Мъжът ми не харесва семейството ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми не харесва семейството ми
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2021 пъти
Здравейте. Та така при нас.. за жалост. Надявам се да се оправят нещата и да спре да се държи така.. да намерим изход от проблема Искам съвет! Благодаря предварително на отделилите време за моята история! :))Омъжена съм от 3 год. официално. Забременях. :)))) Щастлива съм много. Мъжът ми ме обича, гледа ме като писано яйце и аз също много го обичам, между нас нещата са наред! .... но в последно време след среща с родителите ми постоянно ме пита и повишава тон коментирайки" майка ти пак не ме поздрави, баща ти еди си какво, сестра ти и тя еди си какво.. какво е това отношение??? " Разпалва се скандал между нас. А не си спомням нашите да не са го поздравявали като ходим на гости( не са темерути). Уважават го! Държат се добре с него. Не знам защо ми го казва така?? Разтройвам се, защото това е семйството ми. Не ми е приятно като коментира така грубо.. не знам.. Аз не съм казала нищо кофти против семейството му дори и да е имало за какво.. съобразявам се.. обръщам го на шега, ако има нещо и се смеем а той го казва с друг тон. И аз ли трябва да почна да коментирам по такъв начин техните??? Какъв е изхода на проблема според вас??? Моля ви за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4466d357b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми виж сега, той в края на краищата се е оженил за теб, а не за семейството ти... Добре че поне живеете отделно и се виждате рядко.
А ти си гледай новото семейство, а не старото, защото сега това е твоят живот. С две думи - порасни, и престани да бъдеш толкова емоционално зависима от тях.
Явно си по-мъдра от мъжа си, щом не правиш драми с техните "макар и да има защо". Е, гледай на мъжа си просто като на по-малко дете от тебе, прощавай му и бъдете рахат :)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bd76f58401
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами вие сте ново семейство, не а нужно да видите при вашите. Гледайте се двамата щом дтефщастливи. Събирайки се само на някакви празници няма да има проблеми. Пък ти ходи и сама по-често. Такива близки отношения по света няма, затова и хората са по-щастливи.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4467b43848
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прав е №1
Обаче трябва да се научиш да възприемаш че семейството ти сега не се състои от твоите родители и сестра ти, СЕМЕЙСТВОТО ТИ Е ТВОЯТ СЪПРУГ вече три години.
В такива моменти когато му се ядосваш, че той говори против родителите ти, просто се съгласи или премълчи, какво толкова е казал, мисля че просто е споделил със семейството си /ти си неговото семейство в момента/ какво му е направило впечатление. Той не те обвинява че да тръгваш да го нападаш!? ! Научи се да прощаваш, особено щом той има толкова положителни качества и го обичаш. Няма идеални хора на този свят затова трябва да приемаме хората които ни обичат с техните недостатъци.
Ако тръгнеш с рогата напред да нападаш родителите му често ще стигате до скандали и най-вероятно до скорошен развод и то защо, защото сте си казали един на друг как точно сте се почувствали извън вашето сегашно семейство, глупаво е, не мислиш ли? Глупаво е да загубиш своята и да изтриеш неговата любов само защото той ти споделя как се чувствал, та по хубаво от това мъжът ти да ти споделя няма, използвай неговото споделяне в твоя полза, а не в свой ущърб. Тоест насърчавай го да ти говори да ти споделя, да има при теб място където да сподели как се е почувствал. Когато човек си намери място където да споделя той още повече заобиква човека на когото споделя чувствата си, ако премълчиш или са опиташ да го разбереш ще получиш повече обич от него.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8a91cf68f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторке, аз съм в подобно положение. Ти уважаваш ли роднините му? Общуваш ли с тях? Ако отговорът ти е "да", значи напълно закономерно очакваш същото от него.
Опичай си акъла, защото в момента аз съм в положение, в което той настоява 10г да съм до полата на майка му и сестра му, а насреща няма нищо. Не иска и едно кафе да изпие с нашите-напълно безпричинно. И ми е супер неприятно. И се чувствам доста глупаво.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5affe69934
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Aко отношението му по принцип към други хорa е лошо без причинa( още повече пък към твои роднини ) имa вероятност след време и към теб дa покaже товa си лице.
A товa лице явно си го имa...

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e8e5b5a728
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ето позицията на едно вече пораснало дете:
Смятам, че мнението ми ще е полезно, защото все пак вече сте родители с мъжа ти.
Първо, да кажа, че такова поведение на някой от родителите действа доста подтискащо на едно малко дете.
Аз не знам какъв е изхода от проблема. Но баща ми е същия като мъжа ти. Никога не е харесвал роднините на майка ми. Винаги е говорил супер негативно за тях. Мисля си, че това е така, защото той от одавна няма никакви живи близки роднини, едно дете е и може би поради тези прични ревнува вниманието на майка ми, защото реално само тя му е най - близкия човек.

Иначе съм на твоя страна авторке, макар че разбирам защо баща ми се държи така той е трябвало да се научи да е по - толерантен, търпелив и дипломатичен и просто да приеме, че майка ми има и други близки хора, а и принципно тя е по - социален тип човек. Или по - точно казано баща ми е интроверт.
Също да уточня, че винаги сме живяли отделно тримата и майка ми никога не го е карала насила да се вижда с тях.
Но както и ти ще се съгласиш - не може пък и изобщо да прекрати контакти с тези хора.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 087630065a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря на всички, които отделихте от времето си, за да напишете мнение по темата! Доста ме укоражихте! Ще се постарая да не обръшам такова внимание и ще последвам съветите ви!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 77591108f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Според мен, когато това отново се случи следващия път, да го седнеш твоя хубостник и напълно спокойно да го попитш да ти обясни дума - по - дума, какво точно е станало и го е раздразнило толкова много. Най лошото в такива случаи е да се стигне до кавги и след това всеки да се затвори и таи гневът си в себе си. Така проблема не е решен и следващя път дразненето не започва от ниво нула, а от там където сте го оставили предния път - няколко степени на горе. Когато има такъв проблем, хората трябва да го обсъдят спокойно и двете страни, една по една да се съгласят и да стигнат до решение какво да направят за да не се случи отново. Тези разговори винаги трябва да стигнат до заключение, иначе това ще се повтаря отново и отново.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7e928b3065
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Семейството ти сега сте вие с мъжа ти, авторке, както и бъдещото ви дете :) Гледай там да вървят нещата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker