МЪЖ с пари, като луд с оръжие. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

МЪЖ с пари, като луд с оръжие.
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1828 пъти
С моят приятел сме заедно от 2 години. Много пъти сме мислили и говорили за сватба, но не мисля да избързвам и то не защото не го обичам или защото се съмнявам в неговата любов, или пък защото не го харесвам достатъчно като човек. Причината е, че просто постоянно купува разни ненужни неща и не не говоря за някавки дребни неща, говоря за коли, инструменти (няма да влизам в подробности относно инструментите). Вече има 3 коли и постоянно се оглежда за друга. А инструменти... всяка седмица добавя по нещо ново в колекцията, въпреки че има достатъчно от всички видове и то само от най-скъпите. Не е мулти милионер, даже напротив оставал е без пари за храна, за да си купи нещо.
Аз гледам да не му се бъркам много в сметките, а всеки път когато се опитам той просто ми казва нещо от сорта на "Аз си знам" и "Ти от тея неща не разбираш" дори се е стигало до скандали, когато започна да говоря за това.
Мисля, че няма да имаме нормално бъдеще заедно. Аз съм точно обратното на него. Винаги си преценявам парите и дори пестя.
Докато той живее просто за момента.
То не е лошо да живееш за момента, но това вече е прекалено.
Много е мил и грижовен. Не знам как бих се справяла без него, след като толкова много свикнах, но ако продължава така трябва да взема мерки нали?
Вие как мислите, че трябва да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 895b79666a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз така и не разбрах, какъв е проблема ?

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: c450b7d132
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Може би е по точно да кажем "луд мъж с пари е като луд мъж с оръжие", но то и за жените важи същото.

Тактично премълчаваш от къде идват парите които мъжа ти харчи за "глупости" - подозирам че са от неговата работна заплата за изкарването на която ти нямаш особен принос, в същото време държиш да нареждаш как трябва да се харчи и разпределя...

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4c7350eb3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторке, тези неща се регулират от по-разумния, в случая ти. Значи, направи така, че той да повярва в правотата на твоите мисли и действия и да те следва, ако искате общо бъдеще. Примери колкото искаш в този живот. Направете си обща сметка и си поставете условия, кой колко ще харчи, но ако е за общото благо, няма да има индивидуални глезотии - в случая 3 коли и др. Стройте къщата общо, за да ви е мила.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4c7350eb3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, заглавието ти е много подвеждащо. Какво е определението за мъж - ти си го написала с главни букви? Какво да разбираме под тези три букви - брада, очила и бастун или мозък, душа и сърце, или комбинация от тях, или нещо допълнително, или някаква друга комбинация? Когато си отговориш на тези въпроси, а и други ще разбереш дали е мъж, дали е луд, дали е с оръжие или някаква комбинация и ще решиш дали да се жениш за него. Ама така, както си го определила ми прилича на поставен в саксия и ти го поливаш, а пък той си развява коня и замърсява въздуха с три коли и разни бръмчилки. Само не каза, дали е пушач, защото и те замърсяват въздуха.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: c8e7ea3d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами всичко идва от детството. Може би като е бил малък родителите му са имали малки доходи и поради това не са му купували някои неща, които супер много ги е искал. То много хора сме били така. На някои им минава, но на други не. Аз например съм жена на 29 и за мен на първо място е да си купувам качествени неща. Е не много, но в повечето случаи все скъпички. Иначе си правя сметката на парите си, но съм индивидуалистка и егоистка - не съм човек за семейство.
Другото което е - щом той си ги изкарва тези пари, то само той и той има право да си решава как и за какво да си ги харчи. Значи моя съвет е ако го обичаш толкова много - ще го приемеш такъв какъвто е, а ако не - то просто се разделете и си намери някой, който има твоите виждания за живота.
Средното положение е лоша перспектива, макар и измамно примамлива.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 7fff7ea338
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката към 2. Моля ако не разбирате нещо отново да прочете. И ако не можете да ми дадете съвет да не пишете.
От авторката към 3 - Пробвали сме да събираме пари за почивка и на втората седмица се появи 2та кола, която беше "кола, която просто не е за изпускане" и после му дотрябваха пари за застраховка и не знам още какво. И накрая почивката не беше където бяхме планирали. Със сметката най-вероятно ще стане същото, но ще му предложа да си направим.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2084c02d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Добрата новина е, че поне отнякъде изкарва добри пари - това не може да се каже за 2/3 от мъжете у нас. Да ти имам и проблемите. Можеш да го промениш. Когато се запознах с моя съпруг имаше 5 коли. Сега имаме само 2, едната дори е служебна. Продадох му любимото кабрио 911 за точно 36 часа, хванахме се на бас - взехме над 70 000 лв. и така с течение на времето успяхме да си построим собствена къща, после друга на морето, после купихме магазини в печеходната зона и така нататък. Притеснявай се, когато мъжът ти не изкарва пари, харченето можеш да ограничиш освен ако не става дума за хазарт, но един мъж ако не знае как да изкарва пари - ако няма квалификация, акъл, хубава работа или не е предприемчив, ако е мързелив и глупав - МЪКА.
Съпругът на сестра ми е мързелив най-вече и е скръндза огромна, но какво му помага тази крайна пестеливост, когато не може и 600 лв. за изкара, когато на 40 г. няма нито 1 ден официален трудов стаж, а работи на повикване подневно и го клати мързел - 2 дни работи, 1 седмица почивчица. Ей от такъв мъж бягай, а трите коли са ОК - една все някога ще се скапе, една ще караш ти, една ще кара той -да ти имам проблемите.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 60b232f82c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Има два варианта - да харчи и твоите пари за глупости или да харчи само своите за така наречените глупости. Все едно дали има нужда от нещо свое, където никой да не се бърка. Все едно дали запълва вътрешни празнини с покупки на коли и инструменти (жените също го правите, но при вас са дрехи и обувки). Все едно дори да е някаква нужда от адреналин/ендорфин или просто желание да се почувства човек с пари, а не бедняк. Ако харчи СВОИ ПАРИ, ти нямаш работа там! Те са си негови и ТОЙ решава как да ги похарчи. Ако са твои, просто спираш да му даваш и толкова, но май не това е случая, нали?

Всеки човек иска да одобрява това, което правят другите и дори по възможност да им каже по какъв начин да пикаят (с извинение за израза), но всъщност това си е ТЯХНО право, а не твое или на някой друг. Бъди си пестелива и дори стисната, но ако единственият проблем е, че се нервираш от покупките му и не е задлъжнял или взема пари от теб за тях, ами, муцка, негови пари, негови решения! И ти ли си от кръжока "искам милото да изкарва парите, а аз да решавам какво да ги правя? " Доколкото чух не си е купил парцел на Луната или оригиналния гребен на Елвис Пресли с останали косъмчета по него, така че проблемът е само в главата ти.

Ако не можеш да го решиш, тогава прекрати връзката, но не продължавай да виниш човека! Той не те е молил да се месиш там и вероятно за него покупките са част от неговия живот и неговото интимно пространство, където както видях не те допуска и набързо те реже при опит да се настаниш там. Всеки човек има нужда от кътче, където да е господар, от място, където няма жени, шефове, дори майки, ако щеш! Наистина ли го обвиняваш, че има нужда да си отдъхне от онази лудост навън, където всеки иска или изисква нещо от него, където всеки го занимава с живота си и не се интересува дали отсрещната страна го е поканила? Това ни помага да бъдем психично здрави - момента, в който зарязваме цялата онази шумотевица и тормоза вън, за да чуем мислите си и да си припомним кои сме ние самите.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 27f9dd287b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей!
Първо не си интерпретирала правилно поговорката затова хората не те разбират. Едно е "луд с оръжие" съвсем друго в изречението звучи "луд с картечница" и т. н.
Второ много добър съвет ти дава №7, но преди да го изпълниш би трябвало да се съобразиш дали ти имаш влияние над решенията на приятеля си като нея. Има мъже дето коментират в семейството преди да си купят колата, обаче има и такива дето сами вземат решението и просто споменават какво са решили, на последните не се влияе както на мъжа на №7.
Като доста по възрастна мога да те посъветвам, да видиш до къде отиват границите му. Събирайте пари за нещо и ти бъди непреклонна колкото и "да не е за изпускане" стоката която той иска да купи. Ако не те нападне психически или физически с цел да вземе пари и не открадне събраните пари то мъжът е добър, не е пристрастен и може да му се влияе за да влага разум в покупките.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 7fff7ea338
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката. След като прочетох мненията ви мисля, че може и да не е толкова сериозен проблемът.
Аз пък съм живяла в семейство с двама много амбициозни и пресметливи родители, които не са разполагали с много средства, но винаги са преценявали парите си до последния грош. Всичко необходимо са ми осигурявали и винаги са имали спестени пари. Може заради това не мога да приема,че харчи пари за ненужни според мен неща.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b6c5774416
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторке, за мен проблемът хич не е малък.
Живяла съм с мъж разсипник, това не се лекува.
Той си взима кола, защото не била за изпускане, а после 3 месеца карате на твоята заплата и ти му плащаш сметките, докато той грам не си прави сметката.
А ако повдигнеш темата изведнъж ставаш меркантилна, а той грам не е меркантилен, че всичко което изкарва харчи за себе си, докато ти гледаш винаги да има за двамата и поемаш мъжката отговорност в семейството.
Моят съвет е да си намериш друг мъж.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e7d4c0877c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен трябва да си изкажеш притесненията пред него. Обясни му, че не го чувстваш за финансово разумен човек и му посочи причините. Кажи му, че твоят модел за финанси е много различен от неговия и затова се притесняваш да предприемеш сериозна крачка. Направи му нещо като сметка, колко разходи ви чакат и го попитай как вижда той нещата. Помоли го да бъде честен, като те слушам е направо пристрастен. Може да има сериозен проблем, а може просто да не е пораснал. Накарай го той да ти разиграе финансите в едно семейство - къща, деца, издръжка и т. н. Посочи му примера с почивката. Трябва да осъзнае, че не го съдиш, а си разтревожена наистина. Дано достигнете до разумно решение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker