Чувствам се все едно нямам семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Чувствам се все едно нямам семейство
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 1573 пъти
Здравейте, драги читатели! Аз съм момиче, на 18 години. Изключително съм нещастна, не мога да се усетя присъствието на родителите си. Баща ми е толкова обсебен от работата си и никога не поставя нас на първо място. От 3-4 години не сме ходили семейно на почивка. Отдавна го умолявам, той все ми обещава и естествено ме лъже, като се оправдава сега нямам време, да мине еди си какво и така и не изпълнява обещанията си. Говоря рядко с баща си, защото работи по цял ден. А когато отида при него късно вечер, не ми обръща никакво внимание, защото е изморен. Много рядко излизаме сами цялото семейство, 2-3 пъти в годината. Никога не правим нищо заедно. Тъжно е, боли ме, като гледам колко задружни и сплотени са чуждите семейства. А аз как мога да почувствам присъствието на родителите си? Единствено дете съм, няма с кого да споделям мъката си. Кулминацията беше, че на рождения ден на баща ми, той имаше ангажимент, нямаше как да го отмени. Прекара юбилея! си сред напълно непознати, направи голяма почерпка за тях. На следващия ден го попитах дали мен и мама също няма да ни почерпи. Каза уморен съм, след няколко дни. Всеки път го моля и както винаги отлага, зает бил сега, нямал време. В един от дните, в които естествено пак ни обеща, че ще излезем семейно по случай юбилея му, той предпочете да отиде на рождения ден на една жена от тези непознатите, които почерпи за рождения си ден. Баща ми знае, че редовно плача, че много ми е мъчно, че постъпва така с нас и казва "догегна ми от теб"... За баща ми семейството му е много назад в приоритетите му, иска винаги да се представя пред непознатите с почерпки, подаръци, а какво остава за семейството му - само скандали, викове и крясъци. До колкото майка ми - много ограничена и глупава жена, но винаги поставя семейството си пред когото/каквото и да е друго. Моля модераторите да публикуват историята ми. Не знам какво да правя, разговорите и сълзите ми не помагат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4b70e54d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 18г си, спри да се мъчиш, да променяш навиците в семейството на родителите си, приеми че това е тяхното семейство и започни да живееш своя си собствен живот!!!
Ти си пълнолетна, вече не принадлежиш към тяхното семейство. Още по глупаво пък звучи че искаш някой бил той и баща ти да е длъжен да те черпи за негов празник, той ако иска ще черпи, решението е негово, осъзнай се.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ebcf5e3dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разкажи му и му покажи всичко, което си ни написала тук! Ако не се получи ти вече си голяма и завършиш ли замини да учиш и работиш далеч от тях. Баща ти ще се осъзнае все някой ден, когато остарее и няма с кого да прекарва празниците!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ebcf5e3dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Разкажи му и му покажи всичко, което си ни написала тук! Ако не се получи ти вече си голяма и завършиш ли замини да учиш и работиш далеч от тях. Баща ти ще се осъзнае все някой ден, когато остарее и няма с кого да прекарва празниците!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bf96c62432
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Съчувствам ти.
Мисля, че родителите ти не са един за друг и стоят заедно насила. Не харесвам такива хора - правят семейство и за какво - само да се тровят взаимно и още по - лошото: да причиняват емоционални проблеми и травми за цял живот на децата/детето, които са направили, когато им е било още атракцион идеята за семейството... Това за мен е възможно най - голямата форма на егоизъм и чиста лиготия!
Аз поне си познавам характера и нямам намерение да имам семейство. Малко по - голяма съм от теб иначе.
За жалост нищо не можеш да направиш да се подобрят отношенията у вас. Можеш да се изнесеш след училище и да се обаждаш само на майка си от време на време. А напред във времето баща ти ще усети липсата ти. Като чукне 60-60 и нещо ще почне да му идва акъла в главата и да съжалява колко лошо е постъпвал с тебе.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f1b822ad11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Съчувствам ти, и аз израстнах в същото семейство. Няма да ги промениш. Обичай ги каквито са и опитай да не повтаряш техните грешки.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0a760e1e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баща ти работи, за да ви храни. Възможно е да си има друга жена там, някъде в работата. Но ти вече си пълнолетна и не се занимавай с родителите си. Щом не искат да излизат заедно, не искат. Гледай себе си. Най-добре замини в друг град или държава да учиш, далеч от това, което те тормози. Създай си свой живот, свое семейство. И като остарее баща ти и има нужда от теб, тогаВа ти не му обръщай внимание. Тогава той може и да разбе какво е направил.
Според мен той и майка ти имат проблеми, но ти си гледай своя живот.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6c56b95437
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   "Баща ти работи, за да ви храни" - т'ва пък как звучи само, все едно тоя чичко не е имал сиво в главата преди да направи семейство... ТА ТОЙ Е НАПРАВИЛ ИЗБОР!
Едва ли не като работи всичко трябва да му е простено и позволено ли...
А пък и да нямаше семейство к'во щеше да прави - да не работи ли.... ахахахааа... освен.
Смисъл, смислени неща е казал номер7, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПЪРВОТО СИ ИЗРЕЧЕНИЕ, което е АДСКИ МЕГА ТЪПО И КУХО - ТОТАЛНО НЕ НА МЯСТО!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 1d21d50d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Натежало ти е, но никой не си избира родителите. Вече си достатъчно голяма, за да се отделиш от тези хора. Учи, работи и имай собствен живот. Не повтаря техните грешки, когато имаш семейство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker