Ако мечтаеш за семейство..... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ако мечтаеш за семейство.....
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 2069 пъти
И така. Леличка на 50 съм. Какво разбрах от брака за всичките тези години?
Омъжих се на 20. Защо? Имах ли ясно съзнание, защо ми е нужно семейство? Отговора е - не. Не осъзнавах, колко е труден и несправедлив семейния живот. Колко жертви трябва да се правят. Колко пъти трябва да смачкваш егото си, за да пребъде семейния влак и да не излезе от релси.
Как трябва да тичаш, като работен кон от тъмно до тъмно. И това не е обида, към работните коне. Просто - суровата реалност.
Мъжа те е завоювал вече. Извел те е на ресторанти, механи и прочее младежки забавления.
Още на другата сутрин след женитбата се отваря нова страница. Ставай да му приготвиш за ядене, преди работа. Посрещни го с топло ядене след работа.
Имаш дете? Това не е мъжка работа. Длъжна си да държиш дома и детето в чистота и да не мрънкаш за помощ.
И още една огромна грешка. Когато мъжа е по-хубав и атрактивен, а жената е сива мишка, или дебела крава.
Момичета, не правете грешката да се жените за по-хубави от вас. Цял живот ще бъдете в поза партер пред него. Повярвайте на изстрадала леля.
Не мислете, че мъжа трябва да е красив трофей, за пред познатите ви.
Мъжа е човек за цял живот. Той не е моден парцал. Той трябва да има добра и топла душа, да не се превъзнася над вас.
Поведението му не трябва да говори: Тъпа краво, аз съм готин мъж, нямам сили да се занимавам с теб. Със мрънкането ти за внимание, със сълзите ти и сополите ти.
Поведението му трябва да казва: Ти си моята любима жена, майка на децата ми, твой съм за цял живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2194abd531
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Историята, макар написана от жена на 50 години, звучи все едно е сътворена от младо момиче току що открило топлата вода. Проблема на вашето поколение е, че буквално сте се женели за първия срещнат без да имате възможност да се опознаете.
На 20 е време да учиш, да се срещаш с нови хора, да пътуваш, да опознаеш света, да откриеш себе си и да се научиш да се обичаш и цениш. На 20 не се жениш защото виждаш ли трябва да имаш семейство.
Семейство се създава не с кой да е, а с добре подбран партньор, с който ви свързват не само първоначалната трепетна любов, но и приятелство, уважение, разбирателство, общи виждания за семейството и бъдещето, и т. н.
Отговорностите в едно семейство от двама зрели възрастни се поделят, а не единия вечно да тича като кон в опит да компенсира пълната незаинтересованост на половинката.
Красотата няма връзка с обичта и уважението. Да се обвържеш с някого на база на външния вид е меко казано повърхностно.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: acd1e793b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Драга ми лелко нещата в живота са кой както си ги подреди

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: bd7be9b44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Така е. Мъжът трябва да уважава жената в семейството. Както и тя -него. След години любовта може и да я няма, но трябва да остане поне уважението. А защо пък жената трябва да търси хубав мъж? Други неща са важни-да е добър, да се грижи за теб и за децата... Хубостта само привлича другите жени и е въпрос дали той може да им устои....
Авторке, вероятно имаш порастнало дете. Сега остави всичко зад гърба си, не мисли за миналото. Обърни внимание на себе си, ходи на екскурзии, на козметик, срещай се с приятелки. Живей си живота. Флиртувай... Не мъжа ти не му обръщай внимание.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 5bbc4476e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Поредната феминистка история, с цел да оправдае женския мързел, глупост и комплекси като оплюе мъжете.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d64b80b81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Моят не беше по атрактивен от мен...и какво.Поведението му беше и с ре и без теб все ми е през оная работа.Наддавах се сама със себе си.Дори спря да ме привлича,спрях да го обичам,но продължавах да се старая.Уморих се ,но още порърпях.Минаха 18 години и ето ме разведена.На 38 съм още изглеждам добре .Но все тая.Сега имам друг.Не успявам да съм достатъчно добра.Пак поведението супер съм!Мда...този път е хубавец,умен и много заможен .Аз съм сивата мишка.Конкуренцияза него е голяма.И двата вариянта не ме направиха щатлива.Грешката госпожо е в нбашлето поведение.Жените кучки печелят .Сивите мишки от поза партер най - много шут в гъза да получат :(.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: aff23ba469
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1, да пътувала казваш? Имаш ли представа в какви времена е живяла? Май ти си младото момиче, което даже не е открило топлата вода в случая, но пък раздава съвети... Това не ти е 2017-та, когато за под 50 лева си хващаш самолет и си вееш дупето из Европа.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d445307eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Лелче, мъжът си е мъж! Винаги ще е с много по-голяма стойност от жената. Ти бъди благодарна, че все още те търпи, и не си е тръгнал. Еманципацията освободи и мъжете от отговорности, и сега си живеят живота без особени задължения. Женската хубост бързо преминава и за кратко време, жената за мъжа е вече прочетен вестник. Както сама си определила женската визия.... или става дебела грозна крава, или е сива мишка... може и кифла да се нарече, защото има къс срок на годност. А, за това че ти се пада да раждаш и да отглеждаш деца, да се грижиш за дома и същевремено да ходиш на работа се сърди не на мъжа си, а на феминистките. Жените искахте да сте равни, равноправни, и равнопоставени с мъжете. Е, ние мъжете ви разрешихме да гласувате, и ви дадохме пълна свобода. Имате право да не се омъжвате, да се развеждате когато си поискате, да сте си самодостатъчни, и изнемогвайки да опъвате каиша за насъщния, за да се състезавате с мъжете. А те, мъжете, ще ви гледат сеира и ще се подхилкват под мустак, докато вие се правите на независими. Мъжете вече не искат да завоюват жените, за да ги оставят да бъдат независими от тях. Дори 60% ги избягват и не искат да се женят. И за секс дори не се тревожат. Жените сами идват при тях и им го предлагат, изпитвайки полов глад. Сама прецени. Кой от двата пола е ощетен от природата, и кой стои по-високо в природната йерархия? За това се радвай, че още имаш мъж. И за да продължаваш да го имаш знай едно! Мъжът винаги има право, а жената трябва да му се подчинява! Сентенцията.. "Зад всеки успял мъж, стои една жена" е вярна, но обърни внимание!! Жената стои зад мъжа, а не пред него!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 93909e5c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма как да не се включа и да не заявя моята солидарност и подкрепа към авторката, от едно поколение сме, жени сме и мисля, че коментар номер 9 е неуместен, нетактичен и унизителен, но напълно очакван, като виждам, кой е авторът му. Сентенцията, драги ми чичо, гласи- "Зад всеки успял мъж, стои една СИЛНА жена", но това, че умееш винаги така да извъртиш нещата, за да се впишат в антиженската ти, да, да именно, не антифеминистката, а в антиженската ти мания( да, да- точно мания, а не философия)еша ти няма. И тая мантра, дето я дрънкаш непрекъснато, че аджаба, вие, великите, неповторими и богоподобни МЪЖЕ, и в частност ти, жива да не бях, сте ни разрешили на нас, жалките, меркантилни и осакатени откъм интелект, физическа сила и красота жени, да гласуваме, не се ли усещаш, че е смешна? ! И с какво авторката, споделила тъжната равносметка на живота си, заслужи поредната ти тирада за природната йерархия, да риташ паднал човек ти прави удоволствие, нали? ! Ах, исках да кажа жена, прощавай! Мила авторке, не се засягай от бълнуванията на чичото, той за това живее, от това се храни душата му, да разпъва на кръст жените, да ги плюе и обвинява за личните си несполуки и за световните проблеми, за дупките по пътищата, за глобалното затопляне и прочее, за него е мисията на живота му. Сега аз като казвам "чичото" имам предвид събирателен образ- чичото, буйния двайсет и четири, а може би, вече двайсет и петгодишен младеж и още един М. 48, с особено ехиден начин на изразяване. Та тези тримцата само дебнат да прочетат в сайта думата "жена" и вадят тежката артилерия- километрични оди във възхвала на мъжа- короната на сътворението и безподобен шедьовър на природата, но стига толкова съм се хабила и аз, че по обем и моето писание заприлича на чичовите саги, вярвам, че ме е познал коя съм и няма нужда да се представям. Толкоз.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 427873ae49
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей №10! Радвам се, че се включваш и заявяваш женската си солидарност в подкрепа на авторката, но дали подкрепата ти не и дава напразно надежди? Аз само анализирам казаното от авторката и си казвам мнението с цел да помогна, както аз виждам нещата, но никой не е длъжен да се съгласява с мен, а всеки има прлаво да каже мнението си нали? След като сентенцията гласи: - "Зад всеки успял мъж, стои една СИЛНА жена, то тогава излиза, че останалите мъже зад които не стои СИЛНА, или изобщо някаква жена, няма как да са успешни! :) И, какво да разбираме под "СИЛНА" жена? Физически силна, или супер-интелигентна? А, може би и двете, като задължително да не е руса? :) И, още нещо не ми е ясно! Моята мания според теб не е антифеминистка, а е анти-женска! Би ли ми обяснила къде е разлика, след като терминът "femina" от латински означава жена, или нещо бъркам? От 60-70 години насам, се "дрънка" една друга мантра, за равенството между половете, като по закон жените са много по-равни от мъжете. Точно поради тази причина общата нагласа на обществото е антимъжка, наставлявана от медиите. Само че, злините от тази насилствено наложена политика са очевадни! На първо място е демографската криза, психическото напрежение и излишния стрес у хората, в услуга на една утопична идеология, изцяло вредна за всяка секуларна държава. И, защо да е смешно "дрънкането" ми относно женските права, и правото на глас при жените, дадено им от мъжете? Както мъжете сме ви дали тези права, така и можем да ви ги отнемем, защото женските безобразия не спират. Тръмп спечели в САЩ, и сега феминистките ближат раните си. Жените от цял свят тръгнали да протестират, защото не избрали жената, а избрали мъжа за президент в Америка! Сякаш жените от цял свят живеят в САЩ, и могат да си избират жена на чело на една от най-силните в икономическо и военно отношение страни! И Русия декриминализира домашното насилие, смятайки че шамарите които ще изяде една скандална жена-феминистка са нищо, в сравнение с поругаването на мъжкия авторитет от закона! Целият свят следва политиките на тези две велики сили, а това е само началото на края, на утопичната идеология за равенството между половете. За това хич не е смешно предположението ми. Както сме ви дали всичките тези права, така можем и да ви ги отнемем. Разсъждавам по екстраполация, което значи че е възможно, но не е задължително, ако се направят корекции в сега действащото законодателство, и "стъкленият таван" за жените преследващи кариери вместо майчинство, залегне в закона, а не да се прилага (както до сега) незаконно!

"И с какво авторката, споделила тъжната равносметка на живота си, заслужи поредната ти тирада за природната йерархия, да риташ паднал човек ти прави удоволствие, нали? ! Ах, исках да кажа жена, прощавай! "

Това си е твоя лична интерпретация, защото и аз мога да кажа същото за теб. Нека другите да преценят, дали моят или твоят коментар е празнословен (тирада)! И, не съм "ритал" "падналата" (тя въобще не е паднала) жена, а напротив. Казвам и как да се изправи и да се адаптира към реалността. А за това, дали жената е човек като мъжа, може доста да се споли! Теолозите още не са решили окончателно, дали жената има или няма душа!
Авторке, №10 ми приписва грехове, които в същност нямам. Исках да съм ти полезен с коментара си, и ти обясних как аз виждам нещата. Феминизмът е вреден много повече за жените, от колкото за мъжете. Матриархатът е мит. Никога не го е имало, и никога няма да го има. Женската сила, е в женската слабост. Слабата и беззащитна жена, всеки мъж инстинктивно защитава. Ако жената започне да се прави на мъж, силна, умна, способна, самодостатъчна и независима, получава такова мъжко отношение, което днес наблюдаваме, и наричаме феноменът на 21 век! Това имах предвид в предишния си коментар, където бях добронамерен. Иронията ми не беше отправена лично към теб, а към феминистките.
Поздрави от Чичо!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 93909e5c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   С извинение към авторката и останалите четящи този коментар, искам да кажа на чичото две приказки. Вместо да анализираш авторката, мене и световния мир, хайде отвори един речник и виж значението на думите "жена" и "феминистка", не може да жонглираш постоянно с тези понятия и да им слагаш знак за равенство. Не е почтено.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 93909e5c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   И още едно допълнение, ако редакторите ми позволят. Хората(и мъже и жени) протестират срещу Тръмп, не защото е мъж, спечелил срещу жена( на която, между впрочем, аз ни най-малко не симпатизирам), а защото е маниак и простак. Благодаря за вниманието.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ea2bd25815
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   № 14, не слагам знак за равенство, само показвам приликата! Да ме прощава авторката, но ти ме питаш, и за това ти отговарям.

1. Феминизъм - Феминизмът (от англ. и фр. feminism, feminisme, които пък произхождат от лат. femina „жена“) включва политически, социални и др...

2. Жена - 1. Човек от противоположния на мъжа пол в зряла възраст. (За човек се смята мъжът, а жената си е жена... притурка към човека- мое мнение и мнението на повечето мъже, изразено негласно). 2. Омъжено лице от този пол.
Синоними: - нежният пол, съпруга, рокля, фуста, ребро!
..... .
Уважаема № 14! Ако отговорът ми не те удволетворява, тогава ти дай дефиниция за жена и феминистка. Защото е ясно че с различни термини се обозначават жени и жени! Както има добри и лоши хора, така има добри и лоши жени! Феминистка е нарицателно за лоша жена, която си позволява забранени от природата за нея неща, завиждайки на мъжките качества, но пак е жена, не е мъж, а се прави на мъж, и си фантазира, че мъжът ще и се подчинява, само защото можела да ражда деца!? ! Има и друго определение за феминистка, което явно няма да ти хареса, но с извинение ще го кажа, защото го има неофициално, и е премахнато от тълковните речници, под диктата на феминистките, и провежданата антимъжка политика, наложена в статуквото!

Феминистка - грозна дебела космата и нечистоплътна жена, с отвратителен характер, симулираща мъжки качества, без да ги притежава!

№ 14, когато говориш за жонглиране, сигурно имаш предвид иронията ми към женския пол? Всякакви глупости се измислиха, за да не се осмиват женските недостатъци, но при сравняване с мъжките качества и с женските претенции за равенство, това е неизбежно. Знак за равенство между половете не може да има, защото се различават. За това са и различни полове. Ако съществуваше само един пол, тогава нещата щяха да са други. Еквилибристиката при коментиране на теми от този род още не е забранена. Добрия тон при дискусиите зависи от участниците. Вече се спекулира с "езикът на омразата"! По този начин, феминистките се стремят да ограничат законово и правото на глас за мъжете, за да не се показват женските недостатъци, които са много вредни за обществото ни. Девизът - "Свобода на словото" в същност е забрана на неудобните изказвания с "езикът на омразата"! За това жонглирането с думи при разговорите е необходимо, за да се подчертае очевадното, което насилствено се маскира от медиите с полуистини. С победата на Тръмп, антимъжката политика в "демократичния" свят, провеждана от Сорос ще спре. Някой трябваше да сложи край, на безумието с равенството между половете, заради което се харчат над 8 трилиона долара годишно, от женските правозащитни организации, които паразитно се облагодетелстват от това, разчитайки на мъжкото правосъдие и отношение към жените!
Погледни по друг начин на равноправието и ще разбереш, кой има интерес да подклажда войната между половете, знаейки че никога няма да бъде спечелена от женския пол!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ea2bd25815
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   "15. И още едно допълнение, ако редакторите ми позволят. Хората(и мъже и жени) протестират срещу Тръмп, не защото е мъж, спечелил срещу жена( на която, между впрочем, аз ни най-малко не симпатизирам), а защото е маниак и простак. Благодаря за вниманието. "

Всички протести са организирани от Чичо Сорос, който загуби огромна сума финансирайки женските протести. Скоро влиянието му в света ще намалее, като му се спре кранчето, и няма да точи средства за сметка на мъжката половина от човечеството. Тези дето си споменала като протестиращи хора (мъже и жени) са платени или с промити мозъци. А, като казваш мъже, протестиращите мъже там не са никакви мъже. Казват им меки китки. Мъж да протестира сложил си червена шапчица, наподобяваща женски полов орган не е никакъв мъж! Хомосексуалистите не са истински мъже, а девианти, и се числят към женския електорат заедно с лесбийките. Истинските бели-хетеросексуални мъже гласуваха за Тръмп, защото им писна от женска простотия и лиготия, заразила целия свят. А, дали Тръмп е маниак и простак, времето ще покаже. Той още не беше встъпил в длъжност и го обвиниха в какво ли не! И как така по целия свят, протестите са само от жени? Ясно е като бял ден! Неосъществената женска мечта за матриархат, с опрпавданието че Тръмп бил маниак и простак. Е, няма да стане!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker