Властни родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Властни родители
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1718 пъти
На 17г съм, момиче.
4 деца сме. Винаги родителите ни са били властни. Те са хора, които цял живот учат, имат хубава работа, успели са, наистина, поне аз така мисля. Има страшно много амбиция в тях, въпреки че са възрастни вече ( повечето възрастни нямат амбицията на младия човек ). Майка ми успява да готви, чисти , отделно работи и учи. Невероятна е , обожавам и двамата си родители, дават ни страшно много, но има някой неща, които ме влудяват , вбесяват направо.
Както казах властни са и двамата. Ние сме две момчета и две момичета , аз и брат ми сме най-големите ( той е на 20 ). Непрекъснато се опитват да контролират всичко около мен, само с мен го правят, брат ми е на свободен режим, дават му само пари, нито учи, нито нищо.
Скараха ме с всичките ми приятели. Не харесвали никой от приятелите ми, искаха номерата на родителите им, звъняха, за да им кажат, че не искат аз да контактувам с децата им. Изпокарах се с всички. Отделно всяка седмица, ходят в училището ми, за да проверят дали всичко било наред с мен. Избират ми дрехите, не можело да нося черно например, не можело да нося дрехи по мен. За грим и дума да не става, позволих си да си сложа спирала и баща ми ми удари шамар, каза ми, че съм грозна, че не ми прилягало и още какво ли не.
Чашата преля, когато ги запознах с приятеля ми ( бившия ми приятел, той скъса с мен, заради поведението на родителите ми ). Той ме запозна първи с родителите си и реших, че е време и аз да го направя, но това беше огромна грешка. Излязохме и започна разпита. РАЗПИТАХА ГО ДО 9-ТО КОЛЯНО, заклевам се. На момчето му беше толкова неудобно. Родителите му ме харесаха много, а нашите го накараха да се чувства по-нисък от тревата. След като се прибрахме вкъщи, родителите ми ми се разкрещяха, не бил за мен, не бил възпитан, умен и какво ли още не. Брат ми ходи с танцьорка ( танцува в някакъв клуб ) , и те я приеха. А моя приятел ... защо го унижиха така, какъв е смисъла, добро момче е, харесвам си го.
Догодина завършвам, майка ми вече е решила какво ще уча. Когато и казах, че искам да уча друго, тя ми каза, че тя знаела какво е най-доброто за мен. Каза ми също, че ако не уча това, което тя иска , няма да видя и една стотинка от тях, щом съм била искала да уча друго, трябвало да си взимам багажа и да изнасям , не и пукало.
Исках да работя това лято, като сервитьорка и баща ми '' леките момичета работят това, моите деца няма да работят такава работа''.
Чувствам се сякаш някой ме държи на каишка , стегнато и не ме пуска. Почти всяка вечер плача, гледам да уча , чета, да се разсейвам някак си, но не мога да спра да мисля. Мисълта, че ще уча нещо, което не искам, ме побърква ( познавам родителите си, знам, че ще наложат своето ). Лошото е, че дори и да стана пълнолетна, знам че, ако се изнеса, нашите пак ще намерят начин да стане на тяхното, от инат.
И в край на сметка какво.. От заможно семейство съм, родителите ми имат връзки и какво от това? АЗ НЕ СЪМ СЕБЕ СИ, ЗА КАКВО СА МИ ТЕЗИ ПАРИ, ЗА НИЩО, ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАМ ЧУЖДИ АМБИЦИИ, ЩЕ ИЗГУБЯ СЕБЕ СИ, СТРАХ МЕ Е УЖАСНО МНОГО. НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: ef3230d7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твоите родители са с извинение безхаберници.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 321afe96cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът с властните родители не е, че са властни, а че не вярват в теб. Не вярват, че можеш сама да вземеш правилно решение или да направиш вярната преценка. И аз съм отраснала с такива родители.. беше непрестанна борба до навършването на 21-22г.. Много е трудно. Трябваше постоянно да се доказвам, да бъда добра във всичко и с всичко да се справям, за да спечеля доверието им и да повярват в мен. Не е лесно.. всеки прави грешки, а особено, когато си дете - неориентиран и наивен.. И най-малката грешка може да съсипе цялото ти "реноме". В повечето случаи родителите наистина са прави.. вслушвай се винаги в съветите им, но отстоявай твърдо позицията си.. с много инат и постоянство. Като цяло тази семейна среда на мен ми повлия добре, въпреки всичките нерви и караници. Накара ме да бъда отговорна, да заставам зад позицията си и да се стремя към постоянно развитие.. Но е тънка границата между това и възможността подобно отношение да те направи несигурен и комплексиран. Просто бъди твърда. Правилният подход е да искаш мнението им, но да имаш и свое, и да го изразиш ясно и твърдо. Човек трябва сам да си строши главата, за да осмисли някои неща.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bfae02877e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Единствената оправия с такива родители е да станеш на 18 и да се изнесеш. Сигурно ти мислят доброто, но методите им са отвратителни и няма да се променят. Използват, че имаш финансова зависимост от тях и се надяват, защото си добро дете, да те командорят възможно най-дълго. Бягай от тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 98c45d835b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Що не ги питаш: "За какво не правите проблем на брат ми за неговата приятелка. Ето, тя е леко момиче, защото работи като танцьорка в клуб. Защо приемате факта, че брат ми ходи с нея?
Защо брат ми получава каквото иска? Защо е на свободен режим, давате му да прави каквото си иска? В същото време е пълнолетен, а продължавате да му давате пари и нямате изисквания към него? Защо са тези двойни стандарти? "

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 74928f6e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Прочети няколко пъти коментар №2 и се опитай да го осмислиш - коментарът е много добър и верен.
За двойния аршин спрямо брат ти - брат ти е от мъжки пол и това му се полага, схващаш ли? Друга причина освен първата е просто той да им е слабост и да му позволяват всякакви простотии, а с теб да се държат по друг начин. Това няма как да го промениш, ако е така, но можеш да промениш отношението си и да не го приемаш лично, защото това е много вредно за здравето ти -физическо и психическо. По въпроса какво ще учиш изобщо не бива да отстъпваш, ако си убедена, че това е твоето нещо. Търпение и твърдост от твоя страна!

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 105985b961
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък съм на обратното мнение на номер 5. Явно е, че ти си "коня" на който са заложили. Т. е. в теб виждат повече качества и се надяват ти да постигнеш, това, за което брат ти явно няма достатъчно мозък и характер. Това обаче в никакъв случай не ги оправдава, че не зачитат личността ти и желанията ти. По написаното се вижда, че си схванала много добре какво се случва, само че защо не им го кажеш на тях в прав текст. Останалото е ясно, намираш си работа и се записваш задочно да учиш желаната специалност. Те няма да се променят, дори и да осъзнават, че имаш право. Просто се приготви психически за най-лошото - разрив в отношенията и отказ от теб, щом не живееш по тяхната свирка. Не е нормално, не е правилно, но това е положението. За твоето психическо здраве ще е най-добре да смениш населеното място. Сама осъзнаваш, че нормален човек няма да тръгне да се обяснява с родителите на другите деца да не контактуват с теб, както и да се намесва грубо във всичко на вече порасналото си дете. Това е направо откачено.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker