Как да кажа на родителите си, че съм бременна. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да кажа на родителите си, че съм бременна.
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 2791 пъти
Здравейте!
Ужасно се страхувам и моля за съвет! Може да прозвучи пресилен този страх, защото съм на 23 години, почти 24, този месец ги навършвам. Преди няколко дни разбрах, че съм бременна. Драмата е, че наскоро се дипломирах и си търсех работа усилено, исках да се развивам в моята област и т. н. Но също така силно винаги съм желала детенце и семейство. Не съм кариеристка. Да, но родителите ми са образовани и амбициозни хора, все са натяквали как човек не трябва да се задоволява с малко в живота, а трябва да се развива и да постига много.. Един вид те винаги са искали от мен да стана нещо голямо, особено баща ми. И сега новината, че чакам дете и го искам и не искам да го махам, ще ги разочарова много! Знам го.. Успокояват ме приятели, че всеки би бил щастлив да е баба и дядо, но аз ги познавам. Блокирам от страх вече. Не знам до кога ще мога да го крия..
Как да им кажа? Какво да направя, не е нормално да ме е страх толкова, все пак не деградирам, няма да ги излагам или злепоставям, не съм направила нещо ужасно.. Но се чувствам виновна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: f9dfcd62ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила първо се успокой. В началото може и да се подразнят, но повярвай ми, щом видят детето ще омекнат. Трябва да им кажеш. Просто започни разговора спокойно "Мамо, тате трябва да ви споделя нещо... ". Разкажи им всичко след това. Кажи че винаги си искала да имаш детенце, че според теб си готова да го отгледаш. Ако мърморят в началото, просто няма да ин обръщаш внимание. Успех мила и ти пожелавам да родиш едно прекрасно детенце!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a4bbe92bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не трябва да се притесняваш от родителите си, те ще бъдат радостни, по скоро каква е реакцията на виновника за забременяването? Ако той желае това дете и ако ти желаеш таткото, това е прекрасно, отпразнувайте събитието. Само не ставай убийца, аборта е убийство!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 49808bd3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Кажи им че си бременна от негър. Ще изживеят такъв шок, че после като се окаже, че си само бременна ще са благодарни на съдбата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 12de140dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Ами щом за тях успеха и някви миризливи хартиики са повече от един живот за тях ги зарязвай. В България заради такива родители, които гледат толкова на успеха и егото си 1/3 от неродените свършват с аборт. За тва се затриваме. Кажи им, че си бременна и ако не го приемат вече нямаш родители.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 54dfa909d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моята сестра, която е по-голяма от мен беше в същото положение. Аз по това време бях на 17-18 и още живеех при родителите ни и виждах как тя не получаваше никаква подкрепа по време на бременността си. Когато роди първото си дете нещата коренно се промениха. Родителите ни станаха за първи път баба и дядо и обожават това ангелче. Чакат да стане събота и неделя да го вземат да го гледам.

Спокойно, дори и по време на бременността си да търпиш някакви упреци, аз съм убедена, че когато малкото ангелче се появи на бял свят, твоите родители ще го обичат повече от всичко.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 79eaeb0cf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти не си ли сaмостоятелнa? Мъж, приятел? Още ли родителите ти те издържaт, че тaкaвa истерия те превземa? Aко е тaкa... aми никой не е длъжен дa ти гледa детето, кaк ще се спрaвяш кaто родител?
Aко пък си живееш с бaщaтa, кaкъв ти е проблемa? Кaто възрaстен човек УВЕДОМЯВAШ и точкa!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8e42075880
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не мисля,че трябва да се притесняваш,след като порастне детенцеето ще си намериш работа.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8c4d8cee14
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Не го мисли, роди си детето и въобще да не ти пука, все някак ще се справиш. Не слушай родителите си, всеки би се зарадвал ако му се роди внуче. В днешно време повечето хора първоначално учат до 25, после работят до 30-35 чак тогава се сещат, че всъщност нищо съществено не са постигнали в тоя живот - семейство, деца и т.н.
Българите се топим и ако продължаваме да мислим как да изкарваме повече и повече за сметка на семейството и децата ще изчезнем до 20-30 години.
Не забравяй, че смисълът на този живот е да оставиш нещо след себе си, да бъдеш запомнен, да се сещат за теб (напр. деца, внуци и т.н).

Успех, всичко зависи от теб.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 47fdfe3af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   А защо майка ти не е направила кариера и не е станала нещо голямо? А баща ти? Те си имат някакви амбиции и са те натоварили теб с тях. Не е честно. Ти си различен човек от тях. Не е нужно да изпълняваш техните мечти. Изпълнявай собствените си мечти. Вече си голяма. Може да поговориш с тях, че това са техни мечти, а ти си имаш други. Ако не разбират, просто не се занимавай с тях. Живей си живота както го разбираш. Те не са прави и не те уважават достатъчно, че да приемат, че си различна личност и имаш право на собствени мечти.
Не им се обяснявай, гледай ти да си здрава, бебето да е здраво. Сега вече имаш други отговорности... и като порастне бебето, живот и здраве, не повтаряй грешката на родителите ти. Остави детето ти да има собствени мечти... Желая ти здраво бебе. А родителите ти не ги мисли изобщо. Те могат и да помърморят, но ще са щстливи да имат внуче. По-добре ли щеше да е да правиш кариера и да нямаш семейство и деца?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d501a42d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На 24, а още се притесняваш какво ще кажат мама и тати за това какви решения взимаш? :) Щом искаш дете - раждай. Това няма да те зароби цял живот да си без работа, кариера и т. н. Те си живеят по своя начин, ти действай, както намираш за добре.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2d5d2c3856
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ами вашите нямат право да искат да станеш 'нещо голямо', но също така изобщо не са ти и длъжни да ти помагат с детето! Нито финансово, нито по какъвто и да било друг начин!

Така че просто ще трябва да разчиташ на приятеля ти и когато детето стане на годинка да го запишеш на ясла, а ти да почнеш някаква работа. Това е всичко.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8c740c86f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Кажи нещо за бащата. Той знае ли, и ще остане ли с тебе?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6c1b84ac16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравей, купи шампанско бонбони торта, кажи им - случи се нещо чудесно бременна съм.
Ако се държат като идиоти сложи им майните и не контактувай повече с тях.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: dbd2ee73ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Родителите ни често реагират неадекватно на тази новина по мое мнение. Дори да са най-прекрасните хора на света с огромно желание да станат баба и дядо, пак може да не реагират очаквано. Така че според мен страхът ти е излишен и само те товари. Ако ти искаш бебето и мъжът до теб иска бебето и това ви прави щастливи, излизате или се събирате с близките хора и просто им казвате. Без заобиколки, без подпитвания, без нищо излишно. Изразете щастието си!
Няколко примера за неадекватни реакции:
1. Казах на майка ми и пастрока ми - "Крайно време беше! ". Бях само на 25 години, не мисля че беше толкова належащо ама... ок.
2. Казах на баща си - "Ако искаш пари за аборт, ще ти дам. " Омъжена жена ще иска пари за аборт от баща си???
3. Казахме на майката на мъжа ми - "Значи трябва да се местя у вас да гледам бебе? ". Нее, просто искахме да ти кажем, че ще ставаш баба, жено. :)))
4. Приятелка от гимназията казва на техните, че е бременна, но тъкмо се е разделила с гаджето си - "По-добре го остави в дома в гр. Х, защото в нашия базата е много лоша". Не мога да си представя дъщеря ми да дойде с усмивка на лице да ми каже, че ще ставам баба, и аз да я питам в кой дом ще оставя детето си, наистина.. нелепо е.
И още такива чудни историйки покрай тази новина. Много малко мои познати имат нормална история - казват, всички се радват, прегвърщат ги и им честитят. В повечето случаи се срещат все някакви... тъпизми, да го наречем.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4ff42bbbbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравейте! Аз съм авторката и благодаря много за успокоителните съвети! За бащата мога да кажа, че е много щастлив от този факт, че е отговорен и много грижовен. С него проблеми нямам. Не завися финансово от нашите, поне засега имам свои запаси спестени пари, работила съм до преди за завърша. В момента точно живея с тях, защото бях в процес на търсене на работа в по- големия близък град. Вече се поуспокоих и мисля, че сте прави, че няма от какво толкова да се притеснявам. Благодаря

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 44af94b917
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Питай ги дали не искат да си имат още едно дете, и ако кажат "да" им обещай да им помогнеш с раждането му! :)
Ако кажат "не" им отговори, че и да искат, и да не искат - ще им се наложи...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e967a325aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Как как да им кажеш?? Много лесно - "Мамо, ще ставаш баба!!! Тате, ще ставаш дядо!!! ". :) Казано с усмивка и щастливо.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 73bdd75423
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Щом като бащата е отговорен и грижовен значи нямаш проблем. Това е важно. 24г е идеална възраст за раждане. Вашите нямат думата-та ти си голям човек, завършил вече своето образование и би трябвало сама да взимаш вече решенията си. Кариерата не е всичко на тоя свят. Отначало ще се почудят малко... но после като размислят, че решат, че това е чудесно, ще се зарадват и всичко ще си дойде на място. Имаш време и за кариера после-тя няма да ти избяга.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ba9103552d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Авторката, щом Човекът до теб е стабилен, се хващате двамата за ръчичките, и отивате да съобщите на бъдещите баби и дядовци, тази прекрасна новина. Ако не го приемат добре, ОК имаш Човекът до себе си, ако го приемат добре, още по-добре, ще имаш още хора до себе си. Прекалено много го мислиш:)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 91e8a58095
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Миличка ще ти дам най-искрения съвет от личен опит. И аз минах по подобен път, само че родителите ми бяха много против приятелят ми и аз забременях и от страх да им кажа и как ще реагират направих аборт. Сега съжалявам страшно много, но не мога да си го върна, затова изобщо не се притеснявай ами гледай да си добре и спокойна през бременността си. Мисля, че ще се зарадват, а дори и да не се с течение на времето като си видят внучето ще се разтопят. Най-важно е ти и детето да сте добре, другото се нарежда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker