Първо куче за децата ??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Първо куче за децата ???
преди: 7 години, 28 дни, прочетена 1421 пъти
Здравейте - жена на средна възраст съм, от средно голям Български град, съм с четири деца, три от които в в тийнейджърска възраст. Две момчета - на 15 и 13, и две момичета - на 12 и на 10 години. Честно казано - доста дълго време много се колебах, преди да се реша на тази крачка, но вече просто няма накъде да бягам. Бяхме обещали още отдавна на децата, че ако стане еди какво си, и ако направят определи неща, ще им вземем куче. И ето, че и този момент неизбежно и неусетно дойде. Крайно време е вече наистина да го направим, но честно казано - доста се колебаем от каква порода да е кучето. Засега вариантите са следните - хъски, санбернар, ротвайлер, немска овчарка, голдън ретривър, коли, далматинец, чау чау. Живеем в предградията на града, в три етажна къща с доста голям двор, така че хайванчето ще има къде да си тича на воля, когато и колкото си иска. Плюс това, все пак ще му се осигуряват две разходки от по два часа и половина дневно, което мисля че ще му е напълно достатъчно. Така че, смятам няма никакъв повод за притеснение, относно това как ще бъде гледано кучето. Уверявам ви, че ще е по най добрия възможен начин. Благодаря много предварително на всички коментари и мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 27 дни
hash: 3dacf8cd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бих могла да препоръчам голдън ретривър. По принцип са умни, сравнително лесно се обучават. Добре се погаждат с деца. Козината им не е толкова трудна за поддръжка, макар че има и по-лесни варианти. Зимата ще е добре да им подрязвате косъмчетата на лапите, защото се заледяват. Светлата им козина позволява лесното забелязване на паразити по тях, което е силно желателно да се случва особено при непрекъснат контакт с деца.

 
  ...
преди: 7 години, 27 дни
hash: 401a4d49aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам ротвайлер, далматинка и в момента и немска овчарка на гости за 2 месеца. И трите са домашни кучета, но всъщност само далматинката е куче за в къщи. Ако смятате кучето да живее на двора, ротвайлер а и немската овчарка са подходящи. Далматинците са забавни кучета, но своенравни. Моята в къщи е като плюшена играчка, а навън дай и да тича и и да се дърпа. За съжаление не отделих време да я обучавам като малка. Немските овчарки са най -умни от тези трите, но и всичко зависи как се възпитават. Ротвайлера ни е истински пазач, опасен и за кучета и хора. Немската ни овчарка плаши хората с вида си, но е много добра и послушна. Това е че и всяко куче се ражда и с определен характер. Всичко зависи защо искате куче, но за всички изредени породи важно е много движение.

 
  ...
преди: 7 години, 27 дни
hash: c3ce5b956d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И какъв ти е въпросът? Искаш ние да изберем порода на кучето? При наличие на поне 5 члена от твоето семейство /4 деца и съпруг/, които са достатъчно големи сами да изберат порода остави тях да решат. А ако те се чудят или са на различни мнения просто организирай гласуване.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 26 дни
hash: 93caf6fce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз залагам на бийгъл.

 
  ...
преди: 7 години, 25 дни
hash: 94c9c0f635
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да се включа и аз. Породите, към които сте се насочили са едрички, но щом имате двор, не е проблем. Бийгълите са средни до дребни, но те пък от всички, тези най-малко се поддават на обучение и възпитание, просто са по-малко интелигентни от другите ви фаворити. Голдън-ретривърът е разкошно куче, не случайно го използват като водач на незрящи хора. Ротвайлер и деца- неподходящо ми се струва, много са силни, чау-чау- ежедневна грижа за козината. И друго. Ако вземете мъжко куче, имайте предвид, че надуши ли разгонена женска, хуква и ако детето разхожда примерно санбернар, сещаш се какво ще се случи. Със женските пък, знаете какви други допълнителни главоболия има. Относно паразитите(и вътрешни, и външни)- задължително и редовно третиране. Но да не изпадам в подробности и да досаждам, ще ви посъветвам да се разровите в интернет, има много сайтове, които ще са ви полезни, даже има страници и на феновете на много породи.

 
  ...


...
преди: 7 години, 25 дни
hash: ad3c898589
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така - семейството е разделено на две. Мъжката част е за немска овчарка, женската за хъски или голдън ретривър, така че остават тези три варианта... Кой от тях според вас е най подходящ??? Също така - според вас от мъжки, или от женски пол е по добре да е кучето, и ако може се обосновете защо? Предимствата и недостатъците на всяка от трите породи, също и на мъжките както и на женските кучета. Предварително благодаря много!!!



Авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 23 дни
hash: ad3c898589
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Утре следобед ще имаме женска немска овчарка, която ще се казва Берта. Благодаря много на всички ви за коментарите!!!



Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 22 дни
hash: ad3c898589
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Берта от 2 следобед е при нас. Надяваме се да ни донесе много радост, щастие и приятни моменти. Благодаря много на всички коментирали.



Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 20 дни
hash: 4acc3bea1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Честито и много да ви радва.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker