Тревожа се за дъщеря си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тревожа се за дъщеря си
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3030 пъти
Здравейте!
За първи път пиша в този форум и се надавам да ми помогнете.
Проблемът е моята дъщеря. Много добро дете е. На 15 е, учи в гимназия и много обича да пише стихотворения и книги в един сайт. Прекрасно дете.
Обаче от половин година съм забелязала нещо странно в нея. Когато си говорим се случва, на моменти, изведнъж да се обърне, все едно някой я е извикал. Сигурно ще си кажете "Не виждам нещо притеснително".
Но една вечер, докато се качвах към спалнята, я чух да говори в нейната стая. Първо си помислих, че разговаря с някои по телефона и отидох да видя дали всичко е наред. До вратата обаче я чух как шепне нещо от рода на "Остави ме намира", "Млъквай" и "Разкарай се". Познавам дъщеря си много добре, и съм сигурна че не би говорила така на приятелите си. И все пак не се намесих. После обаче ми се наложи да отида в хола и видях, че беше забравила телефона си там.
Споделих с моята сестра, която ми каза, че трябва да потърсим лекарска помощ. Не знам какво да правя. Дали да не опита да говоря с дъщеря си първо, и тогава да мислим за евентуална лекарска помощ. Вие как бихте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8eb33ee1c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Причините може да са само две!

Вижда духове които я безпокоят и иска да ги изгони
А втория вариянт е за лекарска помощ! Но според мен я попитай какво се случва, предразположи я за разговор и ще видиш, че ще ти разкаже всичко до игла до конец.
Но каквото и да чуеш запази тихия тон накарай я да те почувства като приятел и ще видите как и на двете ще улекне! Междудругото с моята майка сме като приятели тя ми споделя проблемите си и аз моите и моля те пиши какво е станало.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: aab7e4e1d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бих поговорилa първо с детето и бих ИЗСЛУШAЛA.
Не всичко което съществувa може дa се види и/ или пипне. Кaзвaм го от личен опит. Поговорете, потърсете зa себе си докaзaтелство, но първо проверете нейнaтa "версия" преди дa и откaжете доверието си.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e204dca295
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Или причина номер 3 - Дъщеря ти е на 15 години в свят в който информацията е в стотици пъти повече, отколкото е било по твое време.

Това, че пише стихове, ме кара да си мисля, че обича и да чете много. Не казвам, че е лошо, но когато имаш да следиш 7 сериала, 2 книги, публикации във фейсбука, Доналд Тръмп, новата песен на поредната поп звезда, стихове, училище, приятели, любов, сексуални копнежи*, лошо самочувствие и прочие, а допреди две години, никой не те караше да правиш нищо, е нормално... да има стрес.
Дам преди 25-30 години, тези неща ги нямаше. Живота бе друг, но сега се промени и това се отразява и на децата.

Последното нещо, което искаш е, детето ти да си мисли, че имаш мнение за нея, че е болна и някак си сбъркана. Посъветвай се със специалист, но не я "засилвай" към лекарския кабинет, освен, ако не стане болезнено ясно, че се налага.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 35a53deced
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вижте някой от училище да не би да я тормози. Понякога децата крият в себе си всичко докато положението не започне да излиза от контрол. И аз търпях тормоз от страна на съученици таях всичко в себе си и споделих чак когато усетих, че това не може вече да продължи така.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: cc0c5f9704
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Духове ще да са. Съгласен съм с номер 1.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3c3f4ed43e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не бързай да тормозиш детето с лекари и подобни. Просто сега е в период на бурно развитие.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 75ee98356d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Първо я попитай дали има нещо, което иска да сподели и я притеснява. Че си с нея и ще я подкрепиш. И внимавай с реакцията си, за да не я отдалечиш и откажеш да споделя. За да и помогнеш, я разбери, бъди и подкрепа и приятел!
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 88d41b548b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Прегърна я кажи и че я обичаш и си готова на всичко за нея и нека ти сподели. Това е. Лекар означава безсмислен но блъскат е с лекарства. Дали дъщеряти ти има доверие.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c790aac3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поговори внимателно с нея, спокойно, без да повишаваш тон. Изслушай я и си поговорете отново.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c790aac3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Самият факт, че пише книги, означава, че има развито въображение. Прочети внимателно книгите и стиховете й. Там може да разбереш какво я вълнува. И, да поговори с нея, не бързай с лекарите.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5177a70d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Друго предложение - прочети внимателно стиховете и прозата, които пише. Може и да намериш нещо там.
Номер 8 - Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e4b0c83116
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   не съм сигурна но мисля че има възможност тя да има някаква психична болест, има признаци на фобия, може би шизофрения- само предполагам, по-добре посетете лекар преди да се влоши

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 9b048ea99f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не вярвам да й има нещо. Естествено ти като родител се страхуваш да не е най-лошото, т. е. да има нужда от психиатрична помощ, но това е малко вероятно.
Според мен има доста развито въображение и такива хора в повечето случай мислят много и понякога казват мислите си на глас за нещо (не да си говориш с някого или да чуваш гласове).
А и аз примерно имам навика като уча да чета на глас. Просто много по-бързо помня като някой ми разказва или съответно като чуя нещо, отколкото като го чета. Може да е писала някакъв текст и да си чете на глас или примерно да репетира за някаква постановка.... Варианти много и човек, ама на последно място, трябва да си помисли, че на нея й има нещо.
Тъй или иначе, ако не е добре, то ще си личи цялостно и няма да са 2-3 случая, за които се сещаш за последните 6 месеца.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 954ccd80d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Просто друг път когато направи нещо подобно и ти си при нея в която посока каже махай се ти удари с ръката на там, за да види как ще мине през духа, и да разбере, че там няма нищо, ако си въобразява такива неща. А ако има голямо въображение както казват другите и кажи, че няма лошо да ги вижда, защото никой друг не може и като свикне с това което си въобразява, че вижда може и да изчезнат. Това може да се е получило от много ужаси филми ако гледа такива.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 46b5dc5b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Вероятно е нечист дух, демон който се закачил за нея и я тормози. Това става вследствие на множеството отворени врати за демонична активност от различните нечестиви дейности и морална деградация, музика, и т. н. Говори с нея за това присъствие което усеща и ще трябва да го изгоните в името на Господа Иисуса Христа Единородния Син Божий, иди и се консултирай в някоя църква с добри християни.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 051e89f2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ама какви сте само! Веднага реши, че е луда, нали? Нито знаеш какво става, нито си я изслушала. Явно ловът на вещици не е спирал, а само се е ограничил. Попитай я и се опитай да не я гледаш сякаш е луда! Ако не можеш, прати я при някой, който да я разбере! При необходимост и липса на друг наблизо мога и аз - не съм някакъв експерт, но поне ще я изслушам така, сякаш не ми говори за нещо като Зомби Апокалипсис, защото го заслужава. Каквото и да й се случва, поне знам, че е чувствителна и свястна (стихотворенията и книгите не са хоби на социопати и изверги). Такъв човек заслужава поне да му се даде шанс преди да го метнем на кладата (или по-модерното да го пратим да търси лекарска помощ). Те са най-онеправданите в този живот - минават през същата мръсотия като останалите, но нямат нужната защита. Ако ти си решила да вдигнеш ръце и да я пратиш на лекар като невменяема, все ще се намери кой да й даде шанс да си излее душата пък дори да живеем в България, където простотията, мизерията и стреса съсипват всичко хубаво.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 86b989f324
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Потърси психотерапевт и строго последвай указанията, които ти даде, да я проследиш. Важно е да се изключи щизофренията, или да се започне навременно лечение. Въпреки, че мисля, че при тази диагноза би се подчинила на гласовете (слухова халюцинация) автоматично, а не да им се съпротивлява. Но все пак, побързай и за твое спокойствие. Иначе по отношение на духовете, не вярвам, че са толкова често явление

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4d76691580
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Дъщеря ви госпожо най-вероятно пише книга и разиграва ситуация. Тя явно е силно емоционална и артистична, освен талантлива. Ако опита с актьорско майсторство напълно ще се слива с образа. Само хора, които са творили ще ме разберат, какво имам предвид. Има си хора, които живеят на ръба на реалността, и това ги прави толкова добри в артистични, писателски и други творчески професии. Просто си имате изключително талантливо и артистично дете. Няма защо да се притеснявате. Дори и да контактува с форми от други измерения, нито е страшно, нито е лошо. Само ще и трябва вашето безкрайно разбиране и да, не споделяйте с роднини, които веднага ще я обявят за психично болна, само защото е сенситивна. Обичайте детето си такова, каквото е, без да се страхувате за него. Ако беше с психически проблеми, щеше да има неадекватни действия и да не може да се грижи за елементарните си нужди. Случаят не е такъв.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker