Вражда между майка и дъщеря - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вражда между майка и дъщеря
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1666 пъти
Здравейте! Бих искала да споделя моята история и да получа мнение, съвет, критика или каквото прецените. На 29 години съм, предстои ми да се преместя да живея при приятеля ми, в момента правим ремонт на жилището. Имам хубава работа, всичко върви добре, но проблемът е, че все още живея при майка ми. Това е докато се преместя, което ще се случи след няколко месеца. Проблемът е, че майка ми ми вгорчи живота ужасно. Родителите ми са разведени от 15 години и съм живяла само с майка ми. Животът ми с нея последните години беше ад. Постоянни нападки, че не съм омъжена, а само съм учела и работела. Пропиляла съм си живота, докато другите момичета се женели и раждали на моите години. Аз искам да се развивам, да уча, да работя, майчинството не ми е приоритет на този етап. Искала да живее сама, всеки ден ми повтаря да съм се махала от вкъщи, другите се оправили, а аз съм си пропилявала живота. Години наред обвинения, че заради мен няма мъж и е останала сама. Обвинява ме за развода с баща ми. Той ни изостави заради по-млада жена. Има си друго семейство и жена. Гледала ме е сама, затова е останала сама, отново заради мен. Ежедневни обвинения, че аз съм виновна, че тя не е щастлива. Години наред ме караше да отида да живея с приятеля ми, когато аз не бях готова за това, само и само да остане да живее сама. И този момент дойде, вече имаме жилище и ще се местим. Но ми съсипа живота, дори ми каза, че докато съм при нея, ще ми направи живота черен. Тя не ме издържа, всички сметки са на половина, хладилникът е разделен на две. Но мъката ми е огромна. Започнах да изпитвам вина, страх и срам, че съм лоша дъщеря, че се е мъчила заради мен. Не искала да гледа внуци. Заради мен нямало да си намери мъж, защото никой мъж нямало да я вземе с внуци. Искала да си намери мъж, който да я води по екскурзии. Аз искам само да ме обича. Не очаквам нищо от нея. Но ежедневните нападки не престават. Моля ви, споделете опит, мнение, на какво се дължи това състояние. Мъката е огромна и се превръща в огорчение. Това се отразява на целия ми живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 93ee06e931
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ти избива комплекси. Остави я и не се опитвай да и обясняваш и убеждаваш. В какво състояние е жилището, просто се изнесе те веднага. Не чакай да си обуеш просто чехлите. Отивайте там и действайте и защо след като не са вървял и нещата живееш с майка ти, позволяваш й да те командва, "съветна", избива комплекси. Просто се махни, насила стоиш там, не ти е мястото там. Поговори и с психолог в теб има и още нещо което те тревожи. Страх те е да оставиш майка ти, да и угодиш искаш сякаш чувстваш някаква вина. Но това е живота на майка ти, нейните избори, но ще повлияе на живота ти, като цяло. Майка ти е но има граница на всичко.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 6a6aa7c066
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Представи си как ще реагира, когато й поднесеш новината, че ще става баба някой ден

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: a92144601b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Отдавна е трябвало да се изнесеш от тази отровна среда. Къде си бляла? Имаш добра работа, тя не те издържа, само ти прави черен живота, и то го е заявила, че ще е така, докато се изнесеш. Озлобила се е, защото толкова години е седяла без мъж. Обвинява теб, че никой мъж не я е погледнал, защото е била с теб. Може би завижда на баща ти, защото има ново семейство, а тя не. А, както казахме, смята, че вината за това е в теб.

За да не се разочароваш, недей очаква нищо от нея. Тя нищо не може да ти даде. Нито обич, нито разбиране. За майчина подкрепа да не говорим. Приеми, че има и такива родители, които не стават за майки и бащи. Изтеглила си късата клечка. Но, имаш си добър и разбиращ мъж, щом жилище сте си купили, и ще се изнасяте заедно. Имаш шанс да създадеш ново семейство. Цял живот си гледала майка ти в каква жена се превръща. Предполагам си била свидетел и на развода на родителите си. Може би, си присъствала на скандали и сцени. Ти вече знаеш какво НЕ трябва да се прави в един брак. Сега приведи теорията в практика, и не повтаряй същите грешки на родителите си. Това е, което можеш да направиш в случая. Да искаш майка ти да се променя, след толкова години, е невъзможно. Да търсиш любов и опора от нея, е равносилно на лудост. Толкова години не си ги получавала, та сега ли. Просто вземи най-доброто от създалата се ситуация, и го приложи в новото ти семейство.

Голям е шансът, когато се изнесеш, да се огледа и да види, че вече е напълно и тотално сама. След известно време, когато все още мъжете не я забелязват, ще си даде сметка, че не ти си виновна за това, а тя самата, но след дъжд качулка. Ако имаш къде да отседнеш за 1-2 месеца, докато трае ремонта, не се и замисляй, ами отивай. Все ще имаш някоя приятелка, в приятелят ти, може би. Най-малкото, което е, той знае за положението, в което се намираш, и би ти помогнал. Ако ли не, стискай зъби, докато си оправите жилището и дим да те няма.

Depravity

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 036633802f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тя си избива комплексите и неудачността си в живота върху теб. А това е несправедливо, защотот тя сама си е виновна за това. Вероятно с този си характер е прогонола и баща ти. И на всичкото птгоре няма доблестта да си каже, че човек сам прави съдбата си и тя си е направила всичко сама.
Излизай по-бързо от общото жилище с нея. Остави я сама, както й е мечтата. И не й се обаждай, като е болна не ходи да я гледаш. Тя не осъзнава, че реже клона на който седи. Тоест, че ти си единствения й близък човек. Когато остане сама постепенно ще го осъзнае. Дай й тази възможност.
Другата вероятност така да се държи с теб е, че си има приятел и иска да се събере с него, а ти й пречиш. Каквато и да е причината, изнеси се от общото ви жилоще и спри да й се обаждаш с месеци. Остави я сама да разбере твоето място в нейния живот.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 6daba6601f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторке, аз наистина не мога да разбера защо не си се изнесла, след като майка ти те е молела за това. Може би е имала нужда да поживее малко сама за себе си. Човек се уморява от присъствието на децата си един ден. Аз съм на годините на майка ти, с дъщеря на 27 години. Не става въпрос за издръжка, за сметки, за храна. Жената е искала да започне живота си начисто. А ти не си й позволила. Защото така на теб ти е било добре, да не плащаш квартира. А тя как се чувства, явно не те е интересувало. На тази възраст всяка година е от значение, на нея явно й е писнало да чака. Може и да си има приятел, и да чака да се изнесеш, за да го води спокойно у дома. Погледни малко и през нейните очи, не гледай само себе си!

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 64b50e4e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Търкаляте се до 30-40 годишни при родителите си, а после се оплаквате и ревете колко са лоши. Това е черна неблагодарност!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker