Равносметка след 20 г заедно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Равносметка след 20 г заедно
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 3276 пъти
Обичах го толкова много....
От 17 годишна съм с него. Омъжих се на 21. Завърших две висши образования и имаме две деца. Той не учи висше. Започна бизнес и преуспя. Идваше си у дома с много големи суми през годините. Аз също работих, но на държавна работа със съответната малка заплата и майчинство. Живеем в две къщи близнак с неговите родители. Така в продължение на 15 години. През тези години той плащаше сметки, а аз пазарях за дома и децата. Разходите на родителите му също плащахме ние в същото отношение. Скъпите техники, почивки и коли купуваше той - аз дори не си и помислях за тях. Разполагах единствено с изкараните от мен пари - всеки живее с каквото е изкарал. Най-тежко беше след второто майчинство когато реших, че трябва да започна собствен бизнес, за да печеля повече. Всеки, който го е правил знае, че първите две години са финансов кошмар. Стигала съм до там да не смея да си купя баничка за обяд защото парите ми са разпределени за децата и дома до стотинка. Плакала съм защото ми е скъсан последния панталон, а нямам пари за нов. Вземах заеми от приятели, тъй като той отказваше да ми даде дори назаем. Ходенето по почивки също беше гадно, тъй като правех разходи, които не можех да си позволя - една почивка не е само хотел. Трудни за мен години, а той трупаше пари и имоти... Живеех в лукс, а по-бедна от църковна мишка. За намесата на родителите му няма да коментирам, само ще кажа, че майка му пристига като по часовник в 7 сутринта всеки ден, за да види децата.
Така до миналата година. Съпругът ми инвестира всичките си пари в имот, който не можа да довърши. Така остана без нито лев. Аз вече съм финансово стабилна, работих денонощно за това, и поех всички разходи. Той се разболя и се наложи да го гледам и в болница. Всеки ден му давам пари, защото знам в какво положение е. Как се върти животът.. Има обаче един проблем - не мога да забравя. Не мога да забравя глада когато той имаше хиляди, не мога да забравя, че ни водеше всяка седмица в мола и пазареше за него и децата, а ако аз загледах нещо казваше, че ще ме чака отвън, не мога да забравя как ми правеше общ подарък с майка си за рождения ден, за да си разделят цената на блузката. Цветя получавах само ако има публика, пред която да се представим. Последният път ги купи шофьора. Интимност има само в краен случай, "на крак", само за негово удоволствие. Комплименти не получавам, а изглеждам прилично за годините си.
Дали обичах 20 години или 20 години бях глупачка - това се чудя. Към момента осъзнах, че не чувствам нищо и нищо не искам - нито емоционално, нито финансово. Празно е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 3587e85346
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи е време да приключвате.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0b25255adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   децата трябва да са пораснали. време е да се погрижиш за себе си, за да не се чувстваш глупачка в следващата половина от живота си.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a359d77ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не разбирам защо след като той може да си позволи да ти дава "някои лев" се стиска и те оставя така, нали сте семейство...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: ec0598b1a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ужас, ужас.. какъв е тоя мъж, какъв е тоя човек? ! Как си издържала? ! Как си търпяла? Децата са големи, бягай надалеч от този егоист. Не заслужава и чаша вода да му дадеш.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d19ae56ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Знaеш ли, ти си просто прекрaснaтa, смелa, силнa и вече нa изчезвaне бългaркa!
Трябвa дa си около 40- те си години сегa. По-знaещa и можещa от всякогa. Продължи си животa без него, имaй си онези крaсиви, сaнтиментaлни и нежни моменти от които си билa лишенa в годините до сегa. Него не го мисли, мaйкa му или друг дa се опрaвят кaкто могaт с него... кaкто той е постъпвaл с теб. Не е отмъщение, просто животa си върви и имaме зaдължението дa бъдем щaстливи.
Имaш прaво нa щaстие!
Успех и късмет ти желaя!

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4a1ed18cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Много тъжна история. Трябвало е да му биеш шута. Това не е семейство, а съжителстване като съквартиранти!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d12b3dba7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм просто потресена от тази история! Дори ми е трудно да повярвам, че може да е реална. Това не е семейство, не е любов, не е приятелство, не е съжителство... дори не знам как да нарека вашите взаимоотношвния. Ти, авторке, какво прави всички тези години? Как си обясняваш отвратителното отношението на "съпруга ти"? Как си обясняваш своето пасивно и унизително състояние?
Не съм сигурна какво точно си обичала в този човек, но е дно е сигурно - той определено не те обича и уважава.
Надявам си да прогледнеш и намериш някой, който ще те обича и цени както заслужаваш.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 07b727c1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Постъпи така както е постъпвал с теб през тези 20г! Това не е любов, дори и капка уважение не прочетох от историята ти! Припомни му всичко онова, което ти е причинил и си тръгни, остави го да мизерства както е оставял теб, според мен благодарност за това няма да получиш, само ще таиш болката в себе си и ще те наранява още повече ако има възможност! За мен трябва да постъпиш с хората така както са се държали и постъпвали с теб, щом имаш възможност, представи си дадена ситуация какво ще направи той, направи го и ти по този начин! В крайна сметка голям човек си, ние ти даваме мнение и съвет от страни, а ти ще решиш как да постъпиш!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: df1997cfd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Как така ти си била гладна, а той не ти е давал пари!!! Според мен си е имал любовници. Само това е обяснението и за бързия секс и за липсата на подаръци, както и на пълнаТа му не заинтересованост за теб. В живота, обаче, всичко се връща. Е, върнало му се е и на него. А ти защо сега му даваш пари и се грижиш за него? Оставай го веднага. Нека си живее сам или любовниците, на които е купувал обеди и дрехи от мола, те да дойдат да го гледат. Започвай да си живееш своя живот, а него го зарежи да се гледа сам или пък майка му да го гледа. Той не заслужава твоите грижи и добро отношение. Защото не е имал такива към теб. Остави го сам, за да осъзнае как се е държал с теб преди и какви грешки е направил. В краен случай плащай на някоя жена да го гледа и не се занимавай повече с него. Гледай си своя живот и му се радвай.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 5991a84d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти на този нищо не му дължиш! Взимай си живота в ръце и бъди щастлива! Да се ооравя! Отношението му към теб е било нечовешко.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a834157ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Направи добро, изяж ла**о.

Никой няма да те потупа по рамото одобрително, задето спасяваш тоя, който те е мъчил, а ти си била с него и ти не знаеш защо, уважаема госпожо.
Чудовищата са си чудовища, но ти когато се оставяш да те мачкат или тшеславно спасяваш нещастника, не трупаш душевни дивиденти, уверявам те.
Само егото си храниш, че си сторила добро на вълка, за да не паднеш уж на нивото му.
Не си по-различна от него, ти си полярната му противоположност, а както знаем, крайностите са нещо гадно.
Потресена съм.
Псевдо-морализъм май му казваха на твоето, жено.
Надявам се тая история да е измислена.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c2c6a00a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Направо ми намирисва на измислена история. Не мога да повярвам, че е възможно да има такъв чукундур, който да изкарва хиляди, а да държи жена си бедна... Нали все пак 2 деца си му родила и отгледала? Това нищо ли е? Как пък не можа поне една "стипендия" от 1000 лв. да ти присъди за това, че му гледаш децата (да не мислиш, че с наета жена щеше да му излиза по-евтино? ).
Това ако е истина - тоя е за обесване. Трябва да му отнемат децата със закон.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: bb827ccb05
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Добре, защо има такива тъпанари. Аз като мъж, много обичам да правя жената до мен принцеса. Винаги обичам да се грижа за нея, да я правя щастлива, да й правя комплименти, да я боготворя. Та жената е най-важното нещо в тоя скапан живот бе! Грижете се за жените си "мъже", защото те са най-скъпото нещо! Те ни правят хора и са това, заради което си струва да се живее. Хайде сега всички мъже отидете, купете по едно цвете и марш да кажете на жените си колко ги обичате и че те са всичко за вас! Аз вече го направих днес, макар че беше в 9 сутринта и тя спеше още. Аз отидох и взех цветя и я събудих по най-прекрасния начин, защото тя е всичко за мен!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: aaa43e390e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

15.   "Това ако е истина - тоя е за обесване. Трябва да му отнемат децата със закон. "

13, по този начин на мислене жените като авторката винаги ще са в немилост! И, защо да има такъв закон, с който да му отнемат децата, ако се е грижил добре за тях? Във всички бракоразводни дела, законът отнема децата от бащата и ги дава на майката, като че ли са с само нейна собственост. Смяташ ли че това е справедливо? Тази женска "справедливост" в скоро време ще бъде изкоренена и нещата ще придобият нормален вид в хармония с природните дадености. Началото е вече поставено. Не е ясно как така авторката е гладувала, а децата са били добре? Да не би мъжът и да е следял кое дете колко изяжда и какво ползва, та да определи точната порция, и за майката да не остане нишо? Ясно е, че историята е измислена от където и да го погледнеш. Две висши образования заедно с отглеждането на две деца, че и започването на собствен бизнес. Чак не е за вярване. Жената се замогва и вече е независима, а изведнъж много богатият но и много стиснат съпруг загубва всичко и пада покосен от болест, като остава в немилост и му се налага да живее от подаянията на жена си. Брей да му се невиди! Че то шофьорът му ще да е останал по-богат от него и сигурно го е навестявал с някое шоколадче, за да си побъбрят за добрите стари времена. :) Авторке, историята ти изглежда много трагична, и въздейства на жените силно емоционално, но само на тези които повярват и я приемат за истина. Времето на феминизма и идеята за независими жени и подчинени мъже скоро ще остане в миналото. Войнстващият феминизъм загуби битката с мъжете в лицето на Тръмп и сега се сменя тактиката на действие, като се представят нещастията на женския пол в този вид като тази статия. И това ще е до време и пак няма да постигне целта си. Жените трябва да разберат веднъж за винаги, че са прецакани от природата, а не от мъжкия пол. Битката която са решили да водят с мъжете никога няма да бъде спечелена от тях. Подчиненото им положение в йерархията е природна закономерност.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6f0f73d1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Уважаема госпожо, въпреки че всички тук се нахвърлиха върху съпруга ви, аз недоумявам нещо съвсем различно. Очевидно той не е добро човешко същество, но как вие живяхте в тази схема толкова години, и най вече - защо търпяхте? Естествено оправдания винаги има, но е очевиден факт, че ви липсва самоуважение и съпругът ви просто се е възползвал от това. Никоя жена не бива да допуска подобно отношение, никоя - дори и без образование и професия, и без перспективи... Ако не поставите още от самото начало граници - после ще има оплаквания по форуми. Истината е, че той може да е какъвто си иска, но ВИЕ сте била излишно и жалко търпелива...

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 668832944c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Нещо не разбрах... Значи той е осигурил къщата, той е хранил и обличал децата, а Вие сте прибирали заплата си за себе си. Т.е. сте имали драмата да разполагате само със своите пари за личните си нужди. Но те пак не са били достатъчни, за да си позволите луксът който той си е позволявал (или е осигурявал за семейството, защото се съмняват като купи примерно телевизор, само той гледа на него). Положителният отклик от жени, че мъжът е длъжен да позволява на жена си да му харчи парите за личните си прищявки, защото иначе е "чудовища", е просто потресаващ... Успех в Европа и Америка с тоя манталитет на средновековна принцеса...

Сега пък се оплаквате, че той бил в нужда и трябва да му помагате. Разбира те ли, че има лека разлика когато става дума за болест, и когато става дума за ходене до мола за парцалки? Независимо от това,колко ли време ще продължи тази Ваша помощ? Месец? Ако видите, че той е бита карта и не може вече да храни семейство, ще е изритан. Без значение дали ви е давал пари тези 17 години или не. И с това не искам да Ви обидя, просто такава е женската природа. Затова и не мога да укоря неговото поведение, в крайна сметка трябва да мисли за себе си, и децата си, жената е до време... В същото време, каквото сам си е надробил, това ще си сърба... Нито той ви е длъжен, нито вие сте му длъжна...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1744c7ee95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Не разбрах защо не сте живели на общ бюджет. Явно не ти вярва достатъчно или предпочита той да решава какво да се купува и кога и смята че се грижи за семейството достатъчно. Натрупала си много горчилка и смяташ че той не е бил справедлив към теб, защото не ти е купувал дрехи от мола и не ти е давал кеш и сега ти тежи да го гледаш, но и злорадстваш че е на легло и че има нужда от финансова подкрепа. Само че злобното задоволство не е любов. Ти не го обичаш. Той не ти вярва. Това не е семейство.
Преди време за да може мъжа ми да учи ми се наложи да издържам цялото домакинство сама - сметки, храна, студентски такси, дневни разходи, тетрадки, учебници и всичко за което може да се сетиш. Работех на 2 места и едвам свързвахме двата края. Той преуспя, но аз имам достъп до всички негови сметки, за разлика от теб. Винаги сме обсъждали заедно какво да купим и дали да го купим. Аз не работя в момента и то по негово настояване, за да мога да гледам децата.
За да се получат нещата, според мен трябва да си имате доверие и да се обичате, всичко друго е загуба на време и пилене на нерви. Все пак ти желая успех!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 3bd3bf3bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Приключвай по най-бързия начин и не се обръщай назад. Достатъчно си изстрадала. Заслужаваш нещо повече.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e7623426dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   И да приключи, какво ще спечели! Обидата е огромна и тя ще и тежи дори и далеч от него.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: aab3e1cb5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   А как си направила толкова късно тази равносметка, чак когато той вече няма пари...
Не можа ли да я направиш малко по-рано?
Сега е доста смущаващо съвпадение - неговият упадък и твоята осъзната душевна празнота.
А не можеше ли да бъде обратното - докато той си влагаше настрана парите, а ти гладуваше - тогава да беше емоционално празна. А сега, когато го виждаш унищожен - да беше се смилила?

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 7237ec8718
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Хора, тази история не е измислена. Познавам семейство в което ситуацията е идентична. Ама все едно за тях е писано.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker