Трябва ли да отстъпя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Трябва ли да отстъпя
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 3111 пъти
Здравейте. Ето и моята история. На 40 год. съм и съм от Украина. Вече от 20 год живеея в България. С съпруга ми се запознахме като учихме висшото си в Киев. Когато дойдохме в България родители на съпруга ми ни преписаха апартамент а си купиха друг. Винаги бяхме предприимчиви и не можахме да се примирим с ниски инж. зарплати и решихме да отидем на село където започнахме семеен бизнес.

Големия ми син беше 5-и клас и след като направихме солиден ремонт помолихме род на мъжа ми да дойдат да живеят у нас и да гледат детето с изцяло наше финансиране. Криво ляво минаха 6 год и аз поисках да се върна в града. Но ми беше отказано-докато са живи там ще живеят. Тогава съпруга ми ги помоли да се преместим в тяхното жилище на което казаха че ще оцапаме ремонта. Ние живеем в едно запустяло село. През това време опитахме да стъпим на крака от нула. Къщата ни беше съборена без никакви удобства. Аз израснах в столица и ми липсва града. Детето има сериозна приятелка и го е срам да я покане на село. Вече трябва да мисля за бъдещето на децата а за мене няма живот. Толкова е тежко че ако не бяха децата щях да се обеся

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 5c88e7f67f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   грешка си направила, че си се хванала да живееш изобщо в българско село. Не пишеш в момента работите ли с мъжа ти, как сте финансово, колко голям е синът ти....съжалявам те, че си станала българска снаха - не че си се оженила за българин и си дошла да живееш у нас, а че си имаш свекър и свекърва в къщата. Изглежда, че мъжът ти също иска да живее в града.
Прикоткай мъжа си на твоя страна, ти си знаеш как. Малко е странно да ти говоря след 20 години брак - но съблазни го пак, стани му мила като в началото, прави усилия и го прикоткай, не се разделяй с него само. Спечели го просто на своя страна, за да може да се противопостави на родителите си. Ако не намери сили да се противопостави, направи му ултиматом - сина си вярвам имаш на твоя страна, значи казваш, че със сина ти се изнасяте в града (по възможност даже София). Там дори в кризата, която пък започва да се оправя, ще си намерите работа. Първо може заедно да живеете, но после ще се справиш и сама, вярвам ти.
А мъжът ти ще си тюхка кратуната и нека майка му да му топли леглото. Ти със сигурност ще си намериш друг, но не го търси, стъпи си на краката и давай
Съвет - в момента се търсят в колцентрове в софия хора с руски език...действай! В село само ще залинееш, един живот живееш - изгледала си си детето, вече няма какво да киснеш там!
Хера

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 311360b25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила,на село животът не е лек.Не искам да говоря лоши неща за българските свекърви,не е до националност,но доста патят снахите им.Отивайте на квартира в София,ти си мъдра и оправна жена,ще се справите!Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a403eca837
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Казваш, че родителите на мъжа ти живеят във вашия апартамент. А защо не си отидат в техния? Нали бил ремонтиран? За кого го пазят? Освен това, казваш, че са на ваше финансиране. Още ли е така?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: f80dc8ab76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не можах да разбера какво е станало с вашия апартамент-изглежда, сте го продали, за да започнете семейния бизнес. Ако е така, няма за какво да се сърдиш, явно бизнесът не е потръгнал.

Отивай в София, там работа има много, има и жилища под наем, ще намерите жилище, работа, ще се устроите.Според мен ти спестяваш част от истината- а именно, какво е станало с вашето жилище (подарено ви).

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a76209c342
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Проблема е че съм от Шумен-град с нулева перспектива от към финансите. Предстои ми да имам студент в София(дано да стане)а колко ще взема в София а за наем?Съпруга ми е добър иначе само че много обича родителите си и казва:Разбери не мога да ги изгоня.Почва да го боли сърцето-съжелявам го.Ние имаме доход около 4 хил . лв.-две деца-не мога да ги лиша от всичко и да спъстявам за жилище.Един ден децата ще се оправят а за мен живот няма-загубих си приятелки,мразя свекъра и свекърва си-просто искам да знаете какво има на този свят.Мъжът ми няма да дойде с мен никъде а децата умират за него

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a76209c342
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   В нашето жилище живеят родители на съпруга ми и големия ми син-понеже е още ученик в 12-и клас.От три години искам да се завърна но те не си отиват в тяхното жилище което е празно.Когато започвам на тази тема със съпруга ми стигаме до страшни скандали.Отговора му е: по- скоро ти ще заминеш за Украина от колкото ще изгоня родителите си които категорично не искат да се местят.Децата ме молят да направя нещо-не искат при баба и дядо защото те съвсем не са лесни.А аз какво мога ?Големия каза:Ще замина от тук завинаги и няма да ме видите.Омръзна на детето от скандали. От 6 год всички празници на ресторант-защото няма къде.Дядото не понася децата по- принцип и гони приятели на сина ми а той в знак на протест бяга от вкъщи и със дни го търсим.Детето поставя ултиматуми-или баба му и дядо му се махнат или няма да се върне у дома.С много сълзи и говорене го убеждавам обаче сърцето се къса когато каже:Мамо искам да живея с вас в града.Защо не може? Нашето село е 50 житела тук не за млад и умен човек

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 82e51424fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И кое му е тежкото,че живееш на село? Хората по градовете се натискат по-няколко семейства в панелка и си мечтаят да имат 4000лв доход.Аз,ако разполагах с такъв доход щях да избягам в някое село и да си живея спокойно.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a76209c342
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А ако с месеци не говориш с нито един човек?

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a76209c342
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И още на завистници- ние сьс съпруга ми магистри по електроника преди 15 год от мизерия започнахме да гледаме прасета овце и пчели. Сега без никаква помощ от държавата съвсем двамата гледаме 450 кошера направени с големи икономии и лишения. 18 год не си ходих у дома нямам зъби и др неща и сме със съпруга ми с цял букет от болести от тежък труд.То меда не тече от чешма като лимонада- а господ го дава-а сега завиждайте вече...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 82e51424fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Госпожо,никой не ви завижда! Винаги съм искала да живея в къща с двор,пък било то и на село,или в малък град.Писна ми да дишам мръсен въздух,да ме зариват в боклуци,да консумирам храна пълна с химия,да срещам озлобени хора всеки ден.Писна ми от този градски кич и фалшивите му ценности! Затова ви казах,че ако имах 4000лв доход щях да си остана там където съм.Не ме плаши селската работа,напротив щях да се радвам,да развивам мой собствен бизнес.Но всичко е въпрос на разбиране и гледна точка.Желая ви всичко добро и дано станете гражданка скоро време!

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a76209c342
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Щях щях- так станете. В Ншуменско стотици съборени къщи по 1000 лв. Вземате жената и децата и 5 хил. заем и напред към чист въздух и животински лайна.Когато съпруга ми напусна работа той беше нач. цех в Алумина на 200 лв зарплата.Но всъщност темата беше друга а вие прочетохте само 4000 лв- които спечелихме за последни 2 год.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker