Все по-нещастен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (72651)
 Избор на редактора (62)
 Любов и изневяра (16056)
 Секс и интимност (9068)
 Тинейджърски (17134)
 Семейство (3303)
 Здраве (5965)
 Спорт и красота (3194)
 На работното място (1249)
 Образование (3731)
 В чужбина (793)
 Наркотици и алкохол (761)
 Измислени истории (669)
 Проза, литература (1165)
 Други (9493)
 
 
Пресметни колко струва пушенето?
 

  

Споделена история от Семейство

Все по-нещастен
преди: 15 дни, 17 часа, прочетена 676 пъти
Здравейте,

Бих искал да споделя моята история.

Мъж на 38 г. Женен с жена на 36 г. и дете на 2 г.
Започвам от момента в който се роди нашето дете. До този момент се карахме понякога но не сме стигали до крайности като обиди, взаимни нападки, сърдене с дни и разговори за раздяла и развод.
Преди да се роди детето ни между нас имаше поне така си мисля повече уважение, разбиране и любов. Искам да уточня че периодът го поставям условно без да обвинявам детето. Детето ни е страхотно - очарователно момиченце. От този момент жена ми започна да се държи грубо с мен, да ме обижда, да ми прави забележки за щяло и нещяло. Някой сигурно ще питат за какво. Като се започне от това че не съм си подреждал дрехите, не съм миел добре чиниите, не съм гледал добре детето. Искам да уточня че жена си не съм я обиждал. Помагал съм и помагам с каквото мога. Гледам детето. Хранех го и когато беше бебе през ноща за да може да си почива жена ми. Но каквото и да правех все беше недоволна или в повечето случаи. Понякога в някакви моменти на осмисляне може би ми е искала извинение и е казвала че не се е държала добре с мен или ми е казала нещо неоснователно. Това наистина ми се струва странно. Наранявала ме е много пъти с грозни обиди като глупак, за нищо не ставаш, не можеш да се грижиш за семейството. Бих искал да направя уточнение, че имам добра и престижна и отговорна работа и предполагам че ако съм некадърник там нямаше да ме търпят 10 г.
Постоянно прави на проблем ходенето при родителите ми. Те се държа(т много добре с нея но някъде от този период тя отказва да ходи там. Някой сигурно ще кажат че не е длъжна. Аз поне смятам че поне от уважение на 2 м. веднъж да ги виждаме не е чак толкова много. Това страшно ме натоварва защото не могат да виждат и детето ни. Понякога не мога да спя. Аз уважавам родителите си и бих искал да имаме нормални отношения с тях. С брат ми също се държи много резервирано особенно откакто се той се ожени. На практика не ми казва да не ги виждам но всеки разговор да отидем при тях в последнно време само по големите празници завършва ако не със скандал то със разправии. Някак си по свой начин ме откъсва от роднини и приятели. Ако се видя с някой се държи резервирано или се сърди и един вид ме наказва. Чувствам се като с камък на крака. Все едно само с нея трябва да се съобразявам. Искам да уточня че жена ми е грижовна майка и си върши добре домакинската работа но аз също помагам за детето, готвя чистя, пазарувам, мия чинии и вообще нищо домакинско не ми е чуждо.
Нека продължа. Когато се скараме аз съм склонен да простя да има мир. По принцип съм добряк и не обичам викове и скандали. Жена ми обаче може да се сърди с дни. Създава се тягосна обстановка в която направо откачам. Цари гробно мълчание и понякога злобни забележки. Стигало се е дотам да ме обвинява че съм много добър и се държа добре с хората. Не зная дали е нормално. Всичко това не ми се отразява добре. Започнах да си губя съня. Станах изнервен. Не изпитвам щастие. Мога да кажа даже че съм нещастен. Обичам съпругата си макар че тя се постара да ме накара да изстина. Вече си мисля за развод макар да осъзнавам че ще загубя всичко за което съм мечтал семейство и дете. Осъзнавам че тя едва ли ще се промени и няма да съм щастлив освен в моментите в които тя пожелае. Искам да дам следният пример. Много исках да отидем на гости на нашите за велик ден. Тя каза че няма да дойде. Каза че за да ме направи мен щастлив тя трябвало да се натоварва. Все едно съм я накарал да бъде робиня. А като човек винаги съм се старал тя да е щастлива и бих направил всичко за да е щастлива. Ако знам че нещо би я направило щастлива не бих и отказал а тя го прави на въпрос все едно и е все едно как се чувствам.
Ще се радвам да чуя вашето мнение.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 дни, 11 часа
hash: 83c2b45fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Много ми е интересно, как би звучала историята от гледна точка на съпругата ти, авторе. Някак нелогично звучат нещата - жена ти няма току така без причина да отказва да ходи при вашите и да се натоварва - от хубаво никой не бяга - нещо явно има, нещо е станало, а това че ти не си наясно какво говори единствено за лоша комуникация помежду ви и че не обсъждате помежду си нещата като семейство. И все пак не ми се вярва да си е премълчала и да не ти е казвала, какво точно я натоварва... не е като да сте заедно от седмица. За това че си прекалено добър с хората, разбирам да ти се дразни, ако поведението ти има като резултат неудобства или отстъпки от ваша страна като семейство. Най-вероятно, ако не можеш да кажеш "не", за да не обидиш или засегнеш някого...
Освен това тя не те спира да ходиш, където и да било - просто е решила, че няма смисъл да си троши и тя излишно нервите и предпочита да си го спести.
Наистина авторе - много ми е странно да нямаш представа, какъв е проблема с роднините ти. Сигурен ли си, че е нямало някакви опити за намеса от тяхна страна покрай раждането и после покрай отглеждането на бебето, които може да са и повлияли така? Дали все пак не е да ти е споделила, кой и с какво я дразни, а ти да си предпочел да си затвориш очите, за да не трябва да вземаш страна и да рискуваш да си развалиш отношенията с някого? Това би обяснило и натрупания към теб гняв и разочарование. Една жена решава да замълчи, едва когато види, че каквото и да каже просто няма смисъл от говорене и че е все едно да си общува със стената... Ситуацията изобщо не е цветуща - опитай да говориш открито с нея за проблема и покажи, че наистина искаш да чуеш какво има да ти каже и да опиташ да си запазите семейството.

 
  ...
преди: 14 дни, 11 часа
hash: 297d7d4818
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   С брат ми също се държи много резервирано особенно откакто се той се ожени"
Този е стрaнният момент, нестaндaртнaтa реaкция, която може би имa общо с всичко остaнaло. Върни лентaтa нaзaд, помисли добре, спомни си моменти, реaкции, рaзговори...
Зa теб със сигурност ще е по- добре дa се рaзведете, зaслужaвaш много повече, зaслужaвaш поне истинaтa.
Сьжaлявaм, женa ти имa сериознa тaйнa и нямa дa ти хaресa.

 
  ...
преди: 14 дни, 6 часа
hash: a6bb6908c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мъж съм и те подкрепям аз нямам деца на 24 съм. Ама такива са жените все мърморещи не си го слагай на сърце Разведи се с нея ако продължава, въпреки, че е крайно.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 6 часа
hash: a6bb6908c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Най добре е да се разведеш

 
  ...
преди: 14 дни, 6 часа
hash: a6bb6908c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Бори се за детенцето си поне, то е на 2 годинки и има нжда от теб малка е и не разбира. Все пак детето е нещо свято

 
  ...


...
преди: 14 дни, 6 часа
hash: 8fb0860a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ами жена ти не те уважава. Ако поне малко те уважаваше, щеше да се съобрази поне малко стеб и с твоите искания. А сърденията и опита й да те откъсне от роднините и приятелите е лошо нещо. Въобще аз бих подкрепила решението ти за развод. неможе в една връзка да се чувстваш постоянно нещастен и ограничаван. Тя не те уважава и се опитва да ти се налага за всичко. Така не се живее. Ако има къде да отидеш, се разделете за някакъв период от време. Ако и тогава не оправи отношението си към теб, то си търси жена, която да те уважава. Успех!

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 4 часа
hash: 7069286afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Повечето жени си показват истинския характер след като родят и се почувстват сигурни, че са те вързали вече. Сори, ама не си оцелил.

 
  ...
преди: 13 дни, 23 часа
hash: 7fd95cbf7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 2, нека не прехвърляме проблема върху здравата глава. Моята жена като роди първото дете се държа по същия начин.
Аз си знам какво ми костваше да запазя семейството.
Сега, след толкова години, я питам защо е било всичко това - и тя няма отговор.

 
  ...
преди: 13 дни, 18 часа
hash: 640e7be283
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Бих казала, че, , глупакът" не си ти, а тъкмо обратното! Ще разбие семейството си и ще загуби съпруга си! Явно не е научена, че семейният живот изисква много усилия и компромиси и най-вече уважение към партньора, а това означава и уважение към близките му. Няма да кажа повече какво мисля, защото никой няма право да дава съвети, но със сигурност заслужаваш да бъдеш обичан, да намираш радост и спокойствие в дома си! Знам, че детето е болната тема, това е кървящата рана за теб, затова сам трябва да вземеш решение, но и твоят живот не е намерен на улицата и никой няма право да издевателства над теб!

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 7 часа
hash: 153688439b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Опитай да обърнеш дебелия край, не казвам да я биеш, но не се оставяй да ти се качва на главата. При някои жени това е тест (несъзнателен) доколко си мъжестеен. Казваш, че си добряк, но това от жените се приема като слабост, за съжалние. Отделяй малко време и за себе си, спортувай, нека да си мисли, че има и други жени около теб (но само това). Бъди Мъжа вкъщи, това е. Не се влияй от нейните коментари, отношение, покажи и, че си скала :)

 
  ...

...
преди: 11 дни, 13 часа
hash: 562698b3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Здравейте,
Пише авторът,

Относно коментар №1 - аз не мога да се погледна отстрани. Сигурно жена ми има друго виждане. Това което мога да кажа гледайки се отстрани е че обичам жена си, помагам и във всичко, уважавам я, не я ограничавам във какъвто и да е аспект, докато тя ме ограничава съзнателно или не. Искам да направя уточнение че спортувах активно но спрях всякакви тренировки, спрях да се срещам с приятели. Давам пример - тя не ми казва няма да ходиш там но след като се върна е изнервена или се прави на такава, разваля ми настроението преди заминаване или след връщане.
Относно родителите ми - аз не съм чувал някой да е казвал нещо обидно или засягащо. Напротив винаги са се държали с нея като с дъщеря но пак казвам всеки си има гледна точка. Мога да се изразя така ако тя мисли че родителите ми не се държат както трябва значи мислим различно.
Относно разговор с жена ми - вече не можем да говорим. Всеки разговор прераства в караница. Наистина не зная как да подходя. Поне аз си мисля че не искам някакви жертви от нейна страна.
Дори да оставим проблема около родителите ми и че не дава да водя детето без нея като влизаме в омагьосан кръг, как да си обясня постоянната раздразнителност, мълчание, напрежение. Ако тя може да живее така на мен ми се отразява все по зле. Вече не изпитвам радост. Имам чувството че съм в някъкъв омагьосан кръг. В един мини ад. Имам нужда да говоря с нея да обсъждаме нещата от живота а вместо това мълчим. Давам още примери - не искаше да празнуваме рожденният ден на дъщеря ни, не празнувахме нейният, не празнувахме заговезни, великден. Казва че не и се празнува и само празници са в главата ми което не е така. Мога да кажа че за няколко години няколко пъти сме празнували нещо. Постоянно мисля за проблемите ни. Вече не мога да спя нормално, чувствам се отпаднал.
Извинявам се ако съм досадил на някой с тези мои обяснения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker