Скандал заради име на детето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Скандал заради име на детето
преди: 7 години, 4 дни, прочетена 2270 пъти
Здравейте, бременна съм и разбрахме, че ще е момче. С приятеля ми почти единодушно избрахме името Траян, харесва ни, не е чуждо- западно, не е и банално да го носи всеки 2-ри. Родителите му не го харесаха, но не казаха кой знае какво. Но моите родители като разбраха, стана проблем. Майка ми ме обвинява, че не искам да го кръстя на моя баща, който много ни помогна с покупка на жилище и безспорно има заслуги, но ние си бяхме решили да не го кръщаваме на никого от майките и бащите ни, за да няма сърдити... Защото по принцип би следвало да се кръсти на бащата на мъжа.. Майка ми ми вменява вина, колко неблагодарна дъщеря съм била.. Големи хора сме, но наистина се притесних като малко дете сега и дори не мога да спя от тези мисли, как да угодим на всички? Какво мислите за името Траян, пише, че по произход е славянско, имало е и такъв римски император обаче. Според мен е оригинално, според майка ми звучи като кон, а според баща ми ние "нямаме мозък" да го кръстим така.. Само да спомена, че живеем в родния крайна мъжа ми, близко сме до неговите родители и в бъдеще те ще ни помагат повече. Не ми се иска да пренебрегваме и тях, ако го кръстим на баща ми, да не се настроят срещу мен занапред..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 дни
hash: 3fd58116a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще му викат Трайчо и това звучи супер селско, по-добре Тервел, или Тихомир или Теодор също става ако искате да е с Т.

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: eeb08b4d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бебето си е твое и на мъжа ти. Вие ще си решавата как да си го кръстите. Ако майка ти иска да има друго име, да си роди ново дете и да си го кръсти както си иска. Няма да се давате на дъртите със старите разбирания. Отстоявайте мнението си. Ако те обичат, ще го приемат въпреки несъгласието си. Ако не го приемат, wtf, какви родители са това, които заради едно име обръщат гръб на дъщеря си?

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: dabb50189a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Поговорете открито с тях. Но да ви каже че нямате мозък може само човек който собствено е останал без такъв. Баща ти е, но тук не е праав. Най-важно е детето да е здраво и да расте щастливо и обичано. Успех.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 дни
hash: 19961f0dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Такива са родителите вечно недоволни! Кръстете си детето както искате вие стига са се бъркали възрастните! Вече сте големи хора самостоятелни трябва да сте, до кога ще ви командват родителите! Давайте смело и го кръстете както вие желаете а когато се роди детето аз съм сигурна че за тази тъпотия ще забравят! А колкото до Троян ами не ме кефи но това не е от значение устоявайте си позициите за да сте щастливи ВИЕ УСПЕХ! Важното е, детето да е живо и здраво другото е подробности..

-Зина

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: c3d577ab0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   На мнение съм че щом приемате помощи за жилище и т. н. би трябвало да приемете и изискванията на даващия.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 дни
hash: 1e75dbc1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Детето е ваше и вие трябва да изберете, само майка ти ли е недоволна или и бащата. Той как се казва? Някои хора ако не е на тях не може. Една позната вика, приготвила съм пари за количка, но ако не го кръстят на нас, нищо няма да взема.... все едно не им е внуче...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 дни
hash: 61815592f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не слушайте никого, доверете се на съвестта си. Детето си е ваше, както на вас ви харесва, така си го назовете. Старите ще се надуват известно време и ще омекнат, а ако не омекнат, техен си е проблема. Много точно разсъждаваш, щом ситуацията е такава, съобразявайте се с родителите на момчето, явно те са по разумни!

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: c86f3f2fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нали вие двамата харесвате името това е най- важното ? Заявете ясно на роднините си , че това как ще се казва синът ви си е изцяло ваш избор и тe нямат правото да ви се бъркат , ако пак ви правят проблеми теглете им една майна и толкоз . Стига с тия отживелици , че детето трябвало да се кръщава на роднини ! ж.24

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: e87193c749
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това е вашето дете, ще го кръстите както вие решите, стига името да не е по някакъв начин обидно за самото дете.
Очевидно е, че не може да угодите на всички, а и не сте длъжни да го правите. Твоите родители са реагирали доста пресилено и детинско, според мен и освен това, не виждам какво неблагодарно има в това, че не искаш да кръстиш ТВОЕТО дете на някой от тях.
Горе главата и не се товари с излишни притеснения.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 дни
hash: c34caac783
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми, ще си носите положителните и отрицателни последствия на това да ти купят жилище едните, а другите да ти гледат детето. Който плаща, той поръчва. Сега ще кръстите едното на този дето е купил имота, а второто на тия сето ще ги гледат. Ама им го обяснете, та да не се сърдят и да не се питат защо.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 дни
hash: 5418bcb503
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ами ще го спукват от подигравки, пък нека обяснява за римския император. Изберете някое нормално име, па макар и често срещано.
Аз лично с мъж Траян не бих отишла на среща. Пенчо, Живко и прочие.

 
  ...
преди: 7 години, 3 дни
hash: a509740df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Виж мила, това си е вашето дете, вие ще си го отглеждате, вие ще носите отговорност за него и съответно първото важно решение, което ще вземете като родители е точно избора на име. За това е абсолютно ваше право да кръстите детето си така както искате. Колкото до родителите ви, да ще се сърдят малко, но после ще свикнат. В крайна сметка, както и да се казва, той ще им е внук! Така, че на твое място бих си отстоявала своето и бих кръстила детето си както искам. Точно както на времето те са избрали как да те кръстят, сега път ти имаш право да избереш как да се казва детето ти. Те, може и да помагат за отглеждането, но ти и мъжът ти сте родителите и хората, които носят отговорност за живота и здравето на това дете. И съответно имате и права като родители.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 дни
hash: 17cfdc0b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Много говориш това ти е проблем ти, по света хората имат отношения с граница затова и няма такива скандали. Кръщават е го както искате и им казвате чак тогава по принцип. В какви нерви сама се вкарват, после ще се с карате как ще е облечено на изписването и защо не е с с шапчица или, че не го гледате както трябва. Сложи граница, вие сте самостоятелно семейство и решенията ги взимате вие. Да се кръщава на някого не е хубаво, защото взима от енергията и с двата му. Чела съм, че и хубаво като се роди, според деня така и да е името носи успех. Името Траянов не ми харесва честно, за мен е добре името да е познато и международно. Живея в чужбина и наскоро ви се наложи да превеждам на едни българи, направо се видяхме в чудо с името, чудеха как да си завъртян да го повторят, написаха го грешно нищо че го преписва ха. Кръсти си детето както искаш, ще помогнат и щастие забравят. Но името Траян смятам, че детето ще отнесе доста негативи.

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 52fb45c62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да Ви бъде живо и здраво и щастие и късмет да има!!!
Кръстете го, както ви харесва и не слушайте никого.
Недейте робува/угажда на външни на семейството ви, па макар и най-близки. Още по-малко робувайте на модни течения.

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 946875e38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Изборът си е ваш, те нямат право да ви се бъркат. А и наистина името, , Траян" е много хубаво, така че щом го харесвате и двамата няма от какво да се притесняваш :) да ви е живо и здраво детенцето

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 3209bfa7df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Според мен името си е съвсем нормално, това че родителите ти те карат да се чувстваш длъжна да го кръстиш на баща ти, защото са ви помагали вече не е нормално, все пак ти си тяхна дъщеря.

Ж

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: d49290f465
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Името е хубаво, срещала съм хора с това име (и все млади), както и да е...
Относно другия въпрос:
Мен такова поведение като на родителите ти, не само, че няма да ме накара да си променя решението, ами още по- би ме отблъснало от тях, не бих си кръстила детето на такива хора... Освен това те като са такива, "утре" ще се разсърдят за нещо друго... Не позволявай други да решават съдбата на твоето дете.

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: 05b89e6bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Нека първо да се роди живо и здраво, а после мислете за това.

П. П. : На мен също не ми харесва това име, но всеки има своите предпочитания. Моето дете се казва Никола и страшно харесвам това име :)

Успешно раждане.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 дни
hash: d4acf4d8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Типична българска картинка. Аз лично смятам, че ако може да бъде избрано име, което е съчетание между имената /буквите/ на двамата дядовци, е най-добре. Но пък не е задължително, а може и да не е уместно. Името Траян определено не ми харесва, но разбира се, това е лично мнение. Много е глупаво да се робува на едно име, в крайна сметка всеки трябва да се радва на детенце, а не в името му да се включват какви ли не сметки, сметчици и гордост до небето....

 
  ...
преди: 7 години, 2 дни
hash: a6716c02b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Името е прекрасно. Най-разумно е да го му дадете името, което вие сте избрали. Аз не съм кръстена на никого, дъщеря ми - също. Много съм доволна от факта. Съобразяваш се прекалено много и това ще ти пречи за в бъдеще.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 ден
hash: fdb902b1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Кръстете детенцето както си искате!

Заради едно име това не означава, че си неблагодарна или "без мозък". Ай ще ги видим след още 10-15 години, когато остареят кой ще се грижи за тях. ;) Ами това ще си ти, тогава ще видят колко си благодарна. Все някак ще им се отплатиш.

Плюс това кой ги е накарал да ви помогне? Без това те като родители би е трябвало да са до теб и да ти помагат по какъвто и да е начин.

Вие сте едно семейство и драми точно заради такова дребно нещо не бива да има! Какво е това да ти се карат за нещо подобно? Това ли е най-важното - как се казва детето ви?

Да е живо и здраво и нека има хубава съдба.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 ден
hash: dabb50189a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Не ми харесва името Траян, звучи ми, като на старец. Не искам да ви обидя с това изказване, обаче изобщо не ми харесва. Иначе е вариянт да кръстите детето първо на единият дядо, а другото на другият. Хората са заслужили. Може и комбинация да направите, ако се получава от двете имена на дядовците.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 98ba223459
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   ТИ го носиш, ТИ го раждаш, ТИ му даваш живот и име.

Който се цупи да няма достъп до бебето и това е. Да видим колко ще изтраят.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d4acf4d8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   По-просташко изказване от номер 11 не съм срещала в живота си. нямало да отиде на среща с някого заради името му! Що за простотия? ! Да, дадено име може да ти харесва или не, даже може да е старомодно, но това да определя отношението ти към човека, който не си го е избрал сам и не носи вина, е това е ВЪРХОВНА простотия!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3fd58116a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   11 е права, ако се казвах Траян щях да си сменя името при първа възможност, слава богу имам нормално име-Александър, викат ми Алекс и нямам проблем с хора от всякакви народности, разберете че името може да го определяте вие, но ще го носи някой друг, който още няма право на глас!

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cf267c2677
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Номер 11, и двадесет коментара да напишеш в твоя подкрепа, мнението ти си остава, мнение на ограничен човек! Тръгни с някой с "прекрасно име"по твоите стандарти, пък нека той да се спуква да изневерява, да пие, да бие и да е тъп като галош! Що за глупост? ! Името Траян е съвсем нормално, хубаво име! Не е остаряло, не е и някоя изгъзица. Да, тук в България родителите често спретват подобни панаири на децата си. На авторката няма да ѝ е лесно, но все пак тя и мъжът ѝ са хората, които трябва да изберат име на детето си и това име да им харесва! Авторке, говорете с мъжа си сериозно с твоите родители. Пиши за развитието! Успех :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 56d3bd16bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   На мен пък името ми харесва и не виждам защо някой би се срамувал ако го носи, но различни мения все пак... Имам познат Траян и позната Траяна, на гелено им казваме Тери, Теци, Тити, Тро, Яни и още какво ли не :) Сами си решавате, е давайте на никой да се бърка, днес ще е за това, утре за друго, то няма край!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker