Баща ми е ужасен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (71509)
 Избор на редактора (61)
 Любов и изневяра (15759)
 Секс и интимност (8989)
 Тинейджърски (16981)
 Семейство (3216)
 Здраве (5848)
 Спорт и красота (3155)
 На работното място (1203)
 Образование (3607)
 В чужбина (764)
 Наркотици и алкохол (749)
 Измислени истории (668)
 Проза, литература (1153)
 Други (9347)
 
 
Пресметни колко струва пушенето?
 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми е ужасен.
преди: 12 дни, 10 часа, прочетена 407 пъти
Здравейте! Казвам се Адриана. Имам по-малка сестра, както и проблем с баща си. Той постоянно е недоволен от мен.

Отличничка съм. Уча редовно. Той обаче е на друго мнение (бил реалист и знаел, че така като "не уча" тази година няма да успея). Смята, че не уча, постоянно се занимавам с телефона си, не полагам достатъчно усилия относно училище.
Той е човекът, с когото се разбирам най-малко от всички. Използва всеки случай за да ми прецака плановете, да ме нагруби по възможно най-лошия начин. Крещи ми редовно и просто има случаи, в които ми идва да счупя нещо. Писва ми от него. Все пак когато човек се държи грубо и презрително към теб, ти отвръщаш по подобен начин, нали? Ужасен е. Реша ли да изляза някъде с майка си за да поговорим (само двете без сестра ми) той веднага казва как съм пренебрегвала сестра ми и започва да мрънка, да се оплаква. Казва на сестра ми как едва ли не щом Ади иска да излиза с майка, то тогава те двамата щели да си останат у дома(с презрителен тон), от което сестра ми се навива още повече и продължава да реве, в последствие на което плановете биват опропастени. Нетърпим е. Не минава и ден, в който да не ме обиди, да не се скараме. Редовно ме заплашва как ще ме удари или нещо подобно, а аз не съм втори клас, че да толерирам подобно нещо. Той е завистлив и недоволен от всичко. Майка ми понякога му прави проблем, че ме обижда по този начин, но обикновено само ми казва да си мълча, защото той бил прав и не съм му била на годините. Случвало се е той да ми каже как провалям всичко в семейството и просто ми става адски гадно. Все едно аз съм някакъв вредител или нещо от сорта.

Моля ви, споделете ако имате подобен проблем с някого от родителите си и ако сте го разрешили, то как? Изслушват ли ви те? Как са нещата помежду ви?? Посягат ли ви?

Благодаря ви, че сте отделили време да прочетете написаното и искрено се надявам да разбера подобни мнения по въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 дни, 6 часа
hash: faeac5304a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Можеш ли да обърнеш повече внимание какво точно ти казва, а не грубия тон, с който го прави? Някои родители въпреки че са големи не могат да общуват правилно, и може би той не може да ти обясни точно от какво е недоволен, други неща пък премълчава и накрая избухва.

 
  ...
преди: 5 дни, 5 часа
hash: 6e821062dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не е приятно, че се държи така. Може да му отговаряш, за да се защитаваш, но по-силно ще го удариш ако се правиш, че не ти прави впечатление. Събирай пари, за да се изнесеш след като завършиш. Това е единственото спасение. Учи в друг град, ако можеш. А като остарее не се грижи за него, не му обръщай внимание. Тогава ще е стар и болен и ще иа нужда ти да се грижиш за него. Тогава се прави, че не съществува.

 
  ...
преди: 4 дни, 20 часа
hash: 219f877bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Отиди веднага в Закрила на детето и им разкажи всичко това не може да продължава така!

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 5 часа
hash: 166cc8572d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От Автора:
Да, пробвала съм да го пренебрегвам, защото вече ме дразни много, но тогава става по-зле. Започва да се държи още по-гадно, намесва майка ми, която просто, защото му е жена го подкрепя (имало е случаи, в които се застъпва за мен). Имаше един период, в който се палеше от всяко нещо което правех и почвайки да ми се кара просто отговарях с "добре". Направо умираше от яд, само че започнахме да се караме още повече а тази година ми е важна и реших, че просто не искам да си го причинявам. Да, мислила съм за закрила на детето, но след като го обмислих реших, че просто ще стане по-зле.

 
  ...
преди: 3 дни, 12 часа
hash: 5999075f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Баща ти е за психотерапия според мен (както и много други родители, но сега нека остави това).

Идеята ми е да го кажеш това на майка ти - и тя да го придума някак да отиде на психотерапия. Но да го изкара така, че уж да го направи заради себе си - заради собствените си нерви и собственото си спокойствие, а не заради нея, тебе или някой друг.
Там да му кажe нещо от сорта на, че се притеснява за него тези нерви да не му се отразят след някоя година на физическо здраве, или че ще му се отрази на работоспособността... абе някаква такава подходяща обработка да измисли майка ти нали (тя да прецени каква) - само да го навие да отиде...
И вече терапевта ще му поеме характера.

 
  ...


...
преди: 2 дни, 15 часа
hash: 2fe7e98092
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей Ади,
чета болката ти и ми е мъка, че все още има такива бащи! Незнам на каква възраст си, но явно ти се отразява зле комуникацията с баща ти.
Имам приятелка, която страдаше по същият повод, бащини грубости. Тогава беше на 13 години и единствената и утеха бяхме аз и мама. Нейната майка беше в пълна парализа. Терорът които баща и налагаше бе единствено и само в/у нея, докато със сестра и, брат и и майка и беше изключително мил и добър. Един ден дойде в нас обляна в сълзи, жестоко разстроена. Случайно в този момент се оказа и тати в нас, обикновено по това време е на работа. Чу оплакването и и извика мама в страни. Говориха си нещо двамата. После мама помоли Неси да и каже от кога е започнал този терор. След което взеха да анализират разни случки, случили се около този период. Стигнаха до извода, че промяната в отношенията им е настъпила, след като веднъж баща и се е прибрал неочаквано. За малко не я изненадал, как тя мастурбира(така мисли тя). В него момент тя казала, че изтървала нещо си и поради това, ровела под себеси. В него момент баща и приел думите и и нищо не казал. Тя обаче забелязала, че той я следи много често и то когато е в банята. Задавал и въпроси от рода кое време е, че се къпе и т. п.
Тя споделила с майка си и получила иненадващ за нея отговор. Баща и имал съмнения, че тя прави секс. Че бил много добър човек и мислел за нея в това нямало лошо.
И независимо, че и тя като теб бе отличничка и живееше със семейните правила и задължения, изключително прилежно и отговорно, баща и станал груб и непоносим с нея. След разговорът с мама тате излезе. После разбрах, че е бил в тях и е водил разговор с майка и и баща и. Баща и се опитал да изгони тати, но се наложило да поседне принудително. След като схванал, че баща ми е доста сериозен провели разговор на четири очи. Оказало се, че станал груб в отношението към Неси, защото виж да видиш, толкова много я харесвал и всяка нощ сънувал как се любят двамата. И за да не допуснел грешка, да и налети, предпочитал да се държи с нея така. Звучи много тъпо и глупашко! Тати го предупредил, че ако продължава така, ще се нложи да го даде на социалните.
Незнам какво са си говорили с мама, но мама проведе един доста деликатен разговор на тази тема с Неси. Неси беше ужасно уплашена и притеснена, че баща и може да стане по- груб с нея. Оказа се обаче, че той се е завъртял на 180 и изведнъж започнал да и прави комплименти и подаръци. Веднъж везнал в стаята и и я изненадал, била съвсем гола. Обърнал се да излезе, но тогава Неси го спряла и му казала:
- Извинявай тати, че ме заварваш така. - и без да се смути го попитала, какво му трябва.
Като моя най- добра приятелка Неси беше в течение на отношенията в семейството ми. Знаеше, че имам влечение към тати. Което не бе тайна за мама, сестра ми и брат ми. Брат ми също залиташе по мама, той е две години по- голям от мен. Правеше вече секс и имаше добър опит. Често си споделяхме тримата разни тайнички и фантазиики. Беше минало доста време, повече от година, когато един ден Неси се появи доста разцъфнала. Започна една тема за секс, която ни касаеше непрекъснато. Ни в клин, ни в ръкав изтърси:
- абе вие двамата, защо още не сте се наебали?
Зяпнахме с брат ми, кокорихме се доста време. Взех инициативата и издрусах едно:
- ами що? ! Честно казано не сме се сетили. - Отговрът беше много тъп. Но помогна да се съвземем. Тогава Неси каза, че имала желание да се чука с баща си. Аз тогава понечих да кажа, че идеята не е лоша, че и аз си го фантазирам. Но то излезе така, че все едно вече сме се чукали. Чу се едно:
- ихааа! И ние сутринта го направихме.
Честно казано изненадах се и дори и завидях.
В този смисълл ти трябва да разбереш, коя е истинската причина. Дали бащати няма влечение не залита към теб и осъзнавайки, че за България това е ТАБУ, да се държи като идиот и да те тероризира.
Все пак не те съветвам да приемаш съвети от кои да е. Опитай да разбереш причината и сама, ще намериш изход.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 5 часа
hash: 166cc8572d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   От Автора:
Имало е случаи, в които съм получавала панически атаки, но те не бяха с мен (бях се затворила в съседната стая). Съответно разказах на майка ми ( тя е зъболекар, завършила медицинския) и естествено ми каза какво е положението и понеже знам, че в такъв случай се ходи на психотерапевт й го намекнах. Когато чу че искам да ходя на психиатър просто не знам как се сдържа да не ми се заснее в лицето. Просто от малки на тях им е насадено, че психиатрите са за психично болните (което си е така) и всъщност да ходиш на такъв лекар е срамно и едва ли не просто ненормално. Тъй че не вярвам да стане нещо... Ето сега тези дни баща ми се държеше чудесно, обаче днес и вчера на моменти беше ужасно, пали от най-малкото, почва да вика, кара се с майка ми. Понякога имам чувството че просто най-добрия вариант е да се разведат и всичко да се нормализира..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker