Страх и незаконни деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страх и незаконни деца
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2422 пъти
Не отдавна научих че баща ми си има две дъщери от предишен брак, а със старата си жена се е развел, но аз знам че той продължава да ги вижда. Прибира се късно, пиел бира с приятели. Страх ме е да не се скарат с мама, тя не иска да живее с него, но го прави за да имам семейство. Какво да правя, баща ми иска да ме запознае с тях, а мама просто ги ненавижда.
Моля редактора да качи историята ми, наистина се нуждая от помощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: f50ae049f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мaйкa ти нямa прaво дa гъкне дори щом стaвa въпрос зa ТВОИ сестри. Вероятно е дa се е нaместилa кaто любовницa и зaрaди нея дa се е рaзвел бaщa ти с първaтa и зa товa сегa тaкa ги "ненaвиждa".
Пък кaк зa теб седялa още с бaщa ти, пък го не щялa... ще порaснеш, ще и рaзбереш мaнипулaциите.
Имaш две сестри- зaпознaй се с тях, товa е чудесен подaрък. Друго теб не те вълнувa, родителите дa се опрaвят по между си, проблемът е техен, не вaш- нa теб и сестрите ти.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ddba3665d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо - Този термин е остарял и изключително лош. Незоконни деца няма, има извънбрачни. Но тези на баща ти, дори не са и такива.
Ако не искаш да се запознаеш с тях, кажи на баща си, че ти трбява време.

Но спри да мислиш за тези деца, като лоши, грешни и/или незаконни. Запознай се с тях. Нямаш нищо за губене. Ако се харесате - Честити! Ти се сдоби с двама нови роднини, с които може да си останете верни приятели до живот (не, че не може и с други хора, но е винаги по-лесно с братята и сестрите). Ако не - ще кажеш на баща си, че не са ти приятени и повече НИКОГА няма да ги търсиш.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 74a9b26ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нормално е майка ти да ненавижда другите деца, но ти какво си виновен(а) за това. По добре послушай баща си и се запознай с полусестрите си. Това е най разумното, станалото станало, не може времето да се върне. А майка ти най много да остане сама, щом така постъпва.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 52e4bc9144
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам, брат. Ти си знаеш.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7e345cdc9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво означава понятието "незаконни деца"?! Много грозно определение, а и невярно, щом са от първия брак.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 96f5076bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "Незаконни деца" - що за глупости са това? Майка ти ли ги разправя?
Щеш-нещеш, това са твои (полу-)сестри, които може и много готини да се окажат!
Аз така преди години бях силно очарован от своя втора братовчедка, която до тогава не познавах. Ама направо се влюбих!
Та не подценявай роднините си! Това са твои почти сестри. Не се поддавай на страховете и глупостите, които майка ти се опитва да ти внушава! Тя може да си има своите емоционални причини да ненавижда баща ти, но това изобщо не означава, че всички свързани с него хора са негодници! Иначе и ти попадаш в тази категория...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7d2faef083
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   щом са от предишен брак, съвсем не са незаконни (само за протокола: баща ти женен ли е за майка ти? )
щом иска да те запознае с тях, запознай се. не вярвам да хапят или да ти направят нещо лошо. не казвам да ставате дупе и гащи, но едно запознанство няма как да ти навреди.
отношенията между вашите са си тяхна работа, там не виждам какво можеш да направиш. ако майка ти реши да го напусне, това ще си е нейно решение. хубав или лош, той ти е баща, тя такъв го е избрала

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8592ce5901
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Е запознай се с твоите сестри. Хубаво е човек да има брат или сестра - все тая законна или не. И това, ти го казвам аз, която съм едно дете.

А за вашите да не ти пука, в смисъл това за си техните отношения и ти трябва да се стараеш твоята психика да не се натоварва с мисли за тях. Родителите винаги сами са си виновни за всичко, което са си надробили!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 34e0e83bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Еми много ясно че ги вижда, нали са му деца. Запознай се с тях. Да имаш (още) две сестри е прекрасно. Представи си, може да се окажат готини хора, да се сближите и да имаш до живот двама човека, на които ще можеш да разчиташ винаги. Не я пропускай тази възможност.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e8543d891a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Запознай се с тях. Те са ти роднини и няма как да се избяга от този факт. Според мен истинският проблем е, че майка ти не се разбира с баща ти и не иска да живее с него. По-добре е да се разделят и тя да е щастлива. Е, а със сестрите ти рано или късно ще се видиш. Кръвта вода не става, е казал народът.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fa8af91525
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Виж сега, майка ти може да изпитва страх и неприятни чувства свързани с това семействои сигурно има защо. Важно е, че тя е твоя майка и растеш с нея и с баща си. Предишните години баща ти е имал връзка другаде и ти не трябва да го съдиш. Той е обичал и сигурно още обича твоята майка. Добре е, че се вижда с другите деца, но не е задължително ти да ставаш приятел с тях. Никой не може да те задължи. Даже по-добре попитай майка си дали е подходящо да се виждаш с тях, щом скоро си разбрал/а, че баща ти е имал предишна връзка и има деца от тази връзка. Емоционално дали си готов/а да се срещаш с тях и дали въобще това има смисъл за теб. Но не наранявай майка си, тя явно достатъчно страда от този факт. Може нищо за теб да не се промени, но трябва да свикваш с идеята, че там ще отиват пари от баща ти, ще е с тях на празниците им. Няма да ти е лесно, но не го прави в кошмарно за своята майка.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 06b00be152
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Понятието "незаконни деца" означава, че нито децата имат законови права за издръжка или да наследят дадения родител, нито родителя има права да поиска от законова защита да ги вижда или като остарее да поиска гледане по закон от тях.
Тук в историята става ясно че момичетата /сестрите/ са законови деца родени от брак, най-вероятно автора е незаконен син, защото не пише баща му има брак с майка му, пише само че е имал брак с майката на сестрите му, и пише че съществуват незаконни деца. От там може да се вади извод че автора не е признат по закон и носи презиме и фамилията на майка си.
Да поясня на №2 че има огромна разлика между незаконни и извънбрачни деца. Незаконните нямат никакви права и по закон не се води че имат някаква биологична връзка с баща си /не могат да търсят наследство или издръжка от баща си/, а извънбрачните са признати от бащата и имат пълни законови права, въпреки че не са родени в брак /те имат право и на издръжка и на наследство по равно заедно със всички деца родени в брак/. Не случайно има два термина, просто трябва да знаеш какво означават, а не да ръсиш акъл че някое словосъчетание чието значение не знаеш било обида. Съгласявам се че за децата не е приятно да нямаш право да наследиш биологичния си баща, но в днешно време доста често се случва да няма никакво наследство за делене и дори да има кредити за наследяване, така че това не е обида.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ab471e82a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Въпросът е в това, че когато са били заедно, с предишната жена на баща ми, те не са имали сключен брак. При второто дете двамата са се разделили преди близо десет години. Баща ми е бил едновременно с майка ми, и другата жена. А нейният мъж е бил стерилен. Съжалявам ако съм затормозил някого, просто съм едно момче търсещо помощ.

АВТОРЪТ

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 43867a9a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Истината има много лица - едно ще ти каже майка ти, друго - баща ти. Но кръвта вода не става - това са ти сестри и е редно да се запознаеш с тях и да ги обичаш и рано или късно това ще стане.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0632c9399e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Остави отношенията между родителите си настрана.... да се мразят, да се обичат каквото си щат.
За теб е важно, че имаш 2 сестри и ще е чудесно да се запознаеш и сближиш с тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker