Моля ви помогнете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля ви помогнете
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1507 пъти
Здравейте момиче съм на 21 години омъжена съм и имам едно момиченце на 10 месеца. Детето ми е в приемно семейство и до 2 месеца трябва да я взема. Въпроса ми е какви документи са ми необходими? Какво можете да ме посъветвате? Моля ви помогнете! Забравих да споделя че причината поради която детето е в приемно семейство е финансова.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 4e67b75177
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисля, че причините са само финансови - най-вероятно лекарят на детето ви е докладвал заради недохранване и други признаци за недобро гледане. Трудно у нас взимат дете, а и има много бедни хора, на които не са взети децата ако са гледани добре. Явно ви е трудно, много си млада, може би ситуацията просто е била в повече за теб.
Като документи ще искат от вас да докажете доход - работите ли, банкови извлечения, ако помагат родителите ви - техен доход. Трябва да докажете битови условия, също и да покажете, че имате елементарни неща за бебето като легълце, памперси, адаптирано мляко, дрешки елементарни, шишенце с беберон и така нататък. Проверката няма да е само документи, преди всичко ще ви наблюдават дали сте асоциални и дали сте в състояние да си гледате детето.
Ако бащата не работи, пие и има асоциално поведение, раздели се с него и се върни при вашите.
Не бързай обаче, защото ако не си готова да гледаш детето реално и пак ти го вземат, после ще става все по-трудно да ви го връщат. Виж ситуацията и като шанс да си стъпиш на краката, да се устроиш по-добре, за да можеш да си гледаш детето. Имаш право и на детска кухня, разходите ще са по-малки при по-големичко дете, ще ти дадат и неговите неща.
Виж, ти грешките си знаеш сама. Няма какво да ти се опява, защото смисъл няма, трябва да гледаш само напред. Съжалявам те, защото аз очаквам първата си рожба в момента, на почти 33 г. съм, мога да си позволя всичко финансово погледнато, но ако се замисля - на твоята възраст нито съм имала акъл, нито доход да гледам дете и изобщо ако се замисли всеки един от нас, реално без помощ от родителите, на твоята възраст дете не може да се отглежда, освен ако бащата да кажем е по-възрастен и финансово добре осигурен, което при вас не е така очевидно. Съжалявам много за ситуацията, в която си попаднала, но никой не ти желае лошото на теб и на детето си. Не приемай действията на социалните лично. Те просто си вършат работата и сама после ще видиш, че това ти е дало шанс да си стъпиш на краката и по-добре да можеш да се организираш, за да си гледаш детето по-добре в бъдеще. Споко, всичко ще се оправи!
Между другото, обърни се към социалните медии да ти изпратят майки с по-големи деца ненужните им неща, дори легълце и абсолютно всичко. Хората искат да помогнат винаги. Пиши си историята и поне дрешки, играчки, обувки, памперси и бебешки мебели, колички, столче за кола няма сами да купувате. Няма нищо срамно да поискаш помощ. Всички сме били на 21 г. и знаем колко малко пари има човек на тази възраст, колко е трудно.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: c2d72ef746
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм сама нямам подкрепа от родителите си. Пораснах в дом за сираци и незнам какво е майчина любов. Единственото нещо което искам е детето ми да расте при мен. Мъжът ми е на работа с договор. Живеем с техните (родителите му, братята му, сестра му) голямо семейство сме. Проблема е, че баща му не иска дъщеря ми а в нашето семейство той взима решенията. Моля ви дайте ми съвет как да му обясня че си искам детето. Благодаря за съветите номер 1

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4e67b75177
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторке, не виждам защо са ти взели детето при положение, че бащата работи. ТИ ВЗИМАШ ЛИ ПОЛАГАЩОТО СЕ МАЙЧИНСТВО? Това е важно. Отиди и говори като човек със социалния работник, който ти е взел детето. Без караници, без изблици - разла си по иституции, знаеш, че такива неща не минават. Тези хора са твои приятели, твои и на детето - никой няма да ти го вземе за постоянно. Колкото до нещата за бебето - виж обяви в OLX, има и групи във фейсбук, бг. мама - пиши за съдбата си, че си израстнала в дом и така нататък. Не можеш да си представиш колко хора имат излишни бебешки и детски неща и им е жал да ги изхвърлят. На всеки се е помогнало до сега - това са много пари, които ще спестите. Отделно можеш да намериш в бг мама специално хора с опит със социалните, но най-добра информация ще получиш от първо лице от конкретния социален работник.
Свекър ти да си гледа работата. Не зависи от него. Събираш се с мъжа си и взимате решение. Ако те не искат детето, ще трябва да търсиш още помощ от социалните за жилище, но и има неправителствени организации, ще търсиш помощ от приятели, ще се изнесеш и ще се бориш за детето си, но аз не вярвам, че бащата не иска детето си. В краен случаѝ медии, Карбовски, но ти ако искаш ще си върнеш детето. Срам-несрам. Дядо Иван има, има възможности, ако мъжът ти не иска детето.
Тук сме анонимни. Кажи, защо реално са ти взели детето или поне ти сама виж истината и как можеш в бъдеще да си гледаш детето по-добре, но без бащата ще е трудно, при положение, че детето е много малко. До 2 г. ще трябва да търпиш, след това има детски градини. Съжалявам те много, защото си нямала родители да те възпитат, майка да ти даде акъл да учиш, да учиш професия, за да не си зависима от мъж, вместо да раждаш деца толкова млада. Сега е важно да гледаш напред и ако трябва с манипулации да гледаш да привлечеш хората на твоя страна. Докато детето е при приемнос семейство си търси работа. Ако има начин да го гледа детето някой (бабата), можеш да работиш, да докарваш пари и мисля, че тогава ще се успокоят. Попаднала си сигурно в бедно, необразовано семейство в малко село или градец, примитивни хора, който са си просто такива. Не можеш да ги промениш. Такива хора лесно се манипулират обаче с блага дума и с лицемерие - да, бъди лицемерна ако трябва. Такива хора също уважават хора, които носят пари вкъщи.... но не се притеснявай, никой за постоянно не може да ти вземе детенцето. Важно е да ходиш на всяка среща, да покажеш интерес към детето и да си коректна - да не лъжиш службите. Искат да видят стая на вас с бебето отделна с легълце и неща. Имаш време, не се притеснявай, детето ти е гледано.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: c2d72ef746
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не са ми го взели на сила аз сама реших да го дам, защото когато родих живеех при леля ми която няма условия за дете. Тя също има болен син и цялата и къща се състои само от една стая. Надявам се да ме разберете правилно

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2aa97cf53f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Опитала си се да направиш това, което твоята майка е направила-да те остави. Не повтаряй грешката й. Откъде знаеш как се държат с твоето дете в приемното семейство? Дали не го бият, дали го хранят и гушкат? Щом мъжът ти работи, задължително си вземи детето при себе си. Не повтаряй твоата драма. Ако живееш в по-голям град има седмични детски градини. Може да го дадеш там. А как гледа мъжът ти на това, че си го дала в приемно семейство? Ако си здрава и права си взимай детето. ще намериш начин да го гледаш. Не прави на него това, което твоите родители са направили на теб. Не го наказвай така. Даваш ли си сметка каво правиш? То е свикнало с теб, с гласа ти, с чувствата ти докато ебило в теб. Сега е откъснато от теб, чуди се къде си. Страда. Това се нарича Травма на първичното отхвърляне. Ти му я причиняваш в момента. Може тази травма да му остане за цял живот. И ако ти си сираче, то то си има живи родители, които се държат с него все едно то е сираче, а ти и баща му сте мъртви???
Ти наред ли си? Защо изобщо реши да имаш дете тогава? За да го нараняваш още от бебе?

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4e67b75177
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Oт 1 - абсолютно съм съгласна с номер 6. Ти в историята пишеше, че са ти го взели и предпложих, че е имало белези на лошо гледане и някой лекар е информирал социалните. Авторке, отивай си взимай детето ВЕДНАГА. Ти си израстнала по домовете и нямаш идея за семеен модел, но там да растеш не е нормално. Взимай детето си, никакви документи няма да ти искат - ти си го дала за отглеждане, защото си избрала най-лесния път. Това е също проблем като израстнеш по домове - няма кой да те напътства, да те научи на дисциплина и да ти даде съвет. Още утре отиваш да говориш със социалните и да питаш как да си вземеш детето. Заедно с мъжа ти отивате. Създавате деца, ще ги гледате. Той работи, няма причина да не ви го дадат. Ти си вземи социалното майчинство също и детските. Оправяй се в живота, момиче. Няма винаги държавата да ти решава проблемите - хоп дете, хоп на обществото. Има отговорности, които не можеш да одържавиш. Държавната помощ е за деца в истински риск, за сираци, за бити деца, за асоциални. На теб така ти е дошло по-лесно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: efc2efc588
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не мисля че тук има човек на който са взимали детето и да знае какви документи, точно как се постъпва в такава ситуация. По тези въпроси се ходи и се питат социалните. Обаче на теб най-големия ти проблем е това че свекър ти, който е глава на дома в който живееш в момента не иска детето. Най-вероятно или не иска теб за снаха, или не иска детето заради пола му, или поради причина че детето има здравословни проблеми, знам ли, не се сещам за други причини.
Като се замисля обаче щом ти по време на раждането си живяла при леля си, то бащата на детето не е бил до теб. но пък щом си омъжена следователно имаш брак, защо не са дали детето на баща му, най-вероятно в онзи момент и той не го е искал.
Така че по твоята тема има много да се фантазира защото не си дала подробности. Не може да кажеш "ох" и ние да се мъчим да познаем къде те боли и защо, че и съвет да дадем.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: fee57a4636
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не се карайте на момичето... То няма изграден ролеви модел за майка, израстнало е в дом и действо по инстинкт.
Очевидно освен, че свекъра не го иска (а защо не го иска, то не е ли дете на мъжа ти??? ) живеят много хора в жилището и не се знае дали имат добри условия на живот в него.
Вероятно социалните така са преценили, че е по-добре за детето и са го дали временно в приемно семейство... Лошото в случая е, че нямат жилище, в което да живеят само тя с мъжа си и детето.

Авторке, влез в сайта "бг мама" и задай въпросите си там... Аудиторията са майки като теб и могат да ти помогнат със съвети и други неща. Там може да се дават и лични данни и хората си контактуват и помагат.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: c2d72ef746
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да ще си го взема при мен. Вече говорих със социалните но ще трябва да изчакам два месеца, защото не съм в България. Бащата работи тук в Франция трябва ли да си преведе договора на балгарски за пред социалните.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4e67b75177
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ясно, Авторке, чупили сте се да изкарвате пари по нивите, а детенцето за отглеждане - по-лесно така. Жал ми е вече за него. И изобщо не мисли да го взимаш с теб в чужбина, защото там социалните не са като нашите ламави, там взимат деца, но не ги връщат никога повече. Направо за осиновяване. Гледай Карбовски - съседите дори могат да им се обадят ако имат съмнение, че нещо при вас не е наред. Там това го правят хората автоматично. На българки, румънки, рускини взимат децата и после ги дават направо за осиновяване, защото там нямат 60 000 циганчета да чакат за осиновители, а има огромен глад за деца. У нас е още ларж, защото нямат нашите служби капацитет, но на Запад не е така и още - там носят наказателна отговорност ако не предпазят дете. Тоест при най-малкото съмнение взимат, защото ако нещо стане с детето, те отиват в затвора и понеже и те искат спокойствие и по-малко работа, такива деца се дават за осиновяване. Да, българско дете могат да ти вземат. В момента, в който живееш с постоянен адрес в друга държава, тази държава отговаря за теб, законите ѝ са законите, които важат за вас и техните служби могат да ти вземат детето, включително за постоянно. Няма да си първата, няма да си последната..

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: c2d72ef746
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не детето е на друг и да това ми е вторият брак , но и той има син който е от друга жена и е при нас си го гледаме. Преди и след раждането живях у леля и след известно време се оженихме. Познаваме се с него от години. Обичам го и той ме обича и сина си обичам като мое. Единственият проблем е свекъра ми той не иска дъщеря ми и дори не казва защо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker