искаш да живееш с него, трябва да продължиш да си слугинята в къщи. И се моли да нямаш по-сериозен здравословен проблем /ти и сега трябва да се пазиш заради бременността/. Ясно ти е вече, че не можеш да разчиташ на него.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d0b983e262
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми така е, затваряла си си очите за кусурите му, само и само да се събереш с някой, а сега вече започваш да проглеждаш. Не мога да ти съчувствам, защото сегашният резултат е твое създание. Твоят приятел няма да се промени на тия години, продължавай да си го обичаш и не се нерви за кусурите му.

М

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: eb0e46fcf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Трудна работа. Моят мъж е живял дълго време сам и може доста неща, но битува мнението, че домакинстването е 'женска работа'. Имах една позната, която ме съветваше като се оженя да се престоря, че не мога никаква домакинска работа. Така ще приуча съпругът да ми помага. Аз това и бих те посъветвала, но май е вече късничко при вас.
Кажи му, че физически не може да се справяш заради бебето и го остави той да се оправя. Ако не може, да плаща на жена да ви чисти. Да ти кажа той има доста лоши хигиенни навици и няма да ти е лесно.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 19dd92a5ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стига сте се оплаквали жените! В днешно време нито перете на ръка, нито миете пода на колена с четката. При наличието на перални, сушилни, миялни машини, прахосмукачки, парни стирки, домашните задължения са толкова олекнали че чак е привилегия да си жена в днешно време, на всичкото отгоре и насрани бебешки пелени не перете, а мъжките задължения през десетилетията не са се променили кой знае колко, той трябва да носи, както преди 100 години и сега той трябва да носи у дома храна, стоки и пари.
Я си помислете бабите ви във вашето положение бременни или родилки как са били натоварени. Че и до селската чешма е трябвало да ходят за вода и на реката да перът чаршафите с бухалка в ръка, вие днес от простиране се оплаквате.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 941750e036
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Авторке, не упреквай мъжа си за случващото ти се, а се сърди на феминизма. Той ви подстрекава вас жените към неподчинение на мъжете и сега ще си носите последствията. Няма такова нещо... мъж да върши домакинската работа. Това е унижение за него и е под мъжкото му достойнство. А щом жените сте "силният" пол (според феминистките), ще раждате, ще отглеждате деца, и ще ходите на работа за да изкарвате пари, с които да живеете. Мъжете можем с малко, можем и с много пари. Нямаме физиологични неразположения и разходи за тях, като вашите. А, и вие жените сами си го изпросихте. Това че мъжът ти си ляга с мръсни крака е нарочно! Демострация на мъжка независимост е, за да ти докаже че ще прави каквото си иска и ти нищо не можеш да направиш. Ако го напуснеш както те съветват тук другите феминистки, прав ти път. Жени има много. Винаги са повече от мъжете. Но се замисли как ще се справяш и с дете, за което той може и да не иска да се грижи? Скоро и семейният кодекс ще се промени, но към равнопоставеност на половете. Което значи, че след като детето по закон ще остане при теб, мъжът няма да е длъжен да плаща издръжка, ако не желае. Пък и нали жените изкарвате много повече пари от мъжете? Така че честито ви равноправие и равнопоставеност. Каквото търсехте си го намерихте!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: edf6afd356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Товa е от онези обиди, които не бих приелa- не стигa, че чърляч, не стигa, че мърлячa взелa тa ме сложил в позициятa "чистaчкa" aми и дa си лягa до чен кирлив, знaчи съм му и кошa зa някоя чекия или просто боклукa, който не струвa.
Честно, тaкa бих се почувствaлa.
Трябвa дa си билa нaистинa много влюбенa и сляпa зa дa не обърнеш внимaние досегa, инaче не би билa с този мъж.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 374bb7ed4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Миличка, няма мъжете това, жените онова.
Има добре и не добре възпитани хора!!!

Майка му на твоя мъж го е глезила години наред и не го е приучила да си обслужва елементарните битови нужди сам.
.
Може би той е бил единствения смисъл в живота й и се е чувствала удовлетворена само, когато му върви след дупето и сега резултата е на твоята глава.

Ами, ако няма други кусури - опитай да говориш с него.
Да върши той домакинската работа, докато ти се отдадеш на бебето сега. А след време да си я делите 50 на 50.
А ако има и други кусури - както са ти казали по - горе - зарежи го.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 00b81ca20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Стига си мрънкала и си се оплаквала за всяко нещо, отношенията се градят с много компромиси. Ако искаш човека до теб да се променя и ти трябва да бъдеш готова да се променяш по негово искане.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 680e12a290
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Аз до сега не съм срещнала ни един мъж, който да си сложи инструментите на масата за хранене, пък не знам кой и защо измисля тази история. А все с бачкатори съм живяла. Хвърлят ги или на земята, или на някой шкаф.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 251fd0102c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   От авторката. Ясно ми е, че моят мъж не е от нормалните. Аз съм научена да домакинствам и да ми е чисто, а той да цапа и да му е всичко с главата надолу. Като се започне от дрехите, не прибира по шкафовете, да се чудиш чисто ли е, мръсно ли е, всичко стои на диван, на стол, по земята, по леглото. И изниква задължително въпроса " ейй, къде е панталона, къде ми е колана" къде са обувките, ключовете, акъла довършвам аз? ! " Каквито и разговори да се провеждат, аз прибирам всичко защото ми е неприятно да ходя сред дрехи и обувки едновременно. Обаче сега не ставам и искам да се посмея на всичко, за да не ми се доплаче, че имам такъв мъж. Друга ситуация е да спиш с дрехите от работа или с които си нацепил дърва или да сложиш в леглото куфар който си търкалял из калните локви и къде ли не. Има проблем и да допълни и трохи в леглото, да легне наопаки и къде е завивката, възглавницата, някоя отверка в леглото, халата за баня.... Чудо и приказ. А щом се възрази или вика или мъмри или се говори от моя страна, отговора е няма да ми казваш какво да правя, няма да го направя докато говориш за това, но и да спра нищо не се променя. Сега не мога да мръдна и съм благодарна, че е до мен и все пак обикаля из болниците и аптеките когато трябва. Той да отбележа не мирише, къпе се много често, облича чисти дрехи, спретнат е навън, а у дома не. От всички лекции кой какви задължения има и кой няма, в днешно време нищо не важи. Нито кой ще изкарва парите, нито кой ще е домакиня. Ако бях физически способна да работя докато родя, бих работила. Но темата е друга. Има и мъже спретнати и кадърни, има и жени такива. И обратното. Научих моя да пере на ръце от скоро( развали се пералнята)защото докато аз му перях дрехите се бях прегънала на 2 и малко повече време ми дотежа и ме болеше корема и спрях тази дейност, та когато му свършиха чистите дрехи, той си започна да пере. Сега и пералня пуска. Чиниите мие. Понякога и леглото оправя с огромен за него тормоз, но повече обича да е безпорядък. Благодаря за съветите. Жените, които не са срещали такива мъже, не означава, че не съществуват. А в коментара за феминизма, равноправни сме си жените и мъжете, Само че все някой трябва да отглежда детето докато е бебе изцяло му се отдава времето... Другият родител ще работи и така. После второто като дойде пак така. Това е положението. Моят съвет е да не спирате да се опитвате да промените половинките си в рамките на поносимото и за двама ви.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a82abba507
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Авторке и моят е така. Не го прави нарочно, просто не съобразява, че в леглото с маратонките е тъпо или, че не искам мръсния куфар на килима. Ама то си е до човек не до пол, то и аз съм си мърла, срам не срам си признавам, че не ми идва от вътре да шетам. Обяснявай, че внася зарази и е опасно за бебето, аз що-годе така го научих. Поощрявай го да помага, хвали го колко хубаво е измил пода и как добре е нарязал зеленчуците. Мъжете са като деца, понякога трябва подход като за 3 годишен, но е важно да няма скандали и мрънкане. И още един прагматичен съвет- изхвърлете мебелите и предметите дето само събират прах, махнете килимите, купете миялна и ето ти един куп спестено чистене. При дрехите внимавай да нямат нужда от гладене, изобщо има много трикове и за хора, които не обичат да домакинстват. Мъжете не са прислужници, но и жените не са. В свободното време е много по-яко да идеш на сауна, не да миеш прозорци, изобщо не се втелявай толкова на тема чистота. Не си струва за едните отверки и хвърлени дрехи да се ядосваш ако иначе си и ок човекът. 13, то и мъже има много. И изобщо за какво сте ни като искаш сами да правим всичко? Ти и по другите теми се напъваш с тия евтини провокации ама не ти се получава хич.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 690ff9d8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   19, 13 съм! Не можах да разбера? "Ръкавица" ли ми хвърляш? То вие жените си мислите че можете да правите всичко, но на практика се получава друго. Оказва се че нищо не свършвате както трябва, а си остават само претенциите ви за можещи като мъжете и жалко чувство за самодостатъчност. Доказват го темите тук на огромният процент нещастни жени. Кое точно от коментарите ми намираш за провокация? Защото обикновено само отговарям на провокативни въпроси, и коментирам темите от моя гледна точка.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 96a3204dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Здравей, аз съм №1.

Прочетох отговора ти и те разбирам. Но мисля, че оставяш на страна един малък сега проблем, който в бъдеще може да се превърне в доста голям.
Първо той не смята, че е нормално да прави някакви нормални дейности като прибиране на дрехите си, инструменти, чистене, пране и т. н. Даже ти казва, че ти нямаш право на глас какво да прави той вкъщи или не. Което довежда до второ и то е, че след като родиш и детето ще вижда този пример от баща си- хвърляне на дрехи по земята и дивана, инструменти навсякъде, хранене в леглото и най-важното, че след като тате се скатава и аз мога. И това ще доведе до мама=чистачка с две или три деца/в това число и тате/. Търкаща и слугуваща на всички вкъщи.
Да оставим на една страна как си го изтърпяла да е такъв и че мама винаги ми казва: Колкото по-изтупан/а навън, толкова по-зле вкъщи. По- големият ти проблем е, че сега си с бебе и него, но утре ще си с дете, което трябва да бъде уважително, самостоятелно и чистоплътно и да помага, а то вижда нещо съвсем различно от баща си. Ето такъв пример от бащите прави същите синове като тях или момичета, които смятат, че жената трябва да чисти и да търпи, за да не е сама и за да си направи дете.
Ако бях на твое място, бих седнала с него на масата и му казвам: Аз искам нашето дете да има добър пример, ако не заради мен постарай се заради него, за да е добър и независим човек. Попитай го той какво дете иска да има- което да е зависимо от мама или което може да разчита на себе си и даже да помага. Ти не можеш да си слугиня на цяла рота хора, пък дори и деца и мъж. Аз така виждам живота, защото иначе недоволството се натрупва и води след себе си скандали, викове и развод... Замисли се докато не е късно...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a984001131
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Както си го научиш. Ако търпиш сега, защо му е да се променя?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a984001131
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Не е безнадеждно и не е вярно, че като не е свикнал - сега край. Моят като остана без чорапи се научи да пере и т. н. Сега поема 20-30% от домашната работа при първоначални очаквания да замествам майка му. Да бе да.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker