Къде е изхода от дъното - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Къде е изхода от дъното
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1821 пъти
Здравейте. Историята ми ще е доста дълга и объркана. Момиче на 17 съм, не съм сполучила на добри роднини. Никой не го e грижа за мен, всеки иска да се отърве от мен. Майка ми ме е оставила съвсем малка, замина в чужбина, остави ме на нейнта майка. С нея години на ред не мога да живея нормално, чувствам се отвратително на 13 дори се режеш, имах опит за самоубийство под същинския стрес на който бях изложена... Тя не е психически стабилна. Когато бях на 15, нещата почнаха да стават сериозни. Видях алтернатива да отида да живея при баща ми. И всичко беше ток отначало. Голямо семейство, заможно, либерално в доста отношения. Дядо ми се яви като попечител защото не бях припозната от баща ми до тогава. Имаше натиск и заръки от негова страна, все пак бивш подполковник е...
На майка ми и се наложи да дойде в България за подготвянето на документи за попечителсво. И след това почнаха разделение от самия ми баща между мен и неговите деца, започна пренебрежително отношение... зарязвали са ме на минус двайсе градуса пред магазин да вървя пеша до вкъщи, докато те са били с кола... Както и да е. Мина време и се върнах при баба ми исках отново да опитам да и вляза под кожата за да имам поне някаква стабилна основа... но не. Хората не се променят, особено тези като нея. От около половин година работя. Баща ми замина за Англия и сега вече месец не ми е пращал издръжка. Уговорих конслутация с Адвокат за да го съдя за издръжка, но.... удатих на камък. Адвоката поне беше честен с мен и ми каза, че не си струва... Аз имам финансови затруднения. Сами знаете, че с 40 лв изкарани от работа и 97 лв от майка ми през месец не се живее достойно.... баба ми не ми полага нищо. Последмо и ми забрани за ям от нейната храна... Последно ме накараха и да се подпиша на един лист за за да ме вкарат в социален дом, понеже никой не ме иска.. и аз не ги искам! Мразя ги!!! Кажете ми какво да правя... проблемите ми се сипят на главата от никъде не виждам подкрепа и разбиране от никъде!!! Светът ми става апатичен, дори приятелят ми напоследък не ми помага грам... Не го интересува особено.... почнах да си продавам нещата по заложни къщи, за да спестя нещо за квартира поне да се махна по бързо... кажете ми.. къде е изхода от това нещо... когато на никой не му пука и ме карат да се примирявам с глупости.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 810c330525
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След година си вече пълнолетна, и никой не е длъжен да се грижи за тебе. Започваш работа и се издържаш сама. Насила не можеш да накараш някой да те обича, но в момента можеш да осъдиш родителите си, да ти осигурят издръжка, говори със социалните служби, те ще те насочат най добре. Поне още година имаш право от грижа или от родителите или от социалните. В най лошият случай, ще те пратят в пансион.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 6df1fc9236
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От кой град си? Аз съм момиче на 18 от София. Ако пишеш от къде си, ще се опитам да ти помогна.
Бамби

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 590a4cace8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До номер 1
Аз ходих на адвокат на 28.. Човека беше честен с мен. Каза ми, че няма смисъл, защото няма постоянна работа, така се води, и, че би ми излязло около 700 лв( не знам дали е редно аз да ги заплащам ако спечеля делото). Днес се опитах да заплаша баща ми с това нещо. Имам още един коз, неговите неплатени сметки за ток в размер на над 1500 лв, незаконната му къща, фризьорския му салон, който е оставил на служителката си и тя сигурно няма да плаща ток, децата му, които е оставил а той е в Англия заедно със жена си, съответно могат да му се отнемат правата. Но не знам дали ще има ефект.. кажете ми нещо повече за съденето за издръжка ако знаете.
До номер 2. От София съм.
Благодаря и на двама ви за отделеното време.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0f760a06f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка говори с майка си, събирайки пари и не чакай та родата. Имаш ли други роднини, някак си да мине едната година. Пази се, не се подхлъзвай на тези проблеми. Времето бързо ще мине, най-вече майка ти може да ти помогне според мен.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 08548b5fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 4,
Майка ми въобще не я е грижа. Тя знае какво е да отраснеш при луд човек, но някак си защото тя е безпомощна и нищо не може да направи се опитва да ме накара да се смиля със случилото се.... просто защото не и се занимава. Нямам роднина, който да ме вземе. Остана ми една надежда, че ще мога да се преместя на квартира.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2bf26c34ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Чакай малко, добре ли разбрах, искаш на някой роднина да му пука за теб, след като на теб не ти пука за никой близък и мразиш всички?
Искаш редовно и на дата да ти плаща издръжка и то човек който не ти се води баща, а до колкото разбирам попечител, но попечителя авторке няма задълженията и правата на родител.
Баба ти също не е длъжна и няма какво да й се сърдиш, че ти говори да не ядеш от храната й, най-вероятно го е казала когато е била ядосана, плюс това до колкото разбирам ти от тези пари които ти праща майка ти на баба си не помагаш а искаш тя да ти е длъжна да те храни. С днешните 200лв пенсии на българските баби напълно я разбирам. Ти не се грижиш за нея не й помагаш, не я уважаваш, а само искаш.
От целия ти разказ разбирам че всичките ти роднини виждат че в градинката им расте плевел, който не би се погрижил за тях в бъдеще, и си задават въпроса защо ние днес да се грижим за него. Докато не си промениш мисленето и не започнеш ти да мислиш за хората няма как те да мислят за теб.
Баща ти отначало те е приел за част от семейството си отначало си била с равни права на всички негови деца, ти така си откликнала на подадената ръка че той да си промени отношението и да те изостави на минус 20 пред магазин. Когато той ти е подал ръка ти за баща прие ли го, жена ми за втора майка прие ли, децата му за братя прие ли? Ти авторке си човека който не се приобщава, хората ти подават ръка ти не поемаш, сега няма причина да ги обвиняваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 715236206f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Можеш да съдиш родителите си за издръжка и съдът ще ти присъди такава, дори да се водят безработни. И ако не плащат, можеш да ги вкараш в затвора. За съжаление мисля, че от баща ти няма как да получиш каквото и да е, ако не те е припознал. Ако това е така, при навършване на 18 г. имаш право да заведеш дело за припознаването ти. Адвокат съм и бих искала да ти помогна напълно безплатно; ако администраторите позволят, ще помоля да оставиш имейл или някакви други контакти.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 051175cf91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Човек, както казват скоро ставаш на 18, намирай си работа и се изнасяй някъде на квартира с още някакви хора (че да ти е по-малък наема). Няма друго спасение.

По принцип на повечето хора не им пука за другите хора. Обикновено на родителите им пука за децата им, ако са инвестирали време и средства в тях. Но твоите родители явно не са инвестирали в теб, затова и не им пука особено. Единственото, което можеш да направиш, е да се поучиш от това положение и ти един ден като имаш деца, да ги отгледаш с повече любов и уважение.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e5cdb3bf65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката
До номер седми.
Радвам се, че имам глава на раменете и не позволявам на такива като теб да ми пробутват глупости.
Първи пропуск. Той МИ СЕ води баща, след като ме е припознал преди година.
Втори пропуск - тук не става дума кой е длъжен и кой не е да ми помага а за морал става дума... И за кви 200 лв ми говориш бе.... Дъртата получава пенсия 400 лв, работи за още толкова плюс, че и плащат наема около 250 евро... Носи яке за триста и кусур лева, докато ми мрънка, че кухненското руло и свършвало бързо... не живее като повечето пенсионери нали?
Трети пропуск.. Не на такива плевели никога не бих помогнала. Де да имаше данък дишане...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: e5cdb3bf65
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер седми много искам да знам кой/ коя си!!!

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8739f9e6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Скоро ставаш на 18 така че бъди силна още малко ти остана да се изнесеш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker