Моето дете пречи :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моето дете пречи :(
преди: 15 години, 11 месеца, прочетена 5030 пъти
Здравейте!

Имам нужда от помощ, моят син е на 8 години, а деверът ми нямат деца вече 5-та година, освен моето дете друго дете няма в къщата. Но какво се получава той винаги шуми и пречи, при условие че е много послушно дете, но дори да мине през стаята спокойно той вече много шуми. Правят му се забележки от долния етаж непрекъснато, в началото не им обръщах внимание, но в последно време почна да ми става много криво. Сравнявам синът ми с негови връстници и установявам, че е тихо и послушно дете, което не знае лоша дума и в неговия речник няма дума, с която да те нагруби, като само дете е свикнал да си прекарва свободното време пред компутъра, телевизора или да играе с многогбройните си играчки, но пак пречи. Нямам пари да се изнеса на квартира иначе щях да го направч отдавна. Посъветвайте ме как да реагирам в бъдещи ситуации. Предварително ви благодаря:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 11 месеца
hash: 22e08a414b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Говори деликатно с девера си със спокоен тон да го успокоиш, че той няма свое дете и го помоли когато от нещо не е доволен да говори с теб, а не с детето ти.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: daca464ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей.
Ето един мой съвет. Научи го да си играе безшумно. Когато шуми не му прави забележки ами поиграи малко с него и му покажи че може и без много шум да се живее.:) Така ще си спестиш много мъки.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: b455a027d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нещо не съм много наясно с роднинските връзки, но девер май беше брат на съпруга на жената. Та в тази връзка ти мъж нямаш ли си? И не можеш ли на този девер да му ...майката? Ти за него ли ще мислиш или за спокойствието на детето си? И какво значи "забележки от долния етаж"? Ако живееш на горния-повечко шум и това е. Но като цяло историята не е много ясна, за да се дават съвети.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 2bf32ffff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Ти по сайтовете пишеш, че деверът ти няма деца и свързваш забележките му с този факт. Представям си ги какви ги дрънкаш из махалата. Можеше да споделиш проблема си и да поискаш съвет, без да НАБЛЯГАШ на това.
В България има над 250 хиляди бездетни семейства. Те са ощетени от съдбата. Бъдете по-великодушни и деликатни. Пожелавам на девера ви да му се изсипят две наведнъж, че да му покажете как не се правят забележки.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: dfdea4ae70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Момент...
Не ми се прави, но ще се намеся като професионалист.
В моята практика, след като видях как майка малтретира детето си, след окончателно приключване на случая, като терапия на гневни, забързани или нервирани родители, въведох кодов въпрос. Той е: "Ти днес слушкаш ли детето си?", а след въпроса следва акламация от моя страна към всеки родител или член на сейството на детето: "Законът гласи: децата правят пакости, а големите с възторг им купуват подаръци или бомбони!"

В твоя случай, потърси човек, който пряко да поработи над общата и педагогическата култура на девер ти. Ти като родител нямаш право да отстъпваш - детето ти има нужда от нормална среда и нормална активност, която включва и дейности, които някои възрастни наричат или определят като пакости. Да, но в определени граници, това е нормално и необходимо за детското развитие. Просто чети, има не лоши публикации за ранното и предучилищното възпитание в детска среда, експериментирай с детето си позитивно, търси приемливи решения и за възрастните и за самото дете и ако може след време включи девер си в процеса съвсем добронамерено. Позитивната среда е важна и за детето и за теб.

 
  ...


...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 6d5097878b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз се старая да не настройвам детето срещу девера ми, подържам добри отношения, но се усещам, че скоро мога да избухна. Ако иска да тича той го трави само навън, вътре аз не му разрешавам, но въпреки всичко пак има коментари от сорта: "Нали ще пазиш тишина, че чичо ляга да спи", в момент когато няма никакъв шум от страна на малкия, а и на нас възрастните. Гледаме си телевизия в кухнята в 16 часа и изведнъж се чува вик от долу за тишина. Последния път накарах малкия да излезе на двора за 2-3 часа, за да не шуми /разберете той шуми за тях даже и само ако премине през етажа/. Имам чувството, че им пречим, че просто има някой над тях, но за сега няма как да се промени положението. А до това, дали имам съпруг - той е по цял ден на работа и като се прибере е скапан и не му е до разговори независимо по каква тема.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 561379b291
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Разбирам те мила и съжалявам за кофтата ситуация в която попада детето. Аз също нямах дете 9 дълги години, но нито едно дете не ми е пречило, даже съм се радвала на чуждите деца.

Сега имам прекрасно дете, което е моя живот и не бих разрешила на никой да му държи тон, когато не е виновно независимо дали е брат, сестра, девер или някой друг. Пази детето си. Обичай го и да не ти пука от нищо и никой. Целувки на детето и нека бог закриля теб и семейството ти.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: c450a3c602
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мерси:) Имах нужда от добри думи.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: e8edc6bb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Уважаема родителко, коментарите на другите са правилни. Моята майка винаги ми е стояла зад гърба и ме е защитавала, и ме е научила и сам да се боря. Тя винаги се борила със зъби и нокти за моето щастие и е отстоявала правата ми. Не се обиждайте, че я давам за пример, но се гордея с нея. Решете проблема така, че и вашето дете да се гордее с майка си. Един родител не бива да допуска да се нарушават правата на неговото дете. Бъдете по-силна и по- смела. Вие го можете като всеки един истински родител. С девера си се справете като му кажете, че и вас може би Ви дразнят някои фактори. Казвам Ви го от личен опит. Аз живея в блок и се налага понякога да търпя и премълчавам нощните дискотеки на съседите от другия вход. Но пък така, когато аз имам повод за празнуване- те няма да имат право на глас. Желая Ви здраве и късмет!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 3 месеца
hash: 2cf757e203
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не искам да бъда лоша, но ако племеника си не може да търпи човека, кво ли ще е със собствените му деца. Не може то така. Като иска тишина да иде в гората да живее сам - бастуна му с бастун. Детето да не е куче да го вържеш? Не го тормозете госпожо та да угаждате на девер си. Дайте му да разбере, че не живее само той в тази къща - другите също имат права. Детето не прави изключение. Защитете си съкровището и не му правете забележки за такива неща.

 
  ...

...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 9c324257d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Преди години когато живях в една къща аз със етърва ми и неиния 9годишен син.Беше непоправимо тяхнто държание.Слагам моята дъщеря която тогава беше на 3-4годинки да спи следобеден сън.И в това време от страната която спи се чува ритане на топка по стената.Естествено дъщеря ми беше свикнала да спи на шум но докато заспи трябваше малко тишина.Излязох да помоля за тишина.Както се подразбира само ме погледнаха и докато се отдръпна продължиха със шума.Върнах се обратно.Етърва ми беше бременна със второто си дете- обърнах се към нея и и казах,когато живот и здраве се появи детето.Ще ви го върна колкото и грозно да звучи,ще дигам шум и вие ще разберете какво е.Беше много долно от моя страна това да кажа.Но с тези мой прости думи ритането се спря.Със простотията спор няма.Знам,че не съм помогнала по темата която трябва да напиша нещо смислено...но със на авторката проблема се сетих за преди .Също го има и това,че и със добри думи и да се говори като е няма човещината всичко е напразно.

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 0087abc8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   №11 обяснете ми какво означава това:" Един родител не бива да допуска да се нарушават правата на неговото дете?"Вчера сутринта в час пик пътувах в претъпкан автобус на градсия транспорт. И там една майка беше се качила с количката и с детето си –около 2 годишно. Детето не беше в количката , а беше удобно настанено на самостоятелна седалка до майка си, като през цялото време се изправяше, тъпчеше седалката с обувки, крещеше и нарушаваше спокойствието на пътниците, а майката само му се усмихваше.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker