Осиновено дете тормози моето в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Осиновено дете тормози моето в училище
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 5541 пъти
Здравейте имам си дъщеря на 8 годинки. Тя поиска да си вземе куклата на училище и аз й разреших. Когато се прибрахме тя се разплака и ми разказа как едно осиновено момиче й отмъкна храната и куклата. После я срещнахме и тя ми я показа аз я попитах защо е постъпила Така а тя ми се разрева и ми каза дали може да я осиновим и дали може да е мое дете но аз й казах че тя си има приемни родители. Тя се ядоса и отиде да удари дъщеря ми. Дъщеря ми се разплака и ме прегърна. осиновеното момиче започна да реве още повече и ме дърпаше за ръката. Аз й казах да се маха и тя се разрева и се махна. Като се прибрахме детето ми не ме оставяше ето и диалога който водехме:

Дъщеря ми: мамо нали няма да дойде детето и да те вземе
Аз: няма миличка
Дъщеря ми: мамо аз много те обичам и искам да си моята мама аз не искам да те дам на онова момиче! То ме бие
аз (прегръщайки я): не може да дойде това дете!
и продължи... ...

Незнам какво да правя! ! ! Без обиди моля ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 85d65f46d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може би трябва да поговориш с родителите на това дете. Не знам. Ситуацията е много деликатна.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 64427299e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста странна ситуация, изглежда дори сякаш нереална, не че искам да намекна, че не е.
Наистина е деликатно положението. Просто избягвай контакти или премести детето си в друго училище...
Не разбирам защо като си има приемни родители иска нови - тоест ти!? ...

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 379527edca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Държала си се по отвратителен начин с едно дете, направо се потрисам.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 048cc9a281
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никога не съм попадала в подобна ситуация, и дано не ми се налага. Бих те посъветвала да поговориш със приемните родители на детето, или по някакъв начин психолог да разговаря със детето... Ситуацията изглежда сериозна, а това, че си" отблъснала" детето го е наранило още повече.. Не те съдя, и аз сигурно бих постъпила така, защото щях да се паникьосам като тебе в случая. Имаш два избора: Или разговаряш с приемните родители, или разговаряш с психолог. Няма да сгрешиш, уверявам те, той може би ще ти даде най-правилните съвети как да постъпиш без да нараниш детето, и без да нараниш своето, и теб самата.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 0906ad486d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Що за етикет" осиновеното"? Зад постъпки от такова естество винаги се крие нещо сериозно. Майка си. Не се ли трогна? Не се ли притесни за това детенце? " Осиновеното" , имам предвид. Говори с учителката и нека тя говори с родителите му.

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: c9ba4808ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   И аз мислех да реагирам на това, че едва ли не" осиновено" е диагноза. Защо постоянно го повтаряш? Разнищи положението в разговори с учителката и децата. Може би не само твоята дъщеря е обект на агресия. Ако пък с другите деца въпросното" осиновено" дете се държи добре, значи проблема е в твоята дъщеря. Заставам зад Н5, относно- Що за етикет" осиновеното"? Зад постъпки от такова естество винаги се крие нещо сериозно. Майка си. Не се ли трогна? Не се ли притесни за това детенце? / цитат/

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 63900621fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Е, как да го нарича това дете за да добием представа кое е нейното дете? Явно дъщеря ти ревнува и се страхува подсъзнателно, че може да те изгуби. А осиновеното дете тепърва ще се учи на възпитание, макар и малко закъсняло. В институциите не са заинтересовани много за държанието на децата в обществото. Аз знам, че се казва ОСИНОВЯВАНЕ, а тук се появиха един отбор вряскащи и възмутени, които знаят някакво друго наименование на тази дума. Споделете, не се свенете, коя е по-деликатната дума? Отдавна вече обществото трябваше да надрасне намиганията и шушукането зад гърба на клетото дете, че е осиновено-тоест-благородни хора са му дали втори шанс. Нека наричаме нещата с истинските им имена, и не бъдем лицемерни! Трябва да говориш с родителите и директора на училището за дискомфорта в училище на детето ти!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 4320d6f1b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Явно е, че осиновеното момиченце не си харесва приемните родители и може би те са причина за нейното поведение. Трябва да говориш с учителката в детската градина или със самите родители, но не трябва да продължава така, защото детенцето ти ще го помни аз цял живот!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: ecfb56848d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Щом това осиновеното дете е направило така значи сигурно иска да има майка като тебе или сестричка може да му е тъжно, че е осиновено или не знам говори със приемните родители .

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 3b6d0f7df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   детето явно не е осиновено, а живее при приемни родители. Жалко е, че обществото ни още не е готово да приеме тези деца, защото в тях е бъдещето ни - един ден някой ще трябва да плаща пенсиите ни - те ще кажат - ами вие не се грижихте за мен, откакъв зор? Комунистите скриха от обществото тези деца и сега, когато искаме след Могилино и др. такива зверщини да променим нещо (нали политиците са ни виновните), разбираме че като общество сме изостанали и още живеем в миналото.
Според мен не сте постъпила правилно, трябваше да се държите така, сякаш детето не е при приемни родители т. е. - да говорите с тях, с учител. Мен лично в училище дори са ме тупали, майка ми беше начална учителка там и ме беше предопредила да не ходя при нея, а да се оправям като другите деца. Никой не разбра до прогимназията, че ми е била майка, даже говориха за нея каква била строга и т. н. пред мен.
Това ли е проблемът? Че момиченцето е от ромски пройзход?
Аз не знам - на мен кукли са ми взимали, били са ме другите деца и майка ми не е разбрала, може тук ситуацията да е по-сложна, но защо се оставяте да ви повлияе това „осиновена„ - бъдете като с нормалните деца. Децата лесно се обеждават, трябваше просто спокойно да поговорите с него...
не знам, само имам чувството, че просто грешно сте постъпили. Другият път се обладейте и се питайте, какво бихте направили, ако детето не беше осиновено - и постъпете точно така! ! ! Това е правилната стратегия! Станалото-станало. Детето не носи обаче вина за греховете на родителите си и за възпитанието си по нашите, вашите домове за деца. Дайте му шанс, като кажете на дъщеря си как стоят нещата, разкажете за тези деца, има и материали в нета.
Мари

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 0906ad486d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   " Другото" дете, н. 7, мисля, че дава представа кое е нейното дете! Да, осиновени са тези дечица. Да, така се казва, НО в случая авторката го пише не за нещо друго, а само за да покаже превъзходството на своето дете пред" осиновеното" . Знаете ли, и аз, и сестра ми сме осиновени. Това не ни правеше по-малко нормални от останалите дечица. За съжаление, разни простакеси като авторката, се стараеха цял живот да смачкат самочувствието ни, Слава Богу - без успех!
А ти, аворке, знай също така, че куклата не е необходима в училище. Освен, че там пращаш детето си да се изучи, във времена на криза една кукла може да предизвика завист у дечицата.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8c1be5449c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Номер 5 прав/а си.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 940b0518ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

14.   Напълно подкрепям номер 12! И аз, когато вчера прочетох историята много се възмутих още в началото на цитирам:

"Тя поиска да си вземе куклата на училище и аз й разреших."

За Бога, що за глезотия??? Училището не е място за кукли!!! Аз лично, чак до шести клас си играех с кукли и много си ги обичах всичките, но и през ум не ми е минавало да ги мъкна на училище. Даже в предучилищната не се гледаше с добро око на деца, които си носят играчки от къщи, защото детските педагози знаят много добре, че този жест може да се изтълкува от материално не равнопоставени дечица като парадиране и тях да унизи, а към "куклоносците" да предизвика агресия. Извинявайте, госпожо, дано не го таксувате като "обида", но от целия Ви коментар личи, че дъщеря Ви е голяма глезла. А, за това носите отговорност Вие.

Другото, което ми направи лошо впечатление са изразите, с които използвате, за да характеризирате поведението на двете деца:

За Вашето си:

"тя се разплака", "Дъщеря ми се разплака"

А за съученичката на дъщеря Ви:

"а тя ми се разрева", "осиновеното момиче започна да реве още повече"

Върхът беше изречението: "Аз й казах да се маха и тя се разрева и се махна."

Умът ми не го побира, как може една жена, една майка да се отнесе и да се изрази така грубо с дете! При това, Вие знаете много добре, че детето е осиновено, т. е., че за разлика от глезената Ви дъщеря е имало трудно детство и е по - чувствително, има нужда от разбиране... А Вие, даже не сте го изслушали... Нормално е някои от тези деца да са "проблемни". И ние, като общество сме длъжни да се помъчим да им помогнем както можем, най - малко, от естествена човешка деликатност, да ги разберем, изслушаме, да не ги нараняваме тогава, когато можем да го избегнем...

Не на последно място, на какво учите дъщеря си с примера, който ? давате? Ще Ви кажа на какво: на егоизъм и социална пасивност. Вместо това, можехте да ? обясните, че това дете не приема нещата съвсем като другите, че има нужда да компенсира години липса на любов и внимание... Но не! Нашето е принцеска, може да си прави каквото пожелае, ако се оплаче от нещо, мама веднага търчи да му решава проблемите, а другите - кучета ги яли! Нямам думи! Чудесна малка егоистка възпитавате! Нямам думи!

Без извинение за остротите: Борония

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 97b9b86dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   12 и 14 напълно съм съгласна с вас. аз само, като видях заглавието и ми стана ясно, че историята ще ме настрои, срещу авторката. незнам колко ограничен човек, може да опише така случилото се, и чак да се оплаква и иска съвет от хората. потресена съм, както и от съвета на номер 2 цитат(, избягваи контакт или премести детето си в друго училище)че това дете да не е прокажено, че да го избягват и чак да се местят, това ли е решението на проблема. в другото училище може пък да има други деца който да тормозят глезлата, и ще има, защото децата са си деца осиновени или собствени те са жестоки понякога, не може без здърпване, скубане или присвояване на играчки, но родителите са тези, който намират адекватен начин да решат проблема. а не и те самите да се озлобяват към дадено дете.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 3435c6daa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Борония, стискам ти ръката. Не бих могла да го кажа по-добре. Много хубав анализ.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 002491564b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Не пиша, за да защитавам авторката, а като една майка. Престанете да вменявате вина на обществото за изоставените деца. Изобщо не се считам за длъжна непрекъснато да давам пари или да се съобразявам с това, че някой не е мислил като е създавал дете. Не си възпитавам децата егоистично, но и не смятам да ги уча да отстъпват за всичко, защото имат майка и баща. Не ги възпитавам да се подиграват или тормозят другите, но и не искам да се чувстват виновни заради това, че ние с баща им имаме нормални отношения и сме мислили, когато сме ги създавали. От детската градина на детето се накъсаха да ни искат пари за какво ли не, а в дома за изоставени деца няма да ви казвам какво беше. Всичко е направено с дарения. Пак казвам, не ме разбирайте погрешно, но няма да си възпитавам децата, така че да мислят, че са длъжни на някой заради това, че имат родители!!! Не съм виновна нито аз, нито децата ми, за да плащаме за грешките на останалите членове на обществото. Да наложат санкции на тия дето раждат и ги захвърлят. Например да плащат някакви пари всеки месец на дома, в който са изоставили дете и ще видите как ще намалее броят.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 85d65f46d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Напълно подкрепям номер 17. Децата не трябва да се чувстват виновни, че имат семейства.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 97b9b86dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   номер 17, че тук кой ти говори за чуства на вина и за това дали си длужна или не да даваш пари за такива деца. никои не те кара да възпитаваш и децата си към състрадание и съчуствие, въпреки че утре накое от твоите деца или техните може да подпомогнат за увеличаване на броиката на изоставените, никога нищо не се знае. не възпитавай децата си да се чустват виновни, че имат родители, а ги възпитаи така че да знаят, че и не всички деца ги имат, и че има такива който са ощетени от съдбата и си нямат никого, възпитаи ги да не изпитват вина и състрадание, но поне когато имат контакт с тяь, да се държат с тях като с равни, защото те са такива. ето за това става на въпрос тук, за едно нормално човешко отношение нищо повече. ако изключим, че даденото дете от което се оплаква авторката не е осиновено, а е моето, и то е взело нечия кукла, какво, кой трябва да се чуства виновен, аз че не позволявам на детето си да носи играчки в училище за да не показва превъзходство и да не дразни другите или майката която прави обратното, кое дете ще е виновно тогава, и ще посмее ли тогава тази майка да се държи ззле с детето ми, не вярвам. децата са си деца, има по палави и по кротки, тормозени и тормозещи, и ние сме тези които трябва да ги поправяме когато збъркат и учим, а не да ги заклеимяваме на бедни и бигати, осиновени, и не, и добри и лоши те просто са деца и заслужават еднакво отношение.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 174324c2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   от авторката:това дете щеше да убие моето! тя Галена(осиновеното)насини детето ми по рамената! тя я удари защото имала горнище на стефани от лейзи таун и долнище също на нея а тя си няма! какво? да си пращам детето със дрехи от миналото ли? а и госпожата каза че моигат да си носят играчки понеже няма какво да правят като си научат! какво? ами ако това лапе ми убие детето? детето ми не е глезено, напротив то е възпитано, признава си всичко, не бие, не накърнява самочувствията на другите! тя е едно кротко и мило и лъчезарно дете! а това осиновеното да престане да ми бие дъщерята!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 174324c2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   от авторката пак:а и аз не съм му майка на другото! да си го гледат които са го осиновили! то иска да го осиновявам но аз не искам! заплашва детето ми! и аз знам че цялата му рода е мъртва! няма си родители и роднити няма си НИКОГО! а и тя заплаши детето ми че ще я обезглави! детето ми не иска да ходи на училище!

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 7db2a38e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   до авторката - спокойно, изпадаш в истерия вече! Не може физически едно 7-8 годишно момиченце ДА УБИЕ друго - как си го представяш ти това?
Мен на първия учебен ден в първи клас 5 циганчета ме набиха, защото съм носила бяло костюмче със зайчето Бъни - майка ми, както споменах беше начална учителка в същото училище - наскоро разбра, като й казах за онази случка.
Какво - нормално е, децата на тази възраст, осиновени или не, се бият, бутат, дразнят, карат се.
Ако твоето дете не може да се справи само - да отиде при учителката, тя носи отговорност там, не ти. Не бива да се учи, че родителите ще му решават всички проблеми! Нека се учи, това е истинския живот.
Според мен истерията ти идва единствено от страха ти от хората с ромски пройзход (каквото вероятно е детето)и от предубежденията относно осиновените деца.
Ако детето не беше осиновено, какво щеше да казваш? мен НЕОСИНОВЕНО момче ме тормози с години на улицата, сега той е много успял бизнесмен и ми е смешно как ме е плюл и гонил. Такъв е животът на децата - те сега учат да общуват, да бъдат лидери в групата, класа или да бъдат жертвата - нека твоето дете само се наложи, това е животът.
Може да говориш с родителите на детето Г., без да ги обиждаш (като сте осиновили, виновни сте), а просто кажеш какъв е проблемът. Те ще вземат мерки. Съветвам те да не ходиш в училището, защото другите деца ще изолират твоето - като „мамино детенце„, „порта„ и накрая ще навредиш на своето дете. Още нещо - УЧИТЕЛИТЕ МРАЗЯТ родителите да се намесват в тяхната работа, ако ги засегнете, могат да дискреминират ВАШЕТО ДЕТЕ. Първо се успокойте, после говорете с родителите на Г. и със самото дете, но като зрял възрастен, не като лунатичка! Ще изплашите най-много детето - прехвърляте предубежденията си относно ромите и исиновените върху случилото си и губите реална представа. Може да навредите накрая на СОБСТВЕНОТО СИ НЕОСИНОВЕНО СЪКРОВИЩЕ, ако не се овладеете и не започнете да мислите като възрастен човек.
Мари

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 7db2a38e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   до 17. - то светът ни каза какво мисли за нашите „грижи„ за изоставените деца. Не си мислете, че не ви засяга, не засяга децата ви - защото всеки знае за Могилино и само трябва да се разтръгнат новинатите и ще събарат още такъв материал.
Това е признак, че като общество сме изостанали. Не е тук въпрос на пари, между другото, а на солидарност и заитересованост, а вие доказвате за съжаление, че Западът е прав, че у нас нямаме гражданско общество и сме несолидарна маса.
Хора като Вас живеят в племенния строй, в който тези деца са били изоставяни в гората на животните. Имам лоша новина за Вас - от повече от 1300 години имаме държава. Хората създават държави, не за да има кой да събира данъци и да води войни , а за да има правила, закони и регулатор на подобни обществени несъвършенства (знаейки, че има хора като вас, който ще ги изоставят в гората), като изоставянето на деца - те са НАШИ ДЕЦА. В момента, в който държавата поеме родителските права - това дете е наше. Или се грижим за него като хората, или сме диваците на 21 век.
Проспали сте нещо Русо, хуманистите, даже Христос сте проспали от учене на Маркс и Енгелс. Има няколко принципа, които ни различават от животното и това е солидарността в общността ни. Това прави хората успял вид. Ако нещо се случи с Вас и мъжа ви, ще искате да има други да поемат грижата за вашите деца. Майка ми е била полусирак и мога да Ви кажа, че точно комунистите тогава вместо да направят обществото ни солидарно към слабите, ги крият в домове по паланките и възпитават такова отрицателно отношение. До днес сме си такива - егоистични същества, без чувство дори за национално самосъхранение. Това са към 70 000 деца, които утре ще плащат и вашата пенсия. Тяхно е бъдещето, ама ние като не им даваме настояще и ги дискреминираме отвсякъде - дори намерили семейство, рушим бъдещето на нацията.
Срам ме е от българското племенно общество и от такива майки, който като жени дори не могат да се покажат загрижени. Даже една котка има повече инстинкти от вас. Нищо не мога да направя, обаче срам и позор!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 002491564b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   От 17 към 23: Ако нещо стане с мен или съпруга ми и децата ми попаднат в дом ще са принудени да оцеляват. Така ги възпитавам, но не ида смятат всеички останали, че са им задължени с нещо. Точно като майка реагирам така, защото ми омръзна оправданието за липса на елементарно възпитание да е" Няма баща" , " Разведени са" , " Бащата ги бие" , " Майката ходи" и такива. За съжаление в България вече не се живее, а се оцелява. Така че и аз се боря да оцелея и поколението ми също ще се бори. Колкото до това кой ще ми работи за пенсията, жалко, защото явно изобщо не слушаш, че от там излизат хора, които са неграмотни, даже не могата да четат. Имам наблюдения. Никой не ги учи да направят нещо за себе си, а само да реват някой да им даде. Твърдр лошо се злоупотребява с това, че са сираци в дом. Колко български семейства има, в които се оцелява с минимален доход и колко от тях са тръгнали да реват и да искат помощ. Да, знам, че на сираче хляб не се отказва, но сираците не искат хляб в повечето случаи, а пържоли. Пък имного ми е интересно 23, какво правиш ти за" нашите деца" . Едва ли ти е стъпал крака в дом за изоставени деца щом говориш така.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: efd4b5d7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   do 17 от 23 - не си права.
1. Тук става дума за осиновено дете, или за дете при приемни родители - значи за него има възрастни, които еднолично отговарят и не разбирам сега каква е разликата между това дете и детето на авторката - ами ако имам проблеми, аз лично бих се обърнала към родителите, защото то има такива
2. Стъпвала съм доста често в домове и затова съм за закриването им, децата там не ядат паржоли, а хляб и вода, не защото няма дарение, а защото всичко се краде.
3. Изоставените деца от домовете нямат досег до детето на авторката, защо тук ги намесваме тях?
4. И все пак - не децата са виновни за грешките на родителите си, за грешките на управата ни, която ние сме избрали и търпим. Нашето поколение е виновно днес, ако не може да осигури на тези деца образование и хляб, ако търпим кражбите и корупцията.
5. Международната общественост няма да търпи беззаконията ни към тези деца, случаят Могилино доста промени, но не е достатачно. Големи бяха паржолите на тези деца, нали
6. Не пожелавам на НИКОГО да остане на грижите на нашата държава и нашето НЕСОЛИДАРНО общество.
Всеки се е затворил в панелката си, гледа си семейството и това е - всеки се спасява по единично. Това е несолидарност и ориенталска изостаналост, според мен плод на възпитанието ни по време на комунизма и посткомунистическата ни реалност. Трябва явно да се изчистят естествено поколения, за да стане европеец от българина

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 9c3bfe05ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   До 23/ 25: Страхотни изказвания! Много на място! Напълно подкрепям! Трябваше някой да им го каже - на тази под номер 17 и на авторката! Възхищавам ти се на нервите и търпението да общуваш с такива хора. Аз вчера опитах да направя нещо, някои форумци ме подкрепиха (Благодаря ви;), но от днешните неуравновесени изказвания на авторката - комплексарка, която е решила да избива собствени комплекси, демонстрирайки благосъстояние чрез "съкровището" и от писанията на Н 17, направо ми призля. Разбрах, че, колкото и да си трошим думите и клавиатурите, те нищо няма да схванат, защото като всички по - семпли хора са убедени в правотата си. Това обаче не значи, че трябва да се мълчи! Ако ти не беше се включила, аз бих им казала горе - длу подобни неща. Но ти го каза по - добре, отколкото аз бих могла! Затова ти се радвам и ти благодаря за коментарите! Винаги ми се изпълва душата, когато видя, че България е родила и достойни хора с позиция, а не само "оцеляващи" панелни плъхове!

Поздрави: Борония

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 9c3bfe05ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   До авторката: Няма смисъл, но все пак: ПОКАЗНОСТТА ДРАЗНИ! Престанете да парадирате и никой няма да Ви закача - нито Вас, нито детето Ви. И не забравяйте, че ВСИЧКИ СА ХОРА. Дръжте се с тях като с такива и те ще са добри с Вас.

Много ми е интересно също, как бихте се чувствали ако "Цялата Ви рода беше мъртва?" Да Ви имам речника, мадам!

И, много ясно, че ще Ви е лъчезарно детето - нали за всичко му се угажда, как няма да е лъчезарно? А, за това, дали е възпитано... Нека кажат странични наблюдатели, Вие сте му майка, не сте обективна. Аз, лично, като гледам какъв човек го възпитава... запазвам си правото на известни съмнения в думите Ви.

Борония, 21 год.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 5bda0f6192
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   от авторката:разберете че детето ми не е разглезено! осиновеното дете вчера пак я би! говорих със осиновеното и каза ето това:просто искам детето да няма такава красива майка защото аз имам 50 годишни родители! искам да имам горнището му на стефани! аз му казах да не се разочарова защото има толкова много деца които са осиновени като него и че тя също може да получи такова горнище. тя се разплака и каза че иска да вземе горнището на детето ми точно сега. ние си тръгнахме незнаем какво да кажем. момичето ни догони и почна да бие детето ми. детето ми започна да реве и ми каза да бягаме. аз срещнах и осиновителите на детето и това което ми казаха ме довърши:детето много иска това горнище и му го дайте. ние се махнахме а осиновеното се разплака и каза че ще убие детето ми! какво да правя? ? ? ?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 5bda0f6192
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   от авторката:разберете че детето ми не е разглезено! осиновеното дете вчера пак я би! говорих със осиновеното и каза ето това:просто искам детето да няма такава красива майка защото аз имам 50 годишни родители! искам да имам горнището му на стефани! аз му казах да не се разочарова защото има толкова много деца които са осиновени като него и че тя също може да получи такова горнище. тя се разплака и каза че иска да вземе горнището на детето ми точно сега. ние си тръгнахме незнаем какво да кажем. момичето ни догони и почна да бие детето ми. детето ми започна да реве и ми каза да бягаме. аз срещнах и осиновителите на детето и това което ми казаха ме довърши:детето много иска това горнище и му го дайте. ние се махнахме а осиновеното се разплака и каза че ще убие детето ми! какво да правя? ? ? ?

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fa3f45707e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Здравейте!

Много се радвам да чуя, че сте опитали диалог. Все пак е начало. Ама и осиновителите на това дете са едни... Какво ще им станe да му купят и на него едно горнище, щом толкова му е мерак? Очевидно Галена много Ви харесва и мечтае и Вие да я харесвате и затова страшно завижда на дъщеря Ви. Липсва ? обаче емоционална култура, тя не умее да изразява чувствата си. За това, обаче, НЕ Е ВИНОВНА ТЯ! Просто не е имало кой да я научи на това досега, а и осиновителите ?, очевидно, не се справят добре. Според мен, най - добре е, колкото ? странно да Ви прозвучи, да се сприятелите с нея. Ако ? обръщате внимание и на нея, тя ще спре да ревнува и няма да мрази дъщеря Ви и да я напада. Говорете с нея, кажете ?, че ако е послушна, ще получи и тя такова горнище, че не е хубаво да се удрят другите деца, че Стефани не прави така никога... Стимулирайте я да се поправи. Накрая, дори, ако се налага ? вземете и на нея едно горнище, за да се успокои и да види, че държите на думата си. Но, нека първо да започне да е "добро момиче". Покажете ?, че я разбирате, не ? се карайте. Усилията ще си заслужават, повярвайте ми! Направете го за детето си!

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 27e477be75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Авторката, престани да наричаш детето "осиновеното". Идея си нямаш, отстрани погледнато, колко просташки изглеждаш, употребявайки този израз. Без да те познавам, само от писанията ти и от начина ти на изразяване, си съставих мнение, че си простовата, емоционално и умствено бедна личност. Може и да не си такава в действителност, но елементарният ти речник и още по-елеменатрната ти духовност, която личи в изказванията ти, навява такива асоциации.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 002491564b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Аз съм №17. Самият факт, че е обществено достояние, че детето е осиновено, говори за това, че се злоупотребява. Както вече се изказах, много умело се манипулира обществото да е задължено към тези деца. Борония, очевадно е, че не си майка и затова даваш глупави съвети толкова лесно. Ако утре целият клас реши, че искат потничето на Стефани, авторката на всички ли трябва да купи? Разберете, най-после, че повечето от тези деца са безобразни егоистчета. Наистина съм се сблъсквала с много такива и затова си позволявам да говоря така.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 988b5cbe63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Аз съм 5 и 12.
Авторката е или много ограничена, или по цял ден гледа филми. Колко сериозно ви звучи това:" детето ми започна да реве и ми каза да бягаме. аз срещнах и осиновителите на детето и това което ми казаха ме довърши:детето много иска това горнище и му го дайте. ние се махнахме а осиновеното се разплака и каза че ще убие детето ми! какво да правя? ? ? ? " ?
Глупости някакви!
17, дарлинг, сблъсквала си се ти на кукуво лято! ! ! Бай дъ увй, майка съм. Родила съм едно дете и смятам да ОСИНОВЯ второ. Я ме поръси със светлината си в една такава ситуация! Май ще трябва да наричам биологичната си дъщеря по име, а небиологичното си дете - осиновено. Н'ъл тъй?

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 85d65f46d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Ами осинови си Евала, ама недей да го учиш да си мисли, че щом е осиновено всички са му длъжни. Още докато следвах в университета на 2 пъти си печеля стипендия за заслуги и я дават да друг ровек" Еми момичето е осиновено има нужда" ми като има нужда да си я заслужи. Имам приятелки осиновени и никоя от тях не парадира с това, нито иска да буди съжаления. Но има хора който с това че са осиновени си изкарват хляба. Кулминацията беше миналото лято като кандидатсвах за работа с установени изисквания и ходих на интервюта и наистина много голяма нужда имах от тази работа и накрая пак" Еми момичето не отговаря на изискваният обаче е осиновено и му трябва тази рабта" Еми хубаво. Аз като не съм осиновена какво да направя. Аз нямам нужда от нищо само те имат нужда. Извинявам се много определено има хора и деца който много спекулират с това, че са осиновени. Никой не им е длъжен това е полажението.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 57dc8551c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   34. нещо си въобразяваш, мила. В България един от най-спазваните закони (не знам защо) е именно законът за запазване на тайната на осиновяването. 99% от децата не знаят, че са осиновени, НЯМА И ЗАКОН ЗА СТИПЕНДИИ И КАКВИТО И ДА Е ПРЕДИМСТВА ЗА ОСИНОВЕНИТЕ. Те по закон са си формално и реално деца на осиновителите си, не се водят сираци и т. н.
Да, има закон ЗА СИРАЦИТЕ - за полусираци и за пълни сираци, като оставените по домовете деца се водят сираци. Те имат право, разбира се на общежитие и на СОЦИАЛНА стипендия, за която се гледат доходите на родителите, а те такива нямат.
Не знам нито един работодател, който да назначава с предимство ОСИНОВЕНИ, може да има обаче ДОБРИ ХОРА, които назначават с предимство СИРАЦИ, но няма закон, който да ги задължава.
Детето от случката НЕ Е ОСИНОВЕНО, а е сирак, живеещ при приемни родители. ТЕ НЕ СА ГО ОСИНОВИЛИ.
Не разбирам каква е тази фобия от изоставените по домовете деца. Според мен тя идва от криенето им в продължение на десетилетия. Сега тези домове ще се развалят, слава Богу!
Като бях малка дори затваряха в едно село децата, който имат лек проблем при ученето. Тези т. н. „бавноразвиващи се„ биваха взимани от родителите и заключвани и крити от обществото, в тези домове се натикваха и деца инвалиди! ! !
Сега, слава Богу, нашето правителство под натиска на ЕС промени това и за вашите деца, които всеки ден общуват с тези деца, това ще е нормално.
Нормално ще е и общуването с изоставените деца, които, слава на Бог и ЕС, ще живеят все по често сред нас и малко по малко ще се приобщят. Представете си вие, скъпи състрадателни дами, да сте изоставени и захвърлени в такъв гаден дом - ако не можете, гледайте в тюба за Могилино! ! !
Повечето от тези деца са си били съвсем нормални, но инвалидизирано благодарение на нашите „грижи„ за тях. Много се радвам, че не хора като вас управляват страната ни, а явно специално в тази сфера се прави нещо. Ако зависеше от „добри„ и състрадателни жени като авторката, тези деца да са отдавна обгазени в някой лагер на смъртта. Вместо да се държите като зрял и възрастен човек, вие се държите като...
Според мен не сте полезна за детето си и от него ще стане люта жена, подобна на номер 34, която ще търси винаги у другите причините за своите неудачи. Нещо повече - тя не обвинява по-силните като мутрите, корумпираните... , а СИРАЦИТЕ! ЕЙ ТОВА Е!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 5a625550ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   35, благодаря ти! Спестяваш ми писането, преджид, че исках да кажа същите неща на това заблудено момиченце (34). При все, че виждайки как си противоречи (... и я дават да друг ровек" Еми момичето е осиновено има нужда" ми като има нужда да си я заслужи. Имам приятелки осиновени и никоя от тях не парадира с това, нито иска да буди съжаления... ), едва ли има смисъл да и са каже каквото и да било - все ще е заблудена!

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 85d65f46d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   " да и са каже" -ами определено мисля, че първо трябва да се научиш да пишеш и чак тогава да коментираш мисля, чесе пише" Да и сЕ каже" . Е ама нали си много хитър/хитра няма проблем

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 82e1e9ddd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Бележка от модератора:

Уважаеми дами, боя се, че увлечени в спорове по между си, забравихте основната функция на сайта: "Бъди полезен на другите с коментара си!" Ако обичате, въздържайте се от нападки и наблегнете на даването на конкретни съвети към автора.

Успешен ден на всички!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: c48dedeae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Детето може би има някакъв проблем на психическа основа..завидяло е на момиченцето ти за храната и куклата..милото ! От една страна е виновно,но от друга е просто дете...не вярвам,че детстото и е било хубаво...първите седем години са най-важни,а детето кой знае къъде ги е прекарало и най-важното как ?!... поговори с родителите и (приемните) и по-нататък ще видим какво ще стане :) Успех ! Поздрави !

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 77303bb32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Искаш да знаеш какво да правиш? Ами спри да защитаваш дъщеря си толкова! Осиновеното момиченце очевидно няма това което има твоята дъщеря. О, я стига! Очевидно е, че се отнасяш с дъщеря си като с принцеса! Колко може да струва едно горнище на Стефани? 5-10 лева? !? Купи и едно и когато и го дадеш, задръж малко вниманието й. Обясни й, че твоята дъщеря я боли когато я бие и, че нямаш възможност да я осиновиш. Просто я разбери. Внимание- ОЧЕВАДНО е, че тя това иска (и го заслужава толкова, колкото и всяко друго дете)
Моля да не споменаваш имена тук, или поне ако го правиш, нека да е на ВЪЗЛЮБЕНАТА ти дъщеря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Не са разрешени повече коментари към тази тема!



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker