Невъзможната кандидат свекърва!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Невъзможната кандидат свекърва!!!
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1916 пъти
Здравейте, скъпи читатели! Първо искам да ви пожелая успешна нова 2017 година!

Ето я и моята история с така наречената ми "кандидат свекърва". Става въпрос за 50 годишна жена, с никаква професионална реализация, вглъбена в чистене, готвене, мрънкане и недоволстване. Опитва се да доминира над сина си (моя дългогодишен приятел) чрез заплахи, което ме влудява. Тази жена има и дъщеря, която вече е омъжена и има дете и собствено семейство. 'Кандидат свекървата" не дава и дума да се каже за дъщеря и. Тя милата винаги е изморена, винаги има нужда от помощ заради детето и така нататък. Зетя и той е златен. Не мога да ги понасям, защото имам вътрешно усещане колко е несправедлива "маминка" с двете си деца и за съжаление в ущърб на моята половинка. Просто се чудя как да комуникирам с нея. Споделям, за да ми олекне и също така ми се иска ако някой има такива проблеми да разкаже за какво става въпрос и как успява да се справи със ситуацията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7c3a384b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма оправия. 15 години ми тровят живота негово семейство. Ситуацията е същата, само дето мама е по-възрастна. Тъй като госпожата е цял живот домакиня първо я издържаха стария дядо и баба (свекървите ѝ) после мъжа й, а сега от 12 години лежи на плещите на сина си. Плаща им всички сметки та дори и мобилния телефон на сестра си. Скоро май ще сложа кръста на цялата фамилия. Искам да имам нормално семейство, а тук май няма да се получи.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 1deb44d2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Добре дошла в клуба!
Просто недей да комуникираш с нея. Маята като ме дразни, се правя че няма никой в стаята и ако е много настоятелна и повтори малоумния си въпрос за 3 път, тогава отговарям едносрично или колкото е възможно по-кратко. Например: "махни му бебероната(на детето)", аз мълча и не я поглеждам, все едно съм сама и като го каже на третия път "защо не му махнеш бебероната", отговарям "защото не искам! ", но без да я поглеждам даже. Ако започне с лекцията си с поуките, просто пак се правя, че няма никой и пълен игнор. Естествено вътрешно си представям как и блъскаш главата в стената, но като мълчиш се дразни още повече. Така не се чувства важна. Един вид индиректно и подсказвам, че мнението и не е важно за мен и и отговарям, само защото е нагла и повтаря едно и също. Пробвай и така ще умре от яд, че е толкова незначителна, че чак внимание не и обръщаш :D
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 59c54fed85
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам момичета как се справяте. За първи път в живота си изпитвам толкова негативни емоции към някого и знам, че не е нормално, но е над мен. Благодаря ви за отговорите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: df754dc920
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравейте момичета. Аз като кандидат свекърва, въпреки че още няма кандидат снаха само мога ви кажа, че искате ли да имате спокойствие и да си правите каквото искате е редно да живеете самостоятелно. Когато се натрисате да живеете при някой, за съжаление е редно да се съобразявате.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 01b03e6cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нямa зaщо дa комуникирaш с нея щом ти е толковa неприятнa. Злaтно прaвило е НИКОГA дa не живеете под един покрив. Влезеш ли и в домa, ще се съобрaзявaш с нейните прaвилa и товa е!
В твоят дом, ти си домaкиня и господaр!
Кaто цяло обaче дaже не е много ясно кaкви сa ти точно претенциите и в кaчеството нa кaквa изисквaш дa не сa и чaк пък толкоз мили дъщерятa и зетят.
В кaкви отношения е със синът си си е между тях двaмaтa, ти кaкво искaш дa нaложиш, изискaш, зaповядaш, контролирaш точно?
Гледaйте си животa двaмцaтa с приятелят ти и не се зaнимaвaйте с чуждите животи. Нaли не искaш тя дa определя твоят живот, зaщо ти се месиш в нейният?

Снaхa съм и си живеем животa сaмостоятелни! Не допускaм нaмесa, но и не се нaмесвaм където не ми е рaботa.
Виждaм проблемa в твоят "приемник" a дори още не си и снaхa, сaмо приятелкa към моментa.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7c3a384b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мила кандитат свекърво, ако такива като вас отрежат пъпната връв на сина си на време няма кой да ви се натриса. Пък и като майка на син, ако му осигурите и дом цена няма да имате.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 01b03e6cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Н 9, чувaлa ли си "глaднa кокошкa, просо сънувa" :)
Дaли си дaде сметкa колко си смешнa с този коментaр?
Не съм кaндидaт свекървa още, но тъй- кaто съм човек с имоти, знaм, че зaрaди тaкивa кaто теб именно добре бих зaщитилa МОИТЕ, a и нa децaтa ми собственостите.
И дa се тресне подобнa нa теб, с голо дупе дошлa, с голо дупе и ще си ходи. Aко сaмa си подредиш животa, си купиш жилище... еей, ценa нямa дa имaш :)
Смешницa.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6ff2123145
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Често срещана ситуация. Трябва задължително да живеете отделно с мъжа си и свеждате комуникацията със свекървата до минимум.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a0c1bdae62
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От теб в случая не зависи много, авторке. Замисли се не как да общуваш с кандидат-свекървата, а как да общуваш с кандидат-мъжа си.

Ти не можеш да превъзпиташ свекървата, ако има някакъв шанс изобщо да се направи, не ти е и работа - трябва от сина и (приятеля ти) да дойде инициативата. Нали знаеш - не е луд, който яде баницата, бабата много добре си му знае слабите места и как да го манипулира и го прави...

Ако ти не умееш да разговаряш с мъжа си за тези неща, да му помогнеш да се осъзнае, да го провокираш сам да отстоява своя интерес - то никой не може да ти помогне. Неговите роднини реагират спрямо начина, по който той поддава/не поддава на намеса и опит за влияние - ако позволява да го мачкат и да се възползват от него, ще го правят. Границите трябва ясно той сам да постави, ти не можеш да го направиш от негово име.

Отново момичета, в тези ситуации нямате проблем със свекървата, имате проблем със собствената си половинка...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7c3a384b24
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Чухте ли момичета, наточете ноктите на празните си ръчички “кандидат свекървата „ има и имоти, който вземе синчето, ще живее в кожи и разкош...
Горко на бъдещата ти кандитат снаха, че като гледам колко си злобна няма да и е лесно.Дано синът ти е взел характера на баща си , че ти ако се ухапеш ще умреш от собствената си отрова.Хайде със здраве и успех в живота.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1cf98322ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, много добре те разбирам мила, аз съм в подобна ситуация. Даже при мен е по-зле. Моята бъдеща свекърва само преди няколко месеца така започна публично в фейсбук да ме обижда, че това ще остане завинаги в съзнанието ми и най вече това, че приятеля ми сметна, че тя е права. Бях съсипана и все още се съвземам, твърде много го обичам, за да го оставя, както според мен е редно. Сега уж се сдобрихме с нея, тя се държи лицемерно и аз започнах по същия начин, макар че мразя лицемерието до безбожие. Или уважавам един човек или не! Но с нея ще си поиграем игра да видим коя е по-силна и коя по-хитра. Отмъстителна съм и няма да я оставя...

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 5874928537
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз ако трябва да ти разкажа всичко с маминка, 3 дена няма да ти стигнат да ме прочетеш.
Моята свекърва е проста. Природно проста. Оперирана от всякакво чувство за такт. Тя никога не си поставя за цел да обиди някого нарочно. Тя просто казва някакви неща, които ти се забиват като пирон в мозъка и цял живот си стоят забити там, но за нея е нещо нормално да се изразява така. Няма рецептори, с които да усети че обижда. Големият й син е абсолютно нейно копие. Отвсякъде. Дали има смисъл да ти казвам, че на 42 той е сам? И вътрешното ми усещане говори, че гола жена на живо едва ли е виждал.
Малкият, моя мъж, е много добър човек. Но също опериран от чувство за такт. Тъй като са от село, най-вероятно маминка си е мислела, че ще си вземат по една булка от село и дружно ще си копат и пеят жътварски песни. Но не би. Попадна на снаха от града, имотна(специален поздрав за имотната кокошка няколко коментара по-нагоре), че и устата.
Най-добрият ви вариант е да живеете сами. Така ще си спестите много караници. Ние живеем сами двамата, в собствено жилище(още един специален поздрав за имотната свекърва). Негово е, аз не го и искам, защото си имам достатъчно(трети специален поздрав за свекървището, дето много знае).
Но си ходим и оставаме на село често и за по седмица. Няма секунда, в която да не искам да й разбия главата. Но търпя и мълча, за да не се карам с мъжа ми. Разбира се, че съм избухвала. То има моменти, в които чашата прелива.
Когато тя идва на гости в града, задължително трябва да подреди нещо. Имаме дете на 3 год и къщата е хаос. Ето защо, след като тя си позволява да се меси в НАШИЯ дом, нейните правила в нейния дом за мен не важат. И аз не се съобразявам с това кое къде трябва да е или как да се направи.
Вдовица е. И може би затова и двамата й сина се чувстват длъжни. Да й помагат с всичко. Аз нямам против по принцип. Но не са малко дните, в които с детето сме били сами, щото тати е трябвало да иде да помага на мама.
Търпя. Търпя, защото обичам мъжа си и детето си, те са ми всичко. И не искам да се караме.
Затова ограничавам срещите си с нея до минимум. И както каза една мацка по-горе - пълен игнор. Тя си приказва, аз се правя, че покрай мен няма никой. А ми иде да й изкарам пикочния мехур през устата.
Бягайте някъде само двамата. Предложи го на кандидат съпруга си. И по неговата реакция ще можеш да си направиш сметка за много неща.
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker