Как се справяте с чуждите невъзпитани деца? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се справяте с чуждите невъзпитани деца?
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 3138 пъти
Мъжът ми е близък със семейството на братовчед си, а той има син на 8, който е адски досаден и ние му се дразним от много време, но се правим че всичко е наред. Това дете е супер разглезено, когато идват в къщи, въпросното дете прави пакост след пакост и на мен ми е неудобно да му се карам сериозно, само му казвам да не прави така, но родителите му пък ме скастрят мен, че това било нормално, да свиквам. Става. въпрос, за изравяне на шкафове и гардероби. Имаме една стая с багаж, влиза вътре и преравя всичко. Драска по стените, катери се по мебелите и като обърне къщата изнася от нас каквото му хареса. Изнася играчките на моето дете, изнесе един сувенир, който си бях донесла от Прага, изнесе един комплект бои за рисуване, книжки си е взимал, върха беше като си свали стенния часовник и си го взе... и родителите само го карат да пита може ли да вземе еди кое си и то пита мъжа ми и мъжа ми веднага "еми добре"!!! Нарисува стените пред очите ми и като му казах не така, баща му веднага се изсмя и излезе с аргумента че всички деца го правят. Ами моето дете не е отишло на гости и да е надраскало стените. То е на 3 и то беше по малко също ровеше по шкафове, но никога не съм го оставяла да рови и да вади на хората нещата. Мисля си следващия път като идва това малко зверче, да купя един огромен вибратор и да го скрия в гардероба и то като го намери, да им стане неудобно на родителите поне. Може и някакви садо мазо неща да купя и ако си ги хареса, да видим тогава родителите дали ще са ок?
Другото което супер много ме дразни е че наближат ли празници, родителите ни звънят да ни дават мнения какъв подарък да купим на детето им. Въпреки че едната година бяхме супер затруднени финансово и те го знаеха, пак не останаха без подаръци от наша страна. И ей така купуваме. подаръци, а те минават с колата после и си ги прибират. Чудя се как побират толкова предмети у тях?
Преди да се роди нашето дете, са ни оставяли тяхното да го гледаме. Е няма такъв разход, отидвш до магазина, това ти се тръшне да му купиш нещо и смееш ли да откажеш. Купуваш.
Мен вече започна да ме дразни много тяхното присъствие. Те ни търсят всеки уикенд да св виждаме. Лятото е кошмар. Идват на морето с нас и предното лято бях истерясала с тяхното капризно семейство.
Те ни имат за най близките хора, на тяхната възраст. Много ни се кефят. Като се видим и крещят и се кефят, прегръщат ни. Ще повърна. Мъжът ми не иска да се вижда с тях, ако не съм аз с него да поема половината от емоциите им и неспирното говорене. А той горкия се старае да не ги засегне и им обръща внимание. После им се дразни. То и аз съм така. Трябва да ги отрежа скоро, но много ще се обидят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0f0d33a674
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи, според мен по-голяма помия от невъзпитани роднини няма на този свят. Накратко - не сте им длъжни с нищо, не е нужно да се виждате с тях, нито да се имате, нито децата ви да се имат! Лошото е, че те най-вероятно мислят така. Подобни семейства нямат много приятели, нямат социален живот и са аутсайдери, та какво им остава освен да тормозят роднините си, нали? И те ТРЯБВА да търпят, нали? ГРЕШНО! Просто им отрежете квитанциите, както се казва, няма какво да му мислите! Разбирам да са ви свършили някакво огромно добро преди това, та да ви е неудобно да ги отрежете, но такова нещо в историята не видях. Кажете КРАЙ, защото нещата се задълбочават с всеки изминал ден! Вибраторът е добра идея, но това няма да има желания дълготраен ефект според мен. От личен опит раздавам съвети, да знаеш :)
М 39

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 35201f0146
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тези родители не знаят какво ги чака след някоя или друга година. Този "малкия" като порасне на улицата ще ги остави.

Намерете си някакви извинения и не ги канете у вас. Намерете си и нови приятели. Не знам дали е много добре напълно да ги зарежете.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: fd1f36d366
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз имам дете на 8г. Не се държи дори и в къщи така, а какво остава за навън. Това е поведение на 2-3г. дете. Аз бих ги разкарала незабавно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 55bc3a716e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е това е връх на нахалството и това за мен е експлоатация. Но с мълчане ства само по зле, по добре им покажете, че не ги искате от колкото да се преструвате, на края ще се скарате по зверски. А за хлапето за съжеление има и подобни родители, ако бяха дошли в моя дом(казвам в моя) и това хлапе направи нещо подобно и вземе нещо, което си е наше, пък камоли да ми поръчват какъв подарък да взема на лайнето-Навън! Иии ако всичко наистина е така, по добре седнете, обяснете, ясно, че те без вас немогат и ако искат да са около вас нередните неща трябва да се поправят, а ако не да си хващат пътя, преди това убеди детето си да постъпи по същия начин поне да си вземете вашите си неща от тях!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4b60081cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Кажи на мъжа ти че вече и ти е писнало от тях и разглезения им пикльо и че не желаеш повече да стъпват в дома ти! Как така ще ви качват на главите! Ако бях на твое място досега едно хубаво да съм набила сополанчето им и после ако искат да ме съдят! Против насилието над децата съм обаче такъв лигльо само бой би го оправил нищо друго!

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 72fd46022e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Как се справяме ли, ами лесно. Когато става въпрос за невъзпитано чуждо дете, трябва да се скараш не само на детето, но и да отрежеш родителя който защитава лошите постъпки.
Как така ще изнесе от къщата ти вещи, които дори не са детски играчки като часовник или сувенирът ти от Прага? Да му подариш детска книжка и боички разбирам ама да ми надраска стените не бих приела.
И не, драскането на стени не е нормално, да ти рови по шкафове и гардероби не е нормално. Прекалено си ги допуснала до себе си, и мисля че проблемът е по скоро в теб. Това дете няма респект и уважение към теб, а за да имаш ти уважението на някого трябва ти да поставиш граница до къде е позволено да се стига.
С това семейство вече няма как да имате нормални отношения. Логично е че няма как те да приемат нова граница на отношения и у вас или в твое присъствие да се държат нормално. Просто няма начин да научиш нито тях нито детето им да уважават теб и вещите ти, след като до сега си позволявала да ти ровят в шкафа с бикините.
Не те разбирам как и защо си позволила чак толкова, у дома моят син е на 15 години и никога не си е позволил да рови в моята спалня, не е отварял гардероба ми камо ли да отвори чекмеджето с бикините ми, той знае къде е границата. Говоря за собствения ми син, а ти си позволила чуждо дете да рови в спалнята ти.?
Обаче да знаеш има правило че границите се поставят в началото на общуването с дадения човек или семейство, когато се опиташ да поставиш границите след като вече си позволила доста пъти да бъдат прекрачвани съответно хората ще се сърдят че им ограничаваш позволеното и ставаш лошата.
Добре разбирам че искаш да изглеждаш в очите на хората че си гостоприемна, но това не означава да мълчиш когато ти казват че е нормално да ти навлизат в личното пространство. Родителите на невъзпитаното дете излизат с аргументи, ти защо им мълчиш? Не разбирам също защо си мислиш че не можеш да откажеш покупка на подарък или "нещо от магазина" Та с тези мисли ти утре и на своето дете няма да можеш да откажеш, как ще го възпиташ? Възрастните хора са възрастни защото умеят да поставят граници и да ги бранят. Гостите са си гости и ако не знаят как да се държат като гости ти трябва да им покажеш къде е границата.
Честно казано имах в живота си едни такива хора колега на моя съпруг и жена му, влизаха в къщи и започваха да просят, да си искат, мъжа ми направил пъстърма, веян паламуд, те виждат и направо си искат мъжа ми откача от балкона няколко парчета около 1-2 кг и им дава. Веднъж така, втори път друго си поискат и когато посегнаха на лютеницата която бях правила от био чушки, аз просто полудях скарах се на моя той каза че и на него не му е приятно /точно като у вас/ обаче този човек му е бригадир и колега имат се за близки. Постъпих по друг начин така че аз да съм лошата а мъжа ми да излезе добрия, за да имат добри отношения на работа, когато идваха след това аз просто излизах при съседка с аргумента че няма да се прибера докато те не си идат. Дойдоха още два пъти и спряха, защото когато ме няма мъжа ми се държи сдържано и той спря да се хвали какво е приготвил спря с гордост да показва къде и как е провисил луканката. Те просто спряха да идват у дома.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 243e7b2621
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В случая невъзпитания не е детето, а родителите му, които са превърнали и детето в свое копие.

А колкото до мъжа ти можеше да каже примерно, че този сувенир му е скъп или нещо такова. Не е длъжен да дава всичко. Но явно той си е мека Мария. Моя съвет е, след като те не знаят как да се държат, а и мъжа ти е твърде мек, просто да не се виждате с тях или ако се виждате да е някъде навън или у тях, за да не се налага после цял ден да разчистваш след тях, а и да не ти крадат вещите. Защо все те трябва да идват увас, а не вие у тях.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7e9bdd5bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   1. Казваш, че имате лични планове и отказваш срещи поне в продължение на 3 месеца. Колкото и да са зле, все ще схванат за кво иде реч. Ако те питат какви, казваш наши си неща, не искам да обсъждам. Ако минат изненадващо, не отваряш или не ги каниш да влязат, казваш в момента не е удобно за гости.
2. Заключваш въпросната стая и ако случайно се натресат неканени и успеят да влязат, и хлапето се затръшка, казваш, че там няма да се влиза и си имаш лични вещи, които не искаш да се пипат и че това е твоят дом и така си решила.
3. Ако се опитат да ви се натресат на почивка, казваш, че вече сте си решили къде да отидете и искате да сте само вашето семейство.
4. Намирате си други приятели и излизате постоянно с тях, за да няма вакум за роднините.
5. За подаръците - казваш, че вече такива подаръци няма да има, защото нямате възможност. И че не искате подаръци и вие.
6. Въобще недей да се терзаеш, че ще се обидят, ти имаш право да избираш обкръжението си, не е редно да се натоварваш в името на това, да не ти се обидят. Просто прояви твърдост. Дръж се любезно, но твърдо.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 946ec0c277
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Купи наистина няколко секс играчки и ги остави в стаята с багажите на видно място. Освен това, следващия път като ви оставят детето на гости, го научете да псува като тираджия. Родителите може и дя схванат намека, че е крайно време да си превъзпитат съкровището.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 40f10513db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Как ли ? Просто ги гоня, заедно с родата.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 87df7e37a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И защо се виждате с тези хора не разбрах?
Щото иначе щели да ви се обидят, така ли?
Уа-ха-ха-ха-хаааа...
... та от тази гледна точка темата ти е много тъпа и не разбирам защо изобщо са я публикували ;-)

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 62488667f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз имам такива роднини. Първите ми братовчеди са точно копие на малкия лигльо. Всъщност за това вина имаха леля ми и чичо ми. От малък град сме и всички се познавахме в квартала. Още като съвсем малки, като деца сме си играли и тоя по-малкия ми братовчед беше толкова разглезен, че правеше впечатление на всички деца, а и на родителите им също. Бяха научени от родителите си да взимат, примерно играчки и да не ги връщат. Така си растяха децата и малкия им син си растеше като един използвач. Така малкия си идваше в над и си взимаше каквото си иска, без да пита и нашите не му казваха нищо, за да няма скандали. така пораснаха и двамата и станаха съвършените егоисти и хора които не би искал да срещнеш. Те продължаваха да идват в нас и всяко им идване беше с цел да им свърша някаква работа. Направо не можех да ги понасям, но тия хора нямаха срам и си продължаваха да идват, да те товарят с проблемите им и да те молят за услуги. Никой не можеше да ги понася в квартала и за това никъде не бяха добре дошли и за това постоянно идваха в нас. Така, докато станаха на по 30 години. Малкия ми братовчед го пребиха жестоко в работа където работеше с брат му като общ работник и той осляпя след седмица от оток в мозъка и не след дълго почина. Не му отидох на погребението, не можех да ги издържам тия хора, повръщаше ми се от тях, само майка ми баща ми са отидоха и ми казаха после, че само те са присъствали, майка му, баща му и брат му. Никой не ги понасяше. Майка ми после ми каза, че леля ми през цялото време ме е кълняла, за това, че не съм отишъл. Големия ми братовчед беше същия използвач, но не беше толкова досаден. След смъртта на брат си започна да взима и продава наркотици и продаде цялата им покъщнина и леля ми заболя от рак и си отиде след два месеца. Чичо ми успя да го вкара в комуна за известно време и разбрахме преди два дена, че се е самоубил. Поне така ни казаха. Чичо ми след смъртта на жена си му се отлючи тежка шизофрения и беше нападнал детето на съседите, което е на пет години с нож и го беше порязъл по лицето. Сега е принудително хоспитализиран. Това са ми роднините и моята история за тях и живота ми с тях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: bee862ddeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Невъзпитани са родителите, затова и детето е такова. Спрете да се виждате с тези хора. Измисляйте си поводи да не сте заедно, и съ сигурност не ходете с тях на почивка. Не им купувайте подаръци. Изобщо защо сте оставили нахални и нагли хора да ви се качат на главата? Отрежете ги и спрете да общувате с тях. Не сте им длъжни. И не е виновно детето, а родителите му. То просто копира тяхното поведение. Ако ви звънят, не отваряйте. Изобщо поемете по-твърди мерки срещу тях. Те са някакви паразити.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 84ad7a615e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   А на колко години сте майка му стара да намеквате и да си траете... Казваш им в очите, че крайно нагли изпростели хорица и да не ви търсят повече.
ж20

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 9f18fd8b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Тази година сме решили сами да отидем на море... , ще ви помоля да обърнете внимание на детето си, не желая да драска по стените.... ще те помоля да оставиш часовника, не влизат там не може, като се разрешение, родителите а не ти решаваш нещата. Взимаш си вещите, на тръгване като затвори вратата да се оправят, а не да седиш и да го успокояват. Ако ви го оставя не отиваш в магазин, ако все пак не отидеш, избери си само 1 нещо. Вината е във вас, не във тях. Стаята която е с багажа не се влиза, а ти позволяваше... казваш не и прехвърлят топката на родителите. Това не е твоето дете и не е твоя работа да възпитават. Грешиш че искате да угоди те и затова го играете добри. Айде идва лято, отидете сами някъде... пак ще ги влачи те от криво разбрана любезно сте.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 767d84b6b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   И при мен се е случвало да дойдат досадни хлапета на по 9 10 години - Сестра ми е на 13 и не се държи така - внимателно трябва да подходя на такива деца след време Не искам да проявявам агресия обаче като видя такова дете - досадно и аз се напрягам но не искам да се карам- аз съм твърде либерален

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 686581cd68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Н6 е съвсем права. Границите се поставят още в началото на общуването, което вие сте го пропуснали и от тук нататък каквото и да направите резултата ще е скарване и сръдни. Трябвало е още при първите изпълнения да им покажете, че така неможе - след като малкия надраска стените, на изпорводяк мъжа ти да пита братовчед си кога ще дойде да боядиса, след първото разхвърляне на багажа и на бельото в спалнята, майката да отиде да подреди преди да си тръгнат. С прости хора когато се правиш на добър, те ти се качват на главата, а като ги поставиш след това на място ставаш най-черния и кривия. Казвам го от личен опит.
Като съвет мога да дам- режете ги директно и не се занимавайте с тях. Каквото и да направите крайния резултат ще е същия- вие тъй или иначе не може да ги търпите повече и е само въпрос на време да се стигне до това. И въобще не всички деца са така - моите са палави момчета на по-малка възраст, но никога не се държат така в чужда къща или където и да е. Границите и във възпитанието се поставят на време, иначе резултата е на лице.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 903fa583c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Даа, поздравявам те авторке за това със секс играчките. М0оля те да споделиш как е минало после. А за да им стане кофти и мааалко да се замислят, другия път като цъфнат, ами или ти или мъжа ти, кажете им, я да ми подариш тези обеци, този часовник или пр. Наблюдавайте реакцията и др. път ги отсечете по тяхния начин. На детето кажете, я да речем, какво хубаво якенце, ч ни го подарете за нашето детенце, Защото наглецът с наглост трябва да се посрещне. Иначе като показваш вежливост, обноски и толерантност той те взима за глупав и утре може и у вас да дойдат да си поживейкат. Та опциите са или безкрупулно слагане на граница във всяка секунда, защото те бдят и а усетят хлабавина, щурмуват. Или вариянт Б сиктир окончателно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b6fe9ee840
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аман от хора като авторката, които не могат да кажат не! Сами сте си виновни! Значи някакъв глезльо ще ми се лигави насреща и аз трябва да си мълча от учтивост? ! Пък за наглите му родители да не почвам. Те са си много прави да искат да му купувате определен подарък, защото виждат, че се поддавате на манипулация! А да дойде при мен някой такъв с намерение да се възползва от любезно страна ми, да видим ще опита ли втори път!
И авторке, идеята ти с вибрафона е глупава! Най-много да се изложителите вие, а не родителите да се досетили какво имаш предвид.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e69002d7a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Не разбирам защо изобщо са публикували темата на тази авторка, която очевидно е зряла, пълнолетна жена - следователно от отдавна би трябвало да има перфектно изградени социални умения!

А това, че не е успяла да изгради такива умения за здравословно и пълноценно общуване нас другите хора просто няма смисъл да ни касае. Авторката не е тинейджърка и не би следвало да получава никакви съвети от нас. Просто ѝ е късно да иска помощ за нещо като това как да общува с познатите си.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: cf78cb9816
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Не сте длъжни да общувате с хора, които не са ви приятни. Най-удачно ми се вижда постепенно да се отдалечите от тях.
По-честичко си намирайте оправление да не се виждате. А пък, когато се виждате нека не е у вас (измислете си оправдание, например, че съседите правят много шумен ремонт).
Пряка конфронтация не ми се вижда подходяща, предвид описанието дадено в историята.
И така, лека полека ще станат просто роднини, с които не се виждате често.
Успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 дни
hash: bc6c0033f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ето това е причината да нямам деца за в бъдеще- досадни са ми. На 27 години съм да- и какво от това. Не искам да пропилявам младостта си заради лигави деца. Потресен съм

 
  ...
преди: 3 години, 24 дни
hash: 7051f6bfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Да се обиждат. МНОГО са нагли. Чуждите невъзпотани деца са проблем на родителите си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker