За важните избори в живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За важните избори в живота
преди: 7 години, 15 дни, прочетена 1737 пъти
Здравейте,
За първи път пиша в такъв форум, но просто съм объркана и няма на кого да споделя това, което чувствам. Момиче на 19 съм, живея в малък град. Започвам със същественото.. имам връзка с мъж на 22 години. Всичко с него върви повече от добре, има невероятно отношение към мен, подкрепя ме винаги, и изобщо няма какво повече да желая от него на този етап. Но преди няколко дни се появи при мен с предложение за брак и пръствн.. а сме заедно от много малко време - само три месеца. Наистина виждаме се всеки ден и прекарваме време заедно.. Проблема е там, че аз също искам да живея с него, но от друга страна е образованието ми. Искам да следвам. Ако се омъжа за него, ще уча задочно и си мисля, че изпускам много студентски мигове. А ако замина да уча редовно, ще загубя него, а го обичам и не знам дали ще срещна човек като него.. Ще се радвам да чуя и мнението на хора, които са минали през такъв избор. Наистина ми е трудно и се чувствам объркана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 15 дни
hash: 0ca73601d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много коварен ход от негова страна, да те изправя пред такава дилема. Намеренията му към теб не са кристално чисти, щом ти вменява вина и душевен смут. Манипулира те най-безсрамно, играейки си с любовта ти. Предложение за брак не се прави, за да вържеш някого и да му съсипваш плановете за бъдещето.

 
  ...
преди: 7 години, 15 дни
hash: e8e24b5a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако се притесняваш, че ученето задочно е по-пълноценно от редовното се лъжеш. Ако си мислиш, че и при работодателя, при кандидатстване за работа, този завършил редовно има предимство пред завършилият задочно също се лъжеш. Много преподаватели, дори казват, че задочните студенти са по отговорни и добри от редовните, именно защото съчетават образованието с друго, а не са отишли в университета само заради купоните. Тези, които учат редовно почти всичките са на твоята възраст и почти всичките, са отишли не толкова заради образованието, а заради студентският живот и студентските мигове, за които говориш и ти.

Не ти казвам какво да правиш и как да постъпиш, просто ти казвам че на практика дали си завършил задочно или редовно няма значение, в случай, че си мислиш, че задочното представлява непълноценна форма на образование. Но доколкото разбирам, на теб приоритет не ти е образованието, а студентският живот...
Реши сама.

 
  ...
преди: 7 години, 15 дни
hash: 99e0466847
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   образованието

 
  ... горе^
преди: 7 години, 15 дни
hash: 281390ae30
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Рано ти е за брак. Сега ти е момента да учиш, ако ти се учи. Защото хората се женят, за да имат деца. Утре ще ти направи бебе и дори и задочното може да го отсвириш.

 
  ...
преди: 7 години, 14 дни
hash: 2707d7bdaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти студентството заради "студентските мигове" ли го търсиш или заради възможността за образоване? Ако е заради първото, то по-добре ходи го изживей, щото този мъж заслужава нещо по-добро. Ако целта ти е образование, тогава спокойно можете да се обвържете. Но като ти гледам мисленето, май е по-добре да си студентка, щото ако не си ще стане следното (най-вероятно, надявам се не! ): вие се жените, после отиваш да учиш, но дори и задочниците купонясват от време на време, там виждаш колко е "як" светския живот на студента и почваш да съжаляваш, че си се обвързала толкова рано, вместо да "експериментираш" с различни мъже.

 
  ...


...
преди: 7 години, 14 дни
hash: f9c1321390
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз бих отишла да уча редовно. Качеството на задочното образование е под всякаква критика. Ако любовта ви е истинска, ще оцелее 4-5 г., колкото трае едно следване.
Не бъди наивна, мисли за себе си. Всичко се случва и бързо разгорелият се пламък може бързо да изгасне. За всяко нещо има време, стани поне на 24-25, тогава се омъжвай. Погледни сайта, има толкова много теми от жени, които са се обвързали рано и в момента са без квалификация, и се молят на мъж, близки и родители. Дай си шанс за по-добър живот.

PS: Коментарът е от жена на 32 г., с образование, професия, кариера, изоставила няколко мъже, които са се опитали да спират развитието й по сходен начин. В момента имам прекрасен мъж до себе си, когото срещнах след завършване на висшето си образование, работим в една и съща сфера, запознахме се на един семинар и вече сме заедно 5 г.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 14 дни
hash: 23ba2e0dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много е прав номер1. Също и номер6.

 
  ...
преди: 7 години, 14 дни
hash: 987a0b0345
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Защо да го губиш, ако заминеш да учиш редовно? Все пак това са 4 години, в които може да се виждате и да поддържате връзка от разстояние. Ако не можете да преминете през това изпитание, връзката ви не струва така или иначе.
А може да измислите вариамт той да дойде при теб. Ти къде искаш да учиш - България или чужбина? Ако е в България, колко далеч ще новият град от родния ти?
На 19 не ти е време да се затваряш и да му ставаш домакиня. Ще пропуснеш много неща, най-вече да натрупаш опит с хората и с взаимоотношенията, да създадеш контакти, които може да са ти полезни в работата и в личния живот. Някои от колегите от университета ще ти бъдат добри приятели цял живот, други може да се окажат сътрудници в работата ти един ден. Не се лишавай от това. То най-важното нещо, което научаваш в училище и в университеъа, е да работиш с хора и да изградиш колектив. #2, точно в това се изразява непълноценността на задочното обучение.

 
  ...
преди: 7 години, 14 дни
hash: 84983248c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Как така ти предлага брак след три месеца? Това е несериозно. Учи и се развивай. Ако се обичате, ще останете заедно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker