Родителите ми са безхаберници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми са безхаберници
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 2569 пъти
Здравейте, пише ви едно тъжно 28 годишно все още момче. От няколко месеца съм съсипан от това, че родителите ми грам не мислят за бъдещето ми, нито спестяват за тяхната половина от сватбата, а за жилище да не говорим. Дори за самите себе си не заделят по нещо ако се наложи да влязат в болница. Просто безхаберници. Винаги чакат до последния момент ако може някак си да се разминат нещата, а те никога не се разминават и плащат прескъпо. Баща ми работи едно несериозно нещо, което реалната му работа е общо час-час и половина на ден и спокойно може да го върши вечер, но не иска да се хване някъде на нормална работа за редовна заплата през деня. Последно като му бяха дали офис вместо да си върши работата по няколко пъти на ден излизаше да се шматка безцелно и накрая го изгониха и никой не го вика на работа никой не се сеща за него. Майка ми поне отскоро намери държавна работа, взима посредствена заплата но си тръгва по никое време още в ранния следобед, прибира се и нищо не прави, евентуално ако сготви е нещо елементарно от пакетирани продукти за половин час през останалото време само пуши и гледа телевизия и я мързи дори стъклата на терасата да избърше. Преди това десет години нищо не работи. Болно ми е като гледам колко родители работят на по две места и изглеждат много по-жизнени от моите и с упоритост и постоянство купиха на децата си апартаменти, аз ако взема жилище на кредит те не могат дори плочки в банята да ми сложат, за тоалетна чиния и мивка нямат даже (първите неща при нанасяне). Никой тъст няма да ме погледне сериозно ако нашите нямат пари поне за половината сватба, а на мен сватбата в нормално семейство ми е последната надежда да изплувам от тинята. Нашите абсурд да хванат някаква допълнителна работа, да стават през нощта или да вършат нещо почасово вечер. За събота и неделя пък изобщо да не говорим. Майка ми поне цигарите и сладките лакомства да спре ще спестява по 200 лева на месец и ще се чувства много по-добре здравословно, а сега на 50 и няколко години само си измисля оправдания че и ставало "лошо". Вече половина ми коса побеля като преглъщам такава горчилка, аз толкова години си мълча и се чудя как да не ги обидя, защото верно държавата ни не е от най-хубавите, но колкото повече хора опознавам, толкова повече осъзнавам какви безотговорници са моите. Като бях в гимназията през летните ваканции ходих по строежи като общак с някакви пълни отрепки за да мога едни дънки и яке да си купя, а нашите ми викаха кво се трепеш няма да станеш богат. Спирам вече да не ви тормозя и вас :(((((((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: af08c7272f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо си мислиш че родителите ти вечно трябва да са ти длъжни? Ти не работиш ли, ли не спестяваш ли пари? Пълнолетна си от 10 години вече бе да му се не знае! Мързелана с мързелана!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0aa123256e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нека обобщя
1. Авторът е мъж на 28 г., който сам нито учи, нито работи редовно.
2. Няма приятелка, а мисли за сватби?
3. Живее, яде, топли се, къпе се в жилището на родителите си (за тяхна сметка? ), но се оплаква от условията у тях
4. Държавата и най-вече родителите му са виновни за неговото мизерно съществуване и липса на пари за.... сватба и плочки.

Авторе, родителите ти действително са мързеливи и безхаберни, но и ти не падаш по-далеч от дървото. Не поемаш инициатива за живота си, макар че отдавна не си момче, а млад мъж. Ти си от хората, които по цял ден стоите по кафетата в малките градчета и селца - кибици се наричат такива хора.
В твоя случай родителите ти са направили една основна грешка -трябваше да те изхвърлят на 18-19 г. още и да те оставят да се оправиш сам. Ако го бяха сторили, днес щеше да си се научил на работа, да си постигнал много повече.
И стига с тази сватба - за смях ставаш. Сватбата днес се плаща от младоженците, родителите могат да помогнат, но твое задължение е да си платиш сватба като искаш.
Жилището на вашите също не е интерес - няма жена в 21 век, която иска да живее с родителите на съприга си. Забрави.
Ти или се промени, или ще завършиш като вашите, с една разлика - днес момичетата не се занимаваме с кибици, а внимателно гледаме с кого създаваме семейство. И не говоря тук за сватби и глупости, а за това мъжът да има квалификация, да е работлив, да има стабилна работа, да е постигнал нещо в живота. На 28 г. моят мъж е бил повишен вече 2 пъти, имал е хубава кола, живял е само вече 9 г. примерно, имал е спестени пари и дори парцел за своя къща си е купил близо до Столицата, а сватбата си я платихме на 100% ние. Добре дошъл в 21 век.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 77c96f2786
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   "Родителите ми грам не мислят за бъдещето ми, нито спестяват за тяхната половина от сватбата, а за жилище да не говорим"

Дори не четох повече

Човек, ти си МЪЖ на 28 вече! Стига с "родители ми трябва"! След 18 години ти си САМ! Никой не дължи ти НИЩО!

За каква свадба говориш - къде намираш момиче, който иска да омъже се със такъв "безхаберник"?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 19085379f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ехоооо... на 28 си! Що си мислиш, че родителите ти са ти длъжни с нещо? От има няма 10 години си пълнолетен, така че като искаш това или онова, намираш си работа, изнасяш се от вас и правиш в живота си каквото си искаш. До кога смяташ вашите да те отглвждат? До 45? На 28 вече не само трябва да си независим, но и даже да им помагаш. А ти тръгнал да изисква кой колко трябвало да работи за да ти купел не знам си какво. Я се стягай, че за смях ставаш;

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 01bd7c8a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Абе номер1, Автора Е МОМЧЕ! , а не момиче.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: d972b9acac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спрях на 2-рото изречение!

" че родителите ми грам не мислят за бъдещето ми, нито спестяват за тяхната половина от сватбата, а за жилище да не говорим. "
МОЛЯ!??? ТЕ да спестяват за ТВОЕТО бъдеще!??? Извинявай, но това е ТВОЯ задача и отговорност!!!
Не знам дали ще дочета останалото- адски ме нервира! Освен аконее провокация това...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 404abf219a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Тази история, ако не беше тъжна щеше да е много смешна.
28 годишен мъж изисква от родителите си да събират пари за неговата евентуална бъдеща сватба и да осигурят жилище на младото семейство! Че даже и се ядосва, че не работят втора работа, а дори и в почивните дни, за да му подсигурят необходимото! Такова нахалство е рядко срещано, признавам ти го!
Авторе, ти отдавна е трябвало да се изнесеш от вкъщи и да си вземеш живота в ръце. Не мисля, че имаш право да им държиш сметка по колко работят, какво правят в свободното си време и за какво си харчат парите. Който е решил да се жени и да създава семейство, да си поема отговорностите покрай това и да не натоварва другите с това.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: dcdb0e09ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   хайде, хайде недей рева толкова. Да си гладувал като дете? защото аз да, с една майка израснах, от никой нищо не видях и за капак баща ми се появи да му плащам наема, че бил на улицата не работи и за храна му давам, нищо не си видял, нищичко. От жена на 26

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8ddc0662f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е добре де, наистина са безхаберници, ама ти къде си в цялата картинка? Искаш да те издържат докато навършиш пълнолетие от 48 години ли? На 28 години вече трябва да имаш кариера или да си постигнал нещо в живота си - най - малкото да имаш ясни цели и да знаеш как да ги постигнеш. С реване за това как вашите са такива или онакива, държавата каква е, вселената как ти пречи не стават нещата. Вървиш по същия път като вашите, само че трудно ще намериш някоя да те вземе такъв. Ако искаш да постигнеш нещо в живота си, трябва сам да се потрудиш за това.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 731ada5427
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Мило момче на 28, ти не си непораснало момче, а смотан мъж. Ангажиментът на родителите ти към теб свършва с 18тия ти рожден ден или с приключване на образованието ти... Родителите ти не са длъжни дори да те оставят в апартамента ИМ. Щом на тях им стигат работата и парите, а ти не си доволен, вземи хвани една работа, изнеси се на квартира, плащай наем, сметки и храна и спестявай за сватба и апартамент ако щеш. И престани да се оправдаваш с тях толкова време са те гледали!
Ж 23

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 31667db58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   E ти направо отрЕпа коня с лопатата! Ако беше някой 18 - годишен пикльо да се оплакваш ама си на 28 и ако още не си си хванал хляба в ръцете... лоша работа за тебе!
Ти си пълнолетен, предполагам дееспособен човек и родителите ти за нищо не са ти длъжни - отгледали са те до 18! Аз даже ако бях на тяхно място всичките пари щях да си ги харча за екскурзии а не да дондуркам някъв неудачник дето на 30 години не може да си дигне гащите! Ама родители - какво да ги правиш....

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 905e4dca21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Щях да пиша нещо, но гледам добре сте го "нахранили" младежа :)
Иначе, пич, хващай се на работа и забравяй за старите безхаберници, щото само им пречиш да си пият бирата на спокойствие! "Тяхната част от сватбата... " ква тяхна част бе? Те ли ще се женят, че имат няква част да плащат :) Едиственото смислено дето си написал, е работата на строеж - трябва да се гордееш с нея, а не да се срамуваш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: fdd53ae7ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторе, я се стегни! Моя мъж е започнал да работи от 15 годишен, за да събере пари за елементарните си нужди като храна и дрехи и да има малко джобни пари за училище. Тяхните с нищо не са му помагали, не казвам, че му е било приятно, но не е хленчил като тебе. Сега е стабилен, научен на работа и пестелив бъдещ татко. Даже и е по-малък от тебе, а вече има семейство. Замисли се!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 39b60a838e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   В днешно време на себе си не можеш да купиш апартамент, а пък за дете да не говорим. Ти вече си голям не чакаи на тях, нека правят каквото искат...

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4fa0aa59c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Тази тема трябва да е някаква форма на странен хумор. :) Ако е истина, авторе, много си загазил с тези разбирания за живота.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8a85f28754
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Това е някаква провокация. Тази изповед не може да е действителна.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: caf1e43834
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Това е някаква пързалка, нали?

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: af08c7272f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Като гледам и ти не падаш по далеч от дървото! Родителите ти били безхаберни, а ти какъв си? Не те ли е срам на 28 г. голям мъж да искаш вашите да те издържат? Па хвани се да работиш и си изкарвай сам прехраната! Лигльо! Заради такива, като тебе казармата трябва да се върне! Ако не се промениш не виждам коя нормална жена ще те търпи! ж. 23

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 888dc9c3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Ти трябва да им осигуриш бъдеще! Те каквото трябва, са направили. Срамота е да говориш така, никаква сватба няма да има, защото мамини синчета като теб нито една жена не би ги погледнала дори.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 737a83ff07
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Ах горкия, съвсем сериозно го казвам. Наистина е много тежко да си роден от безхаберни родители. Аз на твоя място нямаше да се женя, така пари за сватба няма да са ти нужни, най-вероятно ще наследиш апартамента така че и пари за жилище няма да са ти нужни. А знаеш ли защо нямаше да се женя, защото като вземе жената да мрънка и да иска, купи ми това купи онова, пък като вземе и да ражда, после сам трябва пари за сватби на децата да събираш, апартаменти да им купуваш, образования да им плащаш, и на всичкото отгоре да ги издържаш по 30 години всяко, по добре не си вкарвай такъв таралеж в гащите.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 46cb6717c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Прочетох историята и си казах, това дете още от сега мисли за сватби и тн., а му е доста рано. Тогава в коментарите видях, че съм нещо съм пропуснала, то не е било дете, а мъж на 28 години.
На 19 години след като завърших средното си образование, моят баща ми каза, че трябва да плащам наем, за това че живея в НАШЕТО семейно жилище. Реших, че вместо да остана там и да се гъчкаме 4 човека, ще стана самостоятелен човек. Заминах в друг град на квартира и започнах работа. От завършването ми до ден днешен, аз не съм получила и стотинка от своите родители, а и не желая.
С теб сме на едни години, но толкова различни. На мен родителите ми не са ми дали пари за сватба - аз и мъжа ми сами си я платихме, нито са ми длъжни, нито съм очаквала да ми я платят.
Като дете също нямахме пари - такова беше времето, всеки беше в криза, а анцуг, маратонки и дънки се купуваха преди 15 Септември, скъсаш ли ги си ги носиш така. За това и аз работех през лятото, за да мога да си купя повече неща.
Ами като имаш жена и дете, пак ли те ще са длъжни да ти помагат и отглеждат семейството ти.
Научи се, че родителите не са длъжни на децата си до живот, както и децата на тях. С риск да бъдем оплюти с моето семейство отдавна сме се разбрали по този въпрос. Баба от години работи в чужбина и събира пари за спокойни старини, така ще направи и моята майка, така ще направим и ние със съпруга ми, като порасне детето. Тази порочна практика, да гледаш деца цял живот, и накрая да нямаш пари и да чакаш те да те гледат, трябва да се прекрати. Кое е по-нормално според теб, жена на 49 години, която е отгледала децата си и цял живот работи да отиде на екскурзия и да види малко свят. Или да плати тока на дъщеря си, която е на 28 години, трудоспособна и би трябвало да се гледа сама. Аз предпочитам 1-вото.
Стана много дълго, но се изнервям на такива индивиди като теб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 1241d0e674
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ако историята е истинска, то може да предизвика единствено смях. Тъжен.
Родителите са длъжни да те гледат до 18 г. На28 г. Ти си мъж, а не момче. Защо живееш при родителите си? Работиш ли и каква ти е заплатата?
Не е нужно да има сватба. В днешно време хората живеят заедно без сватби и отглеждат деца.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f817b021f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Авторе, на 28 години си. От завършването ти досега са минали 10 години. Като толкова искаш сватба, защо не ги събра досега тези пари? И защо смяташ, че единственият начин да се измъкнеш от тинята е, като се ожениш в "нормално" семейство? Защо например не ти хрумна, че можеш да работиш здраво, и сам, с помощта на собствения си труд да постигнеш своето благоденствие, което не е невъзможно!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f4a49c2c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Е не че нещо, обаче това е смешно. Аз съм на 16 и спестявам за догодина пари да отида на море, защото нашите няма да ми дадат и отделно за мотор. Станал си на почти 30 и казваш, че вашите са ти длъжни да ти дават пари за сватба и жилище? Работиш ли или не? Защото аз догодина почвам работа, а няма да имам и 18.. помисли си. Аз няма да искам нищо от родителите ми, нито за сватба, нито за нищо. Сама ще се справя.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2b44a2439c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Добре де, а ти за своите деца кога ще почнеш да спестяваш? Да им купиш жилище, сватба да им вдигнеш, коли, компютри, телефони... Бая пари ще ти трябват. Още откакто се родят, па после училище, ехеей, поне до 28-30 години ще има да ги храниш и обличаш, а после - дай апартамент, дай за сватба, за кола. Защо не и някоя къща на брега на морето. Все пак и те ще искат на почивка. Не знам, да не си позакъснял със спестяванията и ти като твоите родители?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker