Приоритетите в живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Приоритетите в живота
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1732 пъти
Може би някой хора ще ми кажат, че съм луда да мисля за тези неща и че е по-добре да си гледам образованието, но все пак...
Студентка съм в чужбина имам сериозен приятел от няколко години и дори мислим да се сгодим сега по празниците. Тези дни започнах да се замислям за бъдещето си за това какво ще правя след като завърша, ще се върна ли в България, какво ще работя и стигнах до това че искам да имам деца. Искам да имам успешна кариера и да имам голямо и щастливо семейство, което така като чета май не е много постижимо. Всички казват че до 30-та си година няма да раждат за да си устроят живота и чак след това ще родят едно дете за да продължат рода си, което ми звучи ужасно. Искам да ви питам кога е добре да се роди първото дете и пречи ли бебето(детето) на живота и кариерата. Отвсякъде чувам изрази от сорта на, , след като родиш няма да можеш да излизаш вечер'', , , сериозно ли ти се дундурка бебе на 23-24 години'', , , ще си пропилееш младините в смяна на памперси'' и т. н.
Моля Ви кажете ми редно ли е да имам бебе веднага след като завърша или е хубаво да изчакам 3-4 години докато стана на 25г поне?
Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6802cc8d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз мисля, че е най-добре да поработиш малко-1, 2, 3 години и тогава. Иначе живота си се променя с детето няма как, но най-важно е ти какво искаш, а не какво ще кажат другите.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a4b7baba99
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хората, родени он жени преди 24 години живеят по-дълго. В училище децата дори и се срамуват от старите си родители. И на 50 години ше бъдеш ли с модерната мисъл на 18 годишното си дете? И с по 1 дете на семейство една нация се затрива. Кво ти пука за кариерата и парите? Не слушай чужденците, те заради тая мисъл намаляват толкова и арабите превземат държавите им.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7f0b93dce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Нямаш ли си свой разум, защо разчиташ на хорските мнения? Много е лично, кога да имаш дете. Една жена е готова на 20 години да стане майка, друга и на 50 да стане, пак няма да стане добра майка, животът го е доказал това. Ако има кой да помага, нещата могат да се съчетаят и да вървят в паралел. Стига да си умна, всичко се постига!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2339cb7179
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,
Мисля, че трябав да изчакаш с детето. Първо завърши образованието си, висшето и тогава си имай дете. Намери си стабилна работа и доходи, създай дълготрайна сериозна връзка и тогава раждай. Да, живота се променя след раждането, и ставаш отговорен за някой друг, освен за себе си. Трудно се съчетава карира и голямо семейство- немислимо е, ако нямаш детегледачи или бабите да ти помагат с отглеждането. Нищо не е толкова лесно нито толкова розово-както си го представяш, детето си изисква своите грижи, време и интереси.
В България майката ползва майчинтсво и болнични щом детето е малко и боледува, а това се отразява на кариерата й. Голямото семейство е възможно, но ако не работиш и не гониш кариера. Въпрос на преценка, живота си е твой!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 964306990d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма нищо лошо в това да станеш майка. Можеш да бъдеш прекрасна майка и в същото време да имаш успешна кариера. Нали за това са двама в една връзка? Единия поема грижите вкъщи, а другия в работата. Ти реши, но те съветвам да се отпуснеш, каквото трябва да стане ще стане! Весели празници и късмет! :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5f73a6a9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не, колкото по-рано родиш, толкова по-добре. Всяко дете се радва на това майка му да е по-млада ;) И к'во? Като станеш на 40, то да е на 10?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 82467f7fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Аз и приятелката ми сме решили, че дете няма да имаме, защото не ни се занимава с отглеждането му. Иначе да, трябва да избираш - кариера или домашна прислужница. Трябва и да се примириш, че мъжа ти ще хойка по други, по по-тесни, защото след като родиш няма да те гледа вече с този поглед, а и секса ще е коренно различен. Казвам ти го от мъжка гледна точка.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 89df9d5b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Редно е да правиш каквото си искаш, стига да не нарушаваш законите на държавата, която ще обитаваш.
Ако имаш баби на разположение - естествено, че няма да ти е трудно с бебето. Или ако имате достатъчно пари с мъжа ти, за да си позволите някоя жена да ти помага.
Иначе ще минеш през доста безсънни нощи - независимо дали ще имаш бебе на 20, 30 или 40 години. Хората ти ги говорят тези неща от опит. А други, защото са се наплашили от техни познати, които доста са им се се оплаквали от това как им се е променил живота след появата на бебето.
Както казах - прави каквото си искаш и престани да се обясняваш толкова на разни хора.

Между другото аз съм на 29ж и хич не ми е до бебета, просто не ми се става майка, но не намилам така на жените, които искате да сте. Всеки има право да прави каквото си иска. Добре е само да не го натрапва много-много на околните...

Още нещо - като си дойдеш в БГ и ако се заселите в някое по - малко градче или в квартал от семеен тип всички - ще ти се радват, че искаш бебе, споко. Но пък доста женички ще ти злобейкат, че ще се целиш и за кариера...
Като цяло, от тука нататък трябва да се настроиш психически, че околните (макар и деликатно, задкулисно) ще се опитват да те насърчават да правиш/ не правиш неща, които не са ти най на сърце. Защото самите те не са получили това, което искат и не искат никой около тях да го получи. Затова не се обяснявай толкова и недей да им търсиш одобрението. Вече си голяма и щом искаш и родител да ставаш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИШ ДА ВЗИМАШ ВСИЧКИ СВОИ РЕШЕНИЯ САМОСТОЯТЕЛНО! И после сама да си носиш последствията за тях.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 598ffb1007
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз първите си деца родих на 28 години и не съжалявам, че изградихме нашето семейство "късно". От малка си знаех, че ще имам много деца - исках да имам поне 3! Това ми желание не се промени с годините. Но за да имаш голямо семейство доходите ви трябва да са стабилни и сигурни. Всичко се променя, никога не знаеш кога ще се случи нещо лошо и нещата ще тръгнат в негативна посока, но за мен е редно, когато създаваш наследници, поне в текущия момент младото семейство да разполага с доходи, позволяващи отглеждането на дете.
На 20 години си намерих мечтаната работа. До 23-годишна само се доказвах без да имам някаква тапия или определени умения. След това за година-две изкарах няколко курса, повериха ми няколко отдела и вече изкарвах достатъчно, за да мисля за деца. Запознах се със съпруга си като бях на 22. Дълго време бяхме само приятели, в последните години преди да се оженим станахме много близки и след това решихме да градим семейство заедно, защото по-подходящи хора така и не открихме. Не че бяхме влюбени. На 28 родих първите ни близнаци, но се наложи да се върна веднага след изписването на работа, заради което майка си вдигна чукалата от чужбина и остана да ни помага. На 31 години родих вторите близнаци и най-сетне си останах вкъщи и се насладих на това да си майка. А на 35 родих и черешката на тортата - дъщеря ни. Вече си позволявам дори да излизам в болнични, когато се наложи, защото на майка ми й е трудно да се справя с всички, но и работата ми го позволява.
На мен ми се струва невъзможно да се справя без мама. В общи линии определено повече от две деца изискват допълнителна ръка в домакинството, като гониш кариера. Налагат се и някои компромиси, свързани с децата - това да оставя пеленачетата си и да хукна на работа като са на няколко дни, не ме караше да се чувствам добре. Това да съм 15 часа в офиса, докато детето ми е в болница, също се е случвало. Кариерата изисква жертви. Децата също. Много компромиси не направих заради тях, други направих. Но най-големият компромис направи майка ми, защото се остави да разчита само и единствено на мен и съпруга ми за своите старини, а беше независима жена с хубави доходи.
При всеки случай не виждам как ще градиш кариера тепърва след като родиш децата си. Ти ще свикнеш да бъдеш около тях, с тях във всичко и в даден момент детето ще кашля и ти ще си останеш вкъщи, ще подсмърча и ти ще си останеш вкъщи, няма да му се ходи на детска и ти ще си останеш вкъщи... Кариера така няма как да развиеш. Особено като тепърва започваш в тази среда, нямаш опит, нямаш контакти. Смятам, че първо трябва да намериш точната фирма за теб или точния бизнес. Да се развиеш до степен, в която да си ценен кадър и никой да не се и замисля да ти търси дълготраен заместник или да ти прави сечено. След което вече може да мислиш за деца и кариера, защото ще имаш предпоставка да продължиш кариерното си развитие.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 18f02f39ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Всичко опира до парите. Ако си финансово осигурена, раждай още сега, тъкмо докато завършиш ще е поотраснало и ще може да го пуснеш на детско заведение. Като завършиш, намери си работа по специалността на 4 часа и роди още едно дете. Така хем ще набереш опит, хем ще приключиш с ражданията до 30 и децата ще са във възраст за детска градина. Посочената възраст (30 години) е идеална за издигане в кариерата, децата ще са поели по детски градини и училища, и ще изискват целодневно присъствие само ако са болни, но пък може някоя баба да се включи в такива моменти. Раждайте докато сте млади, хора. Тогава имате сили и енергия да се справите, не като минете 30-тте.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f82634bb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Осъзнала си проблема на модерния човек - егоизмът, себелюбието. Само вземат от живота, но не дават обратно. Затова и такива нации измират, защото животът не намира смисъл да ни държи живи, като ние самите нещем. Не може никой от тук да ти каже кога да имаш бебе.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8e414686c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей мила! Според мен първо си завърши колежа и след това мисли за дете. Не прекъсвай никакви обучения!! Ти си млада още нА 25-6 е нормално вече да забременяваш, след като си завършила. Ще бъдеш добра майка щом го желаеш от сега и то без да си забременяла и тогава да се запитваш, а просто така се запитваш. В теб вече е проговорил майчинският инстинкт, който на някои жени им липса цял живот. И въпреки това не бързай това е сериозна стъпка в живота. Ако имаш баби помагачки няма да ти пречи да растеш в кариерата, но си вземи първо висшето образование!!! После, ако си сигурна, че човека до теб е подходящият си направете бебенце. Въпреки всички ъкъли които ще ти се дадат РЕШЕНИЕТО СИ ГО ВЗЕМИ САМА!! Успех ти пожелавам.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 9507eb7e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката!
Благодаря на всички за отделеното време!
И аз и годеникът ми искаме дете, но не знаем дали сега е времето.
Аз все още съм в 1 курс тоест през юли ще го завърша и мислим да се оженим. Ще пиша пак просто сега не мога!
Честита Нова година!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker