Всичко се плаща на този свят! Сега съм сам като куче! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Всичко се плаща на този свят! Сега съм сам като куче!
преди: 7 години, 27 дни, прочетена 2207 пъти
Пише ви един самотен мъж, минаващ 70-те. Искам да ви разкажа своята история, която може да послужи за урок на другите.

Живея в голям провинциален град, но всички наоколо са ми чужди. Тъжни и тежки са моите старини.

Гледам се в огледалото – съсипан, напълно побелял и грохнал, и не мога да се позная.

Бях бонвиван, обичах жените и гуляите. Често повтарях, че веднъж се живее и пропуснеш ли мига, единственият прецакан си ти.

Истината е, че загубих съпругата си Кристина, която беше много добър човек, щом ме изтърпя цели 15 години.

Сега си давам сметка, че не й е било лесно – през вечер не се прибирах, а за моите подвизи с жените се носеха легенди. Но нямаше нужда да го чува от хората, случвало се е да се прибера у дома пиян и с непозната мръсница.

А когато съпругата ми ме предупреди, че ако не престана да скитосвам и да й вгорчавам живота, ще ме напусне, не й повярвах – та аз бях истински чаровник.

Всяка от любовниците ми твърдеше, че би искала да остане завинаги с мен. Да, но моята Кристина беше жена с чест и достойнство. И след като години наред беше преглъщала изневерите ми заради децата, накрая ги взе и замина на другия край на България.

След развода не съм виждал нито нея, нито тях.

Докато бях по-млад, „пеех песента“, че сам съм си достатъчен. Не изпращах редовно издръжка, но и те никога не се обадиха да я поискат. Само веднъж реших да ги изненадам с подаръци за Коледа и… си ги получих обратно.

А сега, когато неистово се нуждая от децата си, нямам очи да им се обадя и да ги помоля за близост. Кой знае, може би вече имам и внуци, но ще умра, без да ги познавам.

И понеже предпочитах удоволствията и не се задържах дълго на работа на едно място, сега получавам минимална пенсия, която ми стига колкото за лекарствата, които пия. Случва се да заспя гладен, а топло ядене не съм хапвал отдавна.

Неотдавна срещнах бивш колега, който ме потупа по рамото и ми каза: „какъв беше, какъв стана…“ Прав е човекът – бях наперен донжуан, превърнах се в тъжен клошар. И не, не искам никой да ме съжалява – сам съм си виновен.

Когато другите се грижеха за семействата си, аз гуляех в компанията на леки жени и фалшиви приятели.

Когато другите градяха дом, аз пропилявах и последната стотинка от заплатата си, за да доставям удоволствие на любовниците си.

Уви, всичко се плаща на този свят! Нека го знаят тези, които все още са млади и могат отсега да се погрижат за старините си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 26 дни
hash: d4edb1dadd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Историята ти ако е истинска трябва да бъде закачена в Избор на редактора и да служи като пример на всички такива като теб. Ето това става, драги братя. Ебаваш ли се с жена си и семейството си, това става. На една жена писне ли и - изчезва, а ти си оставаш с насраното и вече съсипано его, че света и всички са ти длъжни.

Интересно ми е обаче откъде пишеш, щом вземаш минимална пенсия. Откъде имаш пари за Интернет?

Историята лъха на фалшиво, но нещата са съвсем реални за такива мъже като описания в тази тема.

Но да, като цяло всичко се връща и такива мамини дечица като малки ми се подиграваха, че нямам последния модел конструктор Лего, но сега вече съм успешен мъж и имам финансови възможности да си позволя доста неща. И с мацките нещата са доста по-добре. А те са още в заблуда, че всеки им е длъжен.

Доста отклоних темата, но ебавате ли се с жена и не правите ли компромиси за нея си отива и оставате сами, приятели.

-Оруел, мъж на 25г.

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: 677cc096b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Поне си се осъзнал

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: 5bbcece017
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 1. На 25 години си, а доста елементарно разсъждаваш. Явно не си разбрал посланието на автора, което в пълна сила се отнася и за лицата от женски пол.
Ж41

 
  ... горе^
преди: 7 години, 26 дни
hash: 676b94b1ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Дори и темата да не е истинска, то аз имам подобен мъж пред очите си. Само дето е уморил жена си и е направил детето си сираче. После от една любовница на друга... докато станеа стар и болен и никой не иска да се грижи за него. Никой даже не иска да го види. Накрая детето му го вкара в старчески дом и той не иска да стои там.. но няма къде да отиде... нито при кого...

 
  ...
преди: 7 години, 25 дни
hash: c426de4e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мили дядо, пиши писмо до децата си... Направи последен опит да се свържеш с тях.. поне за твое успокоение, на тези години нямаш време да чакаш... изгубил си доста време, което реално не можеш да върнеш...

 
  ...


...
преди: 7 години, 25 дни
hash: d981c1ead1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   "Пише ви един самотен мъж, минаващ 70-те. Искам да ви разкажа своята история, която може да послужи за урок на другите".
"Моля този път да публикувате историята ми, пиша я за втори път и мисля е доста поучителна".
"Реших да напиша моята история, която да е поука за много жени, търсещи любовта".
"Благодаря на създателите на форума, че хора с различни съдби могат да споделят своите истории, да поискат съвет или другите да се поучат".
"Нека от моята история се поучат жените, затова ако прецените, моля да я публикувате".
Така започват някои от историите, публикувани тук, от един автор вероятно, който се е заел с "трудната, но благородна" задача да поучава жените, и да ги вкарва в пътя. Изключение прави тази история, която е уж за мъже, но в коментарите авторът, представил се като жена на 41, прави вметка, че поуката трябва да е и за жените. Лично на мен като жена ми е обидно някой, имащ много свободно време да ме "поучава " по този нелеп начин. Предполагам, на други жени-също. Мисля, че в този сайт свободно споделяме болките и тревогите си, без да бъдем нападани и упреквани. Някой изглежда не е забравил научно-възпитателните мерки от онова време. Но всяка подобна измислена история си личи.
Авторе, много те моля, не подценявай интелигентността на читателите на този сайт, мъже и жени.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 25 дни
hash: 16a74aeeab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Никого не е късно за ново начало. Не се съжалявате господине, други сигурно съжаляват, че цял живот са били примерни, идеалният и днес пак са сами. Просто се стигнете, никога не е късно да за хвърлиш пороците, да се стигнеш и да станеш достоен човек. Сигурна съм, че сега бихте оценили много повече една връзка. А това какъв сте бил, стига. Затворите страницата. Преосмисли те живота си и давайте напред.

 
  ...
преди: 7 години, 24 дни
hash: 05f021b369
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   С толкова акъл на младини дотук се стига. Но такава е цената на осъзнаването.
На фона на всичко не върви да искаш да видиш децата си. Но ако наистина те терзае съвестта, а не просто да се нуждаеш от нечия помощ, винаги можеш да направиш добро и след тоновете лошо, което си причинил. Вероятно имаш жилище или друг имот, остави го на децата си, а защо не и на бившата си жена и поискай прошка в едно кратко завещание за тях. Дано с това да намериш спокойствието, от което се нуждаеш. Това е моят съвет, но ще го разбереш само ако наистина си се покаял.

 
  ...
преди: 7 години, 24 дни
hash: b7f43cc085
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Макар и неистинска според мен, историята си е поучителна....

Авторе, може да започнеш да пишеш разкази или съчиняваваш разни истории и да ги слагаш в раздела "Измислени истории". :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 23 дни
hash: dc5395a904
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   За разлика от жените, които дори когато изневеряват, продължават да се грижат за децата си, мъжете често изоставят семействата си, и не се интересуват повече от тях. И сега, в старите и болни години няма кой да ги погледне. А жените, дори и при изневяра и влюбване в друг, мислят първо за децата си. Ти няма какво да направиш, освен да си спомняш и съжаляваш. Едва ли ще станете близки с децата си, дори да ги потърсиш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 19 дни
hash: 5bbcece017
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   До 13. Абсолютно не е вярно това, което пишеш. При жените важи мотото - "следвай сърцето си". При това мото мшсъл за децата няма! Прочети само в този сайт колко истории има на омъжени жени, които са се влюбили и са замъкнали децата си при други мъже и какъв е резултата след това. И много ми е интересно как една жена, която изневерява на мъжа си - мисли за децата си? Знаеш ли колко жени пишат имат любовник, но обичам съпруга си и няма да го напусна! Е, това мислене за децата ли е? Знаеш ли колко жени има изгонени след изневяра от съпрузите си и след това набързо изоставени от любовниците си? Е, това мислене за децата ли е? Тръгне ли и мъжа, и жената да мислят с долната си глава, няма трезва преценка на ситуацията! Поразрови се и ще прочетеш покъртителни истории!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker