Строги родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Строги родители
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 5646 пъти
Здравейте на всички Ще кажа пак, защото пиша за втори път тема тук. Оплаквам се така да го кажа. Но единствено само за съвет :)

Остават ми още 2 месеца, за да навърша 18. НЕ не се мисля за голяма или нещо от този сорт. Имам си приятел, който мога да кажа сериозен. Родителите ми го познават много добре. Разбират се. Общо взето няма грешка. Единственият ми проблем тук, е че те са едва ли не строги. Много рядко ме пускат или са ме пускали да спя в приятелки. Да оставам до по късно. С единственото извинение, че съм момиче и може да ми се случи нещо или оправданието с патрулките. Добре признавам, че са прави, но не осъзнават, че сега ми се "живее". Един ден ми кипна. Бях поискала да спя в приятелят си, който не живее много далеч от вкъщи. Естествено, както си и знаех, те ми отказаха. Много се нервирах, казах думи, които не трябваше да казвам. С тях и без тях нищо не се промени.
Говорила съм много с тях. Имат ми доверие, но не знам, какво ги спира толкова да ми дадат малко свобода.
Искам да помоля тези от вас които имат такъв или подобен проблем и някак са го разрешили да си кажат мнението. Дори и тези които могат някак да ми помогнат. Ще съм много благодарна на всички. :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: b5842f7008
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И мен не ме пускат до късно и не ме пускат да спя при него, но какво толкова, нали по цял ден сме заедно.. Всичко ще си дойде с времето.. :) Нали скоро ставаш на 18, тогава немогат да те спрат :)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 2b73f407d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз никога не съм имала вечерен час или някакви забрани, но имах приятелка със същия проблем. Много искахме да ходим на различни места до по късно, тя да спи в нас, а те не и позволяваха, въпреки че ме познаваха и семейството ми и ми имаха доверие, но не. Тя просто реши в даден момент, че не и пука и че няма да се прибира в определения час, пък квото ще да става. Излизаше, изключваше си телефона след като почнеха да и званят, майка и я търсеше и се притесняваше, но в един миг и претрепна и започна да я пуска. Аз също бих постъпила така, не е най-мъдрото, но се получава. Не те саветвам да правиш така, защото няма смисъл щом след два месеца ставаш на 18, просто ти дадох пример по темата. Mary Jane

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 2dd8297c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Сега слушай.. после няма да съжаляваш :))
*Пух*

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 2dd8297c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката : Благодаря Mary Jane. Даде ми някаква надежда все пак.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 41a117f3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   И аз имах същият проблем:( Цял ден бях на вън, но станеше ли вечер... Беши ми адски кофти, защото винаги на най-интересното, аз трябваше да се прибирам. Беше ме срам да кажа на компанията ми, че имам час и все си измислях какви ли не оправдания-боли ме глава, скучно ми е, спи ми се и т. н.
Мислих си, че като стана на 18 г. и ще мога да правя каквото си иска, но уви. Нашите почнаха да ме пускат по дискотеки, едва когато завърших училище-на 19 год. Не упреквам родителите си, все пак съм момиче и се притесняват. Но като че ли, трябваше да измислят някакъв компромисен вариант, защото това, че всичките ми приятелки излизаха и се забавляваха ме подтискаше много.
P. S. Все казвах на татко: "Моля те, пусни ме да отида на купон/дискотека, еди си коя я пускат" Баща ми: " Ако еди си коя скочи от моста, ти ще скочиш ли? " хахах сега ми е смешно, но тогава изобщо не ми беше...

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: b0dad453a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Значи си на издръжка на родителите, все още си ученичка, но искаш да спиш при приятеля си - това ще ти вдигне самочувствието или ще те направи по-възрастна и отговорна? Че защо не се ожените и да се преместиш съвсем при него? Разбира се, точно на теб няма да се случи, но ние държим първенството по аборти и изоставени деца в ЕС, а и по разводи сме в челната тройка. Не толкова отдавна на 18 получавахме документ за завършено образование, на който пишеше "Свидетелство за зрелост"... Всичко с времето си.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 340594705b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   нека и аз се изкажа, имам същия проблем но аз съм на 24 години и надвивам само със крясъци, обиди и какво ли не. Родителите ми не заслужават друго отношение за това че немога да спя в приятела си, а съм вече толкова пораснала че няма на къде. Правя си каквото си знам, дори и да ме изгонят от вкъщи ще мога да се справя сама. Сама ми е 100 пъти по добре далече от малоумните и стари разбирания от комунистическо време. така че те съветвам да си живееш сега защото младостта е кратка, докато се усетиш и си станала на 30 г. Живей си докато си млада!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 235090d1db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   7, имаш подкрепата ми, че с такива родители не може да се живее, но извинявай - що за човек си ти самата, която е на 24!!! години и живее при родителите си?
Мила, който плаща, той поръчва МУЗИКАТА. Или се изнасяш, или ще търпиш!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1d442b6bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   добер де защо не ги питаш в прав текст, "какво ги спира толкова да ми дадат малко свобода"? Те ли не отговарят или теб те е страх да питаш защото нямаш аргументи по въпроса?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 66f814a633
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абре моме... Когато застанеш от другата страна на проблема-и ти станеш майка, чак тогава ще разбереш за какво иде реч. За свобода говори независимия човек. Ти независима ли си да си осигуряваш сама живота. Твоята "длъжност" е да учиш, да помагаш на тези които ти осигуряват условията и ДА СПИШ В ДОМА СИ. Ако не ти изнася-прав ти път. В библията пише-"Почитай родителите си, за да си осигуриш по-дълъг живот на замята", но не пише-съобразявай се с децата си. Щом не ти пречат да се виждаш с гаджето си през деня какво искаш? Замисляш ли се, че тези хора искат да спят спокойно, за да работят нормално. а това се получава когато децата са им на сигурно място.

 
  ...

...
преди: 11 години, 26 дни
hash: fdbb27fdb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И какво, като навърши 18? Данеби тогава да спре да бъде тяхно дете? ! Уважавай решението на родителите си. Като бях на 13, 14 също имах този проблем. С течение на времето, им показах, че мога да бъда сериозен и още от 16 годишен, пътувам из страната при приятели, ходя по купони, спя в разни хора, дискотеките, барове и т. н. Какво от това? ! Да обичам родителите си, обожавам ги, бих дал всичко за тях, но това не ги прави по - добри родители от твоите (например). Ти си им дете подяволите. Родителите, винаги мислят какво може да се случи на отрочето им. Винаги имат едно на ум, и са много предпазливи. Ще дойде и времето, в което ще можеш да правиш каквото си искаш, но ще бъде късно, защото ще искаш обратно в къщата на родителите си. Уви, тях може да ги няма вече. Прекарвай повече време с тях, говорете си, градете красиви мигове и спомени, които след време ще те карат да се усмихваш и в най-трудните си дни! Успех ти желая!
Цветелин 18, Плевен

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f39bf5112b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте имам подобен проблем със приятелката си !
значи ходим вече повече от 3 месеца техните ся им казахме штот са строги искам савет баштай иска да говори с мен за връзката ако може да ми помогнете какво да му кажа ? ще ви бадя много благодарен :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker