Възможна ли е нова ДНК експертиза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Възможна ли е нова ДНК експертиза
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 4721 пъти
Преди 19 години бившата ми приятелка ме осъди за бащинство. ДНК изследванията правихме във Варна и в София. В епикризата пишеше, че е възможно да съм бащата. И досега ме гризе мисълта дали тези изследвания са точни или са манипулирани с помощта на богати роднини на ишцата. Точни ли са били навремето ДНК експертизите и дали мога да поискам нови? Моля ако знаете нещо по въпроса, пишете! Майката и детето са А кръвна група, а аз 0.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 08015d855b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш да пойскаш ново ДНК, но детето вече е голямо и тябва неговото съгласие за това. През тези години е би трябвало поне да забележиш дали детето има някакви прилики с теб, все пак ако си му баща трябава да има нещо по което да си личи. Но ако искаш да го повторриш говори с вече порасналото дете и ако се сагласи направете едно ДНК. Mary Jane

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 570338f807
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи е могло да си правиш кефа, а после-не си бил ти! Е такива най-ги обичам! И сега спокоен ли си, как спиш последните 19 години? А ако е твое дете? Добре, че сега си сетил! И какво ако се окаже твое дете? Ще се загрижиш за него след 19 години? На такива като тебе им пожелавам чаша с вода да няма кой да им подаде на старини!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0916d768e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Абе номер 2, много си устат нещо... Човека просто иска да е сигурен. Защото ако детето не е негово - бившата сериозен проблем заслужава. Колкото до "пожеланието" ти към автора - двойно да ти се връща, желая аз!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 90052ae48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз си плащам редовно издръжката, но тя не остава на мира семейството ми, въпреки че се омъжи и има друго семейство. /отскоро е разведена вече/ Когато забременя е имала връзка и с друг мъж, детето не е моята кръвна група, но в епикризата пише "възможно е да е бащата". Посъветвах се с адвокат и той ми каза, че отскоро са започнали да правят точни ДНК експертизи, но как да поискам повторна /доброволна/ като не общувам с тях.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0916d768e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ще трябва да се прежалиш и да се свържеш с тях, по изключение. Действай учтиво и без караници. Ако откажат - консултирай се със същия адвокат. Струва ми се, че с резултат "ВЪЗМОЖНО е да е баща", може да се повдигне правен въпрос и да се оспори решението. Но това само ако не пожелаят доброволно да станат нещата.

bile

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c9e1fd73d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И какво като не е твойта кръвна група? ! И нашите са 0, пък аз съм А... много плоско разсъждавате бе хора. Има процедури, по които можеш да поискаш ДНК експертиза по съдебен ред в случай, че ти откажат. Не знам едно време какви са били епикризите, ама сега дават проценти, като максималният е 99, 99 % (при прилагане на статистически количествени методи и модели винаги ама абсолютно винаги се допуска 0, 1 % случайна грешка, затова и никога не е 100).

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: e951f421a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   математиката на кръвните групи е проста

винаги имаме два генотипа - един от майката и един от бащата, затова са двойки буквички!!!
00+00=00
АА+А0=AA;A0 (и двете на теста като А)
A0+B0=A0;B0;AВ„00
00+A0=00;A0;
00+B0=00;B0
A0+A0=AА,00,А0
B0+B0=B0,ВВ,00
ВВ+ВВ=BB (като В на теста)
BB+AA=BB;AA;AB
A0+B0=AB;A0;B0;00
АВ+AB=AA;BB;AB
AA+BB=AB;AA;
AB+BB=AB;BB;
AB+A0=AB;A0;B0;AB;AA
AB+B0=AB;BB;B0::::::
::::
:::
тестовете засичат АА, А0 като А и ВВ и В0 като В затова може при А0+В0 да се пръкне и ОО, защото не се засича на теста 0, което просто значи липса на антитела за протеини А и В

не може от две 0-ли да се пръкне А, Б или АБ - не винаги физическия баща ни е истинския, а този който ни е отгледал е!

КОНКРЕТНО ПРИ АВТОРА ИМАМЕ
или АА, А0 при майката и при него 100% 00 (той не може да има протейни А или В, щом на теста е 0)
уравненията са значи
АА+00 = AA;A0;00 (първите две се наричат кръвна група А, последното е кръвна група 0 като тази на автора)
или другото уравнение
при майка А0 (кръвна група А)
А0+00 прави А0 или 00 значи кръвна група А или кръвна група 0.......
излиза, че е много вероятно да е твое детето, ако детето беше обаче кръвна група Б или АБ нямаше как да бъде твое...

За Резус фактор е подобна сметката - не може и двамата родители да са негативни, детето да е положително, не може двамата да са положителни, а детето отрицателно (поправете ме тук ако греша)

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 09adfc5e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да ме извиниш номер 7, но явно не си внимавал много в часовете по генетика. Номер 6, изобщо не го слушай. Пепеляшка

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a6aa6fe7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   7 ти си в грешка в момента. И двамата ми родители са група А, аз съм нулева. Бащинството не зависи от кръвната група, за това се налага ДНК тест. Има различни причини, поради които кръвната група на детето може да е различна от тази на родителите му. Нещо не си внимавал в часовете по биология.

ДНК тестът е най-сигурен и най-точен. Той не изследва кръвта а хромозомите и автозомите в ДНК-то. До колкото си спомням се взима ДНК от родителя и детето. Двойните вериги се разделят и се взима по 1 част от веригите на двамата. Слагат се близо една до друга под микроскоп и се наблюдава сливане между двете. Колкото по-бързо (говорим за някакви нано секунди) и колкото по-здраво се получава сливането на двете различни вериги в нова двойна верига ДНК, толкова е по-голяма възможността този човек да е баща на това дете.

Към автора - опитай се да убедиш детето си. Кажи му, че само искаш да бъде сигурен. Но наистина направи теста отново. Ако бях на твое място и се окажеше, че това не е мое дете бих съдила майката за възвръщане на всички пари, които съм давала през годините.

-Кай-

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c0e90f93da
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от 7. ха да видим дали... - защо от двама с кръвна група 0 не може да се пръкне А или Б или АБ...от другите може да се пръкне 0, защото майката или бащата може да са А0 или В0 , но теста засича само В и А и не може да каже дали са А0 или АА например, а казваме, че сме група А

Има три различни характеристики на кръвна група: A, B и 0 (нула). Проява "А" означава, че кръвните клетки произвеждат един протеин от типа "A" , което след това може да се намира мембраната и може да се прояви като антиген (при друг човек имунната система може да ги разпознае като "чужди").Проява "Б" означава същото, но само че за съответните протеини от тип "B". Проявата "0" означава само липса на прояви А и Б: кръвни клетки нямат нито един протеин от тип А, нито от тип Б - те нямат такива протеини.


По време на оплождането се образува от двете полови клетки зиготата (клетката, от която лицето расте), Тя съдържа половината от генетичен материал от бащата, а другата половина от майката. И двамата майка + баща имат една проява, но завещае всички (!) системи, т.е., зиготата е на всеки ген, който е още в редакцията на татко и още един път във версията от майката.

То може да бъде, че зиготата за кръвна група има следните комбинации: AA, AB, A0, BB, B 0 или 00 Тези комбинации от гени (или алели), се нарича генотип. Сега могат да бъдат направени общи тестове (имунната тестове за утаяване), не се различава от А0 в многобоя, тъй като и двете са на протеин "А" (а не на протеин "В"). Просто не могат да бъдат разграничени BB и В0. Ето защо, ние разграничи кръвна група "А", "АБ", "B" и "0". Внимание: това са сега фенотипове. Фенотипът на "Б" може да съответства на генотип ВВ или B0. Това би трябвало да разберете от анализа на родословието или генетичен тест.

Отсега е ясно в момента:

Ако родителите ви кръвна група "0", те трябва да имат генотип 00 Така че ще трябва без нито както за "А" или "B".
Ако имате кръвна група А, вие имате най-малко "А" алел.
Забележка: Това са, ако-ако изказвания! Ако е истина, тогава може да се заключи, че е вероятно поне един от родителите да не е ваш.

Това, което не е ясно:
разследванията проведени ли са от професионални лаборатории?

И това, което все още е възможно след това:

С мутации в зиготата може, например нулев алел на А алел могат да бъдат върнати. Това е малко вероятно, но е възможно. Това означава, че: За да направите родителство доказателство, най-сигурно включете генетично изследване.

ps - може да съм се замотала при разни понятия, но едно е сигурно - от две нули не може да се пръкне а, б или аб....от а и б може обаче нула да се пръкне, от а и о не може да се пръкне б....

Мари

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c19561c33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Абе човек, като не си искал това да е евентуалната майка на детето ти, защо си правил секс без презерватив? И да се докаже, че ти си бащата, какво те грее това? Ти си липсвал 19 години на това дете! Ако пък не си ти-нали това искаш, да спиш спокойно? И в 2-та случая си един мишок и никакъв мъж!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 79bf4bcc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе и Номер 7, колко имате по биология?
Ако случайно бяхте не само физически на уроците по генатика щяхте да знаете, че човек с кръвна група А може да е АО или АА. Ако майката е АО, а бащата О, то те могат да имат дете АО - т. е. А кръвна група - каквото очевидно се е родило, или дете нулева кръвна група. Ако майката е АА, а бащата О - всичките деца ще са с кръвната група на майката.
Това, което искам да ти припомня, че за всеки ген има два алела, нали наследяваш и от майка си и баща си? Това, че е експресирала кръвна група А при майката не означава,
Много те моля повече да не се изказваш така категорично за неща, които не разбираш, особено по толкова важни въпроси. Грешиш и за резус фактора, положителни родители могат да носят гена на отрицатилния резус фактор, който при тях да не се експресира, но да са прояви в децата им. Нещо повече двама положителни могат да имат и положително и отрицателно поколение, защото:
+- и +-, които са на практика резус положителни родители, могат в зависимост от различното съчетание на хромозомите да имат или -- т. е. резус отрицателно дете или ++ т. е резус положително дете. Аз и брат ми сме такива деца.
До номер 6 - по същата логика, няма как двамата ти родители да са нулева група, а ти да си група А, защото двама родители с нулева група могат да имат само дете с нелува група. От две В-та може да има нулева, защото ВО и ВО могат да дадат О.
Много ви моля преди да давате такива важни съвети, да питате поне чичко Гугъл.
Д-р Сена

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c0e90f93da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   от 7. действително в пръвият си коментар се бях объркала и той беше премахнат да не бърка народа, сега обаче считам, че под 7. бях доста изчерпателна.
Не съм лекарка като 12., но смятам, че пък доста по-ясно обясник казуса за автора.
И пак - намерих при чичко гугъл информация, че при изключително ама изключително редки случай при двама нулеви може да се пръкне А... . но не знам дали това е истина.
Аз лично смятам, че детето е негово... но по принцип може да е и човек с група А, (АА, А0) или група АВ или друг нулев, даже друг В (ВО, ВВ, )... с две думи.. всеки! - я си направи нов генетичен тест...

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 90052ae48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Какво ще кажете за тази лаборатория? Някой да е ползвал услугите и? Надеждни ли са тези днк-тестове? http://www.dnasolutions-bg.com/

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker