Мъжът ми замина да работи в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми замина да работи в чужбина
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 3784 пъти
Младо семейство сме. Няма и 4 години, откакто сме женени и сме заедно като двойка от общо 6. Никак не сме си омръзнали или нещо - все още е толкова хубаво, топло, спокойно, вълнуващо.
Той ми е всичко. И закрила, и опора, и мотивация.
Пред нас са се изправяли всякакви проблеми - от парични неволи до разправии с невротична бивша, но когато сме заедно ръка за ръка... можем всичко, силни сме като екип.

Случи се така, че той остана без работа тук и замина да търси по-добро бъдеще за нас, да събере пари, да види свят... да възмажее. От една страна го подкрепям - това е житейски опит, който винаги е полезен, а от друга всеки път, когато се чуем единственото, което искам да му кажа е: "Ела си"

Няма го вече два месеца, а на мен всеки ден ми става ве по-тежко. Вкъщи ми е адски тихо, не ми се вечеря сама - блъскам се с някакви полуфабрикати, занемирала съм къщата, нямам желание да ходя на работа (която обожавам) Все едно нещо ми изпи желанието да се боря, да живея, да посрещам всеки нов ден като шанс. Но го чувах, че е добре, интересно му е, разправя се с документи и си траех за това какво ми е на мен. Измислях си, че съм добре, че сега тъкмо съм си сготвила, че еди какво си... само и само да не си мисли, че ми е мъчно и рева като идиот всяка вечер.

И вчера ни избиха нервите и на двамата и като ревнах, когато му чух гласа, оттам и той се разплака. Нищо не било същото без мен, нямал сила за нищо. Лъгал ме, че е добре, за да не се тревожа, не искал да остава там, искал само да ме гушне, за да се почувства пак цял. И аз му казах да се прибира, че няма да смисъл и майната им на парите ако ще се съсипваме така.

Разбрахме се, успокоихме се, разглеждахме полети.
И сутринта ми звъни майка му - на каква съм се правела, какв са тези драми, да го оставя да работи спокойно, тук като се върне какво ще прави. Държала съм се като пубер... наговори ги едни. Не съм му казвала, не искам да се скара с нея заради мен.
От една страна е права, а от друга... никой не ни разбира връзката, всеки твърди, че преиграваме, че не е хубаво задето постоянно сме заедно. (А ние наистина сме - на пазар заедно, на работа заедно, за сметки заедно) Но това си е нашата връзка и на нас така ни харесва, за нас това е нормално да наричаме щастие.
Като сме разделени сякаш не сме хора - никакъв апетит за живот.

Пиша тук по-скоро, за да се изплача, но ще ми е приятно и полезно ако дадете някое странично мнение. Може би съм прекалено емоционална и не мога да разсъдя трезво.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 40da94b0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е една дълга връзка

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 486ce96f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно те подкрепям, важно е човек да пази любовта си със зъби и нокти, обаче когато искаш нещо в живота винаги трябва да предложиш алтернатива. Тоест искаш мъжа си до теб има два варианта напускаи работа и иди при него или викни го да се върне но ще свикнеш да пестиш ще си свиеш харченето до минимум, ако трябва ще стоите двамата под одеялото през уикендите за да не харчите за отопление.
Така съгласна ли си?
Реално погледнато след като толкова много го обичаш какво те задържа тук далеч от него, любимата работа ли, той ли е по важен за теб или работата?
Колкото до майка му не й се сърди, тя е майка, всяка майка иска по доброто за детето си и това че майките понякога не разбират децата си не означава че всяко тяхно действие не е от любов.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b40be21f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Едно семейство е семейство, за да е заедно!
На майка му НЕ позволявай да ти говори по този начин повече. Макар че и той очеизвадно и е споделил нещата не както трябва!!! Сподели и с него. Сигурна съм, че ще те подкрепи. Да говори с нея незабавно!
А вие се успокойте и разсъдете кое ще е по-добре за вас вбъдеще, и работете за това да се съберете възможно най-скоро (тук или там), но не правете прибързани емоционални грешки!
Трезви решения НЕ се вземат в моменти на силни емоции!
Ж29

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: b40be21f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И още нещо - приеми го като изпитание, което ще ви сплоти още повече, ще се цените още повече, а и времето, в което ще сте заедно.
Щом преминавате през това, значи е необходимо - извлечете ползите.
Ж29

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 10bcb12474
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Олее колко мило.. Вие имате значи прекрасна връзка! Ние с моя също сме така на подщи на всякъде заедно и на нас говорят така, че не било хубаво все заедно ама той иска да е с мен(за щастие) както и аз и се надявам винаги да е така взаимно! Да не ти пука какво говорила мамата, ти не си с нея, ами с него и щом и двамата не се чувствате добре и си липсвате, щом имате възможност дано си дойде по бързо и да те нагушка, а на мамата мъжа ти да и каже, че когато любимия го няма, няма желание за нищо, нито за работа, нито за живот, то така без желание не се работи, не се живее, знам какво е, но най важното е, че се обичате и, че не можете един без друг за мен това е любов!
Много се трогнах като прочето историята, доно бързо си дойде при теб, може би защото имаме нещо общо, най хубавото и ценно нещо е любимите хора да са си до теб!

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 8009f327f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Майка му е много права. Време ти е да се стегнеш! Всички си имаме своите си вълнения...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 777a7f300b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вдигай си чуковете и заминавай при него!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c1f1b465ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Здравей,
мисля, че никой, дори майка му, няма право да се намесва във връзката ви. Това че си си изляла мъката и че му споделяш, че ти липсва, че искаш да е при теб не виждам защо по някакъв начин засяга майка ти, нормално е да ти липсва. Май тя е тази, която преиграва.. не смятам, че си направила нещо нередно.. Не знам доколко бях полезна с коментара си, просто исках да ти кажа, че те разбирам, макар да не съм го изживяла, разбирам.. моят приятел догодина ще ходи в чужбина за няколко месеца, затова и аз не знам как ще се справям..

Успех и дано се видите скоро!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: fc23f5ce04
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Той е отишъл защото мисли за теб. Отишъл е, за дя събере пари. И вече не е като в миналия век и началото на този. Има смартфони, лаптопи, компютри и можеш да го виждаш и чуваш постоянно, когато и двамата сте свободни. Ако пък ти и толкова мъчно иди при него и му помагай. Така ще сте заедно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: fc1f18a94b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Майката да си ... майката. Вие сте важните. Много не мога да понасям родители, които гледат само своето дете, което е във връзка с друг човек, и винаги вземат нечия страна. На тях работата им е да помагат ако могат, не да вземат решения вместо хората. Бъдете живи и здрави и се разберете кое според вас е най-добре. Ако заедно ви е най-добре, иди и ти при него, ако тук той няма как да работи.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2c28dde551
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Знаеш ли, въпреки всичко бъди благодарна, че си намерила човек, с когото да се обичате толкова силно и безрезервно. И то след шест години.
Иначе го поздравявам, че е потърсил реализация в чужбина, вместо да мрънка, че няма работа. Но не разбирам, защо не сте заминали заедно? След като вече се е устроил, защо не отидеш при него? Все ще си намериш и ти нещо там, какво те спира? Колкото и да се обичате, как го мислите - следващите 20 години по телефона ли да се чувате? Или да изкара 10-20 хиляди, да си дойде и после какво? Имате ли деца? Ако не, искате ли?

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2b97f0d99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   на въпроса дали не можеш да отсъдиш трезво: и да, и не.
от една страна никой не е на твое място и не знае отношенията с мъжа ти, никой не е съвсем наясно как се чувстваш.
от друга страна, човек със семейство би трябвало да разглежда нещата малко по-дългосрочно и да поставя приоритетите на семейството над собствените си.
какво имам предвид: не става ясно дали мъжът ти просто е отишул там за известно време да спечели едни пари, които после да бъдат изядени и изпити (образно казано), след което му предстои ново ходене и т. н. без ясен край. или имате идея дългосрочно да отидете там двамата, или със спестените пари да купите жилище, или да започне бизнес или друго, което после дългосрочно да ви помогне занапред ходенето има смисъл и не би трябвало да драматизираш.
мисълта ми е, че щом не можете 1 без друг, трябва да се постараете да помислите за дългосрочно решение за вас двамата

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ff03fe4909
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Браво! Обичайте се. Който обича, на луд прилича;) Затова, вероятно отвън приличате на преиграващи, но "отвън" няма значение!
Дано се съберете скоро тук или в чужбина, че тежко иначе!
Вие обмисляте ли, например, да отидете при мъжа си?
С най-добри пожелания,
Чайка

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 3c6f483a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

16.   Темата е просто едно голямо досадно лигаво мрънкане и изобщо не виждам защо са я публикували!
Разбирам някой да беше болен - окей, ама за такова дребно нещо... Има хора които трябва да се справят с къде-къде по - тежи неща.
А и все пак достатъчно сериали са правени по тази тема... а също и книги са писани.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2d17589f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Разбирам ви напълно и на мен ми е много неприятно дори да замина в командировка за седмица сама... Знам, че ще се върна, приятно ми е с колегите, но все пак съм сама. Не се държим нон-стоп за ръце, но сме свикнали един с друг много и ни е спокойно.
Съгласна съм, че трябва да сте заедно, щом иначе не се чувствате добре.
Но не съм съгласна с коментарите, че трябва да заминеш. По-скоро сигурно ли е, че в България не може да си намери хубава работа след няколко месеца.
Мили хора, аз живея в чужбина и разходите за двойка, която иска да живее самостоятелно може да са огромни, ако сте в голям град или сте в малък и няма работа. Преди да мислите, че чужбина може да ти даде много, помислете-може и да ти вземе много. Изкарваш повече пари, но разходите са по-големи също.
Каквото и да решите ви пожелам успех!
За майката не се притеснявай, родителите на моя приятел постоянно мрънкат, че искаме да се прибираме в България и планираме да си купим жилище скоро в София. Но мрънкаха, видяха, че той ме подкрепя и двамата го искаме и спряха и го приеха. Просто той трябва да казва не, жена ми не може без мен и си идвам, а ние искаме да сме заедно и решихме така. :)
Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: eebb67164e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   " Вдигай си чуковете " - кой говори така? Чуковете...?
А значи тя да си вдигне "чуковете"? Все едно факта, че тя има работа е по - маловажен, така ли?
А ако беше обратното? Щяхте ли да съветвате момчето да си напусне работата и вдигне "чуковете"... или тогава съвсем друга песен щяхте да пеете?

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 567a9c0ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

19.   Има просто тройно правило за здрава връзка - трябва да делите каса, маса и легло. Едно от трите да ги няма, няма връзка. Това е! Набий си го в главата и не го забравяй!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 3c105e9ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   авторката:

Не мога да напусна работа, защото според оговора ми - дължа неустойки. Срокът на договора ми изтича след две години.

Моят мъж там отиде при приятел, на сигурна работа, която е добре платена.
Планът беше за тези две години той да се установи, а после и аз да замина.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c4b4e9c280
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   А защо е заминал сам... и какво семейство сте, като той се оплаква на майка си и тя ти крещи все едно сте на 5 г. Отивай там, учи езика от сега и действай. Ти седиш и се тръшкай, не знам колко пари чак толкова ще изкара. Странно, много повърхностно и несериозно. Семейството е да сте заедно.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 499bb61a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   И аз съм била сама без мъжа ми... 9 месеца не бях го виждала. Дойде си за Нова Година за десетина дни и после пак замина. И така още 8 месеца, когато заминахме със сина ми при него... той вече се беше стабилизирал.
Много е трудно да си сам, но човек го прави в името на нещо.
Аз бях и с две деца.... сама в БГ.

Сега с тия комуникации е много по-лесно(няма и визи вече). Но липсата на човека до теб си е липса.

Моят съвет е да устискаш още малко, 2 месеца си била сама само.... И тогава да решите кой на къде ще тръгва.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 3343a5aaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   'Набий си го в главата', 'чуковете' - и този сайт ли ще се превърне в свърталище на селяци?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 777a7f300b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   До 18. Ами да, сериозно я съветвам. Точно така беше в моя случай. Жена ми замине легални за чужбина, а след това аз си вдигнах чуковете и пълзейко минах браздата. Мога да те уверя, че имах доста добра и уважавана работа.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 88ee53b96d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Замини при него при първа възможност, дори и на екскурзия. Понаучи езика, вместо да си губиш времето в разни размисли, научи и конвертируема професия и заминавай при него.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 13b999727b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Щом си сама ми намери си някой любовник докато се върне твоя и ще ти олекне. А мъжа ти съм сигурен че ти изневерява с друга, а ако не то скоро ще си намери там някоя ;)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e7537bde0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Аз те рабирам напулно, защото и ние сме от мн години заедно и бяхме разделени за 2, когато мъжът ми ходеше в командировки. Повярвай ми съспипвах се, мн ми беше мъчно, но той не ме слушаше. Винаги ревях като го изпращам и винаги като се чуем му казвах, , ела си". Сега след 3 години след като спря да ходи по чужбина съм благодарна, че не ме е слушал, защото парите които ни помогнаха тук нямаше да ги изкара. Но съм сигурна, че и на него не му е било весело. Ако можеш стисни зъби, ако доходите си заслужават. Но да не става прекалено дълго това командироване, защото се отразява зле на здравето и на двмата, а и не е работа да сте все разделени;Най-добре е да сте си заедно и да се борите заедно. А кой какво говори да не ти пука

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 96a888fc02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Ако ви беше леко един без друг, то означва че не се обичате. Но пък и в другата крайност не е хубаво-болезнена привързаност. Вие сте като болни един без друг.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: bbd6c778bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   По-добре плати неустойки, отколкото да нямаш любов. Това е нещо толкова рядко, че трябва да се пази и отглежда.
Аз заминах за пари преди 3 години. Отначало се виждахме всеки ден, поле 2-3 пъти седмично, сега ако дъщеря ми иска - тогава. И малката любов останала тогава, вече я няма. Има само пари. Много пари. Ама за какво и за кого - не зная.
За мен няма смисъл вече да се връщам, там нямам почти никой. Гледай да не стане и вас така.
Очи които не се виждат се забравят!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker