До живеещите в Франция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

До живеещите в Франция
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1377 пъти
Здравейте приятели. Моя проблем е такъв, че съм на 25г. и имам приятел на 29. От близо година сме заедно и той иска да си имаме деца. Знае всичко за тях от тяхното раждане, до тяхното отглеждане повече и от една жена. Аз също напоследък мисля за това постоянно. Проблемът идва тук, че приятелят ми живее и работи в Париж от няколко години и той ми спомена, че ако сме женени и родя в Париж държавата щяла да ни подари апартамент заради детето. Не знам дали ми го каза на шега или е истина - няма и кой познат да попитам, затова моля тези които живеят в Париж или последните една, две години са били там да споделят. Искам само да кажа че съм 81% трудостроена с ТЕЛК и нямам и един ден трудов стаж. Работила съм, но са ми плащали на ръка без да ми водят каквото и да било. Знам че за майчинството трябва да се има стаж, но не съм запозната с законите на чужда страна.

Благодаря за отделенето време, както и за вашите коментари и ще помоля само хора живеещи в Франция да ми пишат, защото за другите държави законите не ме интересуват!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: be1562f00b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сигурна ли си, че наистина иска дете от теб заради любовта ви и това не е план да се сдобие с безплатен апартамент в Париж (ако изобщо работи тази схема)?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7c06ccfd61
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе това е смехотворно бе хора! Глупости на търкалета!
Няма такова нещо. Живея до Париж. Мъжът ми е тук от 10г, а сестра му, която е женена за французин от 20г. Нелепо е даже да си помислиш, че е истина миличка. Не бъди наивна и не вярвай на това. Дали имате брак или не, това тях не ги вълнува ама изобщо. Нали се сещаш, че този апартамент (ако беше вярно) струва пари, които някой трябва да изкара от джоба си. Да не говорим колко имигранти има тук. Не стига че идват тука заради помощите, че и апартаменти ако раздаваха, направо имигрантите щяха да станат повече от французите. А и идва въпросът -защо да дават на имигрантите само защото са се оженили? По същата логика щяха да дават и на французите и никой нямаше да дава луди пари за апартамент. Това измишльотини на 1000%. Изобщо не се съмнявай в правотата на думите ми. Друг е въпроса ако говорим вече за кандидатстване за социално жилище. За което обаче плащаш наем-50% от наема а другите 50 ги плаща CAF и естествено, че парите пак излизат джоба на данъкоплатеца. Но за да кандидатстваш изобщо не ти искат брак или каквото и да било. При подаване на документите още се уточнява че живеете заедно на семейни начала. То даже при самото раждане (аз тук родих и съм много доволна) се попълват документи къде живеете, каква ви е професията (дори и да си безработна). Така че на тях им е ясно че сте семейство, дори и без брак. Брака е само ако вие го искате. Институциите пет пари не дават дали имате или не. Така че кажи на приятеля си да се откаже от манипулациите, за да не се срещам с него (много ми е наблизо) да му обяснявам как стоят нещата :D :D

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 31a8a9e2cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не съм много запознат с това, дори и никога не съм напускал България, но веднъж по телевизията гледах, че за да се спасяват от измами, във Франция покупко-продажбата на апартамент трае 1 година и се попълват документи и се четат цели книги, свързани с тях. Така че едва ли ще ви подарят апартамент. А и ако на всички хора във Франция, на които им се раждат деца почнат да им дават апартаменти... Франция не е толкова голяма.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1cfec956b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подаряват апартамент в централните квартали на Париж, една позната на един приятел, които е имал трансферен полет в Париж преди 4 години ми го потвърди.

Абе ти сериозно ли? Няма да ви подарят апартамент. Най-много да имат някакви общински жилища (подобни на тези в България) за хора в затруднено положение, но това не е подаряване в никакъв случай.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: af2b910299
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Живея във Франция, недалеч от Париж. Никога не съм чувала за подобна практика, камо ли насочена към имигранти! Смехотворно звучи. Вярно е, че Франция е МНОГО социална държава и ще помага винаги!!! Но апартаменти не подарява :D

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f9288ad288
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Просто се опитва да те навие да си имате дете или да живеете там, а може би и двете едновременно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker