Осеменяване в клиника - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Осеменяване в клиника
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1476 пъти
Здравейте. Жена на 31 години съм. От известно време обмислям идеята за осеменяване в клиника. Нямам човек до себе си, а и честно казано не знам дали искам да имам такъв. Но за сметка на това искам да имам дете. Под искам нямам предвид, че ми е фикс идея или самоцел, просто се усещам готова за това. Имам прекрасно семейство, с което съм споделила идеята ми и ме подкрепят напълно. Пиша тук не толкова за съвет, а да видя нагласите и мнението на хората за този вид създаване на живот. Моля, споделяйте мнения. Добри, лоши, вкякакви видове мнения събирам. Благодаря Ви и хубав ден.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 1eb5232f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво по прекрасно има в живота, освен да искаш да дариш живот? Аз се възхищавам на такива жени. Има ли значение, по какъв начин сперматозоида ще попадне в жената, не е ли по важен крайният резултат-да се роди плод? Изкуственото осеменяване си е много стар метод, масово прилаган в живота, и при домашни животни и при хора(хората също сме животни). Наскоро по руска телевизия гледах фрапиращ случай, свързан с изкуствено осеменяване. На самотна майка заболява единственото й дете, младо момче на 20 години. Заболява от тежка и страшна болест. Лекарите не му дават живот. Тогава майката решава(със съгласието на сина си), с негова сперма да оплодят млада жена донор, и детето което се роди да го отгледа майката на момчето. Това е истински случай, предаването се нарича-"мъжко и женско", в него майката търсеше гледачка за детето родено със сперма от сина й. Жената беше богата бизнес дама, и нямаше проблем с парите. Даваха и детето, пълно копие на сина на жената. Така тя по спокойно понася загубата на сина си, отглежда негово копие, като свое дете. Много вълнуваща история. Авторке, няма какво да търсиш мнения, щом си си решила, направи го, щом така ти подсказва сърцето, дай живот! Това е смисъла на живота, с който Господ ни е дарил. Ти си истинска жена, готова да дари живот, така осмисляш твоят живот! Отвращават ме здрави и млади жени, които се отвращават от деца, това са чисти егоистки, радват се на своето благополучие, но не искат други същества да го усетят. Дерзай и успех!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e3846b98bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На колко години си?
Стига да има кой да помага в началото и понякога да гледа детето, няма лошо, защото понякога можеш да се побъркаш...

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f6a1c0ef18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   А защо те интересуват "нагласите и мнението на хората за този вид създаване на живот"??

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 7e05edc30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Детето има нужда и от баща, но все пак ако си решила не можем да те спрем. Гадно е да останеш сама, добре си се замислила.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 05121823f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Щом имаш желание за дете - просто действай.
И да имаш човек до себе си пак нищо не е гарантирано какво ще се случи напред във времето.
Ето виж един пресен пример в темата 'Баща ми не ме обича'. И де да беше само един... Това е тенденция при много семейни двойки. Някои се разделят, а други остават насилствено заедно - ужким заради детето (а всъщност просто имат страх да започнат самостоятелен живот)
Виж и какви са коментарите там. Сигурна съм, че смислово доста ще се различават, от това което ще ти напишат тук относно факта, че искаш да гледаш дете самостоятелно, без да си създала някаква връзка с някого.
Живеем в лицемерно общество, ежедневно натрапващо определни идеали, които обаче рядко стават реалност и за малцина.
Затова и определям обществото ни (смисъл масите) като лицемерно.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 91a344592a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отвратително е. Дете в стъкленица. По добре си намери някой за една нощ. Поне детето ще е здраво.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3a1685d0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Това е един човешки живот. По-добре само с майка, отколкото изобщо да не се ражда.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 203de38913
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Като човек израсъл без баща, не съм особено голям привърженик на идеята. Майка ми ме отгледа по възможно най-добрия начин за жена, изоставена от бащата на детето си преди то да се роди, но липсата на мъжка фигура в детството се усеща и до ден днешен. Мъж на своята възраст не мога да погледна, търся бащата в мъжа, имам непреодолими комплекси.
Не казвам, че и с твоето дете ще е така, но живеем в общество, в което има определена норма. Правейки този избор, съзнателно решаваш детето ти да няма баща, от което ще има последствия в развитието му, независимо колко добре се грижиш за него.
Все пак успех. Препоръчвам ти да осигуриш ако не баща, то поне мъжка фигура в първите години на детето (твой приятел, брат, братовчед, който да се грижи, да си играе с него), за да не му се отрази липсата така, както на мен.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: ef05b14d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Драга Авторке ,

хубаво е, че желаете да имате дете, но тук има едно голямо НО...

Вие трябва да знаете, че:

-едно дете се създава от двама души -МЪЖ и ЖЕНА.

-Без МЪЖ до вас самата, вие не можете да създадете правилно, добро и примерно семейство(от думата "СЕМЕ"!!! ) в едно нормално общество. Ако в едно семейство липсва бащата или майката(стига да не става за смърт на един от родителите) -това не е семейство.

- ЕДНО ДЕТЕ се СЪЗДАВА, чрез ПОЛОВ АКТ между МЪЖА и ЖЕНАТА( ХЕТЕРОСЕКСУАЛНАТА двойка, състояща се от МЪЖ и ЖЕНА, по време на ПОЛОВ АКТ или секс, ИЗПИТВАТ ЛЮБОВ и НЕЖНИ СЕКСУАЛНИ ЧУВСТВА-така и вие самата сте създадена от вашите родители. ) , А НЕ в епруветка -в ЛАБОРАТОРНИ условия. ЕДНО ДЕТЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПЛОД НА ЛЮБОВТА МЕЖДУ ДВАМА ВЛЮБЕНИ МЪЖ И ЖЕНА.

Всичко останало:
сурогатно "майчинство", ин витро , изкуствено осеменяване. и прочие нововъведения в медицината НЕ са възприети за нещо нормално от едно разумно общество.

-ЗА ВАС, САМАТА е по-добре да имате МЪЖ до себе си И АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ИМАТЕ ДЕЦА-най=добре е да си ОСИНОВИТЕ някое изостанало детенце сираче от сиропиталище. Така ще постъпите много по-благородно и човешко, отколкото да забременеете без мъж от неизвестен донор на сперма( който може да бъде от циганин, арабин или турчин). Ако използвате тази медицинска"опция " за изкуствено забременяване, не забравяйте, че ще носите в утробата си чужда и непозната за вас семка. Вероятно (без да ви осведомят лекарите-те не казват истинския произход на донора на спермата) ще сте забременяла някое циганче(е, друг е въпроса, ако това ви се иска)

Сама с дете(независимо от донор или осиновено) не можете да бъдете за обществото семейство!

Вие си решавайте!

Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 06ee34309f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Действай. Щом имаш подкрепа всичко ще е наред. А може след време и да срещнеш мъж, с който да отгледате детето.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: eede4add9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аз пък не те съветвам да направиш изкуствено осеменяване.Много е гадно да не знаеш кой е баща на детето ти.Един ден ще се наложи да отговаряш на много въпроси.Не си престарила в никакъв случай,не я прави тази глупост.Едно дете трябва с любов да се зачева,и с любов да се ражда.Любящото ти семейство е до време-на детето ти му трябва баща.Убедена съм,че ще срещнеш човека.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0c739e0bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Още не си напълно уверена и те е страх, дай си срок 6 м. ако не намериш човека действаи, разбира се че е добре да имаш дете. Посети психолог, за да откриеш причината защо не попадаш на мъж. Моя позната е сама, защото майка й и е втълпила, че всички мъже са тъпи, други които са също сами намират само кусури. Ако имаш подкрепа на семейство това е най-важното.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: e66139f730
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Разбирам желанието на авторката, защото аз също съм решила ако стана на 30 години и не намеря мъж до себе си да сторя същото, въпреки всички последствия. Дано все пак не ми се наложи да стигам до там, сега съм на 23.
Но съм решила, че искам да имам свое дете и ако не се справям в любовта, това не би трябвало да ми пречи да възпитам един нов човек, въпреки това.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: bf317eeea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторке, не слушай тези, които разправят как това било дете от стъкленица, ненормално, трябвало да има мъж и жена, за да стане дете и т.н. Светът се изменя. Ние се изменяме. Живели сме в пещери като животни, станали сме хора. Ако си решила да имаш дете - давай. По-добре да има един нов комплексиран човек без баща, отколкото да няма човек. Пък и не е задължително да стане комплексирано дете и т.н. Няма нищо по-хубаво от живота. Не знаеш какво може да ти се случи в бъдеще. Много мъже не искат да гледат малки деца, и нямат против да вземат майка с отгледано дете. Пожелавам ти го - да имаш дете и да си щастлива. Не обръщай внимание какво някой-си-друг мисли за това. М40.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8120076be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Здравейте хора, благодаря и за подкрепата и за критиката. Нагласите на хората ме интересуват от чисто любопитство. Хората, които са значими за мен ме подкрепят и напълно разбират това мое решение, но ми беше интересно как мислят останалите. Имам подкрепата на цялото ми семейство и имам кой да ми помага, живот и здраве с "последствията" от решението ми. По въпроса със същината на семейството и дали в очите на обществото ще бъда истинска майка, мога да кажа само, че за мен семейство, което не е щастливо в ядрото си, но отглежда дете, което поема модела на "не сме щастливи, но сме заедно заради детето и за да сме семейство в очите на обществото" за мен е тотално не приемливо дори като идея. Гаранция, че едно дете ще бъде здраво няма, дори при родители познаващи се цял живот и правено с най-голямата любов на света.
Още веднъж благодаря на всички за коментарите. Хубав и спорен ден.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 986395f296
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Според мен, щом семейството ти те подкрепя, няма какво да питаш разни непознати из интернет. Все пак близките ти са тези, които ще ти помагат и ще дарят детето с още любов (освен твоята) и според мен щом имаш стабилно и разбиращо семейство, детето ще расте щастливо. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker