Не се разбирам със синът ми и това ми тежи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не се разбирам със синът ми и това ми тежи
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 2236 пъти
Здравейте приятели. Реших да споделя с вас и моята житейска история. Разведена съм от 7 години и синът ми заживя при мен. Макар и пълнолетен вече не спираше да господства над мен и да му върша всичко. Защото "като съм го създала съм длъжна да продължавам да се грижа за него", като последният път вече бе на 21 години. Веднъж му се възпротивих-счупи чиния, вторият път -удари с юмрук по вратата и тя хлътна. Споделих с приятел и той ме посъветва да заменя голямото си жилище за две гарсониери.. така и направих. Но синът ми живее на няколко минути от мен и не спираше да продължава да ми оказва психологически натиск да му чистя, да му купувам храна, да му давам пари на ръка. Каза ми дори че ще ми държи сметка на парите които изкарвам, че аз съм икономична и на мен 200 лева ми стигат на месец, но на него му трябват повече. Вече си имам приятел и той сложи край на това мое даване. След което синът ми започна да ме тормози да продавам жилището в което е за да въртял парите. Не разреших. Започна да тормози майка ми да ме навива, а тя със сълзи ми казваше по телефона. Приятелят ми плати пари на биячи които да го сплашат за да не ме тормози. След което синът ми спря. Започна друга схема... да ме включи в застраховка 20 години и аз всеки месец да внасям по 70-80 лева.. и там един психически тормоз-отказах. Заяви че вече нямал файда от мен и повече няма да ме търси. Обяснявам му че нашите отношения не са нормални като родител и дете, а само с консуматорски интерес от негова страна, но не иска да ме разбере. Много ми тежи че не се арзбирам с него, /аз съм добра жена, не пуша и не пия.. научена съм на труд отговорност и дисциплина и ми тежи че синът ми гледа само материално, нито празник ми честити, нито малък жест не ми прави на уважение. Вече месец не сме се чували

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0b1c0fcb2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Съжaлявaм, но зa всичко товa си виновнa ти. Тaкa си го възпитaлa, тaкa си го нaучилa. Мaйкa съм нa двaмa синa и никой от тях не си е позволявaл дори дa се държи без увaжение, кaмо ли психически нaтиск, че и тормоз зa пaри.
Не ти остaвa друго, освен пълен игнор. Сегa ще си понaчупи глaвaтa, ще поглaдувa и може би ще се нaучи.
Пaк кaзвaм, блaгодaрение нa теб!
Имaлa си нуждa дa си нужнa и си се предложилa зa роб с нaдеждaтa дa е крaйно зaвисим от теб. Е, сегa е, но не си очaквaлa, че ще те приемa кaто кaквaто си билa зa него- собственa робиня.
Нещaтa тaкивa, кaквито сa.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1ce7e13de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Здравей, Авторке. Ето какво се получава накрая -добрите майки имат лоши синове, а лошите майки -свестни. Знам, звучи като клише но е вярно. Дала си му твърде много и той е започнал да вярва, че е едва ли не някакво божество за теб. Сега не казвам, че вината е твоя, не, но когато някой човек започва да се държи лошо в отговор на добрината ни, ние трябва да му дадем урок. Ти си му дала урок но късно.

Сега трябва да бъдеш твърда Авторке. Продължи с урока си, тоест не му се обаждай и ти, не мисли за него или поне се опитай, и ако този извинявай, неблагодарен задник продължи да те манипулира така с мълчание, значи не те заслужава. Помни, че той не е онова петгодишно хлапe или десетгодишно, което си отгледала. Той вече е човека, който е, който трудно ще се промени. Ти Авторке, не заслужаваш такъв син. Знам колко боли обаче да не го чуваш дори по телефон вече месец. Аз съм от другата страна. Дъщеря, която не са желали. Когато звъня на родителите си, често не ми вдигат телефона. И не искам пари, уверявам те. Имам си доста мои собствени.

Кураж и сила ти пожелавам Авторке. В някой друг живот, дано да имам майка като теб или поне това си мечтая понякога. Защо по дяволите добрите майки все се падат на лоши деца??? Извинявай, но изповедтта ти доста ми въздейства.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7fc3e9129f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мацка сина ти да не е наркоман за да ги върши тези неща извинявай ама само питам

Момче на 23

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 994b607dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами добре е, че си била твърда с него и си го отрязала. Той няма ли си приятелка? Не си длъжна да го переш, нито да му готвиш, нито да му даваш пари. Подсигурила си го с жилище и да се оправя сам. Прав, здрав, млад човек е -ще се справи с грижите за себе си. Може като стане родител да разбере някои неща и да се промени.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e4965d6158
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Трудно е да се каже от къде произтича проблема при така поставената история, но мисля, че вероятно си крие в детството на Вашия син. Помислете в тази насока.
Между вас има огромна пропаст, щом вместо разговор му изпращате чужди хора да го сплашват. Това не е нормално и не показва никаква близост между вас.
Според мен, проблемът е двустранен. Все пак това е вашето дете. Поставете се на негово място и помислете в кой момент връзката се е прекъснала и защо той ви приема по този начин.
Може би не е лоша идея да обсъдите въпроса с психоаналитик, който да ви помогне да видите цялостната картина.
Успех

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a23c346b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако го бяхте възпитали като хората сега нямаше да ви се качва на главата! Ако толкова много ви напряга има само един вариант отказвате се от в Държавен вестник!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5acb3f4337
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Също съм на мнение че не виждате цялата картина и ви е нужен психоаналитик. За сега добре сте постъпили, че отказвате да участвате в неговите манипулации. Но трябва да се научите да не сте зависима от неговото внимание. Съжалявам но като чета имам чувството че ако той ви се обади да ви поздрави за празник или да ви направи малък жест вие ще се разтопите и ще подпишете ипотека на свое жилище в негова полза, толкова отчаяно търсите неговото внимание.
Той е вече над 20 годишен, каквото сте го научили до сега това ще е, по добре оставете живота да го научи на останалото. Няма начин след 20 годишна възраст да го учите на неща които е трябвало да го научите когато е бил на 7г, приемете че сте изпуснали момента и потърсете помощ за да се справите с вашата зависимост от неговото внимание.
Съвсем не казвам че синът ви не е възпитан правилно, има и доста положителни неща във всичко това което вие виждате като нещо лошо. След като днес той се опитва да манипулира вас, то той няма никога да позволи да бъде манипулиран от друга жена, което не е лошо.
Всички родители грешим и няма правилен начин на възпитание. Ако научим синовете си от малки да бъдат изцяло уважителни и дисциплинирани то те в бъдеще биват манипулирани от разни кифли. Народът не напразно е казал "Хубавите ябълки прасетата ги ядат". Не може да не ви се е случвало да се запитате „Как този прекрасен мъж ходи с това невзрачно момиче? ”.
Мисля че синът ви е възпитан доста добре, мисли за себе си, търси начин да се развива /да забогатее/, идват му идеи за чието осъществяване за сега търси вас но по късно ще се справя сам. Има изисквания към хората около себе си, за сега има изисквания към вас, но в бъдеще ще има изисквания към съпругата, към децата си, от там той ще отгледа добро семейство.
Колкото до вас авторке просто трябва да се опитате да видите нещата изцяло, психоаналитик може да ви помогне да разберете че във всяко лошо нещо има и добро, и да се отървете от тази ваша зависимост. Един ден когато той се ожени търсете вниманието на жена му за да имате връзка с децата му. Самият него няма да успеете да научите да Ви честити празници и да ви прави жестове, но повярвайте той ще вземе за съпруга жена която би била доста склонна да прави всичко това за вас, обаче знайте че с нея трябва да се държите също толкова строго.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fcc03d971c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не виждам, защо е тази агресия от теб, удряш, тряскаш... вършиш всичко и той те манипулира. Имайте делови отношения, без навлизане в личното пространство, искане и даване и така няма да имате проблеми. Той иска, ами искай си. Сама си си виновна за това положение.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6ba37a296b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Говорете със сина си и му кажете, че вече не е малко момче и трябва да бъде самостоятелен - сам да се грижи за себе си, за битовите си проблеми, поощрете го да си намери работа, за да разполага със собствени пари, а не да иска от вас. Изискайте повече уважение от негова страна, забранете му да се отнася към вас като прислужничка и спонсор на неговите капризи и му намекнете че е обидно за вас, да не ви се обажда за празници, поне за да ви пожелае нещо хубаво, когато не може да ви подари поне букет цветя, които да е набрал специално за майка си. Посъветвайте го да си намери приятелка - струва ми се, че синът ви е неспособен да изпитва чувства, обич, привързаност, вместо да ви подкрепя и той да ви помага, ви тормози. Може би приятелката му ще го научи, че в живота съществува и любов, а не само пари. И го 'накажете' с братче - най-сигурният начин синът ви да се излекува от егоизмът си. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker