Обмислям да сложа край. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Обмислям да сложа край.
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2373 пъти
Здравейте, на 21г. съм момче. Винаги ме е било страх да го споделя тук, ама вече мисля че е крайно време. Колебая се дали да не сложа край на жалкото си съществуване. До сега не съм имал сериозна приятелка, девствен съм, макар че съм виждал какви ли не изпадняци и грозници да въртят по много приятелки. Завършил съм едно от най - елитните училища, като и нашите никога не са ме лишавали, смис всичко винаги си е било ок. Когато обаче дойде момента да следвам, те държаха да бъда задочно. Започнах задочно, но специалността не ми харесваше. Следващата година прекъснах отново. Най - накрая се записах специалността, която исках, но пак ще прекъсна, не зная от какво се притеснявам, ама дори ходих на психолог и уж нищо ми няма. През тези повече от 2 години, в които не учех не успях да си намеря свястна работа, дори и последната днес се скарах с шефа. 4 пъти кандидатствах в полицията и бях отхвърлен и ми става адска мъка като гледам какви глупаци и дори мангали приемат. Еми тва е всичко ми писне, нищо ме ми върви, напоследък съм в депресия, само се карам и с хората и може би скоро ще сложа край на жалкото съществуване.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 26e492222f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Определено си бил при КАЛПАВ психолог!
Имаш сериозни емоционални проблеми/комплекси, за които трябва да получиш квалифицирана помощ. Щом си момче те съветвам да си търсиш терапевт мъж, НО ДА Е ОПИТЕН!!!

Откажи се от самоубийството - само на 21 си и живота е пред теб. Опитай да реализираш някоя от другите си мечти, ако толкова не става това с полицията!
Също така моите наблюдения са, че много момчета на твоята възраст още си нямат приятелка. Ако сегашните ти приятели те подтискат, комплексират повече по някакъв начин - значи не са ти истински приятели, а само те използват и ще е добре за теб да се дистанцираш от тях!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a71f6fc881
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът ти явно е, че си свикнaл дa ти се угaждa и сегa кaто трябвa дa се докaжеш, пребориш зa нещо и клякaш, тa чaк и зa сaмоубийство мислиш. "Кaто не ми дaвaт кaквото искaм, ще умрa ПЪК! "
Е, тa нa кого ще нaкривиш освен нa родителите си, които сa те гледaли под стъклен похлупaк до тaм, че и редовно не можеш дa учиш по тяхно нaстоявaне, товa дa не би дa се простудиш ли е? Че мaмa нямa дa може дa те зaвивa нощем? Или ги е стрaх, че момченцето им ще обърне някоя бирa с приятели?

Можеш дa рaботиш винaги, щом не смятaш, че шефовете също кaто мaмa и тaте сa ти длъжни с нещо. Не, че родителите ти вече сa де, но те очевидно още имaт нуждa от теб, зa дa се чувствaт необходими. Тaкa че, сaм си виновен, нямaш хaрaктер.
Същото зa ученето.
Ти aко си решил, че този гaден, мръсен свят кaто не ще дa ти угоди, ще нaкaжеш кaто лишиш от присъствието си, aз пък дa ти кaжa, че нa никой освен нa родителите ти нямa дa му дреме.
Вземи първо си зaвърши обрaзовaние, порaботи, създaй истински приятелствa, докaжи се кaто присъствие в светa и чaaaк тогaвa се нaдявaй дa се трогне някой, че мaй искaш дa мреш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 09547b2091
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Амин.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1aea143d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми стегни се малко и стига си мрънкал. Всичко си имаш. Да се самоубива щял. Като искаш полицай-запиши школата в Пазарджик първо. В Симеоново няма да стане, там е яко връзкарство. Като искаш приятелка, намери си, харесай си някоя, прецени дали и тя те харесва и я покани на среща. Не и мрънкай и не се оплаквай.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2ed6b214dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравей, пише ти едно загрижено за теб момиче. Мисля (и те моля) първоначално да се успокоиш и да помислиш, че всъщност най-доброто в живота ти предстой. На една и съща възраст сме и те разбирам, може би както никой друг. Всичко ще се подреди.. добрите неща се случват, когато най-малко очакваме. Помисли какво те прави щастлив, дали пък сега някое страхотно момиче не е на път да ме срещне? Ако изключиш лошите мисли от главата си и просто "живееш" мислейки за хубави моменти и това което ти желаеш.. след месец, два, може би повече или по-малко ще видим статия "Имам готино гадже, три милиона в сметката и нова работа"в Сподели. нет :)) Познай кой ще е авторът? Да, именно ТИ.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 466290e923
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   хубаво, че не приемат такива психически нестабилни индивиди като теб в полицията. ти щом в някаква никаква ситуация си тръгнал да мреш, какво става в някоя стресова такава, от която зависи човешки живот. Единственото, което разбирам е, че си злобен и завистлив. Теб те е яд, че х има приятелка, че 'мангала' успява, а ти не. И като нямаш приятелка и не си е - ал, дай да мрем. записваш, мечтаната специалност и прекъсваш, защо?
никаква амбиция, никакво желание за развитие, а си едва на 21.
само вторачване в някакви уж провали, а всъщност нормални житейски ситуации. спокойно, ще умреш, това няма да избяга, но няма ли какво да направиш, докато живееш? най-голямото богатство имаш, животът, и то като свободен човек, изживей го, пътувай... коментара ми може да ти се стори груб, но това е, защото ме е яд, когато виждам подобно мислене от млад човек!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a9e47e921f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е, хайде сега. Според мен си много зависим от родителите ти и им позволяваш да ти се бъркат във важнинеща. Постави им граница до която те могат да ти влияят на решенията ти и откъде нататък- не. И си взимай решенията за себе си сам. Ако трябва се отдели от тях и заживей на квартира или в друг град.
А за момичетата -плащаш на някоя мадама и проблемът е решен. Ако искаш с гадже, първо започни да отстояваш мнението си пред родителите ти, получи самочувствие и тогава действай.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: aaa481f373
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Напълно те разбирам, защото и аз съм в същото положение. Знам какво е да си в депресивно състояние, да нямаш желание за нищо, а най-гадното е да не ти върви в нищо. Но! Най-важното е да не се предаваш. Отиди пак на психолог, не се притеснявай да говориш за проблемите, които те притесняват. Не спирай да опитваш, учи това, което ти харесва. Не прекъсвай образованието си, то е много важно. Относно любовта: също не се отчайвай. Винаги има първи път, ще намериш свястно и добро момиче, което да те обича такъв какъвто си. Най-важното е да не спираш да вярваш. Надеждата умира последна. И в никакъв случай не посягай на живота си. Все пак един път се живее, така че нека поне да опитаме да се радваме на живота, да се забавляваме, дори и сами, и за поне малко време да не мислим за проблемите си. :) Отиди пак на психолог, сигурна съм, че ще ти помогне. :))) Успех!!!!!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 1998b5b0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Недей да се самоубива. Запиши се на фитнес.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: db09b6818e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не го прави, ти заслужаваш много и ще го получиш, просто бъди търпелив, не прави тази непоправима грешка, животът е пред теб, има хора, които те обичат!

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: afde1c7395
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Недей, живота ти е дар от Бога и макар да понасяме изпитания трябва да се уповаваме на Всевишния и да се стремим да живеем по добър начин. Ако сам се лишиш от живот ще попаднеш на много лошо място където ще бъдеш мъчен.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d28041b317
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бъди себе си следвай мечтите си намери момичето за теб от това се нуждаеш. Не си мисли за самоубиство, чрез това не се решава нищо! Живей така, че да ти е кеф да си спомняш и да те е срам да расказваш. Животатът е хубав изгради си го просто

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 22a6fde787
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Просто запомни-всякакви мисли и подтици за самоубийство са сто процента демонично влияние, което се е сраснало със собственото ти съзнание. И това влияние моделира мислите, и чувствата ти, зависимостите ти. Каквото и да правиш и чувстваш не се поддавай на тези подтици в теб, те не са твои. Самоубийството лишава човека от възможност за покаяние и затова е единственият грях след който е невъзможно спасение. Не го прави, каквото и да става! Останалото ще се подреди с времето, и малко по малко ще разделиш зърното от плявата. Колкото до другите крупни неприятности. Всичко което се случва с човек се съотнася на сто процента с неговото вътрешно духовно състояние. Всичко което се случва с човек е най-най-полезното от гледна точка на спасението от гледна точка на вечността. Това, че вече си видял надявам се какви плодове ражда грехът в живота, и какво е човек без Бога е добре. Вече знаеш, че не трябва да протягаш ръката си към тях, както един човек знае да не пъха ръката си в змийска дупка само за да задоволи любопитството си. За отделянето от демони е нужно да правиш противоположното което е присъщо на тях. Участвай в литургии всяка Неделя в църква, изповядвай се редовно задължително с покаяние за греховете, причастявай се, следи за своите мисли чувства и желания, обичай ближния и така нататък. И не мисли и не очаквай, че ще е бързо, лесно и безболезнено да се отделиш от тези същности. Никой звяр не пуска плячката си, напротив когато усети, че тя се измъква от устата му той прави всичко по силите му за да остане там. Но без помощта на църквата е изключено сам да се освободиш. А как си се съединил с тях? Просто подобното се съединява с подобно. Спокойно не си изключение, никой човек на Земята не ги е избегнал, а аз най-малко от всички. Всички хора са бесновати, просто в различна степен, вид и външно проявление. Изменението на вътрешното духовно състояние е и промяна на това с което се срастваш. А вакуум в човешката душа няма. Достатъчно е човек да не ходи на църква, да не следи за своите мисли, чувства и желания като ги сравнява с Евангелието, да прави и мисли и чувства каквото му е угодно, за да започне процесът. След това ще вземе решението за греха. От тук нататък е готов. Физическото му извършване дава само пълната завършеност на срастването. Погледни на своите мисли чувства и желания като на външен обект, като на нещо което не си ти, и ще видиш каква твар живее в теб. Като на първо време трябва да се освободиш от най-едрото и грубото срастване. Гледаш ли порнография, мастурбираш ли, ползвал ли си се от услугите на маг или гадател, слушаш ли рок музика, играеш ли игри с насилие, има ли амулет в дома ти или по тялото ти, съобразяваш ли се с астрология, лунни дни, номерология, суеверен ли си, страхуваш ли се от тъмните сили или от магии, правил ли си магия, крал ли си, пушиш ли, вземал ли си наркотици и т. н. А след това е борбата със страстите-ненавиждаш ли, завиждаш ли, лицемерен ли си, чревоугоден ли си, събираш ли се с развратна компания, пожелаваш ли жени, отмъстителен ли си, стремиш ли се да налагаш мнението и волята си, не спазваш ли пост, осъждаш ли с лекота, алчен ли си, изпълнен ли си с гордост и при най-малката похвала чувствайки се вътрешно, че си по-велик от станалите, презирайки ги и жадувайки за още от същото и т. н. За борбата с тези неща не е достатъчна волята ти, но трябва молитва за помощ от нашият Господ Исус Христос. Ето един канал в Ютуб, който го намирам за полезен, разгледай му видеотата: https://www. youtube. com/watch? v=HHwuDH2yMiE

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0058cd3729
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Недей се отчайвай... аз сьм в почти сьщото положение само, че сьм на 22... сега сьм 3ти курс, но спрях да ходя на лекции и упражнения, защото нямам смелост да и го кажа в очите на момичето, че я обичам страх ме е от отговора... ходих на психолог той ми каза много нещата, минералните го послушаме... всичкото теб бях пред самоубийство, но помисли малко какво ще причиним на вашите за тях след теб животът ще свърши така, че живей. Сега вероятно аз ще се отпушат от университета и ще стана международен шофьор, но и на момичето ще го кажа, но чрез ЕсЕмЕс, защото, ако не и го кажа ще я запомня за цял живот и това ще остане травма до края на живота ми, която, аз няма да мога да преодолея!!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 789cd29969
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ако темата не е просто изсмислица, ще ти кажа че си имал шанса да водиш един нормален живот, съветвам те да започнеш да гледаш/слушаш Юли Тонкин, много полезни неща, ще намериш за теб. За сексът, отвори нета и си избери най-секси момичето и просто си плати за това, сигурна съм че после ще имаш по-голямо самочувствие и е погледнеш на живота с други очи. Скарал си се със шефа си, не си единственият, но имаш семейство, но не го оценяваш, просто защото до този момент не си се сблъсквал с истински проблеми. Напиши какво искаш и го направи, прави неща които те правят щастлив. Изборът е твой.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 413991d433
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не влизам обикновено в подобни сайтове, не знам защо решихда се разровя малко, но както и да е...
Приятел, в живота всеки има своите възходи и падения. Преди да направиш някоя глупост... се запитай дали си заслужава да сложиш край на тази възможност, наречена "ЖИВОТ", дали това е всичко, което можеш да дадеш от себе си. Така ли искаш да си отидеш от този свят? Без да оставиш никаква следа? А ѝ не мисли само за себе си, има хора, които те обичат и държат на тебе!
Може би не знам как точно се чувстваш, но и аз съм имал своите мрачни моменти, от които съм се чувствал наистина, ама наистина ужасно, толкова мрачни мисли, такава каша е била в главата ми... мислех си, че не мога да продължа, че ако му сложа края... всичко ще е наред.
Като погледна назад във времето, разбирам че такива моменти... белезите, които ни остават.. точно те ни правят това, което сме!
Така човек изгражда характер, като използва болката за двигател.
В момента имаш възможност да изградиш една силна личност, но затова трябва да пожертваш това, което си, за да се превърнеш в това, което искаш да станеш!!! А за да стане това трябва да устискваш.
Имаш мечти? Работи за тях, не се отказвай! Падай - ставай, бори се с тоя живот бе, човече!
Насочи си мислите някъде другаде, като например спорт.
Спортът помага на мозъка да отделя ендорфин (Хормон на щастието). Това ще ти помогне много, за да си избистриш ума и да си подредиш мислите.
Казвам го от личен опит, на мен спортът ми помогна адски много и до ден днешен не съм го изключил от ежедневието.
За това, че нямаш приятелка, може би проблемът е в тебе, може би момичетата намират нещо в тебе, което е отблъскващо.
Помисли върху това, "защо не ми върви с това, или това", какъв комплекс имам и как да го оправя.
Запитвай се, ако не си наясно търси информация, която ще ти помогне с комуникациите, общуването и за всички останали проблеми.
Виж колко много имаш да работиш върху себе си, колко неща имаш да самоусъвършенстваш.
Превърни всичката тази болка в едно голямо приключение.
Стигнал си до възможност, която ще те направиш друг човек. Можеш да започнеш едно напълно ново пътуване.
И не забравяй да вярваш, да мечтаеш по много! Направи всяка една секунда живот да си заслужава.
Няма нужда да бъдеш перфектен, разбираш ли ме? Доказвай се на себе си, не на останалите! Това е твоят живот, не нечии друг.
Това че някой не те е одобрил някъде... майната им на задниците човече! Животът не спира, когато се проваляш.
Просто продължаваш да се бориш по-усърдно върху мечтите си. Да се самоусъвършенстваш!
Разбрал си, че не всичко е дъги и еднорози, животът те е натиснал малко? Страхуваш се да се проваляш? Е... по-добре да се провалиш, отколкото да не опитваш и да си се чудиш какво е можело да стане.
Продължавай да се бориш, човече. Не се отказвай.
Избистри ума си!
Не чакай родителите да те направят щастлив, прави това, което смяташ, че е добре за теб, запиши се редовно (примерно)!

Моля те, братле! Хвани живота за топките и покажи, че си готов да приемеш всяко едно предизвикателство, колкото и гадно да се чувстваш!
Обещавам ти, че един ден всичко ще започне да се подрежда!

Момче на 24 години. Без приятелка :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8d64d24718
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Винаги, когато някой тръгне да се самоубива, всички скачат да го разубеждават с клишета как живота бил пред него, как трябвало да се изправи. Да, ама не става толкова лесно. Ефектът на такива клишета е обратен.

Аз пък ще ти кажа, ако толкова си мислиш, че това ще реши проблема, самоубий се. Но имай предвид, че болката ти е душевна, не физическа. А душата остава и след смъртта. Т. е. дори и след смъртта си няма да се оттървеш от болката.

Имаш проблем и трябва да се посъветваш с психиатър. Аз също имах депресия и се излекувах с психиатър. На моменти пак изпадам в такива кризи, но са рядкост и са много по-леки. И като цяло е доста по-поносимо. Но трябва непрекъснато лечение.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5465517f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Като си решил да се трепериш се самоубиваЙ.. смелите действат не искат мнението на останалите!!!!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: aaa82ca053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ако заради такива глупости си решил да се самоубиваш, не ми се мисли какво ще направиш ако имаш ИСТИНСКИ проблеми. Не го назначили на мечтаната работа, не се разбрал с мама какво да учи... абе, малкия, НЯМА ЧОВЕК НА ТАЗИ ЗЕМЯ, който да няма или да е нямал същите проблеми. Ама дай сега всички да ходим да се гръмнем, защото нещо си не станало както го искаме.
Така, че ако ти е кофти, иди направи нещо щуро, напий се, ако щеш, ама като изтрезнееш се стегни и спри да хленчиш като някоя баба. Явно вашите наистина са прекалили с грижите и глезенето и сега при първия сблъсък с реалния живот буквално не знаеш какво да правиш. Е, спокойно! Това е само първата битка! Още колко пъти ще има да се разочароваш, да се депресираш и да се ядосваш...
Извинявай, ако ти звуча грубо или безсърдечно, но това е истината и колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-добре за теб. Явно някой трябва хубавичко да те поразтърси, че да си дадеш сметка колко обикновени са ти проблемите. А какво да кажат хората, които заспиват гладни? А тези, които знаят, че им остават броени месеци живот? Или още по-страшно, тези чийто деца умират пред очите им, а те не могат да направят нищо? Млад си, не си нито в инвалидна количка, нито неизлечимо болен, така че просто се стегни. Ако трябва плати си няколко сеанса при психолог, обаче докато сам не решиш, че искаш да промениш живота си, ами винаги ще си останеш неудачник.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 27cd38a29e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз съм момиче на 24г и съм в почти същото положение. Недей да мислиш за самоубийство.... животът е пред теб и всичко ще се нареди. Това че си нямаш приятелка не е проблем... голяма работа, ти си само на 21, не на 40... спокойно. Имаш време за такива емоции. Послушай номер 5 и номер 17 (страхотни коментари).

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: fe76d93955
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Проблемът определено е, че всичко в детството ти е било наред. Хората какви проблеми имат, а грабят живота с жадни шепи.
Посети друг психоТЕРАПЕВТ. Жена 28 г.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7bb670ffe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Работа!? В полицията!? Да се занимаваш с някакви гнусни престъпници и някой ненормалник да те гръмне примерно. Харесай си друга професия. Оператор в кол център - малко отговорности, добро заплащане. Самоубиването го забрави - още преди да се родиш е предварително предопределено колко време да живееш - примерно 99 години. Ако сам сложиш край на живота си, оставаш жив в астралното ти тяло. Това означава, че ще чуваш и виждаш твоите близки и приятели, но те няма да могат да те виждат и чуват. Ще виждаш как другите си хапват сладолед и на теб ще ти се прияде но няма да можеш. И други адски мъки. Харесай си лесна, приятна и добре платена професия, намери си момиче за секс, всеки ден гледай минимум по един комедиен филм, слушай хубава музика, която те кара да танцуваш и засилиш звука на макс, спортувай и живей. Животът е битка, безброй провали и успехи, живей го до 99 г., в това е номерът. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker