Жени в любовен триъгълник - кой е виновен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жени в любовен триъгълник - кой е виновен?
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 6385 пъти
Здравейте, отново чета обидни коментари от една страна насочени от съпруги към любовници и обратното... или пък към съпруги, изневеряващи на съпруга си...

Според мен сме се превърнали в един кокошарник, в който сме се хванали взаимно за гушите и си скубим перошината, а петлите ни се присмихват (с право) под мустак.

Вместо да бъдем солидарни една към друга и заедно да защитаваме правата си като ЖЕНИ, както го правят от 150 години на Запад, ние тук се обиждаме вулгарно и ставаме за смях на мъжете.

Ще кажа на съпругите и любовниците в любовен триъгълник следното -

1. Не сте първите, не сте и последните. Този проблем е описан даже в Стария завет, има и съответната Божия заповед. Да не говорим, че даже фараоните са били погребвани с любовниците и със съпругите си. Любовният триъгълник е толкова стар, колкото и човечеството - по-стар и от брака като институция (120 г. )

2. Специално на съпругите (верни и неверни) ще кажа, че сте в по-лошата позиция. Българското законодателство не ви дава никакви права, а общественият строй още по-малко - зависими сте от съпруга си и от семейството му. На Запад не е така, защото там жените си имат организации и ЗАЕДНО са наложили законодателство, което ги посигурява и след развода. За сметка на това не се търси „вина„ при развода, защото дори съдиите не могат да решат кой крив и кой прав в един такъв триъгълник. Момичета, или се обединявайте и си извоювайте правата както направихте с майчинството, или си натискайте парцалките. Никой не ви е карал да се жените млади и зелени и да ставате зависими от мъжете си и от семейството им. Другият вариант е да правите кариера, но тогава трябва да забравите за сватба на 20. Любовниците да не се подсмихват, защото рано или късно ще попаднат и те в тази ситуация.

2. Любовницата действително е в по-добрата позиция, защото поне не е зависима финансово и обществено от този Петлъо. Тя може да си тръгне и да разкъса триъгълника. Не смятам, че и тя е по-виновна от съпругата, изобщо не смятам, че в сърдечните работи има вина. В най-лоша позиция е съпругата-любовница на друг, но пък може би мъжът й е доста мекошав, така че може и да си седи на два стола и да е голямата печалбарка в триъгълника. Нека съпругите не забравят, че не любовницата им изневерява в крайна сметка и не тя е подписвала брак с тях.

...

Колкото и да крякаме, не може да се реши кой прав и кой крив. И съпругата, и любовницата са двете лица на една монета, умело подхвърляна от Петлъо според настроението. Но може и той да не е виновен, не знам - в крайна сметка обаче древните са го решили, а те са с над 2000 години по-мъдри от нас - не пожелавай жената на ближния си... .. но все пак не бива и много да се осланяме на тяхната мъдрост - не случайно заповедта е насочена само към мъжете - жената е била един вид инвентар в това време и е време да решим, дали и ние сме такива, или искаме да бъдем повече.

Време е ние днес да решим какви сме - отмина времето, в което успеха ни като жени се измерва със семейното ни положение и броя деца. Канцлерката Меркел няма нито едно и пак е най-могъщата жена в света. Нека младите и зависими съпруги не се сърдят, когато очите на Петлъо шарят - такова е положението.

Аз лично не мисля, че някой има вина в любовен триъгълник - и ако има такава, то си зависи от конкретната ситуация, а ние в този сайт четем само едната страна на тристранна монета.
Аз лично имам три kill критерия в общуването си с мъж
1. Алкохолизъм
2. Агресия - психическа и физическа
3. Посредственост, простотия и маргиналност
...

изпълнението на един от тях за мен е край на каквото и да е общуване с човека. Вярността не съм я сложила, защото има къде-къде по-големи пороци. Ама това си е мое мнение! Решавайте сами, но ни спестете публичното крякане.

Мари

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: b21abbbe21
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кой е виновен - кучката, че си е вирнала опашката или кучето, че и е налетяло? Едностранна вина няма, а и изневярата според нашите закони не е престъпление и вина и виновни няма защо да търсим - обикновено и двете страни вадят достатъчно причини, за да оправдаят деянието и винаги са прави. Здравият морал на здравите общества не се създава от хора с нисък такъв - хайде толкова по въпроса, да не става кокошарник. Освен феминистки призиви за обединение / срещу кого и срещу какво и за какви права става въпрос / е добре да се знае, че законите и у нас най-често са на женска страна по ред причини; финансовата независимост отдавна е приоритет и на много жени; Ангела Меркел далеч не е най-великата и ще остане само като име в историята - поразпитай обикновените германци относно Меркел, любопитни нещица ще научиш. Кой ви кара да се жените и да раждате - ами правете кариера, за какво са ви деца, обществото не се нуждае от деца / които са бъдещото общество /, а от кариеристи. И дали само единият от ъглите в любовния триъгълник е тъп щом има тристранна монета?
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8add05b5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не разбрах извода от всичко. Да бъдем като Меркел, иначе все ще съм гледана като неудачница - съпруга или любовница? Как всички жени в България да са успели и независими? Ясно е, че без деца е най-лесно да се постигне. И всички мъже да дадат една банка сперма и после - на сапун? А успелите жени със семейство и деца какво да правят? да Избират - съпруга или любовница. От написаното - любовница е по-добре.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 517ddbb2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   от авторката до Пух

1. жените в България са доста неоправдани - издръжката за дете е от 30 до 80 лв (поправете ме, ако греша), студенти, „безработни„ и т.н. са освободени - много познавам , който си работят на черно и не плащат издръжка
2. За самата жена издръжка няма, може да остане в семейното жилище докато децата й навършат 18, после е бай-бай
3. Няма защита от семейно насилие, няма и статистика, предполага се, че много над 50% от българките са били жертва на такова поне веднъж в живота си.
4. Обединение да - против сексизма, подигравката с нас и обединението не е срещу , А ЗА - за повече права на жените или поне да спрем да се нападаме като в кокошарник
5. Жените в Бългаиря са много ама много зависими от мъжете, защото заплатите са им много по-малки. Имаме тук и предупреждения от международната общност, ама кой му дреме.
...
с две думи - няма предимства от брака, само може да ти струва доста пари при разтрогването му. Има още в българското законодателство ПРИ РАЗВОД момента с вината, иначе нямаше да има 1000 адвокати и детективи, който работят в тази посока. Това е смешно!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 517ddbb2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   и още - Меркел беше пример - ние имаме в нашето ежедневие много успели БЪЛГАРСКИ жени, може би и читателката е такава в съотвентата област. С това не исках да казвам да ставаме кариеристки, исках да кажа, че семейното положение днес не е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО и само мерило за успеха на една жена в обществото. *както е било при бабите и майките ни.

*за Пук - то какво мисли обикновения германец за канцлерката, го изразява с два пъти избор за канцлер.
...
Да, и днес чуваме „тази е стара мома„ или „тази не може да има деца„ и „тази е разведена„, но ако „тази„ е например лекарка или просто успял човек В КОЯТО И ДА Е ОБЛАСТ на обществения живот, със самочувствие, едва ли ще й пука толкова зависима от мъжкото внимание, вярност, поведение и пари.
Исках просто да отнема екзалтираността в дискусията сега кой крив, кой прав. Любовницата е к-ва, съпругата овца и т.н. Мъжете тук са много по-солидарни един към друг и не са готови за такива работи да се хванат за гушите. Като не му харесва, Петлъо си хваща двата партакеша и бай-бай, ама Петлъо нито има деца да гледа с 30 лв. издръжка, нито има заплата от 250 лв. и дори като прост строител ще изкара хилядарка.


Според мен ако търсим повече реализация в професията си, в ролята си на майки или в друга роля и ако се опитваме по-често да се поставим на мястото на другия (тук включвам и Петлъо-изневерител и рогоносец), ще може да действаме по-адекватно. Другата ни грешка като българки е да създаваме семейство много млади, особено по провинцията - това е трагедията на хиляди жени. Винаги ни се натяква, че на 30 едва ли не си стара мома и т.н., а това не е вярно в днешния глобален свят. Днешната медицина ни дава възможност и след 35 дори да си имаме здрави деца, докато една 20 годишна като няма пари за лекар, рискува повече.
Какво инвитро говорите?
И на 30 една поддържана, интелигентна и успяла жена може да си намери много добра партия, а и след това. Защо трябва на 30 в разцвета на младостта си да се отписваме и бракуваме. Жената е по-красивата част от човечеството - и любовницата и съпругата, и майката и нераждалата, и президентката и последната шивачка. Трябва да спрем да се скубим като кокошки, защото сме заложници на Петлъовците и те с право си се подсмихват под мустак - те си правят законите и в момента просто сме много зле в това отношение

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: bfa610f2c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пух, защо трябва да противопоставяш кариерата и децата за една жена? Защо не го направиш спрямо мъж? Да не би детето да го създава само жената, то си има и баща, който също трябва да се грижи за него.

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8b955d9de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виновен винаги има.....От моята гледна точка това общо взето е "любовницата" и ще ви кажа защо.Най-малко от женска солидарност......Лично аз никога не бих се съгласила да съм втора, скрита и наричана "любовница".Научена съм да се поставям на мястото на другите.Не бих си позволила да имам връзка с обвързан мъж, а още по-малко с женен....Недопустимо.Същото трябва да се отнася и за мъжете....

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 34986916e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ето, пак се върнахме в кокошарника - любовниците пък ще кажат, че съпругите са овце, които остават с мъжете си заради фиансовата си зависимост (вид проституция демек) и т. н.
точно това искам да избегна - нека по изключение се поставим на мястото на другия човек или поне спрем да мислим стериотипно - онзи бил, този бил виновен. Познавам ужасни съпруги, на които и аз бих изневерил, направо зарязал, ако бях мъж и обратното. Кой прав, кой крив. Само хората, които в момента се намират в конкретния триъгълник знаят какво им е.
Даже четох за някакъв ултиматом от приятелите - ние или той (жененият)... . изобщо какво право имаме като странични хора да се месим в живота на другите и в техните решения.
Имаме си поговорка - „Никога не казвай никога„. Никой не знае кога и с кого ще попадне в такава ситуация.
Аз лично смятам, че вина няма, но отговорността се носи само от женения мъж, тръгнал да изневерява, или от съпругата, тръгнала с друг. Те са подписвали брачни договори и са създавали семейство. Жалкото е, че намесват други хора в семейните си бакии.
Всеки сам си знае. Аз лично обичам да живея в големи метрополни градове, защото не се интересувам от живота на другите, искам и своя да запазя за себе си. Не казвам никога, но тайничко съм решила, че не бих оставила бащата на децата си заради някаква глупава забежка.
Любовницата е дотолкова „отговорна„, доколкото тя в повечето случай (не винаги) поне знае за семейното положение на човека, но има и много съпруги, които от удобство се правят на ни чул, ни видял и си живеят като до сега. Любовницата обаче, като се абстрахираме от живота си и гледаме философски на нещата, не е обвързана - тя може да си ходи с когото си иска и когато си иска, няма брачен договор и не е правила сватби, защо тя да е отговорна за поведението на съпруга ви?
Невярната съпруга според мен е в най-тежко положение. Жените според мен влагат и много чувство във връзката си. Такава жена се разкъсва между ролята си на любовница и жена и ролята си на майка и съпруга. Тя рискува и най-много и може да падне буквално на земята. Надявам се никога да не изпадна в това положение.
В най-добра позиция е съпругат-изневерник, защото той може да напусне семейството си, като му писне от цялата тази работа, може и любовницата да зареже като иска. Общо взето, обществото ни е направено така, че за мъжете си е по-лесно и удобно във всяко отношение. Той няма да загуби и приятелите си, напротив - мъжете са солидарни един към друг, най-вероятно ще отидат да се напият и да отпразнуват развода и да свалят някоя мацка
Това е животът, скъпи колежки. Докато ние се скубем в кокошарника, мъжете си развяват байряка и си живуркат

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 90e9483e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Здравейте, ще изкажа личното си мнение. Аз не съм била любовница, но моят вече бивш си имаше такава и съвсем откровено , не съм изпитала капка злоба към нея. Може би съм прекалено себелюбива, така или иначе той е сам и тя е сама, към момента. Не е важно с кой си лягаш , важно е до кой се будиш и разбира се семейните финанси да си останат семейни. За мен някой дами намират отдушник( в любовницата) на вече така или иначе започналите им проблеми- е има и изключения на ситуацията. А що се отнася до правата на жените, те имат такива и са 100% повече от на мъжът, просто няма кой да си ги търси. Повечето си намират оправданич , като финансова сависимост, деца и т.н. (между другото 60лв. е мин. издръжка- не , че стигат и толкова)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8a78c9027a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Говорейки с обикновения германец ще разберете, че и там изборите се печелят не по-различно, отколкото у нас, не че това ще им понижи стандарта, просто политиката е еднаква навсякъде, та втори мандат не е критерий за каквото и да е. Уважавам професионалните достижения на жените /моята получава два пъти повече от мен/, но ние не можем да раждаме децата, нито да ги гледаме по същия начин. Моите си ги отгледах аз, работата ми го позволяваше и това ми остана най-хубавия период, но все си мисля, че жена би се справила по-добре. В западните общества ще видите много жени, успели професионално, които към 40 дават мило и драго да осиновят каквото и да е дете, но нали не е същото като да родиш собствено на по-млади години и да го отгледаш и възпиташ. Впрочем, всеки си има глава на раменете да мисли, както и права, които обаче трябва да потърси. Колкото до любовниците - законът не ги преследва и каквито и обединения да се създадат ще бъдат проформа, а народът и тук го е казал простичко - не е луд, който яде баницата... Най-добре е човек да създава семейство, когато узрее за такава отговорност, а не после да се оправдава със сляпата неделя.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 069099d0de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   до Дядо Турбалан - не знам Вие от кога живеете на Запад, но аз имам щастието да прекарвам вече 1/3 от живота си там.
Изборите в Германия едва ли протичат като в България, защото едва ли има там гласоподавател, който е готов да продаде гласа си за едно кебапче. Не е редно обаче да сравняваме двете държави, защото на Запад имат вече най-малкото от края на Втората Световна Война демократически традиции и гражданско общество, докато ние го градим все още от 20 години и сме до под крушата.

Тук обаче не ставаше дума за политика, а за жените, женската солидарност и начин на цивилизовано общуване. Според авторката жената НЕ Е СЪЗДАДЕНА САМО ДА РАЖДА, да - това е нещо много важно за нас, но в 21 век за пръв път имаме право на избор.
Тази позиция, според авторката, както и развитието на философията през последните 300 години, променят погледа върху „вината„ на жените в един любовен триъгълник. На авторката и е доста ясно, че българското общество е изостанало и културно, че доста хора се намират още в Османска провинция България, но тя иска поне да ги накара да се замислят.
Разликата между Османска провинция България и България - членка на ЕС е, че втората се стреми към европейските ценности и начин на живот от 21 век, а това значи, че рано или късно трябва да спрем да мислим по старо му. Даже комунистите са направили доста за еманципирането на българките, но са забравили да дадат права на работничката ХУ., на самотната майка. Отвърдили са се още повече балканските модели на мислене, че жената винаги е виновната, ама винаги - разведената, старата мома, любовницата, бездетната, многодетната, невярната... ВИНАГИ АМА ВИНАГИ жената е виновната, курвата и т. н.
Жените до голяма степен сами сме си виновни за това, защото работим наравно с мъжете, но не сме се преборили, за разлика от Запада, за повече права.

И още - специално за Мечо Пух - в Западна Европа е почти невъзможно да си осиновиш дете, защото те нямат 70 000 изоставени деца и даже домове за деца нямат, защото обществата им отдавна са солидарни и в повечето случаи не се стига до изоставяне на деца. Една 40-годишна германка да кажем, не само няма да се нареди да чака за дете, ами ще си забременее естествено даже и ще си го роди. Познавам доста такива - да не забравяме, че поне до 45 жената е фертилна.
За разлика от българките, който се бият на 10 фронта и пак нищо, западните жени са рядко кариеристки, напротив - над 2/3 от тях не работят. От 70-те на 20. век българката е най-работещата жена в света, и днес 51% от докторантите в страната ни са жени. Въпреки това българката е странно подтисната жена, без права и самочувствие, вкарваме се в модели на поведение ала Босфора и начина на мислене от времето на „Железния светилник„ не се е променило много - жената е виновната!
Искам пак казвам, не да сме ПРОТИВ МЪЖЕТЕ, а да сме ЗА ЖЕНИТЕ, поне да не се обиждаме така и да погледнем по-общо на проблема.
Ако Мечо Пух има нещо против това, съжалявам го. За цялото ни общество би било много по-добре, ако се европейзираме, включително и по отношение на женските права. Колкото до изборите, пишете другаде за това. Просто не е сериозно тук да критизираме канцлерката на най-богатата страна в Европа, защото е бездетна жена. Социалната министърка пък има 7 деца и това не й е попречило, не това съм искала да кажа тук, много добре знаете

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8add05b5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката, идеята ти е хаотична и взаимноизключваща се.
Защото:
1. ) Съпругата(защото говорим от женската гледна точка) научава последна, че е в любовен триъгълник, който й е натрапен. Искаш да намрази съпруга си(това е сигурно) и да се" прегърне" с любовницата? Нелогично.
2. ) Любовницата знае за съпругата, не я интересуват нейните чувства, предполагаемо към верен обичащ я съпруг, а единствено собствените. И не тя е длъжна да храни уважение към двойката, това е задължение на съпруга(мисля, че сме се начели и наслушали на това). Още тука къде виждаш женска солидарност? В какво се изразява женската солидарност на любовницата, като влиза в триъгълник(ако не е и многоъгълник)? Е, как ще искаш да" прегърне" тя съпругата?
3. ) Коя се" бори" за един мъж - съпругата или любовницата? Аз мисля, че това е втората. Съпругата първо мисли за децата си, а не за нейни чувства към" новата личност" на човека, доброволно встъпил във връзка с нея и създали деца.
4. ) Създаване на деца, преодоляване на несгоди в живота рамо до рамо, създаване на обща собственост, а не подписът правят една връзка(затова има семейни общности без брак). Забежката с друга е един флирт, изживяване на ергенските трепети, бягство от действителността или почесване на его.
Всеки има правото да избере, какъв живот иска. Но... ролята на съпруга(партньор в живота) и любовница са несъвместими в живота. Два различни мирогледа. Каква им е допирната точка?
Спирам дотук, иначе и аз мога" чаршаф" да изпиша с антитези.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 432cd5e0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   до 12
Изобщо не можеш да мислиш абстрактно, а си се вкарала в някакви стари рамки и това е - има черно (любовницата) и бяло (съпругата) - всички други цветове за теб не съществуват.
Няма я добрата любовница, няма я лошата съпруга, няма я съпругата-любовница... НЯМА НИ НАС ПЪРВО КАТО ЖЕНИ!
Не говорих КОНКРЕТНАТА съпруга да прегърнела КОНКРЕТНАТА любовница, а призовавах да спрем да се обиждаме като жени, а да гледаме правата си.
Обаче виждам, че с тясно скроени мозъци не може да се дискутира. Не може по цял ден човек да гледа турски сериали и да чете вестник „Уийкенд„ и да се дискутира тук с него за общочовешки проблеми.
Животът, слава Богу, е непредвидим, шарен и не черно-бял, а цветен. Пожелавам на 14. да не влиза в любовни триъгълници и да продължи да си живее в просто скроения живот... дано не й се случи нещо непредвидимо, че ще се обърка програмата в мозъка

Авторката

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: eb5ecf473d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Истината е, че всичките сме много, ама много смешни! За сметка на това пък сме се взели на сериозно - много насериозно, затова и страдаме...

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 6d223758d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Браво авторке, добре го каза! И аз мисля, че няма черно и бяло! Ето, при мен, имам любовник от доста време, семейни сме, и повярвай, гледам доста реално на нещата от живота, наистина смятам, че той е мн добър човек, но жена му не-тя е нахална и глупава, смята че винаги е права, непрекъснато му" натрапва" любовта си, което смятам за голяма нейна грешка, защото го отблъсква още повече така, според мен. Не можеш да накараш някой да те обича заради това или заради онова... то просто се случва

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fb82fa2376
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От 12 до авторката:
Постът ти с номер 13 доказва още повече безсмислиците ти( и аз ли трябва да съм номер 14?) И съм пълната противоположност на това, което си описала.:)))
П.П. Номер 15 вече ти е дала пример за добрата любовница.
Ха' , остани си със здраве.
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker