Как реагираха вашите на татуировката ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как реагираха вашите на татуировката ?
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3913 пъти
Здравейте всички.
Задавайки въпроса "Имате ли татуировки? " вероятно си мислите, го задава някоя 15 годишна тийнейджърка решила да си направи на своя глава, без съгласието на родителите си, но това е е така :) :).

Момиче на 22 години съм, уча последна година в университета. Уча в задочна форма, в същото време и работя.
Работя на пълно работно време по специалността си, не съм продавачка или сервитьорка, така че почти се оправям сама. От много време имам желание да си направя татуировка, но родителите ми винаги са били против. Не съм изявявала желанието си пред тях, но като знам колко са консервативни и не приемат на сериозно променящите се тенденции съм убедена в това. Освен това като е ставало въпрос за татуировки не е имало случай да не критикуват хората решили да се татуират и да изразят своят негативизъм към тях. Именно затова реших да почакам и да не отварям въпроса, поне докато стана независима и спрат да ми плащат сметките. Мисля, че този момент настъпи и вече мога да помисля сериозно за това. Разбира се ако го бях направила, след навършването на 18 години или дори преди това нямаше да ме изритат и да спрат да ме обичат, но за жалост вероятно щях да пропадна в техните очи и да се превърна в тяхно разочарование и щяха да започнат да ме гледат по друг начин. Изключително ги уважавам и почитам, и заради това не искам да им докарвам тревоги и ядове, затова и не си направих татуировката на своя глава...
Знам, че татусите са много масови и почти няма човек, който да няма поне няколко нашарени приятели, но интерес на истината аз нямам. Или поне не чувствам някого с татуировки за толкова близък да го попитам, как са го приели. Заради това реших да попитам вас.
Пак искам да подчертая, че съм на 22, минала съм 18-те години, почти съм независима, и нищо не ме спира да го направя, но не искам да разбивам сърцата на нашите и дори да кажа често се страхува от тяхната реакция. Изобщо не биха приели подобно нещо с позитивизъм.
Решила съм твърдо на си направя татуировка, все пак не мога цял живот за чакам, но просто не мога да си представя каква би била тяхната реакция.

Интересувам се вашите как реагираха, когато им изявихте желанието си за татуировка или каква беше реакцията им като им я показахте? Изчакахте ли да станете независими от тях преди да го направите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: ea054cb7a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти ако се интересуваш от мнението на родителите ти никога няма да си наоравил татуировка. На мен майка ми ми плати за татуировка и си я направих когато бях на 17. Имам приятели които си направиха без да кажат и нищо не са им направили после.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8d17466c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Е добре де, кой е казал, че трябва да им я показваш. Освен ако не си решила да си татуирал челото, не виждам причина да разбират веднага. Направи си я, пък като дойде подходящия момент, тогава ще им кажеш.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 21864caf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Имам много и видими татуировки, майка ми побесня, но на кого му дреме? Всяко чудо за три дни. Започнах някъде на твоите години, сама си ги платих и т. н.
Прави каквото искаш... А даже най-добре не си прави, след като те притеснява чуждото мнение (да, било то и на родителите ти). Колкото и да описваш как се издържаш сама, как си на 22 и прочее, явно си все още зависима от тях по някакъв начин (морално, душевно, каквото е там) и не си достатъчно свободна да разполагаш със собственото си тяло. Да не говорим, че едва ли ще си татуираш "Миле Китич" на челото, така че дори не е нужно да им казваш. Съмнявам се да ти правят инспекции.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3d3e296ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката:


Благодаря за взетото отношение.
Вероятно няма да сгреша ако кажа, че бях" момичето на мама"
Винаги сме били изключително близки, споделяли сме всичко и съм сигурна, че след като си я направя, тя ще го възприема като нож в гърба. Винаги е била страшен перфекционист и страшно консервативен човек, който ми изнасяше конско за всяко закъснение и оценка под 6, и несъмнено ще и разбия сърцето, за дето не съм и казала. Несъмнено съм решила да се татуирам, но наистина не знам каква реакция да очаквам, за това се обърнах към вас ?

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 138eda3b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Щом искаш не виждам какво те спира. Стига да си сигурна, а не да съжаляваш после и да се чудиш как да я махнеш и да я криеш. На 22 а още се допитваш до мама и тати? Като поискаш да живееш с приятеля си, като поискаш да имате бебе пак ли ще питаш мама и тати? Дори и да не я харесат това е положението. Достатъчно си голяма и си взела живота си в твои ръце. От тук нататък те не могат нищо да ти кажат, нито да те спрат да правиш каквото решиш. Не си малкото им момиченце вече, дръж се така. Съжалявам за тона, но ми е писнало родителите ми да си налагат мнението. Щом стана на 18 ще правя каквото аз реша, аз ще отговарям за действията си. Ако поискам и на челото ще си направя татуировка, живота е мой, тялото също. Няма да живееш 100 години, ако сега не правиш това което наистина искаш то кога? Като станеш на 40? Сега ти е времето да опитваш различни неща, нито си първата, нито последната която ще се татуира. Имаш пълна свобода, но разбира се мисли с главата.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 517122a3ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моите директно отидоха и затвориха ателието на татуировача, а него самия го уволниха.
Сега този "боди артист" си изкарва прехраната като изчуква тухли.
Чули ли бате Г.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 309cf7b77f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Според мен трябва да си направиш някъде. където лятото няма да е видно. Примерно не си прави по ръцете и краката. за да не се вижда ако си с къси панталони и потник. Направи си някъде другаде. където те няма да видят. При свършен факт не смятам. че дори да видят ще се отрекат от тебе заради една рисунка. Аз нямам татуси. но си падам лудетин и искам да си татуирам дупето и казах на наще. Те нямат татуси и не им се кефят. но ми казаха добре окей. Виждат. че е масово и ми казаха като реша да им кажа и ще ми дадат пари. На 19 години съм.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cb5cfbe2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей!
Първият татус ми беше на 14!!! Казах на майтап искам, те пък се съгласиха. И после стана... страшно.
Исках още и още. Нашите- не дават.
Не дават ама ми платиха и останалите. Сега съм на 19 и лично си платих с изкарани пари другите ми 2. Не знаят. Няма и какво да ме критикуват. Живота е мой. Ако ги слушаш за всичко, един ден ще ти изиграе и лоша шега.
Ето, аз слушам нашите за връзките си, та нищо не става.
И спирам вече. Умно момиче съм, имат ми доверие, макар и да са "консерви".
Ако искаш, направи си.
Няма да ти махнат кожата после.
Дишай. И успех!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b6bc04d1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Първата си татуировка направих на 19. Като се прибрах и я показах на нашите майка ми се разрева(само за малко, не драматизира много), а баща ми ми каза, че си давам парите за глупости. На твоята възраст родителите ти трябва да ти дават съвети, но ако им позволиш да се месят по-сериозно нещата не са добре.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6ecc6488e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Направих си първата татуировка когато навърших 16г. Родителите ми не знаеха до последно, направих я с мои спестени пари. Видяха я случайно едно лято (на кръста ми е ) не им хареса - щяла съм да бъда наркоманка, курва и прочие интерпретации. Казах им да си гледат работата, тялото си е мое. До навършването на 18г. си направих още 3 - на крака, ръката и плешката. Тогава тотално скъсахме връзка с нашите - те не го приеха, а аз съм опърничава. Сега съм на 30г. направих си още татуси и то на видими места - на врата, китката, имам и на ребрата и бедрата. Не съм курва или наркоманка както си мислеха родителите ми - управител съм на фитнес зала, имам съпруг и син на 1г. обичам семейството си, мъжа ми също е целия в татуси, но според мен това допълва личността, но не я определя. Все още не се понясам с родителите си, те ме отхвърлиха, техен проблем. Помисли си по какви правила ще живееш живота си - по твоите или по правилата на родителите ти.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6e276d3384
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Направих си първата татуировка на 15 години със съгласието на родителите си, наскоро си направих втората и гоня завършването на 18 години :) Не съжалявам за татуировката си, а ти не си длъжна да им казваш, но нито да я криеш. Все пак това си е твоето тяло.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 06e0c2a444
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ако чакаш и искаш одобревие на всичко от вашите няма как да стане. Аз също исках да си направя татуировка, но след смъртта на онова момче на морето, проченох един коментар и това тотално ме разубеди. Химикалите, които се съдържат различните цветове и какво причиняват на организма, но изобър е твои, да утаждаш на родителите ти също.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8bf4531ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Много зависи от татуса и мястото което ще татуираш. Родителите ми също са страшно консервативни хора, които са абсолютно против татуси или пиърсинги. Мен не ме кефят големите татуси, защото след време омръзват като всяко нещо и премахването им е скъпо, пък и нямаш гаранция, че ще си върнеш стария вид на кожата на 100%. Преди се бях зарибила по големите татуировки на видни места по тялото и добре че тоя период премина. Харесвам кожата си такава каквато е в момента. Един татус може МНОГО да те загрози. И не на всеки му отиват татуировки, така че помисли си пак дали да се татуираш.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7deb5ad205
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ами реагираха нормално, защото разбират, че тялото и живота са си мои и мога да правя каквото си искам с тях. Много внимавай с татуса обаче. Аз започнах на 16. В момента съм на 24 и половината ми тяло е в татуси. Проблема е че имам и на видни места - ръкав на цялата ръка и още татуси на врата и дланта и пръстите на едната ръка. Това изключително много ме ограничава в работата. Имах възможност да започна на много добра позиция в няколко големи компании, защото имам квалификацията и опита - работя от 18-годишен. В прав текст ми казаха, че не могат да ме наемат заради татусите, въпреки, че съм идеалния кандидат за позицията. Сама се сещаш какво e чувството в такъв момент. Така че мисли много преди да го направиш и избягвай видните места! Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e31f687e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Когато бях на 21 г., майка ми не ми позволи да си направя татуси. Сега, съм решила да си направя - временни татуировки и някои други пропуснати в тинейджърските ми години "мечти" като обеца на пъпа и екстравагантна прическа.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ae2cd97efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Авторката съм.

Благодаря ви за взетото отношение. Както вече казах решила съм твърдо да си направя. Разбира се ще се съобразя с догмите на съвременното общество и няма да си я направя на видимо място, което би могло да ми провали кариерата. Този уикенд като бях у дома, бяхме и с други роднини и отворих темата за татуси и разбира се подхвърлих няколко пъти колко ми харесват и привличат. Разбира се нашите не заподозряха, че ще си правя и изръсиха нещо от сорта на " Днеска ще ти харесва, а след година вече ще ти е омръзнала, но няма връщане на зад", както и нещо от сорта на "татуировките провалят бъдещето и дават лош пример на децата"... и куп подобни разсъждения :) :) :) :). В интерес на истината, вече почти не ми дреме. Няма да им казвам предварително, а мястото на което ще си правя освен на морето няма къде другата да се види...
На лято като се разголя ще му мисля как ще се оправдавам за нея :) :) :) :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b82fa78c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Аз бях в твоето положение що-годе. На 14 години ми се случи нещо много неприятно и исках да си направя татуировка - реших обаче да се съобразя с това, че родителите ми няма да са много съгласни и в крайна сметка не желая да правя такива неща зад гърба им. На 21 пак ми се случи нещо лошо и отново исках татуировка, но отново не си направих, защото не бях напълно самостоятелна. На 23 вече тотално се издържах сама, с което бях доказала, че са ме порастили свестен човек и имам хубави изгледи пред себе си. Никой на работното ми място нямаше татуси, а фирмата е лидер в областта си, аз представлявам фирмата пред много други, с които работим и се допитах до шефа ми какво му е мнението. Тогава той ми се изсмя, че искам разрешение и ми записа час при негов приятел за вечерта. Първата ми татуировка отне време, беше големичка - точно над гърдите. Втората си направих на гърба, отново голям проект. Имам още две по-малки, от които едната се получи много спонтанно и е най-необмислената от всички, но си я харесвам.
Майка ми изненадващо реагира добре на първата. Каза, че е много хубава и ме разпитва какви са вероятностите за възпаление, с какво се мажа, мажа ли се редовно, пазя ли я и т. н. По-скоро беше притеснена. Втората й я показах като беше готова - веднага я асоциира с това, което ми се беше случило и се натъжи. Каза, че не желае да ходим на море заедно и не прояви разбиране защо трябва да имам нещо такова на тялото си, което да ми напомня скръбни моменти. За третата изкоментира, че прекалявам и да се поспра малко. На четвъртата ми каза, че съм луда и не е адекватно от моя страна да вземам решения за цял живот за броени минути. Но в общи линии вече бях постигнала достатъчно в живота си, че да знае, че татуировките ми каквото и да значат не могат да ми преобърнат курса на развитие.
С баща ми в периода на татуиране не говорех много-много, че се бяхме скарали. Като се видяхме каза, че приличам на ку**а. Отвърнах му нещо остро, той ме обстреля с още гняс и решихме, че явно и това не е момента за нашето сдобряване.
Баба ми между другото, която е доста консервативна, прие много добре външния ми вид. Каза, че "тези картинки" много ми отиват и са много красиви.
Брат ми ме последва чинно в татуирането. Мама ми каза, че давам лош пример, при което й се изсмях - той е по-големия, уж аз от него трябва да взимам пример.
Мисля че ако имаш нужното самочувствие, че си постигнала достатъчно, че си самостоятелна и вашите вярват, че си добър и свестен човек, една-две татуировки няма да ги накарат да се погнусят от теб. Майка ми също е пускала неприятни коментари за татуирани хора, но знае, че при мен всяка "картинка" има значение и не е просто за красота. Мисля че това я кара да ги приема като част от мен. Като мен мисли, че ми довършват личността. За татуировките на брат ми не е на същото мнение. Одобри първата, и тя била хубава. Но останалите не разбира защо ги е направил. Той наистина ги прави просто ей така - отива в студиото, харесва си модел и му го правят. Но нямат значение, никакво значение за него. Което е разликата. Така че може и заради това мама да приема моите малко по-добре.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b597a89f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Исках още като малка, но нашите бяха против. По принцип те са против всяка една моя приумица, така че не е нещо ново за мен. Изчаках да стана на 18 и се татуирах. Когато им показах бяха доста резервирани(не мога да кажа изненадани, защото знаеха, че ще се случи), нямаше какво да направят, пък и избрах такова място, че много трудно се вижда-на тазовата кост -точно където е ръба на дрехите. Втория ми татус беше на ръката, така че нямаше как да не го видят, но пък и аз ходех с тениска целия декември, за да го показвам на всички :D Съвсем не им хареса, защото е голяма и цветна татуировка, но пък като свикна с мисълта баща ми дори призна, че е много добре нарисуван.
Особено при моите родители номера е да покажеш, че няма да си промениш мнението каквото и да говорят. Те редовно си ме критикуват за всяко нещо и ако ми пукаше до сега да съм се самоубила. Животът си е твой. Тялото си е твое. Изборите-твои. Постъпваяй както смяташ, че е редно според нуждите ти. Не се влияй- кой, какво, казал и рекъл!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4f90113409
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Момче съм и нашите по точно баща ми подивя като ме видя нашарен, видя ме лятото щото дотогава ги криех мойте те са на гърба и на ръцете и ходех с дълги ръкави обаче нямаше как да ги крия повече, вика ми трепа ме обиждаше ме че съм приличал на затворник и разни такива и накрая свикна, така че споко направи си каквото искаш!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 73d22b7cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Е ти на 22 ли си или на 15 ти още малко ще им искаш разрешението им да правиш секс я стига глупости що да им докарваш ядове ти да не отиваш да убиваш човек я? Като си решила иди и си направи няма да те убият и стига си се правила на малка цял живот ще се допитваш за всичко до тях ли? Айдее ставай и отивай да ти я направят!

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8823cc9479
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Първо можеш да си направиш нещо малко и то на не толкова видно място, което няма да им се набива в очите всеки път като те погледнат и второ, ами пълнолетна си и си независима. Наистина е време да спреш да се интересуваш от мнението им за всяко нещо. В крайна сметка това е просто една татуировка, не е нещо, което ще промени животът ти драстично.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 517122a3ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Сега всички дето сте се произнесли за татуировките, се съберете вкупом и посетете такива хора, които много преди вас са си правили експерименти със здравето, за да чуете и тяхното мнение... след като са си изпатили от татуировките, но след много години.
-----
Ето ви един сценарий за ужас:
Оперират ви точно където е татуировката и след събиране на двата края на кожата, контурите на татуировката се разминава.
Нали, "страхотен ефект"?
Операциите никой не ги иска, но и никой не ги предвижда, така че винаги си имайте едно наум.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 73d22b7cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Номер 25 много си зле честно!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 84abe87ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Баща ми побесня. Не ми е говорил от 4 години и е направил някаква легална врътка, в която, ако умре, аз не взимам и една стотинка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 61a5307c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Аз никога не съм била момичето на мама и заради това още на 17 си направих два татуса. Не съл давала пари, защото ги направи тогавашният ми приятел, а всъщност той ми даде идеята. Сега нищо не ми напомнят и честно да си кажа, понякога забравям, че съществуват. Нашите дори не обелиха дума, само татуировки им бяха тогава на главата.
Ти може да си взела решение засега, но съм сигурна, че ще се разубедиш, защото това твоите тийнейджърски мечти и болки по неизживяното. Въобще не стоят на дневен ред в настоящето ти "аз". Гледай напред, а не назад.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d89c06bdda
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   Ако си направиш татус, където и да било ставаш един от многото копи пейст! Не знам защо искате да сте като китайска играчка, да пише на нея "Произведено в Китай". Татуировките бяха на мода преди 10 и повече години, а тогава хората нямаха такава мания и е било като атракция, да видиш такъв човек, с татус/татуси!
Да татуировките омръзват след години, но връщане назад няма!
С лазер, не се премахват достатъчно добре и ще стои, като изцапано петно. Имам приятелки, които са с татуси и лично сами казват, че това омръзва искаш нещо ново, но тялото не е платно, а татуса не е нарисуван с молив, за да се изтрие, с гумичка. Един човек, за да е уникален, не си прави татуси, не копира обличане и начин на държание на определени хора! На 22 години си... а разсъждаваш, като пубертет на 15. Ти си решаваш, това е просто съвет!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8d56ba5944
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Направих си първата татуировка след като се изнесох от вкъщи. Подобно на авторката и аз се опасявах от мнението на родителите си. Но така или иначе се татуирах без да им казвам. Мястото е скрито- на плешката. Някъде 2 месеца след "голямото събитие" все още се опасявах да им я покажа по незнайни причини. И една вечер докато бях с нашите, рових във фейсбук и една приятелка беше споделина снимка на уникален татус. Тогава най-непредвидимо обърнах екрана към майка ми и и казах "виж каква уникална татуировка". Тя е погледна с безразличие и обърна пиглед. След това казах, че моята не е чак толкова хубава, и тя веднаги се намуси и учудено пита наистина ли имам татуировка. Последваха десетки въпроси - кога съм я направила, дали няма да съжлалявам като остарея и тн. Изобщо не беше разочерована или ядосана. По-скоро демонстрираше недоумение.
Мисля, че темата е много интересна и много жалко, че сте спрели да разказвате за реакцията на вашите родители, скоро след написването на историята. Хайде продължавайте :) :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a4ec8437de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Аз мисля, че кой каквото си е наумил, ще го направи и... кой каквото си направи, никой друг не може да му го причини!
Майка съм на 2 големи деца... вече. Когато синът ми беше в 11 клас, преди 4 години, си направи татуировка без наше знание. Аз бях против, но баща му е на мнение, че не трябва да се нервираме за неща от този сорт. След 1 година си направи друга татуировка и... оттогава престана с рисунките по тялото. На мен, по принцип, ми харесват, но аз имам някаква фобия от това да не лепне някоя болест по време на рисуването с тези игли или каквото и да е там.
По същество - тялото си е ваше, животът - също, кой както реши, така да го живее. За 40 и.... години съм стигнала до извод, че няма смисъл да убеждаваш някой в нещо, ако той вече е взел решението!

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: c64cdf404f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Моята татуировка беше съгласувана. Бяхана 15 години. Естествено отказваха ми упорито множество пъти, но след 100000 сръдни и обеждавания от моя страна се. Навиха да ми разрешат.

 
  ...
преди: 5 години, 6 дни
hash: 243463176f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Изобщо не подозираха, че искам да си правя, докато не се прибрах вече с татуировката. Изненадаха се много, мрънкаха и не можеха да повярват, но всичко продължи за кратко. Татуирах се на 16

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 дни
hash: 100255a798
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Защо само татуировка? Че направи си и пиърсинг на веждата и на джуките- горе и долу и халка на носа. Така ще имаш къде по-интересна визия.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8864943ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Дъщеря ми беше студентка първа година международни отношения, когато повдигна дума за татуировка. Не съм я спирал, само я попитах, ако постигне мечтите си и стане дипломат, как ще отиде на прием или важна среща с дрехи съгласно протокола и татуирана? Тя премисли и се отказа. За мен няма лошо да правиш каквото искаш с тялото си, стига това да не ти спира развитието. Има професии, в които независимо на какво ниво си, никога няма да те приемат само по уменията ти. Сещам се за банки, държавни служби - там въжшниа вид е важен. Също - има истина в това, че стана като униформа - всеки втори има. Преди години беше екзотично и интересно, но сега е банално. В страните, където татуирането има стари традиции всяка картинка има послание и значение. Скоро един приятел разказваше как един нашенец го натиснали руските престъпници да си остърже татусите, защото по техния кодекс нямал право да носи такива, а и e смешно да гледаш някой нашарен като бос от Якуза да работи охрана на паркинг :):) За мен - ако си истински бунтар, не ти пука дали ще имаш и къде ще си ги сложиш. Започнеш ли, обаче да си правиш сметка хем да имаш, хем да е на такова място, че да угаждаш на обществените нагласи, не си за тая работа. Аз лично, като наемам хора на работа, ако ще е длъжност, която работи с хора и е представителна, не бих наел такъв човек...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker