Тежки смейни проблеми и кредит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тежки смейни проблеми и кредит
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 2542 пъти
Здравейте, първо искам да се извиня, че ви губя времето с личните ми проблеми, но наистина имам нужда от други гледни точки и съвети, с които евентуално да намеря някакво решение.Семейството ми винаги е било проблемно(поне в моите очи) - скандали, биене като по-малки от бащата, несплотеност, неразбиране, в крайна сметка и развод между родителите.Общо взето винаги всеки от нас си е живеел поотделно, затворен с неговите си проблеми, в конфликт с останалите и е оцелявал, както може.Единственото положително, което намирам е, че родителите ми са били на добри работни позиции и, че досега винаги е имало какво да ядем и никога не сме били лишавани в крайна степен(аз и брат ми).Това е просто, за да добиете представа - такива са взаимоотношенията в нашето "семейство".В момента ситуацията е следната - на 20г. съм, живея с брат ми(16г) и баща ми(50г).Майка ми от няколко години работи в чужбина и живее с друг мъж.

Баща ми е безработен от 6 месеца, втората му жена почина преди около месец, пуши по 2 кутии червено боро на ден и пие.Спи по 12 часа, като стане влиза в тоалетната 40 минути да пуши, почти не излиза навън, няма приятели, не приема чуждото мнение, смята, че за абсолютно всичко е прав, вълк единак е.Търси си работа в момента, но нещата не се случват и това е.Може би причината е точно, че не се съобразява с никой и нищо в комбинация с това, че няма обективно мнение за наистина много неща, но въпреки това не възприема други гледни точки.Добавете към това и вредните му навици, нежеланието да си усъвършенства английския език "аз си го знам много добре езика", четенето на конспиративни книги, вярването в рептили и т.н. и може би ще разберете за какво става въпрос.Намеквал съм му много пъти и за вярването в лъжи и за суеверията и за алкохола и за цигарите и за всички проблеми.Старая се да не го обидя като баща като му казвам за проблемите, но изобщо не ме чува или ако ме чуе е за 2 дни точно ефектът.По принцип не ме интересува, нито пък аз съм човекът, който да му дава наклон в живота и да му решава проблемите - той не се е грижил за мен, хвърлял ми е пари и го уважавам като човек, който ме е създал и ми е слагал хляб на масата.Но само дотолкова.Не смятам, че имам някакъв голям синовен дълг към него или нещо такова.

Това, което в момента ни засяга са общия живот и общите имоти.Имаме 3 апартамента в София с общ кредит по тях 300 хиляди лева.Единият, моят(купен с общ паричен фонд от баща ми, майка ми, бабите, дядовците и т.н.) е изплатен, но ипотекиран като гаранция по другите два.В момента живеем в него с брат ми и бащата.Другите два са изплатени в нищожна степен и висят като кредит.Казах му много пъти да ги продаде, защото в момента пазарът е добър и ще можем да се оттървем от тях без да изпадаме в дългове, че дори да ни останат пари.Не иска и да чуе.Вече е инвестирал много време, нерви и пари в тях и не иска да се отказва.Малко се получава като при казиното - вкараш пари и после като си на загуба не можеш да се откажеш, а вместо това се надъхваш още повече.Предложих му дори да ги направя с брат ми съсобственици в моя апартамент и да го разделим на 3, за да продаде останалите и да го отипотекира, въпреки че не знам дали заслужава такъв жест.Отказа.Най-лесното, което мога да направя е да отида при един адвокат и да кажа, че не съм знаел какво подписвам като станах на 18(наистина е така, не знаех, че си ипотекирам апартамента като гаранция за другите два), за да предяви иск за недействителност.Но чак толкова ниско не съм паднал и не искам да го злепоставям и изхвърлям като неблагодарен син.

Аз съм студент втора година, лятото гледам да работя, в момента карам стаж.. правя каквото мога за възрастта и възможностите си, но при всички положения кредит в момента не мога да изплащам.За повече от 700-800 лева е абсурд да работя в момента, а сумите по тези кредити са баснословни.. Най-големият проблем е, че баща ми нито иска да се промени, нито има изглед това да се случи.Ако му кажа да отиде на психолог или нещо подобно най-много да ме прати на майната си.Единият вариант е да му кажа всичко в очите с риска тотално да си развалим и без това развалените отношения и да не може да живеем под един покрив.Другият вариант е да действам подмолно зад гърба му, което наистина не искам да правя, просто не съм такъв.Очаквам вашите мнения и съвети.Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2208f673d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи му, че нямате пари да плащате вноските по кредитите и ще стигнете до там, че банките да конфискуват и ипотекират и трите ви апартамента. И да ги продадат на безценица на търг. То това и ще стане в един момент. Носите непосилно голям финансов товар. А това що за човек е си е негова работа.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 33061b73a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Извинявай, не е по темата, но ми стана интересно по коя професия караш стаж и оттам ли ти плащат 700-800 лева, за които спомена? По време на семестъра ли стажуваш? Иначе по темата: говори с баща си и просто го попитай как смята да изплаща кредита, какъв е неговият план, надявам се скоро баща ти да си намери работа. И аз имам чичо, чието ежедневие изглеждаше по същия начин, после тръгна на работа, макар и за кратко, но беше най-съвестният служител и коренно се промени, така че горе главата :)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0a1ebddbb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Цялата работа е, че апартамента ТИ за който не си дал и една стотинка е ипотекиран. Този кредит заради кого е според тебе? Заради теб и брат ти. Най - лесно ще му е на баща ти да си живее в изплатения апартамет, а вие да се спасявате както можете.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3fa5ff51b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Давайте ги под наем и с наемите изплащайте кредита. Масова практика.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f6a600447a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Прекалено лесно се отказваш, за млад човек не е присъщо. Баща ти е безработен само от шест месеца /има такива периоди в човешкия живот/. той има свой решения за бъдещето на имотите ви. Не е толкова стар баща ти, нито пък е немощен за да си мислиш че ти трябва да решаваш семейните проблеми. На 50г един мъж е в разцвета на силите си, той е баща на малко момче на 16 години, айде ти си пълнолетен, макар че ти ако имаш малко акъл трябва да сплотяваш семейството ви. Той е човекът с повечето опит в живота, той е човекът който според мен ще даде по правилно решение на проблемите ви. Възможно е в момента той да изглежда отчаян или неспособен, но все пак за последните 6 месеца хем работа загубил хем съпруга. Влез му в положение и седни да говорите но не нападай а се помъчи да разбереш какви са му плановете и му помогни, той ще успее да се съвземе и ще си плати ипотеките само с ваша помощ, емоционална имам предвид.
Така, докато един имот е ипотекиран не можеш да твърдиш че е изплатен, от разказа разбирам че и трите апартамента са ипотекирани и то за доста солидна обща сума. Ако давате другите два апартамента под наем може да си плащате поне лихвите по кредита, най вероятно става въпрос за около 20 хил лв лихви на година. А с работа и пестене да плащате главница колкото повече толкова по добре.
Колкото до теб доста нагло от твоя страна да твърдиш че нямаш синовен дълг, и то когато баща ти е само на 50 год, а когато стане на 75 и има нужда тогава какво взимаш му всичко което можеш да вземеш и бягаш така ли. На 20 години си не е нормално да имаш страхове че няма да се справите с проблемите, изглежда че ти си повече а психотерапия от колкото пушещия и пиещия си баща.
Ти мислиш че може да действаш подмолно, но не е така, няма как да обявиш че преди две години не си знаел какво подписваш, все пак всичко ти е било прочетено надлежно и ти си го подписал бил си пълнолетен гражданин, а всичко подписано то пълнолетен гражданин е законно. Някак глупаво звучи че баща ти ти е купил апартамент, а после едва ли не те е измамил да го ипотекираш в негова полза. Ако той искаше да те мами нима щеше да пише апартамента на твое име? А за брат си мислиш ли? Баща ти най вероятно е купил още два апартамента с идея да има за него и за брат ти по едно жилище, бабите и дядовците, баща ви не са само твой брат ти има същите права като теб, защо смяташ че ти имаш права за апартамент, а той няма. Дори и твоето предложение да делите на три апартамента в който живеете пак не е добро решение, как си представяш бъдещето ви в общия апартамент, след 15 години примерно, ти водиш своя съпруга брат ти неговата и баща ви на 65 години при вас и всички в един апартамент така ли? Баща ти смята че все още има сили да си намери работа да си оправи ипотеките, вярвай в него, той е все още мъж в силите си, просто му помагай.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bfc8e9393f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какви са тези глупости, че не си знаел какво подписваш на 18? ! Никой адвокат не би се навил на подобно безумие.
Това, което ще стане е, че ще загубите и трите апартамента, ако не продадете единия или двата, които не сте изплатили. Като първа стъпка, бих продал само единия, но го казвам без да имам никакви числа пред себе си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a3112b18a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От автора: N6, добре, според теб трябва да го подкрепям и да му вярвам. Първо - той подкрепял ли ме е, бащина грижа получавал ли съм, отношение? Не. С какво му го дължа? Не смятам, че защото е вложил 30-40 хиляди лева в моето бъдеще му дължа цял живот грижа, отношение и топлина. Ако имам възможност бих му ги върнал тези пари след време. Второ, ти осъзнаваш ли за каква сума става въпрос, че в момента баща ми има десетки проблеми и, че това не са 5 или 10 хиляди лева и тези пари може да се наложи после аз да ги изплащам цял живот? Да, бил е на страхотни позиции, изкарвал е много пари, но от поне 2-3 години нещата вървят стремглаво надолу! Какво значи да не се отказвам. Аз съм реалист, гледам практично на нещата. Баща ми в момента разчита да направи някаква сделка с много пари с чужденци, без да участва с голяма сума в нея и без да знае английски достатъчно добре! Как ти се струва този план? Ясно е, че има такива периоди в живота на всеки, но аз мисля, че баща ми няма да влезе в по-силен период тепърва, отколкото беше преди 7-8 години да речем. При това положение за мен не е опция да се вкопчваме в имоти, които не можем да си позволим. Не ми е "купувал"апартамент само той - той идва от провинцията, купуват го апартамента с общи средства цялата рода и се уговарят да е на мое име! След 15 години разчитам да живея самостоятелно и да не лежа на гърба на баща ми. Предпочитам да живея с баща ми известно време, отколкото да "стартирам" в живота с 300 хиляди лева кредит.
N7 - не знаех какво подписвам. Като навърших 18 една вечер баща ми дойде докато вечерях с няколко листа хартия и ми каза да ги подпиша по някакъв предеткст, без да казва, че става въпрос за ипотека. Че ми е ипотекиран апартамента разбирам едва преди няколко месеца, когато нещата са вече зле, безработен е и разбирам за подробностите пост фактум.

N2 стажът е неплатен, само удостоверение ти дават, което после може да ти служи в CV-то. 700-800 лева имах предвид, че мога да изкарвам ако спра университета и започна някъде в София работа без висше, или през лятото(барман, продавач)

Благодаря за мненията все пак. Виждам, че не успявате да вникнете добре в ситуацията. Повечето се заблуждавате от стереотипа на успешния човек, който просто е в лош период и давате оценка малко прибързан. Замъглявате се от купените имоти, големите суми и си казвате "тва пък лапе, виж баща му колко е постигнал", ама не е точно такава ситуацията. Смятате, че щом е успявал, бил е силен и е бил добре едно време е въпрос на подкрепа и разбиране да се оправят нещата и сега. Аз не смятам, че е точно така и не мисля, че нещата ще се оправят толкова лесно и не на последно място, че дължа безусловна подкрепа и разбиране към него.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 731f917cc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   А не можете ли да ги дадете под наем двата апартамента и с наемите да си погасявате вноските? Ако не целите, то поне значителна част от тях.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c7838d975d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 7 до автора:

Ти ни взе съвсем за лапнишарани вече. Интересно коя банка отпуска ипотечен кредит, без собственикът на апартамента да отиде лично да подпише. И сега щял да претендира, че не знаел какво подписва. Хайде стига измишльотини и детски изпълнения.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f6a600447a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Ееее Авторе да беше казал от началото че имаш нужда просто да ти повдигнем егото, да ти кажем "Прав си! "
Уж в темата имаш нужда от мнения и съвети, пък като получи пет отговора и като почна да нападаш все едно ние сме ти виновни.
След като прочетох коментара ти, разбрах че теб просто те е страх да говориш с баща си и търсиш хора които са на подобно мнение за да мрънкаш на тях.
След като си решил че струваш някакви си 30-40хил лв и че баща ти освен тях нищо друго не е вложил в теб не е наша работа да променяме самооценката ти. Човек който смята че родителите му не са вложили нищо в него няма как да има висока самооценка и големи мечти, а точно мечтите карат хората да постигат големи неща.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a149ea1e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   След като имотът е на твое име, ипотеката е на твое име също. Права ли съм? Ако това е така, не е нужно да се занимаваш с нотариуси. Трябва ти консултант от банката, която е отпуснала кредитите, за да обсъдите вариантите за продажба и изплащане на кредитите най-напред.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: cd8e271370
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да взимаш кредити в страна като бг си е чисто самоубийство.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker