Искам просто да бъда щастлива,а винаги се случва нещо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам просто да бъда щастлива,а винаги се случва нещо
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1804 пъти
Здравейте! На 18 години съм. Тази година съм абитурентка. Имам приятел от 3 години и 3 месеца. Той е на 24. Аз съм от София, той е от Варна. Виждали сме се само веднъж, защото моите родители не одобряваха тази връзка. Много се обичаме, въпреки пречките, които се случиха в тази връзка. Преди няколко дена отидохме с майка ми и избрахме рокля за бала ми която е доста скъпа, също така майка ми реши да купи и бижута. Бижутата и роклята излезнаха около 1000 лева, като остават още обеци, грим, прическа. Помолих майка ми приятелят ми да ми бъде кавалер, тя каза както си решиш, но той няма място тук, защото не познава никой, аз го поканих, защото той ще бъде много щастлив от факта, че ще бъдем заедно в такъв важен момент за мен. Казах и на баща ми(родителите ми не живеят заедно), въпреки, че родителите ми до този момент не приемаха това момче, имала съм много сериозни проблеми, в този момент майка ми замълча, а баща ми каза както ти си пренециш, ако искаш го покани т. е той нямаше нищо напротив. Приятелят ми се зарадва, чи ще бъде до мен, винаги сме мечтали за това, още от началото на връзката ни. Бях много развълнувана от всички приготовления и много исках да поканя майката на приятеля ми(баща му няма как да бъде, понеже ще бъде на рабоа в чужбина), той ме посъветва още да не се обаждам, защото е много рано. Днес аз се обадих и поканих майка му, тя много се зарадва, че съм я поканила. Станаха проблеми. Казах на майка ми, че освен приятелят ми и майка му ще дойде. Тя се ядоса много, започна да крещи, защо трябвало да идва, от къде на къде ще я каня. Тя ми се разсърди много и не иска да говори с мен, каза, че тя вече е до тук с приготовленията за бала ми от тук нататък ще разчитам на баща ми, но на баща ми не може да се разчита, защото той почти винаги няма пари или пък дава веднъж в месеца смешна сума пари или 50, или 100 лева. Майка ми е болен човек, диабетичка, мноо увреден човек, болна е от 35 години, бори се сама, тя ме издържа, тя прави така, че да имам всичко. Казах на баща ми, че съм поканила и майката на приятеля ми и той каза тя какво общо има с това, прекаляваш, това не е годеж, попитай преди да направиш нещо. Не знам каквода направя, много съм притеснена-първо, заради приготовленията за бала, защото на баща ми няма как да се разчита за нищо-той не покрива ежемесчните ми нужди като това да ми дава пари за училище, а камоли... познавам го, ще даде смешна сума пари, просто оято няма да стигне за нищо Второ-какво ще направя с майката на приятеля ми, споделих му какво се е случило, той каза  казах ти да не се обаждаш на никого още, майка ми много се зарадва, какво сега ще и се обадиш и ще кажеш, че поканата се отменя. Не знам как да постъпя, според мен е редно щом приятелят ми е там, трябва и родителите му да бъдат там, според мен така е редно, а сега съм в такова положение, че не знам какво да направя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 21b92ce6d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най добре се обади че поканата на майката се отменя. По добре майка му да се почувства неприятно за малко от колкото да се чувства зле през целия бал и да имаш проблеми с твоята майка.
Какво да ти кажем глупаво си постъпила и сега ще си сърбаш последствията. Глупаво мислиш че "според мен е редно щом приятелят ми е там, трябва и родителите му да бъдат там" Къде ще вземеш тази жена вечерта на твоя бал? Ти ще си със съученици и учители на ресторант, приятелят ти ще ти е кавалер, тя къде ще е? Правилно мисли майка ти, ти си си направила сметка тя да търпи цяла вечер майката на момче което тя не одобрява, от къде на къде?
Въобще не разбирам и майка му що за човек е да се съгласи да ходи на бал, където синът й ще е само кавалер, тя най вероятно не знае че това е само бал. Най вероятно жената си мисли че отива на годеж, отива да се запознае с бъдещите сватове. Щом е получила покана, това е знак че е време сватовете да се запознаят и щом си завършила средно е време да се жениш /това по старинни обичаи/.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 87c077e1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много си незряла и наивна за годините си. Като сте се виждали само веднъж с приятеля ти за три години, какъв приятел ти е това? Тази връзка е само в твоята глава, едва ли в неговата - човек на 24 години хормоните му бушуват, няма как това да е реална връзка за него (или е някакъв глупак, който въобще не става за нищо). Просто тези три години ти не си живяла истински живот и в тази област си много изостанала от връстниците си. Това не е лошо, но е време да прекъснеш този виртуален роман и да слезеш на земята. Тогава ще разбереш колко неадекватни са действията ти и защо майка ти е толкова сърдита.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 9b4f8296b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Скъпо, момиче! Не мога да ти помогна с нищо, освен с добра дума, дано да почувствош подкрепата ми. Ние, възрастните понякога се държим по-незряло и от вас децата ни. Лично аз бих застанала изцяло зад детето си, не само на празниците му, но и когато има затруднения. Няма нищо по-ценно, от това едно дете да чувства упование в своите родители. Не мисля, че има нещо лошо, майката на кавалера ти да присъства на абитуриентския бал. Какво пречи да да се настани в хотел и тактично да ви поздрави за празника, след като ти имаш такова желание? Защо трябва да се свързва това събитие с годеж? Жалко, че не срещаш разбиране. Приеми моите най-сърдечни благопожелания!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 10ea367c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   само като прочетох че е от варна и... спрях да чета

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3a700ee2c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Може да съм назадничава и явно са ми остарели разбиранията, но наистина не проумявам днешните млади. Как, за бога, имате връзка от три години и отгоре, а сте се виждали един, единствен път? ! Горещо моля, редакторите да пуснат коментара ми и някой да ми обясни що за "връзка" е това! А относно конкретния проблем, бих посъветвала авторката да започне да живее в реалността, а не във Фейсбук, Скайп и прочие виртуалности, че то и родителите си повличате по детския си акъл и те пък ви се връзват отгоре на всичко.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3755df31c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мила, баща ти е много прав, че това не е годеж!!!

Виждам, че родителите ти някак си са успели 'да те свикнат', 'да ти внушат' ли как да го нарека по - точно, че човек трябва да е заедно навсякъде с родителите си на всеки празник, за всяко събитие... Което е много мило и сладко, и много родители може би само си мечтаят да имат чак такава близост с децата си. Но твоите малко са попрекалили и сега си носят последствията, който не са чак толкова страшни де ;)

Повечето хора като порастваме и ставаме по - студени един към друг. Пак ти казвам, ти не си виновна. Проблема е в тях, но след няколко години ще почнеш да ги разбираш.
Значи, виновни са и майка ти и баща ти, та дори и майката на приятеля ти, а донякъде и приятели ти.
Ще ти кажа защо - ти си малка само на 18. До съвсем скоро си била още дете погледнато от закона. Е вече си пълнолетна (спрямо законите на България), но на практика още си си дете. И хората, които изброих за виновни, е трябвало да ти обяснят внимателно, търпеливо и подробно ЗАЩО НЕ Е РЕДНО (по - точно казано: ЗАЩО Е ПРЕКАЛЕНО) да каниш майката на приятеля ти на бала ти. Баща ти и приятеля ти поне са опитали 'да ти сигнализират', че не е окей, но ти пак си постъпила без да се замислиш достатъчно над техните думи. Но както казах, напрактика ти си още на детски акъл и затова е трябало ТЕ ДА БЪДАТ ПО – НАСТОЯТЕЛНИ И ПО – НАВРЕМЕ!
А майката на приятеля ти е трябвало да не приема така прибързано тази покана, а да вложи повечко мисъл и по - малко емоция и да я откаже!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bba79d5939
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми приятелят ти е прав. Трябвало е да не бързаш и най-важното, да попиташ майка си, след като е имала против приятелят ти. Много ясно, че няма да иска и майка му. И баща ти също е прав. Това не е годеж, а бал. На моят бал родителите на гаджето ми не присъстваха и няма защо да присъстват. Бяхме гаджета мнооого дълго време (години) преди да се запознаят родителите ни. И казвам гаджета в пълния смисъл на думата. Вие даже не сте такива, щом сте се виждали само 1 път. Много несериозно!
Поговори с майка си и се извини, може да склони.
Само да знаеш, че балът не е всичко в този живот. След бала ще видиш откъде изгрява слънцето и как се изкарват 1000 лв за роклята ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker