Не виждам края на проблемите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не виждам края на проблемите
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1234 пъти
От години сме затънали в един невървеж.. Майка ми се бори сама в отглеждането на малката ми сестра и няколко заема, а сега се грижи и за мен и моето дете. Баща ми минава с едни 50лв. на година за мен, които отделя ей така, защото все няма подходяща работа за него, те са разделени от много отдавна. Имам брат, които гледа само него си, далеч е от нашите проблеми, но често иска пари и подкрепа от нас.. въпреки, че на нас няма кой да ни помогне. Баби и дядовци, никой не помага. Някои от които починали, борили се до край с нашия невървеж. Аз съм омъжена за чужденец, бащата на детето ми. Той е много добър човек и много се грижеше за нас, докато преди половин година не загуби работата си. След което правеше планове за излизане от кризата, но става все по зле. В момента е в държава, далеч от тук. До такава степен се докара там, че дори не може да се върне.. поне за момента. Аз стоя при майка ми в България, от вече половин година. Не й стига, че сама се справя с всичко, но сега и ние сме на нейния гръб. Много ми е тежко, чувствам се безсилна и не виждам как ще излезнем от всичко това.. не виждам изход, нито край на проблемите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 31d5bacd0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че във вашето семейство кръгоовратът се повтаря. Не случайно има една дума - Бедността се самовъзпроизвежда
Дори не осъзнаваш, че си като майка си. И двете сте направили грешни избори на мъже. И да - твоят е същият като баща ти. Може и никога да не се върне в България или ако му пратиш пари за билет да изчезне с тях. Не разбрах ти какво не научи от живота си с майка си, че повтаряш нейното.
Сега важното е двете да си стъпите на крака. Ти си намери работа, дай детето на градина или да го гледа баба, нещо такова, но тъй като сте си избрали такива мъже за бащи на децата си - сега ще трябва да работите за двама родители.
Не ви съжалявам. Съжалявам малката ти сестра и твоето дете. Ако не съм права и мъжът ти е по-нормален от баща ти, събери пари и му прати за билет да се прибере в България. У нас работа за мъже е пълно - 1200 лв. изкарва един общ работник по строежите, идва лято - на морето търсят хора, особено ако знае английски.
Ясно е, че човекът не е западняк, но какъвто и да е - арабин, турчин, черен, пакистанец - абсолютно няма значение. Щом е твой съпруг той може да работи у нас и да изкарва пари за семейството си, но при някои култури просто работата не им върви (да се изразим меко). Постави му ултиматум да се прибере, да почне работа или да не те търси вече. Просто ме е жал за хора, които не се учат от грешките на другите. В момента си в същото положение като майка ти. Дано си останеш с 1 дете за разлика от нея. Не знам дали всичките сте от 1 баща, но на малката ти сестра няма ли кой да плаща издръжка?
Не знам на колко години ти е детето, но имаш право на социално майчинство 2 г. дори да не си работила нищо у нас. Виж при социалните какво ви се полага, но най-вече си търси работа.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b1140eede4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   щом си омъжена и самата ти имаш дете, не знам какво очакваш от майка, баща, брат, баби, дядовци и пр.? ти би трябвало да си самостоятелна и заедно с мъжа ти да си издържате детето.
вместо това ти си седнала при майка си, висиш й на врата и се оплакваш, че никой не те дундурка достатъчно ефективно. майка ти в момента е длъжна само на сестра ти, защото явно е малка, разбира се заедно с баща й. ти и мъжът ти трябва да се оправяте. да, всеки има тежки периоди, но явно при вас е системно.
търси си работа, съберете се с мъжа ти тук или в друга държава и си стъпвайте на краката самостоятелно. това е пътят за измъкване, друг няма

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: a31e781054
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   С съпруг в чужбина не й се полага нищо от социалните. Всяка социална помощ в бг е свързана с доказване на доходи на двамата съпрузи, а тя не може няма как да докаже дохода на съпруга си. Иначе с всичко друго в №1 се съгласявам.
Авторке не виждам как може да ти се помогне, освен ако не си помогнеш сама. Пълнолетна си родител си, хвани се и работи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: c622a68c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Добре, защо майка ти ще се грижи за теб и детето ти? Ти започни работа и се грижи сама за себе си и за детето си. Не е нормална да седиш и чакаш първо мъжът ти да те издържа, после майка ти. Права си, млада и здрава, хващай се на работа и се справяй сама. Стига си мрънкала и оплаквала. Че и дума си измислила-невървеж.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 24fa544f8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря, че сте изказали мнение но, много се надявам нищо да не се повтаря.. преди време майка ми е избрала наистина един неподходящ човек за баща, безумно е, но факт. Моят съпруг не е идвал никога в България и съответно не знае езика ни, само елементарни неща. Той работи 16 години на остров и има страхотна работа - мениджър. Но ето, че живота поднася изненади на всеки. Аз работех с него и така се запознахме. Като човек и баща е страхотен, дава всичко за нас и замина далеч, за да работи.. тоест, отново заради нас. Но не се получиха нещата. Ние имаме дом и приятели само там.. тук не е нашето място за съжаление, поне на този етап. Желая ви лека вечер и отново благодаря, че се включихте.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 31d5bacd0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От 1 - Авторке, как така след като мъжът ти е имал „страхотна“ работа, ти днес да си без пукнат петак? Спестени пари този „мениджър“ няма ли? За 16 г. се купуват къщи, коли, спестявания. Нещо не ми се връзва, а това, че не владеел български не му е проблем, щом е толкова страхотен знае английски и у нас в големите фирми, хотели може да почне с английски, а български ще научи за 1 година. Има начини. Освен това на строеж не искат български, спокойно, искат две силни ръце - 1500 лв. на гатер изкарва здрав мъж. Тоалетни ще чисти, докато си стъпите на краката, а въпросният остров явно е потънал....
Извинявай, но този нещо те лъже и ти му се връзваш. Влюбена-загубена. Когато човек е отчаян трябва да приеме всякаква работа - на морето не искат български също, на корабите много хора работят - пак с английски, а както казах - български се учи за 1 година. У нас в момента има много работа, много въжможности - заплатите са ниски, но ако е вярно, че е квалифициран никога няма да падне под 1200 нето, може и повече. Ти вземи сама нещо мисли за работа, не чакай на него, защото ако те лъже, може да не чуеш и видиш никога нищо от него... нямал пари за билет.
Не знам на какъв остров си го намерила, какви приятели имате, но къде са сега - защо нямате и двамата работа и спестени пари? Нещо не се връзва, сама го разбираш това. Да не би да се е чупил? Няма да е първият. Не пишеш за националността, но е характерно за мароканците да се чупят, араби като цяло, но и някои черни също - на Обама бащата се е чупил, да не мислиш, че е рядкост, но се надявам да не съм права тук.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 722889e288
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Малкия още не може да го пратя в детска или ясла..няма и на кой да го оставя. Иначе съм завършила архитектура и бих могла да намеря работа. Нещата са страшно объркани.. Аз също ме харесвам това, че за 16 години той не е спестил нищо..дори сватбата ми беше излъгация. Но той самия, не вярвал, че някога ще се ожени. Казва, че не е мислил за подобно нещо, просто си живеел живота. Когато се срещнахме, за една година сключихме брак и се появи на бял сват бебо. Избързах, осъзнавам го..но той е добър човек и това ми хареса. Сега обаче, май това не ми помага особено.. До толкова е доверчив, че граничи с глупост. Майка ми ми помага, защото съм в нашия дом..кой би си оставил детето в трудност?! Яд ме е, че съм с вързани ръце и няма как да помогна.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 469fde2c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А като не си си подсигурила живота и нямаш спестени пари за какъв чеп имаш дете?!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker